5 Vitamin Shaklee Untuk Ibu Hamil Cantik Berseri

Anda hamil? Bestkan bila disahkan hamil. Masa tue mesti excited nak cari yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan untuk diri sendiri kan. 

Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..



1) B Complex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.

2) Vitamin C - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah

3) Vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.

4) Ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki

5) Esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.

Kelima-lima vitamin ini boleh diambil seawal anda disahkan hamil.

Pilihan untuk anda, boleh add on Omega Guard apabila kandungan memasuki trimester kedua.  

Omega Guard - minyak ikan yang membantu perkembangan otak bayi. Memgandungi dha dan epa. 

Alhamdulillah, bermula kandungan kedua (pertama masa tue tak kenal lagi shaklee), saya adalah pengguna set kehamilan Shaklee ini. Kesannya bukan pada saya malah anak juga dapat nikmati kesannya.



Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Set Ibu Hamil Cantik Berseri ini.



Atau anda boleh klik link di bawah ini untuk membuat belian. 

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=f0e9f5d22d156441951e5197a3054d93



Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?


Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com









7 Tips Redakan Kekejangan Kaki Ketika Hamil

Tentunya, hanya mereka yang pernah mengalami sahaja akan mengetahui bagaimana sakitnya apabila kekejangan kaki menyerang. Dengan keadaan perut yang semakin membesar, pastinya sukar untuk ibu itu meluruskan kaki untuk melegakan kesakitan.


Kekejangan kaki atau betis sering berlaku kepada ibu yang sedang hamil. Ianya lebih dikenali dikalangan masyarakat melayu sebagai tarik mengkarung atau simpul biawak. Sudah pasti bila ianya menyerang, suatu keadaan yang sangat tidak selesa dan menyakitkan.

Kenapa tarik mengkarung atau simpul biawak ini berlaku?

  • otot kaki menampung berat badan yang berlebihan semasa hamil
  • rahim yang semakin membesar juga memberi tekanan kepada pengaliran darah dari vena utama kaki naik ke atas. Hal ini berlaku bersama dengan kesan hormon progesteron iaitu antara hormon utama yang terhasil semasa hamil. Kehadiran hormon progesteron memberi kesan kepada ketahanan atau kekuatan otot kaki semasa hamil
Punca tarik mengkarung atau simpul biawak ini berlaku.

Faktor pemakanan ibu semasa hamil dan beberapa faktor lain menjadi punca serangan tarik mengkarung ini. 

  • keletihan otot betis
  • tekanan kepada urat saraf 
  • peredaran darah yang tidak lancar
  • ketidakseimbangan garam galian atau mineral di dalam badan samada terlalu sedikit kalsium atau magnesium atau terlalu banyak fosforus.
Bila tarik mengkarung atau simpul biawak menyerang?

Kebiasaannya, tarik mengkarung atau simpul biawak ini terjadi pada waktu malam. Suhu yang sejuk pada waktu malam menyebabkan ianya mudah menyerang selain daripada kurangnya pergerakan ketika tidur atau pergerakan secara tiba-tiba seperti mengeliat tanpa sedar. 

Tip untuk anda mengurangkan kesakitan ketika tarik mengkarung menyerang adalah ;

Apabila ianya berlaku, ibu perlu meregangkan otot tersebut dengan cara meluruskan kaki, perlahan-lahan bengkokkan kaki (bahagian dari aras buku lali dan jari kaki) ke arah ibu. Pastikan sendi lutut lurus. Minta bantuan suami untuk tolak bahagian tapak kaki ke arah ibu. Jika ibu bersendirian, tarik perlahan-lahan ibu jari kaki ke arah ibu. Seperti gambar di bawah ini.


Tips Elak Kejang Kaki atau tarik mengkarung 
  1. Meregangkan otot betis. lakukan senaman ringkas sebelum tidur
  2. Kekal aktif walaupun usia kandungan semakin membesar. rutin senaman diterukan.
  3. Elak berdiri terlalu lama atau duduk dalam posisi kaki bersilang
  4. Minum air yang mencukupi untuk elak diri dari terhidrat.
  5. Memilih kasut yang sesuai untuk orang yang sedang hamil. Elak memakai kasut bertumit tinggi
  6. Ambil vitamin atau suplemen. Konsisten ambil suplemen seperti vitamin c, magnesium, potassium dan kalsium. Perlu juga ambil makanan yang kaya dengan magnesium seperti bijirin, kekacang dan buah-buahan kering. 
  7. Minum susu dan ambil pil kalsium bagi menampung keperluan kalsium yang sangat diperlukan oleh ibu hamil.

Tahukah anda?
Sebiji Ostematrix bersamaan dengan 1 gelas susu tinggi kalsium bersamaan juga dengan 80biji badam.
Ostematrix Shaklee adalah pil kalsium yang lengkap dengan magnesium, vitamin D dan juga boron. 



 Korang boleh tak, 

Minum 1 gelas susu? 
Yang nie mesti boleh tapi payah gak nak buatkan.. 

Makan 80 biji badam?
Haa nie macam tak terkunyah.. memang payah la kan.. 

Tapi, saya boleh!

Sebab saya ambil 4biji ostematrix sebelum tidur.

1 biji ostematrix tue = 1 gelas susu = 80 biji badam

Kalau dah sehari 4 biji, kiralah bape banyak badam saya ambil setiap hari.. 






Testimoni Ostematrix saya.

Selain mengamalkan tips-tips seperti di atas, saya akan pastikan rutian harian saya sebelum tidur adalah menelan 4 biji ostematrix. Ianya memang sangat membantu saya mengurangkan masalah tarik mengkarung dari menyerang. 

Testimoni ostematrix dari saya

Semasa mengandungkan anak pertama, saya belum lagi mengenali Shaklee. Dan pengetahun tentang tarik mengkarung nie tiada. Saban malam pasti akan menjerit bila tarik mengkarung menyerang. Sakit. Hasben la yang akan jadi mangsa untuk urutkan kaki saya. 

Mengandungkan anak kedua, saya sudah kenal Shaklee. Tetapi kesedaran untuk konsisten makan ostematrix tue kurang. Makan tak konsisten. Tapi serangan tarik mengkarung berkurangan berbanding ketika mengandungkan anak pertama.

Mengandungkan anak ketiga dan keempat, saya dah mula konsisten betul-betul makan ostematrix. Alhamdulillah, boleh kata sesekali sahaja kena tarik mengkarung. Faktor cuaca sejuk atau saya terlalu letih. 

Lagi testimoni ostematrix klik sini > Testimoni Ostematrix

Sepanjang kehamilan saya akan konsisten dengan Set Prenatal Shaklee


 Jika mahukan set lengkap ini boleh hubungi saya Nur Salwa 0127111260 atau klik sahaja link ini



Bulan September  nie, ada promosi Ostematrix tau. Beli 3 DISKAUN 5%. Jimat. Beli 3 set dah dapat buat persediaan untuk 9 bulan. Senang. Memang berbaloi beli Ostematrix bulan nie. 



Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Ostematrix Shaklee ini. 

Atau anda boleh klik link di bawah ini untuk membuat belian. 



Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com


Shaklee Beri Percutian Mewah Kepada Pengedarnya

Dalam bisnes Shaklee ini, ada 3 C yang Shaklee tawarkan kepada semua pengedar-pengedarnya. Apa 3 C tersebut ;
  1. Cash ( untung runcit dan juga bonus bulanan)
  2. Car Bonus ( bukan kereta tetapi dalam bentuk cash setiap bulan)
  3. Convention ( percutian percuma dalam atau luar negara )
Alhamdulillah, selama hampir lapan tahun dalam bisnes Shaklee nie, ketiga-tiga C tersebut telah saya perolehi. Dan hari ini saya nak kongsikan senarai percutian percuma yang telah saya terima oleh pihak Shaklee hampir setiap tahun. 

Trip Percutian PERCUMA dari Shaklee yang kami sudah dapat ;

2011 - join bisnes Shaklee

2012 - ke Sabah (aktiviti banyak saya join. Hasben jaga anak)



2013 - ke US (hasben pergi dengan anak sulong kami)

2014 - ke Umrah Ziarah Dubai/Abu Dhabi (hasben pergi)

2015 - ke Kuala Lumpur (hasben pergi)

2016 - ke Langkawi (hasben pergi)

2017 - cruise ke phuket/Langkawi/Penang (saya pergi dengan anak no.2 kami)

2018 - ke Bangkok (inshaAllah hasben akan pergi bersama anak no.2 kami Nov depan)

2019 - InshaAllah US (coming soon)

US
Suami dan anak ketika berada di San Francisco tahun 2013


Alhamdulillah. Setiap tahun layak untuk dapat percutian percuma dari Shaklee. Semua yang bergelar pengedar Shaklee layak untuk dapat percutian percuma ini. Ianya tidak terhad kepada sesuatu pangkat. Asalkan memenuhi syarat, bergembiralah nikmati percutian percuma dilayan taraf 5 atau 6 bintang.



Mungkin akan ada yang berkata, tempat-tempat tersebut boleh pergi sendiri. Betul. Tetapi ada peluang untuk dapatkannya secara percuma, kenapa tidak untuk kita berusaha mendapatkannya. 

3 C yang Shaklee tawarkan itu mudah dapat bila kita kejar semua 3 C tersebut. Usaha untuk dapat cash bulanan yang banyak ( C pertama), kena kejar car bonus ( C kedua ). bila dapat car bonus, bonus bulanan akan jadi besar. bila dan dapat 2 C secara auto atau secara tak langsung akan perolehi C yang ketiga. 

Mudah sahaja jika tahu jalannya. Peluang dah ada tinggal kita untuk rebutnya.

Jom Shaklee!


Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com


p/s : nantikan entry setiap percutian yang kami sudah terima itu. 

Wanita Sangat Memerlukan Kalsium

Kita sebagai wanita tidak boleh lari dari masalah osteoporosis... 


Mengapa? 

Kerana kita mengandung dan menyusukan anak. Maka pengambilan kalsium yang mencukupi sangat penting. 

Antara tanda kekurangan kalsium adalah;
  • Sakit tulang belakang
  • Badan mudah lenguh dan letih
  • Kaki mudah kebas
  • Sakit kepala 
  • Tumit kaki kasar dan pecah-pecah




Kita boleh dapatkan kalsium dengan mudah melalui susu namun perlu diingat susu mengandungi lemak yang tersembunyi. Walaupun ditulis rendah lemak namun ianya tetap lemak. Sebab itu lebih mudah memilih kalsium tablet sebagai pengganti. Saya tetap minum susu tetapi tidak secara harian.

Seorang pakar nutrisi memaklumkan, 

Ketika seorang wanita itu hamil maka dia memerlukan 400mg lebih kalsium harian dan semasa penyusuan dia memerlukan lebih 300mg..

Hakikat sebenarnya,

* Kalsium sering terdapat di dalam makanan yang tinggi kandungan kalori dan lemak seperti contoh bahan tenusu, keju, yogurt dan kacang soya.

* banyak sumber kalsium yang kaya dengan kolestrol

* Kalsium yang wujud dalam sesetengah makanan mungkin tidak dapat digunakan oleh tubuh badan. Sebagai contoh Kalsium dalam bayam dikaitkan dengan asid oksalik. Kalsium dalam kebanyakan gandum dikaitkan dengan fifat yang mana boleh mencegah kalsium digunakan secara berkesan dalam tubuh bada

Secara keseluruhan kalsium sangat penting untuk,
  • membina tulang dan gigi yang kuat
  • membaiki ransangan urat saraf
  • mengelakkan kekejangan otot
  • untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah


Apa pil kalsium pilihan harian saya?



Bulan September ini, ada promosi Ostematrix tau. Beli 3 DISKAUN 5%. Jimat. Beli 3 set dah dapat buat persediaan untuk 9 bulan. Senang. Memang berbaloi beli Ostematrix bulan nie. 

Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Ostematrix Shaklee ini.

Atau anda boleh klik link di bawah ini untuk terus membuat belian.

