Tips Kekal Sihat dan Bertenaga Ketika Musim Panas

Korang perasan tak, sekarang cuaca panas. Kipas tue 24jam terpasang.. pakkal la xde econ. Haha klau ada pun pasang gak econ 24jam..

Tidur malam pun klau boleh nak tidur depan kipas.. 😅😅

Macamaner nak hadapi musim panas nie? Tips dari saya 😉

✔ banyakkan minum air masak/air kosong
✔ banyakkan aktiviti dalam rumah. Kurangkan aktiviti diluar
✔ pasang kipas dan econ hihi
✔ pakai topi atau payung apabila berada diluar ketika cuaca panaa terik
✔ sapu lotion
✔ kurangkan pengambilan minuman manis/berkafein dan alkohol
✔  minum minuman isotonik untuk menggantikan garam yang hilang akibat berpeluh..

Haaa utk minuman isotonik tue, saya pilih utk bancuhkan PERFORMANCE DRINK SHAKLEE utk sekeluarga.. kebanyakkan minuman isotonik yang dijual diluar tue berkarbonat/bergas dan manis.. agak kurang elok. Tapi berbeza dengan performance drink shaklee..

Performance Drink Shaklee adalah minuman elektrolit yang lengkap dengan campuran unik karbohidrat.. fungsi elektrolit adalah bg mengawal keseimbangan  air dalam sel badan.. penting dalam menghasilkan impuls  elektrik yg perlu digunakan oleh saraf-saraf dan otot-otot badan..

Ehmmm sedapnya minum sejuk2 performance drink tue. Mmg biasa bancuh dalam jug dan buh dalam peti ais..

#tsunamishaklee
#8cellent

Bila Stress, Korang Buat Apa??

Bila stress, JERIT!!!!!

hahaha hilang ke stress.. makin penat jek.. tapi kadang2 yea.. hahaha

Bila stress, makan..
Bila stress, g jalan-jalan..
Bila stress, g spa? Ehh yang nie tak pernah try...

Untuk diri saya, adakalanya mmg kurang mahir nak handle stress nie.. last2 nnt saya akan nangis dan duk kurung diri kat bilik.. 😆 capai alquran, baca dan nangis puas2.. yea.. itu cara saya..

Sebab tue seboleh mungkin, amik langkah2 elak stress. Setiap ari tak tinggal amik bcomplex.. bcomplex nie sinonim dengan istilah vitamin penenang.. bantu mengurangkan stress..

Banyakkan gak istighfar..  jauhkan diri dr punca stress. Cepat tua tau stress dan marah nie

#tsunamishaklee
#8cellent

Kenapa Saya Makan Vitamin Shaklee

Saya pilih Shaklee sebagai makanan tambahan untuk lengkapkan diet harian saya.. Mereka perlukan saya.. saya perlu sihat untuk mereka..

Awal2 saya consume Shaklee pun adalah nak tambah nutrisi ibu menyusu.. saya cari vitamin utk ibu yang menyusukan anak. Apa yang saya ambil/makan, dapat kepada anak yang saya susukan.. bukan semata utk kepentingan diri saya tapi untuk anak2..

Bila anak2 dah besar, mereka pula sambung makan vitamin sendiri.. mujur anak2 saya sukarela makan vitamin.. tiada paksaan.. enjoy jek.. begitu juga suami saya.. asal2nya bukan seorg yang rajin makan vitamin, tp bila rutin makan vitamin ini dimulakan oleh saya, sekarang dia pun sama2 consume vitamin shaklee. Lebih konsisten dari saya..

Alhamdulillah.. Allah berikan kami kesihatan yang baik hasil dari kami konsisten makan vitamin Shaklee.. Allah izinkan..

Shaklee pilihan makanan tambahan kami sekeluarga.. Anda?

#tsunamishaklee
#star8

Cara Saya Jaga Kulit Muka - Set Menyusu Shaklee. Apa Kaitan?

Cara saya jaga kulit muka..?

Tips utama saya adalah KONSISTEN...

Kulit saya bukanlah jenis kulit sentiasa gebu gebas.. ada masa2nya sesekali akan naik jerawat.. kawasan paling glemer adalah di dahi.. memang tak bagi langsung nak rasa 'dahi licin'.. hahaha

Untuk masalah jerawat dan parut nie, bila ia mula tumbuh subur, saya akan konsisten vitamin C (extra dose) dan juga ESP.. alhamdulillah mmg nyata kering cepat jerawat.. utk parut tue amik masa gak nak pudar sbb tue saya kata perlu konsisten dan sabar..

Lain2 dari tue, cara saya untuk jaga kulit wajah adalah ambil juga vitamin lain utk lengkapkan nutrisi badan.. vitamin lain yg saya kekal amik adalah Bcomplex, Vitalea, Gla Complex, Alfalfa, Omega (membantu melancarkan darah secara tak langsung wajah berseri), kolegen pun saya ambil..

Vitamin2 adalah utk dari dalaman.. Untuk luaran saya gunakan set skincare Nutriwhite Shaklee..

Air masak pun perlu minum dalam kuantiti yang cukup.. air manis kurangkan.. hati pun kena bersih.. baru kecantikan tue akan lahir semulajadi naik ke wajah kitee.. ewahhh hihihi

#tusnamishaklee
#star8

Impian Tercapai Bila Buat Bisnes Shaklee

Impian Dalam Bisnes Shaklee

Terlalu banyak..
Alhamdulillah.. ada impian yang telah pun berjaya dicapai.. Allah izinkan..

Sentiasa update impian.. ada target utk dikejar.. tetapi ada impian yang sentiasa saya inginkan walaupun dah tercapai adalah, konsisten dan menten 5 figure income..

