Kenangan Main Banjir Masa Bergelar Budak-budak

>> Musim Hujan <<

Alhamdulillah.. cerah ari nie di Jb.  Harap dapat keringkan kain jemuran.. semalam ada matahari tapi tak berapa panas, xdapat garingkan jemuran pun 😁.. mcmaner tempat korg? Tadi dengar berita belah2 pantai timur ada kawasan yg banjir dah . Hati2 yea korg..

Ingat lagi.. dulu.. kalau hujan lama sikit jek, mulalah air depan umah nenek naik.. banjir katanya.. seronok.. peluang untuk main air..

Walhal, bukanlah banjir beriya sgt pun.. 'banjir' airnya paras2 buku lali jek.. 😅😅 tapi dia punya seronok tue dah macam dapat main air dalam kolam..

Budak2 time tue kan, mana ada nak pk keselamatan ke kebersihan ke. Yg penting seronok dapat main banjir.. bila diingat2 skang, tak sanggup hahaha ingat maner datang air banjir tue.. ingat ttg air parit yg melimpah. Dengan baunya lagi hahaha

Sekarang.. anak2 kita.. anak2 saya.. jangan kata main banjir, main hujan pun tak pernah rasanya.. kiter sebagai ibubapa (sayalah tue) terlalu berjaga2.. memang xde peluang nak merasa main banjir.  Tengok banjir jek la pernah..

Musim2 hujan xmenentu nie, tingkatkanlah imun sistem anak kita.. omega, chewable vitamin c, nutriferon antara vitamin yang dpt membantu memberikab lebih perlindungan kpd anak2 kita.. 😄

#tsunamishaklee
#liveamazing
#9gemilang

Macamaner Saya Mula BerShaklee

Saya yang mulakan dulu..

Dulu.. dia pelik jek tgk isterinya nie telan ntah apa2 vitamin.. banyak plak tue.. bila saya ajak makan sama, xdenya dia nak.. lagi dia pelik,  isterinya menjual plak vitamin2 nie.. ehh apa2 jeklah awak...

Orang lelaki kan.. memang gitu... 😉😉

Bila rancak isterinya berbisnes.. ehh mcm best jek kan.. ehh mcm syok jek kan vitamin tue.. awalnya masih lagi saya yg aturkan makan vitamin tue untuk dia. Lama2.. pandai dah dia sendiri yg atur dan tentukan vitamin apa dia nak makan. Ngalahkan isteri dia plak dah.. vitamin apa yg abis pun, sendiri g beli.. kadang tue vitamin yg sy xpernah amik pun lagi, dia dah dulu amik. Dia dah rasa dulu.. hebatkan penangan Shaklee nie.. 😄

Tengoklah gambar nie.. sebahagian dari vitamin yang suami saya makan.. sihat sakit kuat lemah itu nikmat Allah.. ini cara kami. Ikhtiar kami sekeluarga utk peroleh kesihatan yang baik.. nak sihat bermodal.. bila sakit nanti lagi besar modalnya.. so kami mulakan dari sekarang.. bermodal sedikit utk peroleh kesihatan yang baik.. kami bermula pum dari vitamin yang basic2.. lepas tue excited utk cuba lain2 vitamin/produk Shaklee nie..

Telan vitamin semata utk sihat?? Ehh tidaklah.. makan kena jaga gak.. diet yang seimbang.. senam kena gak.. suamilah g jogging bagai.. saya?? Riadah dengan anak2 dan window shopping kira bersenam gak kan 😂😂😂

Jom amalkan gaya hidup sihat.. anda tak tau nak mulakan dengan vitamin yang maner? Saya bantu anda..

Whatsapp 0127111260

Jom Shaklee!

#tsunamishaklee
#liveamazing

Senang Beri Vitamin Berbanding Ubat Untuk Anak-anak

Testimoni Omega Guard

Anak2 saya pun.. batuk jek sikit terus minta omega guard. Dah dapat omega, minta nutriferon plak.. lps tue minta chewable vitamin c plak.. 😅

Tetiba pegang dahi.. panas katanya.. konon2 demam la tue.. trick jek tue sebab nak makan omega guard dan nutriferon.. pakat 3 beradik.. anak2 bertuah..

Alhamdulillah.. hati ibu ayah maner yg xgembira kan.. anak2 senang ambil vitamin banding ubat.. igauan ngeri untuk diorg dan payahnya makpak nak bg anak makan ubat..

Ubat untuk org sakit.
Vitamin untuk orang sihat. 

So sebelum dikenakan makan ubat, jom didik anak2 untuk suka makan vitamin.. lebih senang.. 😉

#tsunamishaklee
#liveamazing

Ada Landmark Study Brand Vitamin Terbaik

Mesti korg pelik kan.. apa benda yg budak2 Shaklee duk sebut landmark study nie.. samada korg fikir atau tidak, tapi saya salah sorg budak Shaklee, bila dah tau tentang landmark study nie, boleh jadi takut dan risau nak consume supplemen brand lain. Nak tinggal makan supplemen pun jadi takut..

Landmark study nie satu kajian pihak ketiga yg dilakukan oleh Shaklee bagi membuktikan yg supplemen brand Shaklee nie memang perlu anda pilih.. bukan calang2 kajian.. bukan main2 punya kajian.. bukan simple2 punya kajian.. tapi kajian yang makan tahun utk dapat resultnya.. sesuatu benda yg takde brand lain mampu buat kecuali Shaklee..

Diorang buat kajian dan dapatkan keputusan atau kesan kepada 3 kumpulan nie iaitu kumpulan yang makan vitamin Shaklee, kumpulan yang makan brand jenama selain Shaklee dan kumpulan yg langsung tiada ambil apa2 vitamin..