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=27464bb328aa347a2dc55a9f1bafa909



Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com


Pengedar Shaklee Gelang Patah, Skudai dan Sekitar Johor Bahru

Hi, Assalamualaikum. 

Petang-petang redup gini nak wat declaration la. 
Lama dah tak wat gini.  
Mungkin ada kawan baru yang belum kenal kan. 
Yang dah lama pun mungkin kot dah lupa. 😉

Ok, saya re-introduce la ya. 


Saya, Nur Salwa Bt Ishak. Asal Johor dan menetap di Johor Bahru (Gelang Patah). 
Boleh panggil Salwa sahaja. 
Ibu kepada 4 orang anak dan opkos isteri kepada 1 orang suami 😂. 

Pernah menjawat jawatan sebagai kakitangan awam selama 10 tahun dan sekarang adalah working at home mom (WAHM). Hampir 4 tahun bergelar wahm. 

Bekerja dari rumah iaitu menjalankan bisnes Shaklee secara fulltime 247 bersama anak-anak. Mengurus keluarga, rumah dan juga bisnes. 

Kenal produk kemudian baru bisnes. Itu saya dalam Shaklee ini. 
Bukan semata berbisnes tapi saya bermula dengan menjadi pengguna produk Shaklee. 

Asalnya, bisnes Shaklee adalah sebagai bisnes suka-suka. Sebab guna produknya, sambil-sambil membuat perkongsian effect yang saya dapat dari produk Shaklee. 
Dan kemudiannya, mengambil keputusan untuk lebih serius dalam bisnes Shaklee bila income yang secara suka-suka itu meningkat dari 3 angka kepada 4 angka dan kemudian 5 angka. Alhamdulillah!

Alhamdulillah. 7 tahun dalam bisnes Shaklee dan masih lagi komited untuk melahirkan bisnes leader yang hebat. Saya masih terus mencari mereka yang mahu menjana pendapat melalui bisnes Shaklee. 

Dalam Shaklee, saya sudah menerima pelbagai insintif yang ditawarkan. Antaranya adalah CASH, CAR BONUS dan CONVENTION (PERCUTIAN PERCUMA LUAR DAN DALAM NEGARA).

So, untuk anda yang masih tercari-cari produk apa yang sesuai bagi membantu meningkatkan taraf kesihatan anda dan keluarga - pastikan Shaklee pilihan anda. 

Dan, jika anda mahu berbisnes dan masih tercari-cari bisnes apa yang boleh anda cuba untuk jana pendapatan bulanan, pastikan Shaklee. 
Business marketing yang sangat mudah. Yang penting anda mahu dan rajin. 

Saya suka untuk terima sebarang pertanyaan dari anda samada tentang produk atau bisnes. Klik sahaja link di bawah ini ya. InshaAllah saya bantu anda. 😉


Nur Salwa Bt Ishak
Key Coordinator Shaklee
Business Leader Shaklee
Your Favourite Shaklee Business Mentor & Most Trusted Distributor Since 2011

Set Kehamilan Shaklee Boleh Di Ambil Seawal Anda Merancang Untuk Hamil

Bila boleh mulakan pengambilan set kehamilan Shaklee?

Nama jek set kehamilan, tapi anda boleh mula ambil seawal ada merancang untuk hamil. Ataupun 4 bulan sebelum hamil. Atau paling lewatpun, 2 minggu sebelum hamil.


Nak hamil, badan ibu perlu sihat.
Nak hamil, badan ibu kena bertenaga.
Nak hamil, badan ibu kena cukup nutrisi.
Nak hamil, emosi ibu pun kena jaga.
.
.
Bila disahkan hamil, teruskan sahaja pengambilan set ini sepanjang tempoh kehamilan.

Apa manfaat setiap vitamin dalam set prenatal shaklee nie;

🍃 Bcomplex - asid folic penting untuk di ambil untuk perkembangan janin yang sihat dan terhindar daripada berlakunya kecacatan tiub saraf seperti spina bifida. Membantu mengawal emosi ibu.

🍃 Vitamin C - imun booster. Mengurangkan pengumpulan gula dalam sel badan untuk elak kerosakan pada sel. 

🍃 Vitalea - multivitamin yang lengkap dengan iron dan asid folic untuk keperluan badan. Membantu penyerapan vitamin c

🍃 Esp - protin membantu pertumbuhan plasenta dan uterus. Membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentut otot dan organ bayi

🍃 Ostematrix - kalsium magnesium yang amat penting untuk ibu hamil. Untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan organ bayi

🍃 Omega Guard - minyak ikan tulen yang membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHa dan EPA yang sangat penting untuk mata dan otak bayi. .

Apa yang ibu ambil, baik untuk ibu dan tentunya bayi dalam kandungan juga dapat manfaatnya..


Sehingga 30 September 2018, Set Prenatal @ Set Kehamilan Shaklee nie ada promosi ya. 

Jika mahukan set lengkap ini boleh hubungi saya Nur Salwa 0127111260 atau klik sahaja link ini




Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Fungsi Suplemen Atau Makanan Tambahan Terhadap Tubuh

MENGAPA KITA PERLU MENGAMBIL MAKANAN YANG SEIMBANG DAN BERKHASIAT?

  • memberi/ membekalkan tenaga yang diperlukan tubuh badan untuk menjalankan aktiviti seharian
  • membantu ketahanan badan bagi mengelakkan daripada jangkitan penyakit
  • membantu ketahanan badan supaya sembuh daripada luka/ penyakit
  • penting untuk pembinaan sel2 badan serta tumbesaran yang sempurna
  • penting untuk perkembangan otak yang sihat dan cerdas


BAGAIMANA SUPLEMEN MEMBANTU KESIHATAN TUBUH KITA?

Suplemen membantu memulihkan tubuh kita dan mempercepatkan proses-proses (di atas). Dengan pengambilan suplemen secara teratur dan suplemen yang bersifat semulajadi seperti Shaklee, anda akan mendapati tubuh mudah menjana tenaga, daya imun lebih tinggi, otak cerdas dan sebagainya.

Namun demikian, sekiranya kita ini pula tergolong dalam kumpulan yang kurang atau tidak mengamalkan gaya hidup sihat, maka proses-proses tadi akan mengambil sedikit masa. Ini kerana suplemen tadi perlu untuk memperbaiki dahulu mana-mana kerosakan pada tubuh kita sebelum mendapat kesan-kesan optimum yang dinamakan 'sihat'


TIPS MENDAPAT KESAN OPTIMUM PENGAMBILAN SUPLEMEN


  • Makan suplemen secara teratur. kalau boleh kita disiplinkan diri dengan jadual tertentu bila perlu makan certain2 suplemen (boleh follow jadual yang kami sediakan)
  • Takpe kalau ter'skip' sekali-sekala (we are not perfect) ; tapi jangan tinggalkan suplemen dalam jangkamasa yang lama
  • Ada suplemen perlu diambil dengan gabungan² tertentu. contoh :  untuk kesan optimum set penyusuan, digalakkan tambah ESP. kalau ambil ESP sahaja, perlu gabungan multivitamin untuk kualiti.
  • Tetap mengamalkan pemakanan yang seimbang dan sihat
  • Rajin bersenam - bersenam boleh buang toksik melalui peluh dan hasilkan hormon endorfin yang buat kita happy
  • Kalau ambil suplemen untuk kulit, jangan lupa ye kawan².. penjagaan luaran pun penting (rajin buat facial, scrub muka, jangan tak mandi pulak)
  • Sabar kalau belum nampak kesan, sebab setiap individu berbeza penerimaan tubuh terhadap sesuatu.

Jom tengok apa promosi untuk bulan September 2018 



Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian produk Shaklee.


Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Sebab-sebab Anda Patut Jatuh Cinta dengan B Complex

Orang yang mudah stress akan menampakkan kesan stress di kulit wajah ...kulit mudah nampak kusam, bergarisan sedikit , dan paling kiritikal nampak lebih tua dari umur yang sebenar. Mengapa ianya terjadi? sebab bila kita stress, badan kita akan menggunakan B-complex yang sedia ada supaya badan mampu bertahan. Secara langsung stress yang berterusan mampu merosakkan vitamin  yang sedia ada. Maka pentingnya makanan yang mengandungi vitamin B diambil dalam menu harian kita demi memastikan keperluan vitamin ini oleh badan sentiasa dapat dipenuhi.
Apakah makanan yang mengandungi zat B sebenarnya?
Antara makanan yang mengandungi vitamin B ialah gandum, daging, susu, kacang hijau, ragi, beras, telur, buah-buahan, gandum, ragi, hati, ikan, ginjal, kentang manis dan sebenarnya banyak lagi. Namun kita perlu tahu bahawa vitamin B yang LENGKAP atau nama lainnya ialah B Kompleks terdiri daripada lapan (8) vitamin B.



Apakah B Complex ?

B complex terdiri dari kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu thiamin (B-1), riboflavin (B-2), niacin (B-3), pantothenic acid (B-5), pyridoxine(B-6), folic acid (B-9) and cobalamin (B-12) dan Biotin.



Apa kebaikan vitamin B complex sebenarnya?

Banyak keperluan vitamin B complex ini, antaranya ialah untuk
  • mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan, 
  • Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran, 
  • Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein,
  • Mencegah barah serviks, penyakit jantung dan kecacatan spina  
  • menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Pengalaman Kak Norita sendiri dengan B complex :
Saya pernah makan sehingga 10 biji sehari masa zaman student bila nak exam. Terutama yang melibatkan paper yang kena banyak mengingat macam subjek Undang-undang atau subjek yang banyak Teori. Memang seronok menjawab exam dan idea memang mencurah-curah bila hendak menulis. Seharian saya jadi seorang yang sangat periang sehingga tidak boleh melelapkan mata pada malam hari kesan  B complex.
10 tahun dulu saya pernah makan 5 biji B complex selepas sarapan apabila hendak pergi menemuduga supaya saya tidak gugup dan dapat menjawab soalan temuduga dengan nada yang lebih confident. Alhamdulillah memang dapat jawab soalan temuduga dengan baik.
Kini saya makan b complex 2-3 biji sehari apabila saya banyak kerja atau ada rasa tertekan demi mengelakkan saya melalui stress. Namun pengambilan sehari biasanya 1 biji dah memadai.


Apa kelebihan vitamin B complex Shaklee?

Selain lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , vitamin B Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah. Namun begitu Shaklee telah menghasilkan suatu selaput asid folik yang unik ntuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.Teknologi berpaten ini adalah ekslusif bagi Shaklee.

Secara ringkasnya Vitamin B yang lebih baik mempunyai ciri2 berikut :
  • § Sistem penyerapan bioaktif berpaten
  • § Kesemua lapan jenis vitamin B yg diperlukan termasuk Biotin
  • § Peningkatan penghantaran zat
  • § Tablet mudah ditelan

Siapa sebenarnya yang perlu B complex?

Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang...
  1. Terdedah kepada sinaran matahari
  2. Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
  3. Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
  4. Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan  yang dilakukan.
  5. Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
  6. Mereka yang nak nampak cantik dan muda
  7. Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
  8. Wanita yang mengambil pil perancang
Maka, jika anda mempunyai kekangan dalam memastikan pengambilan vitamin B yang lengkap, cubalah amalkan pengambilan makanan tambahan seperti vitamin B Complex supaya badan lebih bertenaga, kita lebih sihat, ceria dan mood lebih stabil di samping dapat mengawal tekanan yang kita hadapi.


Kenapa jatuh cinta dengan vitamin B?
Jawapannya sebab ia vitamin yang larut air dan selamat.
Consume lebih bila keadaan memerlukan sahaja.
(credit info dr : http://alinalan.blogspot.com/2011/03/kenapa-saya-jatuh-cinta-dengan-b.html)






Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian B Complex Shaklee ini. 


Atau anda boleh klik link di bawah ini untuk membuat belian. 


https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=138ec3dcca9c3b353880613a2452dc01




Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com