Satu impian tapi punya pelbagai impian tersirat.. utk menten 5 figure income, saya perlu pastikan ahli2 dalam empayar saya juga punya pendapatan minimum 4 angka dan leader2 punya income 5 angka seperti saya juga..

Apabila saya dapat menten 5 figure income, impian lain seperti umrah bersama keluarga juga akan terlaksana InshaAllah.. rumah idaman kami, kereta idaman kami (koleksi mungkin) 😉

Dan yang paling nikmat apabila dapat konsisten 5 figure income adalah, dapat konsisten juga utk membayar zakat dengan nilai yg besar.. Allahuakbar.. moga impian ini saya dapat teruskan sampai bila2..

Jom kawan2 diluar sana.. yg ada impian untuk tambah pendapatan.. utk ada pendapatan kekal.. dalam Shaklee inshaAllah boleh..

#tsunamishaklee
#star8

Jenama Vitamin Yang Anda Wajib Pilih Sebab Ada Landmark Study

Testimoni bukan bukti saintifik..

Semua orang boleh claim produk dia bagus.. ada tue siap curi testimoni produk lain dan kata ianya hasil dari menggunakan produknya..

Shaklee nak berikan bukti yang betul2 sahih produknya adalah terbaik.. sebab itu Shaklee ada landmark study.. semua ini adalah atas arahan Roger Barnett.  Beliau minta data saintifik dikeluarkan bagi membuktikan bahawa produk Shaklee adalah benar2 berkesan berbanding jenama produk suplemen lain

Seperti yang saya ceritakan semalam ( https://m.facebook.com/photo.php?fbid=10210080703124119&id=1533475806&set=a.10209545184256482.1073741887.1533475806&source=43 ) landmark study ini adalah kajian yg dilakukan oleh pihak ketiga bagi semua produk Shaklee.. ada 3 golongan sasaran yang mereka kaju iaitu

1) orang yang lansung tidak makan vitamin
2) orang yang makan vitamin brand lain
3) orang yang makan vitamim

Segala keputusan atau kajian dari pihak ketiga ini, semuanya akan dipublish.  Akan diwar2kan.. tiada keputusan atau hasil kajian yg disembunyikan tau..

Dan jika anda nak tau.. Dr Gladys Block dan pasukan pengkajinya berasal dari Universiti of California bertanggungjawap penuh utk projek landmark Shaklee nie.. sepenuhnya keputusan baik atau buruk kesan produk Shaklee ni dipegang oleh Dr. Block..

Tiada rahsia yg disembunyikan.. telus.. landmark study ini akan di 'peer review' oleh saintis pihak ketiga utk disahkan dan dipastikan ianya benar betul2 benar..

Memang diantara kami pengedar2 shaklee suka kongsikan testimoni2 pelanggan kami yg berpuashati  hasil setelah ambil Shaklee, tetapi dengan adanya landmark study nie lagi la saya atau kami betul2 YAKIN utk mengajak anda sama2 bertukar kepada jenama produk kesihatan Shaklee nie ari ini. Ini bukti kami iaitu landmark study.. kajian bertahun2 bukan setahun dua tau. Dan bukannya di packing sendiri, cari botol sendiri dan buh nama produk sendiri.. owhh gaya gini lagi la anda perlu was2 utk mengambilnya.

Untuk anda yang dah mula atau memang makan Shaklee, tahniah saya ucapkan. Teruskan menggunakan produk Shaklee tanpa was2 dan konsisten... inshaAllah moga anda terus diberikan kesihatan yang baik..

Untuk anda yang mahu bertukar jenama suplemen yang sedang anda ambil sekarang kepada jenama Shaklee, boleh roger saya yea.. 0127111260

#tsunamishaklee
#landmarkstusy
#landmarkstudyshaklee
#8cellent

Malu Tapi Ingin Berbisnes - Jom Buat Shaklee

Senang Ke Buat Bisnes Nie?
Ada yang tanya macam tue kat saya..

Jawapan saya, SENANG..
Bila kita ada rasa nak buat, mestilah semua benda jadi SENANG.. Lagi-lagi bila kita enjoy buat benda tue, ehh makin senang la keje kiter tue. 

Walaupun senang, ianya bukan cincai2 jek.. mestilah kita nak yang sempurna.. baru hasilnya memuaskan hati diri sendiri.. betul tak..

Tak sengaja pun terjebak dalam kancah bisnes online nie.. tapi alhamdulillah tepat pilihan saya.. pemalu.. malu sangat nak jupe orang masa awal2 buat bisnes nie sebab tue saya pilih dan teruskan bisnes online nie.. pagi nie nak sharekan sikit tips dr saya sendiri dalam bisnes online nie..

Manfaatkan medium online yang ada.. seperti facebook, page fb, blog dan instagram.. kongsikan sebanyak mungkin produk yg kiter jual.. kiter xde kedai fizikal makanya medium online nie la kedai kiter.. kata bisnes, mestilah kiter menjual di "kedai".. bisnes tp tak promote, xde menjual, maner org nak tau 'kedai" kiter tue buka ke x.. menjual ke tidak..

Kenal produk.. kenal dan cinta produk yg mahu dijual.. tak kenal tak cinta, macamaner nak menjual.. prospek tanya, sendiri tak dapat jawap... so perlu sangat utk kenal produk yg kiter jual..

Saya Pengedar Sah Shaklee
Saya menjual produk Shaklee
Saya juga pengguna produk Shaklee

Anda? Buat bisnes online gak?
Jual apa?

#tsunamishaklee
#8cellent
#tipsonlinebisnes