Ciri-Ciri Pemilihan Makanan Tambahan Terbaik Untuk Kesihatan

Lumrah kan.. ada jek yang kadang buat kita tak puas hati..


Orang tengok kita molek kurus cantik dah.. tapi kita.. selagi jarum / angka kat timbang tue tak cecah 45 ke 50 ke, " aishh gemuknya i"..😂😂

Muka pun.. molek dah tue.. takde jerawat.. kulit bersih mulus putih melepak.. tapi bila nampak iklan kat tv, katanya boleh bagi kulit putih cantik macam neelopak, "ehh i nak try la sabun pencuci nie'...😁😁

Sifat manusia.. yang susah nak rasa puas. Lagi-lagi org pompuan.. ehhh 🤔 haha

Tak kisah nak kurus macam apa yang anda target.. tak kisah nak putih macam yang anda mahu.. yang penting cari dan guna serta usaha dari sumber yang sihat dan selamat..

Kurus sangat tak cantik.. gemuk nanti tak sihat.. so dapatkanlah berat yang ideal.. makan ikut piramid makanan.. bersenam.. minum air masak yang cukup.. dapatkan suplemen yang disahkan selamat utk lengkapkan nutrien yg cukup..

Nak cantik..? Penampilan bersih.. nak guna produk-produk kecantikan pun, semak dulu asal usul produk.. jangan terpedaya dengan testimoni-testimoni sahaja.. iklan betul-betul jual produk atau semata jual testimoni..

Nak lagi best jadi produk atau brand yg ada landmark study.. 😎



Saya sekeluarga memilih Shaklee.. Shaklee punya kesemua ciri-ciri di atas. 

#tsunamishaklee
#liveamazing




Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Kenapa Percaya Dengan Produk Shaklee - Landmark Study

KENAPA PERCAYA SANGAT DENGAN BRAND SHAKLEE?

"Tak makan vitamin pun sihat gak"

" Alaa nama pun vitamin, sama jek semua "

Dulu... yea.. saya pun fikir macam yang si pulan tue kata.. sama jek makan apa-apa brand.. tak makan pun ok gak.. tunggu la dah rasa badan sakit ke nanti baru ambil..

Tapi SEKARANG, bila upline kami tekankan kepada kami terutamanya saya tentang landmark study nie, baru la paham dan memang sangat beruntung saya dah lama kenal dan makan vitamin shaklee nie.. memang memilih brand yang betul iaitu SHAKLEE..

Korang boleh jek nak kata,

"eleh, ko jual brand tue memang la ko puji melambung barang yang ko jual"..

Eh hello.. sebelum saya menjual, saya guna dulu produk Shaklee nie. Dah makan dah rasa kesannya baru saya mula menjual tau.. kenal produk dulu baru kenal dan belajar tentang marketing Shaklee..

Yea betul.. cerita landmark study nie memang lama dah bukan sekarang Shaklee buat / landmark study.. nak buat benda nie makan tahun.. satu usaha gigih dan kos yang besar Shaklee usahakan utk membuktikan yang brandnya adalah TERBAIK.. kajian dari professor @ pihak ketiga yang maner keputusan kajian samada baik atau buruk akan tetap dipamerkan pada umum.. sesuatu tindakan berani dari pihak Shaklee.

Bila baca tentang landmark study nie, jadi takut dengan brand-brand yang ada di pasaran luar sekarang.. perasaan kesian pada mereka yang 'tertipu' dengan lambakan jenama dipasaran dan juga betapa beraninya mereka mengambil sesuatu jenama yang masih 'baru' yang modal mereka (penjual2) ini hanyalah testimoni panas.. rakyat malaysia pula memang dah punya kesedaran utk mengamalkan gaya hidup sihat dengan memilih utk mengambil supplemen. Tapi supplemen yang dipilih asal boleh jek.. huhuhu

Dibawah ini, salah satu keputusan landmark study paling jelas boleh dilihat.. kajian 3 kumpulan dan kesannya kepada mereka..



So,

SIAPA KATA MAKAN VITAMIN TAK PENTING?

SIAPA KATA TAK PERLU MAKAN VITAMIN?

SIAPA KATA VITAMIN BRAND SHAKLEE NIE SAMA JEK DENGAN LAIN2 BRAND?

Statistik nie bukan dari kami yea tapi dari professor serta team yang membuat kajian bertahun2 mengumpul result landmark study nie..

Brand yang ada beli ada landmark study??

#tsunamishaklee
#8cellent
#landmarkstudyshaklee



Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Jepun Atau Phuket/Krabi? Ganjaran Tahunan Dari Shaklee

Alhamdulillah
Tahun nie sekali lagi berjaya memperoleh salah satu daripada 3C yang Shaklee tawarkan. 

Apa 3C Shaklee?

✔ Cash
✔ Car Bonus
✔ Convention (trip)

Kali nie,
Jepun, Umrah atau Krabi

Kena reply form sebelum 24hb nie..

Renew passport dulu




Percutian sebelum nie yang saya pernah join adalah trip ke Sabah..
Kemudian, trip-trip seterusnya saya berikan kepada hasben

Trip ke US - hasben dan anak
Trip ke Umrah/Abu Dhabi - hasben
Trip ke Langkawi - hasben

Agaknya saya pergi ke mana kali nie? 
Ke Jepun ke kita?
Atau 
Ke Krabi ke kita?


Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Vitamin Shaklee Untuk Wanita/Ibu Sedang Hamil

Set Premium (lengkap) Kehamilan Shaklee
*****************************************



Menurut pakar nutrisi Shaklee, ibu hamil perlu ambil vitamin sejak dari mula merancang untuk hamil lagi, terutamanya ambil asid folik untuk memastikan tulang dapat terbentuk dengan baik. Apabila ovum bercantum dengan sperma, akan berlaku proses pembahagian dan sel-sel organ semua akan terbentuk. Maka kerana itu amat perlu vitamin sudah diambil untuk membantu pembentukan sel-sel baru.

Di Shaklee, terdapat Set Kehamilan Shaklee yang menyediakan set lengkap untuk membekalkan nutrisi lengkap untuk ibu hamil. Juga terdapat set selepas kelahiran.

KENAPA IBU-IBU YANG SEDANG HAMIL PERLU CONSUME SET KEHAMILAN SHAKLEE INI?

😍 Lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil

😍 Tahan berbulan-bulan

😍 Boleh dimakan bersama ahli keluarga

😍 Harga yang sangat berbaloi

😍 Semulajadi (bukan sintetik)

😍 Tidak memberi sebarang kesan sampingan

😍 Bonus kesihatan dan kecantikan extra

😍 Juga sesuai dijadikan set berpantang

😍 Terbukti selamat dan berkesan


Q & A Set Kehamilan Shaklee
*****************************

Q : Seawal kandungan berapa bulan boleh ambil vitamin Shaklee?
A : Seawal anda disahkan hamil anda sudah boleh untuk consume vitamin Shaklee

Q : Vitamin yang nurse beri boleh ambil bersama Shaklee?
A : Actually vitamin yg nurse beri sama juga fungsinya dengan vitamin Shaklee yang kami cadangkan.. tapi pastinya vitamin Shaklee punya keistimewaanya.. tepul dada tanya selera, anda buat pilihan

Q : Perlu ambil kesemua vitamin dicadangkan tue ke?
A : Sebaiknya yea.. sebab setiap satu vitamin itu punya fungsinya sendiri. 

Q : Bajet saya kurang, apa yang saya perlu ambil dahulu?
A : Saya cadangkan untuk ambil B complex dan Ostematrix dahulu.  B complex mengandungi asid folic yanh sgt diperlukan oleh ibu hamil juga bayi dalam kandungan. Ostematrix adalah pil kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D.. Dapat mengurangkan cramp kaki dan tulang kuat.

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Esp Dan Meal Shake Membantu Ibu Menyusukan Anak

[BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE]


Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.
.
Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.
.
Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.
.
Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.
.
Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.

Saya sendiri juga mengamalkan set menyusu Shaklee nie sejak dari anak pertama lagi.. alhamdulillah.. dengan izin Allah vitamin Shaklee membantu menjayakan / melancarkan perjalanan penyusuan keempat-empat anak saya..  




Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Pil Kalsium Shaklee Bantu Tidur Lebih Lena

Ostematrix adalah pil kalsium Shaklee yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D..

Bukan sahaja baik untuk tulang, malah ostematrix shaklee membantu memberikan tenaga dan tidur yang lena. 

Dan apa yang paling best ostematrix shaklee nie ialah kerana boronnya.. apa boron tue?

Boron = metabolisme tulang iaitu kerjanya sebagai koordinator.. boron nie yang mengarahkan / menentukan kalsium-kalsium itu perlu pergi ke mana dalam badan kita.. ke kaki ke ke tangan.. boron ini lah yg tentukan

Istimewanya kalsium Shaklee nie.. 

Sebelum tidur nie ambil 4bj dulu Ostematrix yea


" Seronok makan ostematrix ni sebab bangun pagi badan takde sakit-sakit.. Yang ostematrix memang tak pernah skip. Selalu sebelum tidur mesti ambil" - peminat oste

Saya sendiri pun, sebelum tidur memang tak tinggal ambil 4 biji Ostematrix ini. 


Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com
♥ FB Page : Kedai Vitamin Skudai

Instant Shawl Paling Mudah Digayakan Dan Cantik

Bila dah bergelar ibu kepada 4 orang anak nie, gaya asal boleh jek.. sesekali tue teringin juga nak seperti kawan-kawan lain yang cantik bershawl.. tapi alahai... nak melilit tudung sambil nak siapkan anak nie, rasa mustahil nak bershawl-shawl bagai..

Tapi.. sekarang.. sejak dah kenal Instant Shawl, ehh memang mudah.. best.. zap zap zap siap...
Sekarang tengah seronok pakai instant shawl Tulip Hijab.. cantik dan kainnya terbaik... warna-warna dan coraknya lembut sangat..

Dan paling utamanya dalam pemilihan tudung nie saya suka sebab ianya LABUH..

Setakat nie dah kumpul 6 corak instant shawl Tulip nie.. 


Floare Black


Floare Nude


Floare Brick


Floare Sweet



Floare Aqua Rose


Floare Rosy

Banyak lagi corak-corak menarik dan cantik.. geram hahaha memang nak kena beli lagi nie buat koleksi.. 




Banyak lagi tau.. kalau berminat korang boleh usha-usha kat fb Tulip Hijab