Bukan sekadar menghaluskan kulit ~ Vitamin E

Ya..bukan sahaja menghaluskan kulit..Tetapi boleh healing wound jugak! Tak percaya? Tengok apa sudah jadi dengan si Razim ni :)

Credit to Aula & kak rin 


Hari ini saya nak bercerita sikit pasal anakanda saya Azib Razim yang sangat bijak dan aktif…

Semalam die terjatuh dan terhantuk di bucu meja sampai luka di kelopak matanye… habis ilang hensem anak mommy …hurmm

Saya punyala panik bergegas balik siap emergency leave terus…. Pulang melihat alhamdulilah tuhan lindungi dia dari kesan luka ke mata… Dah bawak klinik Doc gelak je tgk razim yang tak lekang dari mommy tak nak doctor check…
Tapi finally he gives in and doctor confirms he is fine dan tak perlu ape2

Saya ade terbaca dalam group diskusi kesihatan Shaklee ~thank you Wafi, Alom, Iffa, Along  and Kak N~ tentang testimonial bagaimana Vitamin E dapat menyembuhkan luka , apalagi saya pun ambil satu kapsul dan pecah kan amik minyak terus sapu ke atas luka dia.

2 hours after Vit E application
Razim mmg jenis aktif dah terhantuk pun boleh lompat2 lagi… tapi alhamdulilah tak sampai 3 jam saya Nampak perubahan pada luka nya.. tidak berdarah dan seolah olah baru selepas letak gam nak rapatkan kesan koyak luka itu…
"Pagi esoknya 7 pagi.. nie before nak pegi keja"

Amazingnya besok paginya terus kering dan kesan lukanya mengecil… Laa nie dah tunggu kulit kering itu tanggal naturally..

Amazing!Tapi kenapa ya?

Fungsi vitamin E
  • Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat.Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam. 
  • Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanserVitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan abnormal sel dan melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu yang berlarutan.(pengakuan Ibu addin :Pengalaman ibu sendiri bila mengalami bengkak susu yang ketara, ibu akan mengambil dua biji vitamin E namun ianya bukanlah diamalkan secara berterusan cuma pada saat melalui saat bengkak susu atau clog duct.Seorang teman sebelum ini mengalami masalah dimana tempat kemaluannya didapati mempunyai benjolan seperti bengkak ketumbuhan, beliau mengamalkan dua biji vitamin E selama 7 hari dan alhamdulillah ketumbuhan itu mengecut dengan sendirinya)
  • Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Bagi ibu yang menyusu, kedinginan adalah masalah biasa yang bakal dilalui disebabkan hormon prolaktin yang lebih tinggi dari hormon estrogen. Walau bagaimanapun pengambilan vitamin E membantu mengatasi masalah kedinginan.~Asyik citer nak bf je kan..en hubby tu kena jaga  jugak tau.Awww..
  • Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.~Sesuai untuk ibu-ibu yang bf sambil berbaring tu...Tentu2 lah sakit belakang kan?
  • Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka. Sangat membantu apabila si ibu yang menyusu mengalami luka di bahagian nippleRata2 ibu yang menyusu akan melalui saat sukar apabila puting susunya melecet ataupun luka. Pengambilan Vit E yang konsisten sangat membantu si ibu recover dari kesakitan yang dilalui.~Betul ni..
  • Bagi wanita yang pernah melahirkan anak,perasankah anda kawasan aerola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap.Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten  membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula. (VERY VERY TRUE.....based on customer feedback...Saya pun same..hehe)
  • Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat  pre-menstrual.
  • Membantu sel-sel memperolehi lebih oksigen.
  • Mengurangi keperluan oksigen agar jantung dapat mengepam dengan lebih efisen.
  • Merangsang sistem imun badan agar dapat memerangi jangkitan dengan lebih efisen.   
credit to Kak N dan Kak Cery


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

_________________________________________________


Ingin mencuba vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms 0127111260 untuk keterangan lanjut atau membuat pesanan.  (^_^)

No comments: