KEPENTINGAN OMEGA 3 & RESVERATROL SEBAGAI ANTI-RADANG 

KEPENTINGAN OMEGA 3 & RESVERATROL SEBAGAI ANTI-RADANG (FOKUS DALAM PENYAKIT ASTHMA & ECZEMA) 

Kredit info dari Doc Nadia 

Asid Lemak Omega 3 ini terdiri daripada DHA dan EPA. Badan kita tak hasilkan tau Omega 3 ini, oleh itu nak tak nak memang perlu diambil dari luar. 

Selalu kita dengar DHA ni untuk otak kan? Sebab itu ibu hamil duduk pulun minum susu yang ada DHA. πŸ˜ƒ Tapi.. Sebenarnya banyak fungsi Omega 3 ni.

Salah satunya sebagai anti-radang. Dan, banyak kajian yang membuktikan bahawa Omega 3 ini jika diberi kepada kanak-kanak yang ada asthma, symptom asthma kanak-kanak tersebut berkurangan.

Macamana boleh jadi begitu?

✅ Kajian mendapati, Omega 3 boleh mengurangkan symptom asthma dengan mengurangkan inflamasi (keradangan) pada salur pernafasan pesakit yang ada asthma. (Ianya melibatkan pathway yang kompleks, nanti KakYa terangkan dalam post yang lain).

✅ Kajian juga mendapati, symptom eczema pada pesakit berkurangan selepas mengamalkan omega 3 kerana omega 3 mengurangkan Leukotrine B4 dan bahan-bahan lain yang menyebabkan keradangan berlaku pada kulit. 

Kesimpulannya, sebab itu kalau kita perhatikan, mereka yang ada asthma/eczema ini akan semakin terkawal symptom diorang selepas mengamalkan pengambilan omega 3. Kalau baby awak yang ada asthma/eczema dan baby masih lagi menyusu sepenuhnya, KakYa syorkan ibu baby yang amalkan omega 3 dan menyusu lah baby secara kerap.

Ok.. Ada lagi 1 cerita nak share.

Ada seorang pesakit asthma KakYa bagitau yang dia jarang dapat asthmatic attack waktu dia amal VIVIX secara konsisten. Then dia stop sebab kekangan kewangan. Bila stop tu, datang balik asthma dia. So KakYa cari lah kan kaitan dia.

Haa.. ni yg KakYa jumpa sebab apa VIVIX BOLEH BANTU CONTROL THE ASTHMATIC ATTACKS.

Sebelum tu kena tahu dulu fakta iniπŸ‘‡πŸ‘‡

--VIVIX 10x more potent than resveratrol.

Kajian yang dibuat ni adalah berkenaan dengan anti-inflammatory (anti radang) effect of resveratrol dalam tikus yang ada penyakit asthma.

Result: - Resveratrol ni dia berfungsi inhibit semua bende alah chemical-chemical dalam badan yang boleh menyebabkan sistem pernafasan jadi hyperresponsive. Dia juge kurangkan penghasilan mucus (lendir).

- Orang yang buat kajian ni jugak kata, kesan resveratrol ni sama dengan dexamethasone (ubat steroid yang kita bagi sebagai salah satu pencegah asthma).

Now KakYa dah faham kenapa akak tu kontrol je asthma dia bila dia amalkan VIVIX.

Ok.. Lega bila dah share dengan korang. Boring pun boring la πŸ˜†



Notakaki: Korang yang ada masalah ni, boleh la ikhtiar add on OMEGA & VIVIX sebagai suplemen korang. 



Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com





B Complex Vitamin Harian Untuk Semua

Semua kenal. B Complex Shaklee lengkap dengan asid folic. Dan bila sebut asid folic, semua ingat hanya untuk ibu hamil. 

Salah tue.

B Complex Shaklee sesuai untuk semua. Lelaki dan perempuan boleh ambil. Tua dan muda pun boleh. Hamil atau tidak juga boleh. 

Dan jika anda ada simptom-simptom di bawah ini, Memang anda perlukan B Complex Shaklee untuk hari anda yang lebih cergas dan produktif.



Dan semestinya untuk tambah baik kesihatan diri. Vitamin B nie vitamin keperluan asas untuk diet sihat kita tau. B Complex Shaklee lengkap dengan 8 jenis vitamin B yang tidak dihasilkan oleh badan.Hanya boleh dapat dari pemakanan juga suplemen.

Paling best. B Complex nie la yang membantu menukarkan makanan kepada tenaga. Dan harga sebotol dibawah RM100 kegunaan antara 3 ke 4 bulan.

Klik Link ⤵️ untuk order
http://nursalwa.wasap.my/


Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com



Hari Shopping Online Sedunia 11.11 Shaklee

Ada apa dengan 11.11?
Anda tahu?
Saya baru tahu. 
Rupanya 11.11 adalah hari shopping online sedunia. 
Patutlah masuk sahaja bulan November banyak promosi pada tarikh 11 November. 


Shaklee pun tidak mahu ketinggalan. 
Ada promosi terhebat pada 11.11 nanti. 


CoQ - Trol Plus

✔ Kuatkan jantung
✔ Tambah tenaga
✔ Sperm yang berkualiti (kesuburan lelaki)


Carotomax

✔ Vitamin A untuk kesihatan mata
✔ Powerful antioxidant
✔ Kulit cantik


 Gla Complex

✔ Meningkatkan kesuburan
✔ Balancekan hormon
✔ Atasi senggugut
✔ Cantikkan kulit


Youth Moisturizing Set

✔ Melembapkan muka di waktu siang
(Dengan SPF 50 untuk protect dari sinaran UVA/UVB)
✔ Melembapkan wajah di waktu malam dan membina semula sel-sel baru kulit wajah dengan nutrisi & vitamin tanpa bahan kimia berbahaya! 

Setiap Set Twin Pack di atas tue semuanya ada DISKAUN 11%. Memang sangat berbaloi untuk rebut peluang promosi 11.11 ini. 

Hubungi saya segera di 0127111260 untuk anda dapatkan set promo Shaklee 11.11 ini.


Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com



Hadiah Luar Biasa Untuk Isteri atau Wanita Tersayang

Surprise Buat Yang Tersayang

Saya anggap, hadiah nie dah diterima oleh isteri yang bertuah tue. 

Kelmarin dapat mesej dari ex-opismate. Bertanyakan tentang set kecantikan. 



Banyaklah cadangan yang saya beri. Set Kecantikan Shaklee (vitamin dan juga skin care Youth)..

Katanya, isteri tiada masalah kulit. Jadi, beliau memilih untuk berikan vitamin. Terbaik kan pilihan beliau. #sissukasangat.

Bukan sahaja Vivix, beliau tambah lagi Vitamin E, Esp dan juga Vitamin C. Pilihan set nie memang premium sangat. Kesan yang inshaAllah baik untuk dalaman serta luaran.


Dan oleh kerana katanya hadiah kepada isteri, saya offer utk wrapkannya. 

Ini jek hasil paling kreatif saya bekerjasama dengan suami. πŸ˜‚

Hadiah seperti emas, kasut, baju, percutian, handbeg, memang dambaan semua wanita. Tetapi sesekali memberi hadiah yang luar biasa seperti ini lebih istimewa. 

Sayangkan isteri, pastinya suami mahukan isteri juga ibu kepada anak-anaknya sihat cantik jelita. Inilah salah satu cara yang sangat 'gentlemen' tau. 

Jangan sekadar tahu berleter mahu isteri cantik tapi sebarang modal pun tak pernah diberi kepada isteri. 

So, ada ke suami-suami, isteri-isteri, encik/cik tunang atau sesiapa sahaja yang nak berikan kejutan kepada yang tersayang? 

Memilih Shaklee sebagai hadiah memang sangat berbaloi tau. 

Orang tersayang anda sihat, anda pun happy. 


Mahu guna produk Shaklee?

Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini? 

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com



Ubat Untuk Masalah Gout

ada ahli keluarga atau kenalan yang menghidap gout? 

kesian kan..

ada yg terpaksa berpantang tidak ambil makanan laut.. 
ada yang tidak dapat berjalan dengan baik.. 

Apa itu GOUT??
*******************

Gout adalah sejenis penyakit sendi yang berpunca dari asid urik yg berlebihan yang terkumpul di dalam badan. 

Asid urik adalah bahan buangan yang terhasil semasa proses penghadaman sejenis protin bernama purin. 

Apabila tubuh kiter berlebihan asid urik yg terkumpul di dalam sendi, ia akan menyebabkan gout, batu karang dan kegagalan buah pinggang.

