Posts

Showing posts from February, 2011

Vitamin E Shaklee Bukan Sekadar Menghaluskan Kulit

Image
Ya..bukan sahaja menghaluskan kulit..Tetapi boleh healing wound jugak! Tak percaya? Tengok apa sudah jadi dengan si Razim ni :)

Credit toAula & kak rin

Hari ini saya nak bercerita sikit pasal anakanda saya Azib Razim yang sangat bijak dan aktif…
Semalam die terjatuh dan terhantuk di bucu meja sampai luka di kelopak matanye… habis ilang hensem anak mommy …hurmm
Saya punyala panik bergegas balik siap emergency leave terus…. Pulang melihat alhamdulilah tuhan lindungi dia dari kesan luka ke mata… Dah bawak klinik Doc gelak je tgk razim yang tak lekang dari mommy tak nak doctor check… Tapi finally he gives in and doctor confirms he is fine dan tak perlu ape2
Saya ade terbaca dalam group diskusi kesihatan Shaklee ~thank you Wafi, Alom, Iffa, Along  and Kak N~ tentang testimonial bagaimana Vitamin E dapat menyembuhkan luka , apalagi saya pun ambil satu kapsul dan pecah kan amik minyak terus sapu ke atas luka dia.
Razim mmg jenis aktif dah terhantuk pun boleh lompat2 lagi… tapi alhamdulilah tak …

Rahsia Untuk Kelihatan Muda

Image
Tahukah anda.Shaklee mempunyai vitamin E yang mengandungi keperluan lengkap oleh tubuh iaitu 400iu dan beserta selenium. ....Yang saya nak share di sini bagaimana vitamin E ini membantu si ibu itu kelihatan cantik, muda, sihat disamping membekalkan susu yang lebih berkhasiat.

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.


2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser. Vitamin e membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.(pengakuan Ibu addin :Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui…

PERLU TAHU ~ Kesan Sampingan Bila Consume Vitamin Shaklee

Image
credit to* kak N
Buat yang masih baru mengenali vitamin Shaklee, berbesar hati ingin ibu nyatakan kelebihan Shaklee ialah kerana ianya telah lebih 50 tahun berada dalam pasaran Malaysia. Apakah beza sebenar produk Shaklee dengan vitamin lain yang boleh di dapati dari klinik kerajaan dan farmasi? 
Pertama sekali yang buat ibu sangat puashati ialah kerana tiadanya silika gel seperti dalam rata2 botol vitamin. Ini menandakan ianya asli dan bukan sintetik (tiruan). Vitamin Shakleetidak mempunyai perasa tambahan, pengawet tambahan malah tiada bahan tambahan yang tidak diperlukan oleh badan.
Permintaan set B yang kami sediakan dalam bentuk pakej adalah sangat sesuai buat ibu yangsedang menjayakan penyusuan susuibu. Apakah vitamin yang terkandung dalam trial pack set B sebenarnya? Dalam pakej ini mengandungi 30 Multivitamin @ Vitalea, 30's B complex, 30's Vitamin c dan 60 biji Alfalfa.


Namun ramai yang tidak tahu kepentingan utama pengambilan vitamin ini. Hakikatnya pengambilan vitamin i…

Dulu saya cerita Shaklee di FB

kalau kawan-kawan nak tau, saya nie baru jek berjinak² dalam dunia blog.. semuanya gara-gara kak hadha.. hehehe so semua cerita saya tentang ebm, tentang anak, tentang kesan shaklee saya kongsi di FB... saya try nak copy semula gambo di FB ke blog nie, tapi xbleh plak.. mmg xbleh ke atau saya yg xpandai.. xtau ar tue.. hehehe
untuk permulaan cerita saya tentang Shaklee dan hasil ebm saya, saya cter di gambo nie.. best bila berbual atau share cter dengan kawan² di FB.. saya xreti nak copy kat sini.. saya bagi link jek ar.. hehehe
jom tengok dan baca... ini untuk permulaan ebm saya dan Shaklee pada bulan Ogos.. sambil² tue bleh tgk hasil ebm saya.. bukan nak berlagak yea.. cuma nak kongsi kegembiraan dan sebagai penggalak jek..
EBM dan Shaklee saya di FB
itu pendapat saya dan kesan kepada saya.. kekadang kesan dan hasil susu ibu berbeza antara ibu² yg lain yea.. 
__________________________________________________
Ingin mencuba vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com ata…

Ceramah Keselamatan & Mempertahankan Diri ; Selamatkan Diri Anda

Image
alhamdulillah selesai sudah program yang dirancang hampir sebulan gak kami bersiap bagi menjayakan program nie kemuncaknya dua minggu sebelum majlis, kami mmg busy banyak keje hakiki yang tergendala.. huhuhu smpai nak update blog pun xsempat gak.. ekceli.. Ceramah Keselamatan & Mempertahankan Diri ini anjuran Biro Helwa Kelab Sukan IbuPejabat JKR Johor.. program nie adalah program pertama bagi sesi 2011-2012 biro helwa.. dan program nie juga adalah dibawah tanggungajawab saya selain dibantu oleh ajk biro helwa yang lain..  program ini mendapat kerjasama dari pihak IPD Nusajaya dan saya yang pertama kali berurusan dengan pegawai² polis memang pengalaman yg best ar..  selalu kan bl nampak polis wat roadblock kan takut xtentu pasal walhal xder salah aper pun.. hehee entry nie saya xnak bcter panjang nak tayang gambo sepanjang majlis, blum dpt lg gambonya dr juruphoto.. hehe ape yg saya dapat share skang nie, aksi anggota polis dari T-Baton yang sempat saya rakam menggunakan BlackBery saya hehe…

saya bermula dengan set B

Image
seperti yg saya pernah cter sebelum ini.. saya rajin bw untuk mencari info berkaitan dengan penyusuan susu ibu.. saya akan g ke blog² sehingga ar tersinggah di blog kak hadha.. memang menarik blog beliau.. selain cerita tentang icha, kak hadha bercerita juga tentang Shaklee.. semua testimoni saya baca.. sehingga ar saya juga tergerak untuk mencuba.. untuk permulaan saya membuat pesanan utk mencuba Trial Pack dahulu..
Apa tujuan saya amik Shaklee..? saya dan suami sangat gemar dengan fastfood terutamanya mcD.. wah bleh dikatakan seminggu tue dua atau tiga kali gak.. kami tau pengambilan fastfood tue  tidak elok lagi² kepada saya yang masih menyusukan anak.. tapi nak wat macamaner itu jek yg terfast.. kamu nie alasan jeksalwa.. hehe selain itu saya akui saya tidak dapat lengkapkan menu harian saya dengan diet yg seimbang.. makan tue hentam kromo jek.. asal dapat hilangkan lapar cukup ar tue.. sedangkan sepatutnya ibu yg menyusu perlu untuk menjaga pengambilan makan hariannya supaya mempe…