Alfalfa Vitamin Pelbagai Fungsi

Sehari 10bj.. memang badan rasa best..
.
Alfalfa terbaik hanya dari Shaklee..
.

.
Kenapa saya wajib ambil alfalfa Shaklee?
.
✔ tolong saya cuci hati, usus dan darah.
✔ tolong saya singkirkan lemak dan kolestrol.
✔ tolong jadikan badan saya lebih ringan.
✔ tolong legakan sakit kepala
✔ tolong kawan selera makan saya.
✔ tolong jaga organ 'dalaman' saya.
✔ tolong saya elak ada bau badan ..
✔ tolong saya kekal bertenaga.
.
Macam2 lagi la sebab saya tak nak tinggalkan alfalfa.. IKHTIAR...
.
.
Tengah promo nie. Beli 1 percuma 1.. kiranya bayar untul sebotol tapi anda akan dapat 2 botol. Beli alfalfa kecik dpt free alfalfa kecik.. beli alfalfa besar dapat free alfalfa besar..
.
.

Alfalfa Complex Shaklee ada 2 botol kuantiti berbeza. Anda pilih samada nak botol saiz kecil (330biji) atau saiz besar (700 biji)


Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

 FB Page : Kedai Vitamin Skudai 

Buat Bisnes Shaklee Peluang Dapat Kereta Idaman

dulu, jb - kl naik kete tempatan, rasa oklah.. bolehlah.. ok jek.. selesa jek.. takde masalah..

sekarang, jb - kl naik kete import.. wahh lagi best.. xsangka.. tiap minggu pun bleh.. alhamdulillah..

nak rasa best hari ini, kelmarin merasa dulu yg kurang best.. adatlah kan..

tapi ini kami.. syukur alhamdulillah apa yg kami ada hari ini.. mungkin anda lain, awal2 dah merasa senang itu.. tetap alhamdulillah.. 😆😆😆😆😆

Alhamdulillah.. sendiri tak sangka selepas setahun betul2 serius berbisnes, saya dapat capai 1 anugerah dari Shaklee.. Car Bonus Achiever.. bukan dapat kereta tau. Tapi Shaklee bagi dalam bentuk cash setiap bulan. So terpulang nak beli kereta ke rumah ke simpanan ke...

Awal2 dulu saya rasa mcm susah jek nak dpt benda nie. Yea. Susah bila kita tak letakkan target.. saya maklumkan pada upline saya.. saya nak kunci besar nie.. saya bagitau saya nak dapatkan gak kunci nie pada cycle tue.. saya nak naik pentas ambil kunci nie. So upline minta saya buat target. Clearkan target.. bulan berapa nak dpt. Apa yg perlu dibuat.. alhamdulillah. Bila ada target dan plan yg teratur, perjalanan nak dapatkan kunci nie senang dan dipermudahkan.. Doa juga peranan paling utama..

Dapat Terima Anugerah Car Bonus nie, kami pilih utk beli kereta baru. Nak gak melepaskan keinginan nak pkai kete import. Alhamdulillah. Allah berikan kami peluang uto merasa nikmat dunia yang ini.. selesa utk kami sekeluarga.. menangis masa g amik kete nie kat kedai.. 😭😭  teruja.

Alhamdulillah. Dalam team saya juga sudah 4 org berjaya capai Anugerah Car Bonus ini.. inshaAllah ramai lagi akan berpeluang dpt car bonus masing2.. korang semua boleh tau.. dengan Shaklee wajib grab semua peluang yang disediakan..

#tsunamishaklee
#8cellent

Vitamin Shaklee Untuk Ibu Hamil

Anda hamil..? Bestkan bila disahkan hamil..
Masa tue mesti excited nak cari  yang terbaik untuk anak dalam kandungan dan untuk diri sendiri kan..

Saya cadangkan 5 vitamin Shaklee utk anda..


#bcomplex - mengandungi 8 jenis vitamin B penting badan termasuk asid folic. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
.
#vitaminC - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah
.
#vitalea - kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
.
#ostematrix - kalsium yg lengkap dengam vitamin D dan magnesium. Membantu mengurangkan masalah kekejangan kaki
.
#esp - protin memberi tenaga dan Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.

Kelima-lima vitamin ini boleh diambil seawal anda disahkan hamil..

Pilihan untuk anda, boleh add on Omega Guard apabila kandungan memasuki trimester kedua.

#omegaguard - minyak ikan yang membantu perkembangan otak bayi. Mengandungi dha dan epa.

Ambil Shaklee atau Vitamin Dari Klinik Kesihatan?

Sebenarnya, yang nurse beri tue pun vitamin juga. Nurse bagi iron, vitamin c, asid folic dan kalsium. Set kehamilan Shaklee pun mengandungi vitamin yang sama tapi lebih eksklusif.  Contoh dalam Bcomplex Shaklee bukan semata ada asid folic malah ada lagi 8 vitamin B penting untuk badan kita. Macam tue juga dengan kalsium. Ostematrix Shaklee bukan semata kalsium tapi lengkap dengan magnesium dan vitamin D..

Boleh jek jika nak consume vitamin Shaklee. Hanya inform mereka yang anda ambil set kehamilan Shaklee, mereka ok jek. Malah minta untuk terus makan dengam konsisten.

Alhamdulillah, bermula kandungan kedua (pertama masa tue xkenal lg shaklee), saya adalah pengguna set kehamilan Shaklee ini.. kesannya bukan pada saya malah anak juga dpt nikmati kesannya..

#tsunamishaklee
#8cellent
#vitaminibuhamilshaklee

Apa Landmark Study Shaklee?

Landmark Study...


Merata la cerita tentang landmark study yang rakan-rakan Shaklee akan kongsikan setiap hari lepas nie.. sebab kami excited.. sebab kami teruja.. sebab kami bangga dengan produk Shaklee lepas tahu psl landmark study..

Apa benda landmark study nie? 

Landmark study nie adalah hasil kajian atau eksperimen dari pihak ketiga/profesor luar tentang produk Shaklee.. shaklee ada saintis sendiri.. ada kajian makmal sendiri.. tapi nanti org kata 'angkat bakul sendiri'. Puji produk sendiri.. so nak bagi betul2 bukti, shaklee buat landmark study.. 'upah' pihak ketiga utk buat eksperimen.. eksperimen bukan setahun dua yea tapi bertahun2.. kesan pengambilan produk Shaklee, kesan tidak ambil sebarang vitamin dan kesan ambil vitamin dari brand lain utk bertahun2..

Kan ada yang kata, atau kan ada yg rasa tak perlu makan vitamin2 nie.. so dari landmark study nie, ada eksperimen dan resultnya adalah badan lebih teruk apabila tak ambil sebarang vitamin..

Bagi anda2 yang memang ambil vitamin dan anda beranggapan semua vitamin adalah sama, hanya berbeza nama/brand, tanggapan anda tue adalah salah.. landmark study nie bukti bahawa brand Shaklee lebih baik dr brand yg lain.. peduli la nak kata saya poyo bila saya kata mcm nie.. sebab saya yakin apabila tengok landmark study nie la.. bangga seh..

Saya kenal dan makan produk Shaklee nie masuk tahun ke 6.. jangkamasa yg boleh dikatakan "baru" banding org lain yang dah makan 10 tahun, 20 30 dan ada yg dah 50 tahun makan shaklee.. alhamdulillah.. sihat dan awet muda sgt mereka2 nie.. walau umur dah melepasi 50an tapi body age masing2 ala2 bujang trang tang tang..

6 tahun bersama brand Shaklee, kesannya dah byk saya terima dan rasa.. apatah lagi mereka yg dah lama makan Shaklee.. saya memang rasa sangat brand Shaklee nie bagus.. tapi untuk anda yg rasa brand Shaklee nie biasa2 jek, anda salah tau.. landmark study nie ada bukti yang brand Shaklee lebih hebay dan power dr brand lain.

Cukuplah 3 point dulu saya share tentang landmark study nie.. nanti share lagi.. banyak nak citer pasal nie.  Dan klau korg rasa korang nak bertukar dan perlu bertukar kepada supplemen Shaklee, boleh whatsapp atau hubungi saya yea.. meh la kiter ramai2 consume/ambil produk Shaklee yang memang ada kajian dan eksperimennya bukan semata2 teori atau omong2 kosong..

Pengedar Sah Shaklee
Nur Salwa Ishak
0127111260

#tsunamishaklee
#8cellent
#korangtautak
#korangperlutau

Tips Cantik Untuk Kulit Berjerawat Teruk

Cara saya jaga kulit muka..?

Tips utama saya adalah KONSISTEN...