Jika berlarutan, asid urik akan membentuk hablur atau kristal dan mengumpul di dalam sendi. hablur tersebut merengsakan tisu di dalam sendi menyebabkan keradangan, bengkak dan kesakitan yang menyebabkan serangan gout. 

Punca-punca Terjadinya GOUT
******************************
1) Amalan minum minuman yg manis
2) Makanan yang mengandungi asid urik yg tinggi seperti kupang, hati dan sardin
3) Mengalami kerosakan buah pinggang yg menggangu proses perkumuhan
4) Darah tinggi
5) Obesiti

Cara Untuk Mencegah Serangan Gout
*************************************
1) Mengurangkan berat badan yg berlebihan kerana ia membantu mengurangkan tahap asid urik
2) Tahap asid urik yg tinggi boleh dikurangkan dengan mengelakkan pengambilan protin yg tinggi dan makanan yg kaya dengan purin seperti hati dan makanan laut
3) Elakkan minum minuman ringan yg bergas dan manis yang mengandungi froktusa yang tinggi
4) Pastikan pengambilan air kosong yg mencukupi

Cadangan Vitamin Shaklee Untuk Masalah GOUT
***********************************************
1) Omega Guard 
2) Alfalfa
3) Performance Drink



Aktiviti Pagi Ahad Mengemas Almari Kesayangan

Assalamualaikum, hai. Selamat hari Isnin. Monday blues ke tue? Alhamdulillah, untuk saya takde istilah monday blues. Jadi mak-mak kat rumah nie, tak sempat lah nak bermonday blues. 

Nak kongsi cerita semalam. Hari nie baru sempat nak bercerita. Pagi selepas suami dan anak-anak keluar untuk ke pejabat dan sekolah, saya pun berkira-kira nak mengemas mana dulu nie. Banyak betul benda nak dikemasnya. Haha ohh ya, kami di Johor nie, awal minggu kami adalah Ahad. 

Setelah ditimbang ditolak bahagi semua, saya pilih untuk mengemas almari kesayangan. Cari tisu dan sebotol spray yang didalamnya bancuhan Basic H Shaklee. Mudah kerja. 

Perlahan-lahan buat sambil melayan Nur Qayla yang dah bangun. Hampir 3 jam gak nak bagi siap cantik berkilat dua almari tue. Marilah kita tengok hasilnya. Kilat sungguh. Siap pesan kat anak-anak, jangan pegang gobok ibu. Haha bukan selalu dapat  berkilat gitu. Sekejapan jek. 


Almari kaca untuk letak award dan cenderahati percutian yang diberi oleh pihak Shaklee


Antara award dari Shaklee. Satu tue starnya dah gugur. Anak bertuah tertendang almari nie.


Award dan pin dari pihak Shaklee. Ada satu award tue pun, bahagian atasnya gugur gak. 


Cenderahati semasa percutian yang Shaklee beri. 

Alaa terlupa plak nak snap gambar almari lagi satu iaitu almari vitamin. Nanti lah bila ingat, snap dan update sini. 

Bila dah puas hati tengok kedua-dua almari cantik berseri, kita sambung kerja-kerja membungkus pesanan dari downline dan juga pelanggan Shaklee saya. 




Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Luka Diabetis Sembuh Selepas Amalkan Vivix

Alhamdulillah..
Banyak saya baca testimoni customer yang ada masalah diabetis serasi dengan vivix.. kesan cepat atau lambat bergantung pada individu..

Macam customer nie, apa yg saya tahu, belum habis lagi sebotol vivix, alhamdulillah beransur baik.. doktor pun puji luka dikaki molek dah.. syukur sangat..

Salah satu ikhtiar dan izin dr Allah customer nie sembuh selepas consume vivix.. vivix nie antara produk Shaklee paling berbaloi untuk semua mencubanya..


Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Vivix Shaklee ini.

Atau anda boleh klik link dibawah ini untuk terus membuat belian




Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Herblax Shaklee Untuk Masalah Sembelit

Assalamualaikum semua.

Herblax  kegilaan ramai. Asal shaklee restok jek sekejapan licin. Orang Malaysia nie ramai yang sembelit ke? Atau ramai-ramai kunyah herblax. serius.. memamg cepat betul habis stok..

Ape yg ada dlm Herblax nie sampai ramai yang sukakannya.

Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.  Herblax memgandungi 9 herba semulajadi. Meh kiter baca ape fungsi 9 herba nie;

1) senna leaves : merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak

2) buckhorn bark : melembutkan najis ubtuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus

3) licorice root : membantu proses detoksifikasi

4) fennel seeds : mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan, membantu pencernaan dan berkesan untuk mslh sembelit dan kembung perut atau usus

5) anise seeds : merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan

6) rhubarb root : herba yang banyak digunakan dalam perubatan cina untuk digunakan sebagai antibiotik

7) blue malva flower : membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit

8) Culver's root : membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma

9) daun alfalfa : membersihkan usus, darah dan hati.

Wahhhhh best betul fungsi setiap bahan yg ade dlm herblax nie. Patut kesan pun terbaik.

Perhatian yea!!!

Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala di bawah kondisi normal, herblax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan.



Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Herblax Shaklee ini. 


Atau anda boleh klik link di bawah ini untuk membuat belian. 



Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?


Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com


Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin


saya antara ibu-ibu yang menghadapi masalah ni sejak selepas bersalin haritu. haha.. memang horror! setiap kali mandi atau sikat rambut atau nak ikat rambut.. wah! segenggam rambut di tangan ok? masalahnya masa rambut tu tercabut, tak rasa apa pun kan.. seolah-olah rambut-rambut yang ada atas kepala ni bagai diletak-letak aje sebenarnya.

dari info yang saya kutip di forum SusuIbu.com, mengatakan bahawa ia disebabkan oleh perubahan hormon. dan kalau kawan-kawan perasan masa ni baby kita kuat menyembur air liur (berbuih-buih), yang mana stage ni disebut sebagai 'blowing berries'. juga, baby yang masa lahir rambutnya lebat pun tak lebat.

memang hebat perubahan hormon selepas bersalin kan? macam-macam sistem tubuh saya berubah. selain daripada itu, keguguran rambut turut disebabkan oleh kekurangan zat zinc. ini adalah normal bagi ibu yang menyusukan anak macam saya yang berkongsi segala zat dan nutrien bersama anak saya. bagi BF mommy macam saya, memerlukan 11-12 mg zinc dalam diet seharian saya. 

sumber zinc terbesar boleh didapati daripada hati dan ginjal daripada ayam/ lembu. tapi, setahu saya tak elok makan organ dalaman ni banyak-banyak kan? (kandungan kepekatan toksin yang tinggi - info daripada kak cery ) then, goes the list with daging lembu, ayam, seafood ... tapi, paling banyak pun kandungan zinc dalam hati ayam tadi cumalah 6.1mg bagi setiap 100g hidangan hati ayam tu. (boleh rujuk sini)

so, untuk mengurangkan masalah keguguran rambut ni antara inisiatif yg saya ambil ialah

  1. amalkan makan suplemen zinc complex daripada Shaklee (dan suplemen2 asasnya utk bantu penyerapan maksimum zinc)
  2. lepas mandi dan syampu rambut, biarkan rambut kering betul (separa kering is ok) baru sikat sebab akar rambut lemah masa rambut kita basah
  3. hubby suruh rajin2 pakai baby oil/ minyak zaitun kat rambut (rambut hubby lebat dan berkilat2)
  4. belum buat - nak potong rambut pendek2 mcm Halle Berry (ahaks!)

selain daripada tu, tips yg saya jumpa daripada Kak N di forum SusuIbu.com:-


1. gunakan syampoo yang mild , sebab ada sesetengah syampoo buat rambut sangat kering dan rapuh kerana terlalu banyak formula canggih yang ada dalam kandungan syampoo tersebut.

2. Biasakan menggunakan minyak rambut seperti minyak zaitun atau palaing senang minyak Johnson & Johnson setiap hari untuk pastikan rambut lembap dan tidak kering.



