Posts

Showing posts from January, 2011

..: anak ibu yg nsem :..

Image
acara menempek gambo anak kesayangan yg nsem.. anak saya dan en.suami so xsalahkan klau saya puji melambung² anak kesayangan kami ini.. saper lagi nak puji klau bukan ibu n papa dia nie.. nie picca² anak kesayangan kami yg skang berumur hampir 11bln.. uiksss mcm xcaya jek da nak masuk 11 bln ..
 booolat mata dia tgk orang keliling..  yeaaaahhhh

 opsssss


 ehh ibu amik gambo saya ke.. ? alamakkk mulut cengittt ar...
aduuhhh sejuk jek hati nie tgk gambo kamu ziqri.. slalu wat ibu rindu kamu time ibu kat opis nie.. ibu sayang kamu muhammad ziqri..

..: apabila budak bijak mula meronta :..

Image
kawan-kawan.. anak² kamu macam anak saya gak x.. muhammad ziqri yg makin besar da bijak nie sekarang da pandai nak ngamuk² bl kena duk dalam car seat dia nie.. kalau mood dia baik.. dia bleh ar duk diam² dlm tue.. klau dtg mood bijak dia sampai, meraung² nak kuar dari situ.. kekadang tue, xsempat letak lagi, baru buka pintu kete, nampak jerk kusi dia tue, trus meronta².. anak oooohh anak...  memula baik jekkk  pastue da mula bising²  xtahan dengar dia melalak, buka jek tali pinggang tue, trus melonjak badan dia..  tengok tue budak bijak punya aksi..  see... xnak duk dlm tue, tapi nak main² kat situ..  siap membontotkan ibu dia lagi.. dia suka nak main² mcm nie ar..
kalau duk dlm stroller pun sama.. memula tue suka ar.. kena tolak ke sana ke sini.. pastue wat aksi gak.. meronta² minta kuar..  muka budak bijak..  da mula wat muka geram..
 arghhhh saya nak kuar ar ibu..

.: aktiviti 'mencukur' wallet papa :..

Image
hahaha tajuk entry bestkan bkn slalu pun cukur byk² mcm nie.. sebulan sekali bl time payday.. hari² yg lain pun ader gak tp xder ar sebanyak ini.. hehehehe tanggungjawap kan bang.. mcm biasa kami bershopping di Jusco Bukit Indah.. tempat paling dekat ngan umah cter panjang pun payah.. kiter layan picca sajer ar.. hehehe  yeaaaa suka nak g jalan..  sebelum shopping², kiter mkn dulu.. ibu n papa dia da melantak nasi campur tadi.. xsempat nak snap picca..  uikss nak beli sayur gak ke..  papa tengah memilih kentang..  stock utk sebulan.. ehmm separuh bulan mungkin.. hehehe  tunggu papa siap bayar..

 ehhh maner papa nak g tue..
 anak ibu chumel..  ari sabtu ari tanpa beg plastik..  aduhh maner papa nie.. saya penat ar ibu..  saya nak kuar.. ~ dia da mula nak kuar dr stroller tue..

..: sepuluh minit lagi :..

Image
hahahaha n3 nak balik keje.. esok sabtu dan lusa ahad.. cuti.. sangat besttttt
 staff kewangan  sepuluh minit lagi..
see kami masih lagi pkai punch card nie.. kat opis lama dulu da pkai thumb print.. tapi bila pindah opis baru nie.. balik semula ke sistem lama.. opis baru tapi sistem kedatangan nie sistem lama..  hehehe selamat bercuti kawan²..

..: UMMI ZAYDA 1ST GIVEAWAY...YAYY~~ :..

Image
bestnya hadiah GA nie.. ini bukan phone main².. tapi phone btul² punya.. pn.ummi nak bagi pada mereka yg bertuah tau.. nak join? klik sini..

..: aduhh tak ngam plak :..

Image
ari tue  baca pasal benda xcantik nie kat blog mummychacha.. balik keje saya buka blog mummychacha kasi en.suami tengok benda tue.. esok trus kami g cari benda tue.. walaupun xcantik, tapi kami nak gak beli benda tue.. muhammad ziqri sangat rajin, suka dan pandai naik tangga nak xnak kami kena cari.. cantik ke x, kami kena beli gak.. mummychacha kata kat kedai perabot ader, so kami pun g cari kat kedai perabot ar. huhuhuhu tapi..... xngam ar plak.. tengok picca bawah nie..


lebar sungguh tangga umah kami kan.. huhuhuhu klau pasang sambungan tambahan pun masih xcukup.. xkan nak sambung byk².. xbleh plak.. pk², en.suami nak pulang semula kat kedai tue.. nasib baik dia nak.. itupun en.suami siap amik gambo kasi bukti kat nyonya tue.. dia xnak pulang duit.. so en.suami rembat benda lain.. kena tambah duit sikit ar.. nak tau en.suami rembat aper.. hehehehe next entry saya cter k..