..: apabila budak bijak mula meronta :..

 kawan-kawan..
anak² kamu macam anak saya gak x..
muhammad ziqri yg makin besar da bijak nie
sekarang da pandai nak ngamuk² bl kena duk dalam car seat dia nie..
kalau mood dia baik.. dia bleh ar duk diam² dlm tue..
klau dtg mood bijak dia sampai, meraung² nak kuar dari situ..
kekadang tue, xsempat letak lagi, baru buka pintu kete, nampak jerk kusi dia tue, trus meronta²..
anak oooohh anak...
 memula baik jekkk
 pastue da mula bising²
 xtahan dengar dia melalak, buka jek tali pinggang tue, trus melonjak badan dia..
 tengok tue budak bijak punya aksi..
 see... xnak duk dlm tue, tapi nak main² kat situ..
 siap membontotkan ibu dia lagi..
dia suka nak main² mcm nie ar..

kalau duk dlm stroller pun sama..
memula tue suka ar.. kena tolak ke sana ke sini..
pastue wat aksi gak..
meronta² minta kuar..
 muka budak bijak..
 da mula wat muka geram..

 arghhhh saya nak kuar ar ibu..


dudukkan dalam nie baru diam..

so macamaner nak wat erk..
kawan² wat mcmaner..
biarkan jerk ke..
kekadang tue memang saya biarkan jerk dia melalak sbb dengan tujuan nak ajar dia..
tapi lama² xlarat nak dengar dia melalak..
tapi time nak anta dia g nursery
saya driving plak tue..
memang terpaksa ar dengar dia melalak nak kaur dari car seat dia tue..

No comments: