5 Vitamin Untuk Wanita Sedang Hamil

Anda hamil..? Bestkan bila disahkan hamil.. 

Masa tue mesti excited nak cari  yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan utk diri sendiri kan.. 


Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..


#bcomplex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.

.

#vitaminC - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah

.

#vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.

.

#ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki

.

#esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.


Kelima-lima vitamin ini boleh diambil seawal anda disahkan hamil.. 


Pilihan untuk anda, boleh add on Omega Guard apabila kandungan memasuki trimester kedua.  


#omegaguard - minyak ikan yang membantu perkembangan otak bayi. Memgandungi dha dan epa. 


Alhamdulillah, bermula kandungan kedua (pertama masa tue xkenal lg shaklee), saya adalah pengguna set kehamilan Shaklee ini.. kesannya bukan pada saya malah anak juga dpt nikmati kesannya.. 

#vitaminibuhamilshaklee

Pengedar Sah Shaklee

Nur Salwa

01271112u

Tips Online Bisnes dari Saya..

Senang Ke Buat Bisnes Nie?
Ada yang tanya macam tue kat saya..

Jawapan saya, SENANG..
Bila kita ada rasa nak buat, mestilah semua benda jadi SENANG.. Lagi-lagi bila kita enjoy buat benda tue, ehh makin senang la keje kiter tue. 

Walaupun senang, ianya bukan cincai2 jek.. mestilah kita nak yang sempurna.. baru hasilnya memuaskan hati diri sendiri.. betul tak..

Tak sengaja pun terjebak dalam kancah bisnes online nie.. tapi alhamdulillah tepat pilihan saya.. pemalu.. malu sangat nak jupe orang masa awal2 buat bisnes nie sebab tue saya pilih dan teruskan bisnes online nie.. pagi nie nak sharekan sikit tips dr saya sendiri dalam bisnes online nie..

Manfaatkan medium online yang ada.. seperti facebook, page fb, blog dan instagram.. kongsikan sebanyak mungkin produk yg kiter jual.. kiter xde kedai fizikal makanya medium online nie la kedai kiter.. kata bisnes, mestilah kiter menjual di "kedai".. bisnes tp tak promote, xde menjual, maner org nak tau 'kedai" kiter tue buka ke x.. menjual ke tidak..

Kenal produk.. kenal dan cinta produk yg mahu dijual.. tak kenal tak cinta, macamaner nak menjual.. prospek tanya, sendiri tak dapat jawap... so perlu sangat utk kenal produk yg kiter jual..

Saya Pengedar Sah Shaklee
Saya menjual produk Shaklee
Saya juga pengguna produk Shaklee

Anda? Buat bisnes online gak?
Jual apa?

Anda pengguna produk Shaklee?
Mahu beronline bisnes?
Whatsapp saya..
Nur Salwa
012 7111260

Tips Lebatkan Rambut dengan Vitalea Shaklee

Ramai orang pandang remeh dengan keperluan vitamin khususnya multivitamin. Ramai yang menyangka bahawa ia tak penting apabila kita makan 3 kali sehari.

Namun yang menjadi persoalan adalah bukan berapa bilangan kita makan sehari tetapi berapa banyak vitamin yang kita perolehi dalam menu harian dan adakah ia mencakupi keperluan harian tubuh badan?

Semalam salah seorang kawan karib saya bercerita bahawa ramai rakan sekerja beliau mengalami masalah rambut gugur yang sangat teruk.

Tahukah anda antara tanda kekurangan vitamin dalam badan ialah rambut gugur dengan teruk dan semakin hari ia menjadi semakin serius akhirnya masalah botak yang melanda.

Setiap orang mempunyai stress [ tekanan] tersendiri. Adakala dalam keadaan sedar dan tak sedar. Tanpa kita sedari stress ini menyebabkan sesetengah vitamin dan mineral musnah begitu saja. Secara tak langsung badan menjadi kurang sihat.

Pengambilan multivitamin sangat penting. Jika anda sebelum ini tak ambil pusing, namun jika ada mempunyai masalah rambut gugur yang berterusan, jangan pandang remeh.

