..: sembilan bulan sudah :..

alhamdulillah..
semalam muhammad ziqri genap sembilan bulan..
cepat benar masa berlalu..
aper yg dia pandai skang nie ..

- skang makin suka mapah2 tepi sofa.. makin laju dia menyusur kat tepi sofa tue..
- skang da brani2 gak lepas2 tangan bl mapah2 tepi sofa tue..
- sangat suka bl kiter pegang tangan dia, ajar dia bertatih.. dr depan umah smpai ke dapur pun masih larat suh dia bjalan sambil kiter pegang tangan dia.. nie papa dia ar rajin layankan..
- suka sangat main kat tangga.. penah skali tue dah panjat kat anak tangga ke2.. menjerit ibu dia tgk dia tersengih2 mcm papa dia yg nsem tue kat atas tangga tue..
- bl main2 suka sebut ''pa pa pa pa pa pa'' ... xder pun dia nak sebut ''bu bu bu''..
- tp klau nak susu pndai plak sebut ''bu bu bu bu''.. hehehe ibu suka.. lg suka dengar dia sebut ''bu'' time dia bgn tdo.. celik jek mata, dia akan sebut "buuu  buuu buuu" lembut jerk bunyinya sambil wat muka comel2.. aduhhhh bestnya ibu dengar anak ibu da pndai panggil ibu...
- skang da kuat mkn gak.. ibu masak sedapkan...
- mainan2 yg ibu n papa beli da lama da, laa nie br npk dia pndai main.. sblm2 nie dia wat xpandang jek ngan smua mainan tue..
- nie lg satu, makin besar makin npk dia punya manja.. manja sangat ya amat.. smua nak ngan ibu jek.. smpai ibu nak iron baju ke makan ke solat ke terpaksa papa dia letak dlm kerusi then letak dekat2 ngan ibu... wlau ibu xpegang dia, asal dpt tgk muka ibu dia yg cute nie da bleh wat dia berhenti menangis.. sian papa jeles tau.. kekadang rasa rimas tp sebenarnya ibu xkisah anak ibu manja ngan ibu.. anak susu ibu kan mesti ar dia nak bkepit ngan ibu jek.. klau anak susu papa dia nak bekepit ngan papa gak x..?hehehehe

alhamdulillah muhammad ziqri masih lagi minum susu ibu dia yg cute nie..
ibu doa moga muhammad ziqri dapat membesar dengan sihat dan jadi budak bijak..

saya kata : xsabar nak tunggu anak da pndai jln.. mesti cute jek..

No comments: