Beg kesayangan saya..

saya adalah pengguna tegar pam manual 
Philips AVENT
" Jenama pam payu dara yang digemari ramai "
bukan saya kata tau
saya copy ayat iklan di Pa & Ma
hehehe


beg ini ar yg saya angkut atau sandang bersama handbag ke maner saje saya pergi
kerana menyandang beg nie ke opis ader opismate yg memerli..
tapi ader saya kisah?
memula tue kisah gak..
tapi bila fikirkan semula
saya bangga sebenarnya mengangkut beg nie kemaner²..
mereka ader?
xder kan..
saya n bf mom jek yg ader beg mcm nie.. 

pam nie en.suami yaang belikan 
saya ingat lagi time tue..
masa tue saya masih lagi mengandung
jalan² kat jusco g kat tmpt barang² baby
smpai kat gobok barang² avent
en.suami nak cari botol utk baby
pastue en.suami tunjuk pam di atas tue
"nak beli x?" dia tanya..
saya pun termangu jap.. dalam kepala pk nak pkai jap jek watpe nak mahal²..
sesungguhnya ketika itu sehingga di awal kelahiran saya masih kekurangan ilmu penyusuan nie.. 
dengan kepala yg masih nak atau x
en.suami yg wat keputusan belikan jek pam tue utk saya
ader hikmahnya semua tue berlaku
walaupun ketika membeli itu saya xpasti akan guna pam tue bape lama
tapi rupa-rupanya
pam manual Philips Avent itu hampir setahun bersama saya
memang sangat berjasa dengan saya

setiap ibu ader keserasian dan ceritanya dengan pam masing²
xsemestinya saya kata avent nie sesuai ngan saya, ibu lain juga akan sesuai..
tapi sebenarnya pam mahal atau murah
semua itu xmenjanjikan seseorang ibu itu berjaya dalam penyusuan mereka tau
tanpa pam juga ibu itu mampu menyusukan anaknya dengan berjaya
jangan kerana tidak mampu membeli pam dijadikan alasan utk tidak menyusukan anak



ini isi dalam beg tue
ader dua botol avent 9oz
pam
ice pack 
sikat (utk urut dada sebelum sesi mengepam)


___________________________________________________

Ingin mencuba vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms 0127111260 untuk keterangan lanjut atau membuat pesanan.  (^_^)


7 comments:

Arissa Zoela said...

ya...saya juga!!!hehehe..

nursalwa said...

hehehe salwa da agak.. utk entry nie mesti kak rin akan jadi pengkomen pertama.. hehehe kiter serupaaaa pengguna avent.. hehe

~ima~ said...

yer salwa...lantak la apa org nak kata kalau kita asyik kehulu n kehilir ngn beg aksesori breastpump..ada aku kisah...hee..heee..

Mdfuzy De Tettzy said...

hehehe aku x kisah.. lg aku suka..

nursalwa said...

ima : ha'ah kan ima..
'ada aku kisah?' hehehehe yg penting anak aku minum susu aku.. kan...

nursalwa said...

de tettzy : hehe syg tau abg xkisah.. tq abg.. emmmuah..

siti nusrat raihan said...

sebab salwa jugakla nus bf ni..tq so much dear..