saya bermula dengan set B

seperti yg saya pernah cter sebelum ini.. saya rajin bw untuk mencari info berkaitan dengan penyusuan susu ibu.. saya akan g ke blog² sehingga ar tersinggah di blog kak hadha.. memang menarik blog beliau.. selain cerita tentang icha, kak hadha bercerita juga tentang Shaklee.. semua testimoni saya baca.. sehingga ar saya juga tergerak untuk mencuba.. untuk permulaan saya membuat pesanan utk mencuba Trial Pack dahulu..

Apa tujuan saya amik Shaklee..? saya dan suami sangat gemar dengan fastfood terutamanya mcD.. wah bleh dikatakan seminggu tue dua atau tiga kali gak.. kami tau pengambilan fastfood tue  tidak elok lagi² kepada saya yang masih menyusukan anak.. tapi nak wat macamaner itu jek yg terfast.. kamu nie alasan jek salwa.. hehe selain itu saya akui saya tidak dapat lengkapkan menu harian saya dengan diet yg seimbang.. makan tue hentam kromo jek.. asal dapat hilangkan lapar cukup ar tue.. sedangkan sepatutnya ibu yg menyusu perlu untuk menjaga pengambilan makan hariannya supaya memperolehi kesihatan yg  baik.. saya juga mengambil pil perancang untuk merancang keluarga.. saya pernah terbaca tentang info pil perancang yang memusnahkan zat Vitamin B yang sedia ada di tubuh kita.. dengan bermacam² alasan lain itu ar saya mengambil keputusan untuk mencari makan tambahan bagi membantu saya memperolehi kesihatan yang baik..

saya punya ~ set B, ESP, Nutriferon dan Noriday


Trial Pack Set B ( Vite-Lea, B-Complex, Alfalfa, Vitamin C ) adalah  kegunaan untuk sebulan yang boleh diumpamakan sebagai bulan percubaan bagi saya.. dalam tempoh percubaan itu, banyak kesan awal yg saya perasan.. terutamanya dari segi pe'lawas'an.. saya dari dulu ader masalah untuk melabur di tandas.. saya pernah mengambil ubat di klinik bagi masalah nie.. tetapi dengan mengambil Shaklee dari hari pertama hingga sekarang saya tiada lagi masalah untuk 'melabur'.. hehe pelaburan yg berbaloi.. masalah keputihan juga berkurangan.. bangun pagi lebih senang dan segar.. kiter bf mom merangkap isteri nie mcm² keje kena wat di awal pagi tue kan.. walau saya tidur lambat untuk membereskan keje² umah selain mengadap lappy kemudian terjaga di tengah malam untuk menyusukan anak serta suami alhamdulillah senang jek saya bangun awal pagi.. klau dulu, untuk bangun pagi nie ambil masa sikit.. mata dah celik tapi aduhhh malas sungguh badan nie nak bangun.. sekarang xder lagi mcm tue.. celik jek terus bangun macam kesiangan walhal masih pagi.. kiranya sekarang nie saya sentiasa cergas.. bila di opis pula, saya rasa macam dah lama saya tidak tidur waktu rehat.. sebelum nie asal jam menunjukkan kul satu jerk kekadang lagi awal mata terus ngantuk.. kecuali ar klau sebelum rehat tue saya da amik lunch yg agak berat.. ohhh memang lepas tue akan ngantuk.. hehehe kalau da xder masalah xcukup tidur of coz dalam masa yg sama mood saya ok.. hehehe try ar tny kat opismate saya.. saya nie memang happy jek ar.. hahaha yea ke..  satu lagi paling penting dan paling best.. Shaklee membantu saya memperolehi kulit wajah yang lebih sihat dan ceria membuatkan en.suami makin sayang.. hehehe

bila saya sudah memperolehi kesihatan dan mood yang baik, secara tidak langsung membantu penghasilan susu saya.. penghasilan macamaner tue..? yea ar.. bila saya cergas.. bila mood saya selalu baik.. tiada lagi stress², membuatkan saya rajin untuk mengepam.. bila aktiviti mengepam tue kerap dan berjalan dengan lancar serta hati yang gembira sudah semestinya susu saya akan banyak..  kalau dah susu banyak cukup untuk keperluan anak bujang saya pasti juga dalam kepala saya nie tidak akan ada masalah tentang susu kurang yang kadang² menjadi masalah biasa bf mom runsingkan.. ape yg lagi penting dalam penghasilan susu ini ialah konsep "supply VS demand".. minum air mencukupi iaitu tidak kurang 3L sehari serta doa yang berpanjangan.. mudah-mudahan rezki anak saya Allah panjangkan..  

saya teruskan dengan membeli fullpack.. sememangnya.. membeli fullpack lagi berbaloi-baloi yea kawan²..

ringkasan kepada cerita SET B

Vite-lea ( multivit ) - lengkap dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.. Ada kajian mengatakan kandungan zat besi dalam susu ibu akan berkurangan selepas enam bulan pertama menyusu bayi dan ibu juga digalakkan menambah ikan bilis (salah satu sumber zat besi) ke dalam makanan pertama si comel. Maka pengambilan Vite-lea iron fortifed ini membantu si anak membesar dengan baik..

B-Complex - sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, anti-stress (sebagai penenang), membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu ibu² berfikiran positif sentiasa (mood baik). So bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang juga memusnahkan vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah si ibu cantik berseri dan tidak kusam.

Vit - C - Antihistamine semulajadi, meningkatkan antibodi dalam susu ibu. Jika si ibu atau si anak demam, anda hanya perlu tingkatkan pengambilan Vit-C ke dua biji sehari. mungkin xperlukan ubat demam. kadangkala bila pumping ataupun digigit oleh si anak, puting akan mudah luka maka luka akan cepat baik  selain dari kulit makin bersih , cerah dan cantik..

Alfalfa - mempunyai 1001 khasiat.. antaranya, sebagai penggalak susu.. dalam penyusuan, alfalfa membantu memekatkan susu di mana ia akan menambahkan jumlah lemak di dalam susu ibu.. Maka susu ibu lebih lemak bkrim!. Selain itu, ibu akan jadi lebih lawas ( membantu turunkan berat badan ), dan bantu buang angin dalam badan. bayi anda akan kurang kolik ( angin dalam badan )..


p/s : 1) InsyaAllah next saya akan cter kenapa saya ambil ESP dan Nutriferon

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
__________________________________________________


Ingin mencuba vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms 0127111260 untuk keterangan lanjut atau membuat pesanan.  (^_^)


No comments: