..: tahap maner ke'busy'an anda :..

salam jumaat kawan²..
selamat tengahari juga yea...
kawan² dah lunch..? heheheh
saya n opismate baru lepas ngap nasi ayam + kerabu mangga di pantry tadi..
sekarang agak kekenyangan sikit ar.. burppppppp hehehehe alhamdulillah rezki Allah..

sekarang da 12.19pm.. so da masuk waktu rehat..
ari nie ari jumaat sebab tue rehat awal dan panjang.. hehehe
keje masih lg banyak tapi agak keberatan utk wat sbb skang waktu rehat.. hehehe tp sambil² kira report nie..huhuhu
lagi pun due date keje saya nie sehingga 13 Januari.. hehehe bkn bertangguh tau cuma wat slow jek..
semalam semalam memang agak kucar kacir sikit sbb due date baucer bayaran sehingga semalam..
so memang saya kena bertungkus lumus mengeluarkan tenaga berkejar² pegawai berkaitan untuk menghantar waran peruntukan bukan waran tangkap yea ke daerah².. kang kalau saya lambat, diorang tak dapat wat payment saya gak yg akan dipersalahkan.. huhuhu
hari nie hingga ar ke 13 Januari cuma tinggal settlekan waran tarik balik saja pada peruntukan yg tidak dapat dihabiskan...

hahahahaha aper saya mengarut nie..
kawan² ader paham ke aper saya cter nie.. hehehe
mungkin kalau ader kawan² yg duk di bahagian kewangan, pasti paham rasanya..
meh saya story sikit keje saya di pejabat nie..
di bahagian kewangan nie, saya adalah orang yg ditugaskan untuk menyelenggara segala waran peruntukan persekutuan.. maner² peruntukan yg diterima dari hq atau jabatan² lain, akan datang kepada saya.. tapi sebelum kepada saya of coz ar akan tiba di tangan big boss dulu..
so bila dapat arahan dari bahagian berkaitan, saya akan agih peruntukan tersebut ke daerah² yg berkenaan untuk mereka² wat bayaran..
tengok mcm  tak banyak keje iaitu waran peruntukan tapi kena amik kira plak bape byk projek yg jabatan saya ader.. bape byk daerah yg ader kat johor nie.. hehehe

setiap dari kiter ader keje masing² kan..
bl ader keje masing², mesti ar masing² ader tahap kesibukan masing²..
klau saya kerani sibuknya begini, pasti yg jawatan lg best dr saya akan lebih sibuk dari ini..
tak lupa gak pada suri rumah atau yg bekerja dari rumah aka WAHM..
rasanya diorang lg sibuk dan penat dari kiter kat opis nie..
aper² pun itu bahagian masing².. hehehe

awal disember ari tue.. belum masuk lagi waktu puncak..

ari nie.. di bulan ke 13.. separuh dari kertas² tue saya dah tumpang kat bilik baucar.. hehehe

saya ...
tahun 2011 nie tahun ketujuh saya di jabatan nie..
bulan mac nanti genap ar tujuh tahun..
macam tak percaya.. hehehehe


saya kata : di bahagian kewangan nie kami ader bulan ke 13 tau.. hehehe

No comments: