..: apabila budak bijak mula meronta :..

 kawan-kawan..
anak² kamu macam anak saya gak x..
muhammad ziqri yg makin besar da bijak nie
sekarang da pandai nak ngamuk² bl kena duk dalam car seat dia nie..
kalau mood dia baik.. dia bleh ar duk diam² dlm tue..
klau dtg mood bijak dia sampai, meraung² nak kuar dari situ..
kekadang tue, xsempat letak lagi, baru buka pintu kete, nampak jerk kusi dia tue, trus meronta²..
anak oooohh anak...
 memula baik jekkk
 pastue da mula bising²
 xtahan dengar dia melalak, buka jek tali pinggang tue, trus melonjak badan dia..
 tengok tue budak bijak punya aksi..
 see... xnak duk dlm tue, tapi nak main² kat situ..
 siap membontotkan ibu dia lagi..
dia suka nak main² mcm nie ar..

kalau duk dlm stroller pun sama..
memula tue suka ar.. kena tolak ke sana ke sini..
pastue wat aksi gak..
meronta² minta kuar..
 muka budak bijak..
 da mula wat muka geram..

 arghhhh saya nak kuar ar ibu..


dudukkan dalam nie baru diam..

so macamaner nak wat erk..
kawan² wat mcmaner..
biarkan jerk ke..
kekadang tue memang saya biarkan jerk dia melalak sbb dengan tujuan nak ajar dia..
tapi lama² xlarat nak dengar dia melalak..
tapi time nak anta dia g nursery
saya driving plak tue..
memang terpaksa ar dengar dia melalak nak kaur dari car seat dia tue..

Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca

18sx : Tips dan Petua Menjaga Aset Berharga - Payudara