Amalkan pengambilan multivitamin mengikut yang disarankan pada botol.

Jika anda sudah memiliki sebotol Vita-Lea, jangan biarkan ia expired di almari anda. Tetapi amalkan memakannya setiap hari sebiji pagi dan sebiji selepas makan malam.

Jangan tunggu sampai ada masalah rambut gugur dan rambut makin menipis kerana itu tandanya masalah kesihatan dah bertambah teruk.

Tips nak lebatkan rambut :

Amalkan menyapu rambut dengan santan+ limau nipis. Biarkan dalam 20-30 minit dan kemudian bilas dengan syampoo seperti biasa. Buatlah selang sehari. Jika bekerja buatlah 2 kali seminggu. InsyaALLAH akan ada hasil yang menggembirakan.

Bertindaklah sekarang! Anda mampu mengubahnya.

Pengedar Sah Shaklee
Nur Salwa Ishak
0127111260

Lebih Untung Dengan Pembelian Set Twin Pack Ostematrix

Alhamdulillah..

Pagi tadi 4 set twin pack ostematrix kiriman customer/ahli Shaklee dari group saya..

Alang2 beli sebotol grab 2 botol terus boleh dapat less 5%..

Ada yg nak  pil kalsium (lengkap dengan magnesium & vit D) whatsapp saya yea.. esok nak ke branch Shaklee lagi nie.

Pengedar Sah Shaklee
Nur Salwa
0127111260

Tukar Brand Suplemen Anda Sekarang Kepada Shaklee

Landmark Study...

Merata la cerita tentang landmark study yang rakan2 Shaklee akan share setiap hari lepas nie.. sebab kami excited.. sebab kami teruja.. sebab kami bangga dengan produk Shaklee lepas tau psl landmark study..

Apa benda landmark study nie?

Landmark study nie adalah hasil kajian atau eksperimen dari pihak ketiga/profesor luar tentang produk Shaklee.. shaklee ada saintis sendiri.. ada kajian makmal sendiri.. tapi nnt org kata 'angkat bakul sendiri'. Puji produk sendiri.. so nak bagi betul2 bukti, shakle buat landmark study.. 'upah' pihak ketiga utk buat eksperimen.. eksperimen bukan setahun dua yea tapi bertahun2.. kesan pengambilan produk Shaklee, kesan tidak ambil sebaranh vitamin dan kesan ambil vitamin dr brand lain utk bertahun2..

Kan ada yang kata, atau kan ada yg rasa tak perlu makan vitamin2 nie.. so dari landmark study nie, ada eksperimen dan resultnya adalah badan lebih teruk apabila tak ambil sebarang vitamin..

Bagi anda2 yang memang ambil vitamin dan anda beranggapan semua vitamin adalah sama, hanya berbeza nama/brand, tanggapan anda tue adalah salah.. landmark study nie bukti bahawa brand Shaklee lebih baik dr brand yg lain.. peduli la nak kata saya poyo bila saya kata mcm nie.. sebab saya yakin apabila tengok landmark study nie la.. bangga seh..

Saya kenal dan makan produk Shaklee nie masuk tahun ke 6.. jangkamasa yg boleh dikatakan "baru" banding org lain yang dah makan 10 tahun, 20 30 dan ada yg dah 50 tahun makan shaklee.. alhamdulillah.. sihat dan awet muda sgt mereka2 nie.. walau umur dah melepasi 50an tapi body age masing2 ala2 bujang trang tang tang..

6 tahun bersama brand Shaklee, kesannya dah byk saya terima dan rasa.. apatah lagi mereka yg dah lama makan Shaklee.. saya memang rasa sangat brand Shaklee nie bagus.. tapi untuk anda yg rasa brand Shaklee nie biasa2 jek, anda salah tau.. landmark study nie ada bukti yang brand Shaklee lebih hebay dan power dr brand lain. 

Cukuplah 3 point dulu saya share tentang landmark study nie.. nanti share lagi.. banyak nak citer pasal nie.  Dan klau korg rasa korang nak bertukar dan perlu bertukar kepada supplemen Shaklee, boleh whatsapp atau hubungi saya yea.. meh la kiter ramai2 consume/ambil produk Shaklee yang memang ada kajian dan eksperimennya bukan semata2 teori atau omong2 kosong..

Pengedar Sah Shaklee
Nur Salwa Ishak
0127111260

#tsunamishaklee
#8cellent
#korangtautak
#korangperlutau

Shaklee ada LANDMARK STUDY.. Jenama Suplemen Terhebat

Hari nie ada Majlis Ireach SuperStar...

Semuanya best.. makan sedap.. ada sharing2 dari mereka yang terima award.. award jual vivix terbanyak.. jual set detox terbanyak.. award new rank.. dan juga ada sharing dari peserta yang ke Global Conference Shaklee di Orlando.. TERUJA..

Tapi untuk saya, segmen last sekali paling BEST... segmen bersama Master Zainul.. antara yg beliau share adalah tentang hebatnya produk Shaklee nie adalah Shaklee ada LANDMARK STUDY..

Saya rasa AMAT BANGGA dengan produk yg sedang saya consume dan sedang saya jual sekarang iaitu Shaklee.. sebab ada landmark study nie la.. apa landmark study nie?

Landmark study ini adalah hasil kajian atau eksperimen pihak ketiga iaitu profesor yang mengkaji memakan vitamin dalam sesuatu jangkamasa.. bukan kajian setahun dua yea.. tapi kajian sehinga 20 tahun.. antaranya adalah kesan makan vitamin Shaklee.. kesan makan vitamin brand lain.. kesan pada mereka yang tidak makan vitamin langsung.. semuanya ada kajian..

Dengar tentang landmark study nie, saya yakin sangat akan buat anda2 diluar sana teruja untuk kenal dan consume Shaklee.. serius.. bila anda lihat dan baca landmark study nie, anda2 yg memang pemakan vitamin jenama lain akan rasa tak sabar untuk bertukar kepada vitamin shaklee.. haaaaaaaaaa dan untuk anda2 yg rasa xperlu makan vitamin, bila anda baca dan tau tentang landmark study shaklee nie akan buat anda menjadi seorang pemakan vitamin Shaklee tegar.. 

Sila percaya.. dan untuk tahu lebih lanjut tentang nie, boleh hubungi saya, perunding serta pengedar Sah Shaklee..

Saya nak tanya... produk makanan tambahan yang sedang anda makan sekarang ada landmark study tak.?

#tsunamishaklee
#8cellent

Nur Salwa
0127111260

Tips Kulit Wajah Berjerawat Bertukar Cantik

Cara saya jaga kulit muka..?

Tips utama saya adalah KONSISTEN...

Kulit saya bukanlah jenis kulit sentiasa gebu gebas.. ada masa2nya sesekali akan naik jerawat.. kawasan paling glemer adalah di dahi.. memang tak bagi langsung nak rasa 'dahi licin'.. hahaha

Untuk masalah jerawat dan parut nie, bila ia mula tumbuh subur, saya akan konsisten vitamin C (extra dose) dan juga ESP.. alhamdulillah mmg nyata kering cepat jerawat.. utk parut tue amik masa gak nak pudar sbb tue saya kata perlu konsisten dan sabar..

Lain2 dari tue, cara saya untuk jaga kulit wajah adalah ambil juga vitamin lain utk lengkapkan nutrisi badan.. vitamin lain yg saya kekal amik adalah Bcomplex, Vitalea, Gla Complex, Alfalfa, Omega (membantu melancarkan darah secara tak langsung wajah berseri), kolegen pun saya ambil..

Vitamin2 adalah utk dari dalaman.. Untuk luaran saya gunakan set skincare Nutriwhite Shaklee..

Air masak pun perlu minum dalam kuantiti yang cukup.. air manis kurangkan.. hati pun kena bersih.. baru kecantikan tue akan lahir semulajadi naik ke wajah kitee.. ewahhh hihihi

#tusnamishaklee
#star8

Nur Salwa Ishak
Pengedar Sah Shaklee
0127111260