Fakta Tentang Vitamin E

vitamin E sejenis antioksidan yang kuat yang boleh larut dalam lemak di mana ia menyokong kesihatan jantung, otak dan prostat, di samping meningkatkan fungsi paru-paru, kolon dan keimunan.
Shaklee Vita-E contains natural vitamin E - d-alpha tocopherol from soybean oil and it is more potent and readily absorbed by the body than synthetic vitamin E. It also has 10mcg of selenium from natural nutritional yeast sources.
Functions of Vitamin E: - 
  • Helps to counteract premature aging of the skin  - sesuai untuk mereka yang nak awet muda
  • Helps prevent heart disease - menjaga kesihatan jantung
  • Supports muscle performance and speed of recovery - menjaga kesihatan otot (terutama otot jantung) dan mempercepatkan proses penyembuhan
  • Antioxidant -helps prevent cell-damage by the free radicals  - bersifat antioksidan, yakni mencegah kemusnahan sel akibat radikal bebas
antara lain juga, kepentingan vitamin E :-
*MUKA - Dengan membaiki pembekalan oksigen dan asid Nukleik, Vitamin E menyembuhkan parut, tompok dan kesan pada kulit. Kulit muka boleh menjadi lebih baik dengan cepat dengan pengambilan Vitamin E setiap hari.

*ANTI-PENUAAN - Kesan antioksidan dan Vitamin E menghalang proses penuaan sel dan memperbaiki pembekalan oksigen, memberi anda lebih ketahanan.


*JANTUNG - Mengembangkan pembuluh darah dan mencegah pengerasan arteri, keadaan begini biasanya dikaitkan dengan umur tua dan kerosakan jantung. Menghalang pembentukan darah beku. 
*Vitamin E adalah diperlukan dalam pembentukan nukleus, dinding sel, RNA dan DNA pada setiap sel di dalam tubuh. Ia bertindak dengan Vitamin C untuk kesihatan sel-sel tubuh.
*KELELAKIAN DAN KESUBURAN - Vitamin E meningkatkan kelakian dan kesuburan.

asasnya, kita digalakkan mengambil 400iu vitamin E dalam sehari bagi mereka yg NORMAL dan SIHAT FIZIKAL. 
  
harga untuk 120 kapsul vitamin E adalah RM119 selepas diskaun 15%, tidak termasuk harga pos. nampak macam mahal kan? tapi apalah sangat ertinya berbanding dengan anugerah kesihatan dan kecantikan yang bakal kita perolehi daripada vitamin E ini. lagipun, vitamin E ni boleh diamalkan pengambilannya untuk seisi keluarga ; kawan-kawan makan untuk kulit dapat kulit yg cantik ; hubby makan untuk atasi masalah 'kedinginan' ; parents makan untuk atasi masalah lenguh-lenguh sendi. jimat kan? 
  
samada kawan-kawan nak merasai kehebatan vitamin E ni 'alone' atau boleh cuba dengan efek yang maksimum melalui pengambilan SET D yang mengandungi B Complex, Vitamin C dan Vitamin E pada kegunaan sebulan, yang berharga cuma RM80. 
  
boleh email atau sms saya jika mahukan keterangan lanjut.Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial Share Alike

__________________________________________________

Ingin mencuba vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms 0127111260 untuk keterangan lanjut atau membuat pesanan.

Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca