..: waktu dan tempat projek saya :..

wahhh port baik punya
hehehehe projek aper tue
alaa bf mom mcm kiter² nie mmg terlibat ngan projek nie
aper lagi klau bukan projek mengepam hasil tenusu
hehehe
memandangkan saya nie berkerja dan anak pun di hantar ke nursery
jadi memang sangat WAJIB utk saya menjalankan projek mengepam nie
ohhhh aktiviti mengepam nie bukan hanya utk ibu berkerja sajer tau
ibu² yg berstatus suri rumah ataupun wahm bleh atau perlu gak menjalankan aktiviti mengepam ini
orang kata sebagai persediaan
kot² ar time tue ibu² xsihat ke, kena berada di 'luar kawasan' ke, emosi kurang stabil ke time tue, nak beri peluang pada suami utk menyusukan anak ke dan macam² lg ar
lagi satu pentingnya mengepam nie adalah utk mengosongkan sekosong²nya breast kiter tue
bler da kosong dapat ar breast tue menjalankan kejenya dengan sungguh² mengeluarkan hasil baru
(kalau saya salah, betulkan saya yea)

ok di opis, saya dapat mengepam dua kali saje
iaitu pukul sebelas pagi dan empat petang
kekadang lari² time tue.. tapi dalam lingkungan waktu² tue ar saya amik masa mengepam hasil tenusu saya..
sehari saya mengepam empat kali sajer .. sepatutnya kiter perlu mengepam enam hingga lapan kali sehari kan.. tapi saya ngelat ar kan.. sejak² akhir nie jerk saya ngelat.. huhuhu arghhh kamu perlu rajin salwa!!!!

meh kiter tgk di maner saya slalu menjalankan projek saya
tempat saya xder ar secantik port momma mia
kawan² bleh baca dan tengok di entry ini..
tempat saya selama hampir sebelas bulan dan utk seterusnya adalah di sini..

 moh kiter masuk

 zoooom ckit di maner tmpt saya wat projek ~ bilik fail

 bilik fail nie merangkap ~ bilik mengepam saya, bilik solat kaum wanita, bilik kaum wanita kirai² kain baju yg orang jual, bilik cuci mata org jual tuppaware dan lain² yg berkaitan ngan wanita ar.. hehe di tikar tue ar saya bersila membuat 'kerja' saya

alat yg digunakan utk projek ini

 hasil dua kali perahan 
perahan kul sebelas saya akan simpan di ice box di pantry
biler siap keje utk perahan kedua, baru packing trus utk dibawa balik

da siap packing nak balik


 jom balikkkkkk
sesampai di rumah akan trus dipindahkan ke ice box sebelum operasi keje² selanjutnya..
sekian 
ini cara saya
hehehehe



No comments: