Wanita Dan Kecantikan

Setiap wanita sentiasa inginkan kulit yang cantik dan bersih. Biasanya wanitalah yang suka pada kecantikan tak tahu pula saya kalau lelaki ;) Kecantikan kulit seharusnya dijaga dari dalam barulah terpancar di luar.Seperti yang kita selalu dengar nak kulit cantik amik kolagen..apa sebenarnya Kolagen ni?

credit to *kak hasmah 

Kolagen adalah rangkaian protein semulajadi utama yang terdapat dalam tubuh mamalia. Ia memberi kekuatan dan kekenyalan kepada otot. Kulit kita juga mengandungi kolagen yang membuatkan ia anjal dan tegang. Kolagen yang berkurangan menyebabkan keanjalan seamakin kurang dan kulit mula berkedut.

Kolagen ni umpama spring tilamlah. Tanpa spring tilam akan melendut ke bawah. Tanpa kolagen, struktur protein dalam badan kita menjadi lemah. Contoh paling senang dilihat ialah pada kulit. Senang nampak kusam, sagging dan berkedut kan?

Untuk mendapatkan kolagen anda memerlukan Vitamin C. Apabila Vitamin C bergabung dengan Vitamin E  sebagai antioksidan bagi memastikan radikal bebas dalam tubuh dibunuh, menghasilkan sel yang sihat, sekaligus mencantikkan penampilan.Bagi menjaga kelembapan dan pembinaan sel kulit, vitamin B Complex pula mengambil bahagian.

Oleh itu Set D (wajah berseri @ skin care) disusun dengan rangkaian vitamin-vitamin B Complex, Vita-C dan Vita-E bagi memberikan sepenuhnya vitamin keperluan untuk kulit yang sihat dan cantik. Sekiranya anda memerlukan lebih, anda boleh mengambil Energizing Soy Protein sebagai tambahan untuk menyokong pembentukan kolagen, sekaligus menjadikan kulit lebih anjal, kenyal, gebu dan putih berseri. 


set D (Skin Care)
____________________________________________


Ingin mencuba vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms 0127111260 untuk keterangan lanjut atau membuat pesanan.

Comments

Zaidah said…
semoga cantik luar dan dalam

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca