Testimoni - Supplemen untuk banyakkan susu?

Pengakuan seorang ibu yang menyusukan anak selepas consume suplemen SHAKLEE.
"kene betulkan dulu persepsi MAKAN SUPPLEMENT UNTUK BYKKAN SUSU...sebenarnye bukan untuk banyakkan susu...sy adalah salah seorang yg amek shaklee...pada mulanya,memang sy beranggapan nak makn supplement shaklee sbb boleh jadikan susu byk...tapi sy silap...dulu sebelum amek shaklee,sy hanya akan pump bile sy rs breast sy bengkak..ms tu mmg zero bab2 bf ni....tp bile sy byk mmbaca,kena kerap kosongkan breast baru susu akan byk..lepas drpd tu,sy cube sbyk mungkin utk pam dn kosongkan breast...alhamdulillah,dgn izin Allah susu sy semakin bertambah..drpada dulu nk dpt 1oz pun payah..sekarang paling kurang setiap kali pam sy akan dapat 1oz..pastu,bila sy makan shaklee,sy nampak perubahan dr segi kepekatan susu..memang nampak lemak berkrim..sedap jek tengok...lagi satu,badan sy rs segar..tak letih sgt...dulu,kalau balik sekolah,mesti flat..sebab letih jalan sana,jalan sini,naik tangga,turun tangga..tp alhamdulillah,lepas amek set trial shaklee,mlm2 sy akan tido kul 12 dan bangun pd jam 5/6pg...memang rs bertenaga....bile badan rs sehat,hati happy,baru lah syok nak mengepam...mesti dpt byk...hehe..dan sekarang sy dh mula amek full set B shaklee.....:-)"

Hakikatnya, pengambilan suplemen akan membantu membantu membanyakkan susu SECARA TIDAK LANGSUNG kerana tubuh si ibu menjadi lebih sihat, kuat, bertenaga dan kurang stress melalui pengambilan suplemen. Pengambilan suplemen secara konsisten juga membantu si ibu untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai ibu dan isteri dengan lebih sempurna, inshaALLAH.

Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak yang sedang mengambil SET B ini, amalkan secara konsisten dan juga jangan lupa TIGA PERKARA PENTING ini :-

1) Kekerapan mengepam./ memberi stimulasi kepada breast setiap 2,3 jam sekali ; atau minimum 6 kali sehari adalah wajib. Amalkan juga Power Pumping sekurangh-kurangnya 3 – 4 kali seminggu.

2) Minum air kosong tidak kurang 3 liter setiap hari untuk membantu penyerapan vitamin dan maintain level cecair dalam tubuh.

3) Doa yang berterusan. Ingatlah bahawa sesungguhnya ALLAH itu yang melapangkan rezeki kepada kita semua yang berusaha.


kredit * kak hadha & kak n

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
__________________________________________________

Ingin mencuba vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms 0127111260 untuk keterangan lanjut atau membuat pesanan. (^_^)

1 comment:

Fieza79 said...

pnh dgr psl ni...masa berpantangkan Irfan dl..ada gak org rekemen kan..tp tkde pun nk cuba masa tuu...