Lega sangat bila tau vitamin yg saya makan hampir 6 tahun nie punya landmark study. Punya kesan yg baik dalam jangkamasa panjang.. anda? Pastikan vitamin yang anda pilih juga punya kesan yang baik yea...

#tsunamishaklee
#landmarkstudy
#shakleeeffect
#liveamazing

Kebaikan Minyak Ikan Shaklee

kebaikan minyak ikan Shaklee
=========================

✔ menjaga kesihatan jantung
✔ meningkatkan tahap kolestrol baik dan mengurangkan tahap kolestrol jahat
✔ merendahkan risiko terkena angin ahmar / strok
pengambilan secara berterusan dapat mencegah penyakit sakit buah pinggang
✔ dapat meningkat kan IQ  (baik untuk kanak-kanak) dan meningkat kan daya ingatan (baik untuk org tua yg mengidap penyakit alzheimer.
✔ ideal untuk menurunkan berat badan atau untuk KURUS
membantu dalam meningkatkan kesihatan penglihatan
meningkatkan tahap imuniti (kurang selsema, demam, sakit kepala dll)
✔ sangat baik untuk ibu mengandung kerana dpt mengurangkan risiko keguguran
✔ dapat mengurangkan risiko penyakit asthma
✔ membantu mengawal emosi untuk mengelak kan penyakit kemurungan, kesedihan
✔ membantu meningkatkan tahap kesuburan bagi lelaki

Bulan Oktober nie adalah bulan promo omega guard..

Samada anda buat belian ;

1) twin pack omega guard dapat DISKAUN 5%.. jimat

atau

2) beli 6 PERCUMA 1 botol omega guard. Lagi jimat..

Apa Benda Vivix Shaklee? Kenapa Kena Beli Vivix Shaklee

Fungsi Utama Vivix Shaklee.
======================

✔ Membantu memperbaiki DNA yang rosak setiap hari akibat radikal bebas yang menyebabkan proses penuaan.

✔ Vivix membantu melewatkan proses penuaan dan seterusnya membantu untuk awet muda

✔ Membantu memperbaiki tenaga sel. Tenaga sel akan berkurangan akibat proses penuaan dan fungsi sel-sel juga akan berkurangan. Vivix bertindak dengan membantu menguatkan sel –sel dalam tubuh badan.

✔ Ia juga membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin umur meningkat, kesihatan kita juga akan berkurangan dan mulalah badan akan ‘merasa’ sakit di ‘sana’ dan di ‘sini’, daya ingatan pun berkurangan maka Vivix membantu mengembalikan keremajaan kita dan badan akan lebih sihat seperti ‘orang muda’.

Bulan nie Promo Vivix beli 2 botol Vivix akan dapat ;

- PERCUMA keahlian Shaklee (worth rm68.90)
- PERCUMA penghantaran (worth rm10.60)
- PERCUMA sebotol Vitamin C Sr (worth rm92)
- PERCUMA paperbeg Shaklee
- CASH REBET RM38

Layak Purchase with purchase (pwp)
- jute beg rm12.72
- tumbler Cantik Shaklee rm23.33

Nak beli? Whatsapp saya yea

Konsisten Pengambilan Vitamin, Kesannya Sehingga Ke Tua

MAKANLAH SHAKLEE...

Haa janganlah plak kata kami nie taksub sangat. Janganlah plak kata kami nie kearah syirik kecil... kami tau, Shaklee tue asbab jek.. selebihnya dengan izin Allah. Selebihnya atas amalan kiter dengan Allah juga..

Bukanlah semata Shaklee. Amalan rohani juga penting.. solat, zikir, mengaji dll amalan kiter dengan Allah membantu dalam mendapatkan kesihatan yg baik juga.. tapi berikhtiar dan berusaha utk mendapatkan kesihatan yang baik juga dituntut Allah.. moga bila sihat tue mudah utk lebih beribadat kepada Allah..

Sama seperti Puan Khadijah ini.. dari awal dah jaga kesihatan. #shakleeeffect nya tue, walau sudah berusia, alhamdulillah masih diberikan Allah kesihatan yang baik dan awet muda.. pengambilan vitamin utk org yang nak sihat..  inshaAllah konsisten pengambilan pasti rasa kebaikannya..

Macam akk cantik kiter nie.. kekal awet muda dan jelita apabila consume Esp, Vitamin C, Bcomplex, Vitalea, Alfalfa dan Ostematrix tanpa culas.. pengambilan set nie bonusnya adalah kelihatan awet muda tue.  Tp sebenarnya setiap vitamin tue punya fungsi yy banyak dalam badan kiter..

Korang nak tau tak.. set yang akak cantik nie consume adalah set yg sama saya ambil dalam tempoh penyusuan 2 thn menyusukan anak saya.. haaa samalah. Bonus yang saya dpt.. bukan sahaja membantu proses penyusuan tapi dpt kesihatan yg lebih baik. Alhamdulillah dengan izin Allah..

Esp : utk sel dalam badan.. bila sel sihat, badan pun sihat. Milk booster gak.

Bcomplex : b for beauty. Dalam masa sama bantu utk kiter sentiasa cool. Hilangkan stress..

Vitalea : multivitamin

Vitamin C : bertindak seperti kolegen. Imun booster

Alfalfa : umpama kacip fatimah. Milk booster gak.

Ostematrix. : kalsium. Badan sihat dan kuat.

Itu belum lagi lain2 vitamin yang di ambil.. contoh ambil omega utk mengawal kolestrol. Dalam masa sama, membantu melancarkan aliran darah yang secara xlangsung membantu dpt kulit yang cantik.

Happy2 dihari minggu.. mood kena sentiasa ceria salah satu tips awet muda gak yea..