..: Ya Allah lindungi insan kecil ini :..

UPDATE : 
lokasi : Taska Kenari Cerdik Kota Perdana

parent yang terkena bleh lihat di sini :
http://bicaraasya.blogspot.com/ (ibu kanak² baju biru gelap picca no.2)



nampak tak aper yg meraka wat pada anak² nie..
pihak nursery tutup muka anak² semua..
PERLU ke?

macamanaer?
aper perasaan kawan²..?
aper perasaan ibu² yg menghantar anak ke nursery..?
aduhhh saya rasa nak nangis sekarang nie bila tengok picca yg last tue..
perlu ke org nursery wat mcm tue pada baby tersebut..
memang nak nangis benor nie bila kenangkan anak di nursery..
yea.. anak saya muhammad ziqri di nursery..
tapi saya yakin yg pihak nursery yg saya pilih nie tak akan wat seperti nie di nursery mereka..

mereka pun ader penah cter kat saya cara diorang tdokan baby²..
pukul baper diorang tdokan baby²..
kalau ader baby yg xnak tdo ikut time, aper yg mereka wat.. semua diorang cter..
antara yg mereka wat, utk tdokan baby ialah mereka akan bedung baby tersebut..
malah anak saya yg berumur sepuluh bulan pun tdonya masih berbedung..

macam² kiter dengar brita mengenai kelalaian pihak nursery..
ibu sayang kamu 
kat sini bukan saya nak kata nursery tue tak bagus..
saya akui, dengan adanya nursery or baby sitter, meraka membantu kiter..
ibu² yg kena berkerja seperti saya mmg memerlukan mereka untuk menjaga anak kesayangan kiter tue..
kiter memberi kepercayaan kepada mereka untuk menjaga permata berharga itu..
dengan kepercayaan yg diberi itu, harap sangat maner² mursery menjalankan kerja mereka dengan sempurna..
kiter juga tahu, ajal maut itu di tangan Allah..
tapi dengan adernya sikap tanggungjawap yg diberikan kepada mereka, insyaallah kes² kematian di pusat jagaan nie dapat dielakkan..

* entry penuh dan email bleh ke http://lakaranhatii.blogspot.com..
* kejadian di atas bukan di nursery tempat anak saya berada..

6 comments:

@e_da said...

sedih tengok kan.. kalau la anak kita yg berada di tempat tu.. memang saya menangis... tengok anak org tu pun dah meleleh dah sedih... nape la org tu tak bertanggungjawab..

nursalwa said...

itu ar pasal.. sedih n nangis tgk baby2 tue.. sedih sangat.. klau time tdo diorang layan mcm tue, mcmaner plak time makan diorang, time mandi, time main.. mcmaner diorang layan...

Zur@ZaRi said...

sakit nyer hati nengok...
ya Allah lindungi la anak2 itu... diorg tu yg kerja tak penah pk ker diorg ader anak gak. kalo yer belum kawen pun kalo anak korang esok d wat macam tu macam maner? moga Allah beri petunjuk pader diorg sumer... sakit hati sgt tgk nyer...

-Sara- said...

sedehnye.. xde hati perot dorg ni! :(

teacher bonda said...

ish..sedeynya tgk..jgnla smpai ttp muka..pyh la bernafas.bg bdk2 tu pelok bantal pn ok apa..

Zaidah said...

zai rasa umpama anak zai yang diperlakukan sedemikian...siannyer...bleh menyebabkan kematian....tak bleh nak kata ape dah