Kulit saya bukanlah jenis kulit sentiasa gebu gebas.. ada masa-masanya sesekali akan naik jerawat.. kawasan paling glemer adalah di dahi.. memang tak bagi langsung nak rasa 'dahi licin'.. hahaha


Untuk masalah jerawat dan parut nie, bila ia mula tumbuh subur, saya akan konsisten vitamin C (extra dose) dan juga ESP..

alhamdulillah memang nyata kering cepat jerawat.. utk parut tue amik masa gak nak pudar sebab tue saya kata perlu konsisten dan sabar..

Lain-lain dari tue, cara saya untuk jaga kulit wajah adalah ambil juga vitamin lain utk lengkapkan nutrisi badan.. vitamin lain yang saya kekal ambil adalah Bcomplex, Vitalea, Gla Complex, Alfalfa, Omega (membantu melancarkan darah secara tak langsung wajah berseri), kolegen pun saya ambil..

Vitamin-vitamin adalah untuk dari dalaman.. Untuk luaran saya gunakan set skincare Nutriwhite Shaklee..


Air masak pun perlu minum dalam kuantiti yang cukup.. air manis kurangkan.. hati pun kena bersih.. baru kecantikan tue akan lahir semulajadi naik ke wajah kita.. ewahhh hihihi

#tsunamishaklee
#star8

Banyaknya Manfaat dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa telah dijadikan dalam bentuk tablet menjadi Alfalfa complex oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Dr Shaklee mengambil masa 2 tahun untuk menunggu medicago sativa (tumbuhan alfalfa gred paling tinggi) untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah dan menyerap pelbagai nutrisi barulah diambil untuk dijadikan tablet Alfalfa complex ini.

Prosesnya juga mengambil masa yang lama untuk dijadikan Alfalfa Complex demi untuk mengekalkan nutrisi yang terdapat pada daun alfalfa ini. Ye hanya daunnya sahaja yang diambil untuk dijadikan tablet Alfalfa complex.

Anda semua mampu ke nak dapatkan daun alfalfa untuk pastikan badan anda dapat nutrisi yang terbaik? Akak tidaklah mampu..  hanya mampu untuk menelan terus tablet Alfalfa Complex.. senang dan cepat.. malah nutrisinya juga 

Lelaki atau perempuan boleh ambil alfalfa complex nie. Yang sudah berkahwin atau yang masih bujang juga boleh ambil alfalfa complex ini..


ANTARA MANFAAT ALFALFA

1.    Merawat gangguan pencernaan
2.    Mengawal kolestrol dalam darah
3.    Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4.    Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5.    Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6.    Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7.    Mengurangkan simptom menopous
8.    Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9.    Merawat masalah sembelit
10.  Menyahkan toksik dalam tubuh
11.  Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12.  Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13.  Membantu masalah penghadaman
14.  Membantu memperbanyakkan susu ibu
15.  Mengurangkan masalah pundi kencing
16.  Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17.  Meningkatkan kesihatan prostat
18.  Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19.  Menghangatkan hubungan suami isteri
20.  Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Alfalfa Complex Shaklee ada 2 botol kuantiti berbeza. Anda pilih samada nak botol saiz kecil (330biji) atau saiz besar (700 biji)


Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

 FB Page : Kedai Vitamin Skudai 

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 6

Task keenam untuk 

31 Days Challenge by JDT Blogger

Gambar berMakeup dengan Tidak berMakeup
💄💄💄💄💄💄💄💄

Akak nie bukan jenis orang yang pakai alat solek.. jangan kata blusher, lipstick pun takde.. suami akak suka akak natural beauty gitu katanya..

Tapi akak kongsikan gak la gambar bermakeup akak yang sesekali bermake up tue.. 


Time jadi pengantin dulu.. 8 tahun lepas 😂😂
Kata raja sehari, wajib la tadah muka dimakeupkan.. kata nak cantik dari hari-hari yang lain.. itulah yang akak rasa betul-betul tebal makeupnya.. 



Kali kedua merasa dimakeupkan adalah time 'shooting' dengan lisa surahani untuk satu program astro.. masuk tv.. harus gak kena makeup.  Satu malaysia nak tengok haha


Dan ini gambar tak bermake up akak.. sekarang memang tak sempat la nak makeup-makeup.. ibu anak 4.. keciciran anaknya nanti kalau ibu hadap nak makeup sangat. Akak tepek ultimate protection whitening lotion Nutriwhite Shaklee jek sekarang.. senang

Maner lagi cantik?? 
😊😊


Korang nak join sama

31 Days Challenge by JDT Blogger?

Boleh refer entry Blog Wawa Ashiharaa