3. Pastikan pengambilan makanan yang seimbang yang mengandungi zat zink serta memenuhi keperluan ibu hamil dan ibu menyusu iaitu 11-12mg sehari. 

selain daripada tu, antara tips daripada ibu2 yang berjaya saya kumpul juga:-

  1. kurangkan makan kat luar untuk elakkan terconsume ajinomoto yang tidak bagus untuk kesihatan kita (pernah tak mak2 korang bagitau makan ajinomoto banyak2 jadi botak?)
  2. tambah kalsium dalam diet harian, tapi jangan dok minum full cream milk pulak - gumuks! (boleh juga cuba Ostematrix, lagipun memang bagus untuk wanita untuk kurangkan risiko osteoporosis, good for BF mommies, yang mengandung boleh lessen the cramp etc)
  3. pastikan diet harian mengandungi protein dan zat besi yang secukupnya. (sebab tu penting makan suplemen utk lengkapkan protein, iron, kalsium dan zinc dlm diet seharian kita)
notes : sebab tu dalam confinement set kami (Set Prenatal Shaklee) ada mengandungi zinc. selain daripada membantu untuk mempercepatkan menyembuhan luka, juga bagus untuk masalah rambut gugur ni. lagi satu, zinc juga membantu meningkatan daya ingatan dan fokus.



Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?

Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com

Ambil Vivix Untuk Kelihatan Muda dan Sihat

Ada dengar tak mereka kata, "ambil vivix tidak akan tua?"

Bukan begitu. Umur tetap meningkat. Takde la ambil vivix umur tue statik jek.

Vivix membantu melambatkan proses penuaan tue. Ianya lebih kepada kesihatan dalaman.

Healty Aging

Situasi 1

Biasa kita jumpa, umur orang itu banyak dah tapi tetap kekal cergas, muka pun muda. Bila tanya umur 50an.. itu kalau timbang guna krada mesti body age dia baru 30an

Situasi 2

Ada gak yang umur baru 30an.. tapi tenaga kurang. Mudah letih.. tak cergas. Muka pun mmg nampak gaya nak masuk 40an dah..

Situasi maner yang anda mahu?

Mestilah yang situasi 1 kan.. walau umur meningkat tapi kesihatan dalaman kita masih cantik. Masih sihat dan cergas. Dalaman sihat terpancarlah keawetan, kemudaan tue.. makan vivix inshaAllah membantu. Ditambah pula dengan makanan rohani utk badan, wahh lagi jelas terpancar betapa mudanya diri tue..




Vivix ini adalah produk premium Shaklee. Walaupun ada yang kata ianya mahal, mahal yang berkualti. Mahal yang sangat berbaloi untuk sesiapa yang mengamalkannya. Percaya bahawa untuk dapatkan kesihatan yang baik lebih murah kosnya berbanding merawat penyakit. Betul tak?

Sebab itulah, walau dikata mahal, Vivix ini masih menjadi produk pertama dalam carta pilihan produk paling tinggi permintaannya. Dan Vivix juga pilihan oleh Shaklee untuk memberi harga promo. Shaklee mahu ramai-ramai dapat manfaat Vivix ini.

Sempena Hari Malaysia, esok (22hb September 2018), Shaklee ada tawarkan harga terbaik untuk Vivix. 

Jika anda membuat belian 6 botol Vivix, anda akan layak dapat ;
  • PERCUMA 1 botol Vivix bernilai RM475
  • PERCUMA Keahlian Shaklee bernilai RM65
  • PERCUMA Penghantaran bernilai RM10
  • Rebet Cash RM250++
  • Total Penjimatan adalah hampir RM500
  • 3 LUCKY DRAW
Jika anda membuat belian 2 botol Vivix, anda akan layak dapat ;
  • DISKAUN 5% bernilai RM40++
  • PERCUMA Keahlian Shaklee bernilai RM65
  • PERCUMA Penghantaran bernilai RM10
  • Rebet Cash RM36++
  • Total Penjimatan adalah hampir RM200
  • 1 LUCKY DRAW
Hadiah tambahan sempena Hari Malaysia, anda layak untuk dapat hadiah lucky draw antaranya ;



1) Vivix = RM475

2) Youth Serum = RM412.50 

3) Vitamin C = RM97.50

Peh peh pehhhhh

Saya nak Youth Serum tue 

Anda nak apa? 

Rezki kita tak pasti lagi kan, tapi kena yakin pasti dapat dan memang confirm akan dapat hadiah cuma yang mana satu tak tahu lagi. 

Hubungi saya Nur Salwa 0127111260 untuk membuat belian Vivix Shaklee ini.


Mahu tambah pendapatan dengan bisnes Shaklee yang mudah ini?


Hubungi saya 

 Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor 
[ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | http://nursalwa.wasap.my/
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.com