..: dua hari satu malam :..

wahh bercuti ke maner tue..?
sangat best kalau memang kami btul² g bercuti..
xbercuti ke maner pun..
tapi dua hari satu malam saya dan muhammad ziqri menginap di Hospital Sultanah Aminah (HSA)..
huhuhuhuhuhu 
sangat xsuka tau..
tapi nak wat macamaner..
terpaksa..
sape yg sakit nie..?
huhuhuh 
muhammad ziqri yg sakit tp macam xsakit..
hahaha aper punya ayat ar..
ekceli..
ari khamis tue masa cuti thaipusam tue... 
si chumel tue poo² dengan byk sgt..
lain dari kebiasaan.. sampai tiga kali..
dia pun nampak sangat tidak aktif..
diam jek.. mulut pun senyap jek.. selalu riuh rendah..
kemuncaknya.. ptg tue dia muntah..
kami cuak then ingat nak bawak g klinik..
tapi klinik yg biasa kitorang g tue tutup plak..
amik keputusan trus g spital..
skali kena tahan da...
memula tue kena ar cucuk gak utk amik darah n utk masuk air..
bujang saya tue menangis huhuhu saya pun nak nangis gak..
bl da masuk air, npk sihat walafiat plak si chumel tue..
tue yg sakit tp mcm xsakit tue..
duk kat wad, sibuk tengok budak lain menangis jek dia..
alhamdulillah doktor kata xder aper yg bleh dirisaukan..
tapi tue ar.. xtau kat maner silapnya..
huhuhuhu 
 dah dapat katil..
 nampak sihatkan..
 tdo malam.. ibu wat projek memerah.. 

 sibuk ajak org sebelah berbual..
 papa datang nak amik bawak balik..

 xsabar nak ikut papa
 senyum budak sihat..
 huhuhu sakit.. tmpt masuk air..
tmpt cucuk amik darah..

4 comments:

So Shy Lady said...

muka sikit punye happy je ziqri...acik dh conpius dah..sakit ke tak?

gambar last tu geraaaaaaaaaaaam je, rs nk gigit

nursalwa said...

hehehehe itu ar psl kak..
nurse pun sibuk ngacau dia jek..
pelik nurse dia happy jek kat ward tue.. hehehe

Arissa Zoela said...

la...kenapa zikri sampai kene tahan?huhuhu....skang dia ok dah kan?

nursalwa said...

kak rin : alhamdulillah budak chumel tue ok dah..