Apa itu Tripple Gem? - Part 3

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



Dalam dua entry sebelum ni, saya dah terangkan mengenai Mighty 3 Gem @ Tripple Gem ni. Basically, Tripple Gem adalah suplemen terbaik untuk memulakan hari kawan-kawan sekeluarga, dalam ertikata lain - sarapan. 

Apakah kepentingan sarapan ni?

1) Sumber tenaga 
Menurut pakar pemakanan, sarapan pagi adalah sumber tenaga utama untuk memulakan hari yang sihat. Kajian pakar menunjukkan, remaja yang bersarapan setiap hari mempunyai kehidupan yang berkualiti dan daya tumpuan yang lebih baik
- so kepada kawan2 semua, ibu2, bapa2, adik2, bekerja atau belajar, jangan tinggalkan sarapan pagi ye?

2) Vitamin untuk badan

Remaja tidak seharusnya menikmati sarapan pagi tanpa mengambil kira kandungannya. Adalah disarankan supaya remaja mengambil sarapan yang kaya dengan karbohidrat untuk membekalkan tenaga, protein dan juga sayur-sayuran. Antaranya, roti, susu dan telur
- untuk mereka yg always on the go dan menjalani lifestyle yg super-busy dan hectic, boleh mencuba salah satu produk dalam Tripple Gem set ni. Sarapan yang ringkas namun padat dengan khasiat, jadi kawan-kawan tetap rasa sihat dan bertenaga walau makan secara ringkas.

3) Rangsang fungsi otak

Sarapan yang mengandungi karbohidrat pada waktu pagi boleh merangsang paras glukos dan mikro nutrien dalam otak. Contohnya, vitamin B dalam roti atau bijirin mampu memberikan kesan positif kepada fungsi otak.
- sebab tu tak boleh tinggalkan sarapan tau! bagi students, kalau tak sarapan mesti mengantuk dalam kuliah. bila dah mengantuk, apa yang nak difokuskan? tapi ambil sarapan pun kena perhatikan - jangan le dok makan yang memang function dia bagi kena lagi malas .. 

4) Kekal langsing

Kajian yang dijalankan Food Facts Asia dengan kerjasama empat universiti di Asia ke atas remaja berusia antara 10 hingga 12 tahun yang mengamalkan sarapan mendapati mereka jauh lebih langsing dan kurang berdepan masalah berat badan berlebihan. Ini kerana mereka mengamalkan pemakanan yang teratur dan ikut peraturan.
- very true! macam saya wakakakka! siapa yang tak ambil sarapan akan makan dua kali ganda daripada biasa masa lunch. namum demikian, sarapan yang lengkap sempurna akan memungkinkan kita skip lunch meal tanpa rasa lapar, atau cuma perlukan sandwich bun yang penuh dengan khasiat untuk alas perut waktu lunch.

5) Masa Berkualiti

Ada ketikanya, remaja sukar mencari waktu yang berkualiti untuk diluangkan bersama keluarga namun dengan amalan sarapan pagi bersama, ibu bapa dan anak-anak boleh mewujudkan suasana harmoni dan masa kualiti yang berkesan.
- ni kalau kat rumah lah. biasanya sarapan ni kan emak kita yang sediakan. atau kalau yang dah ada suami tu, masa ni lah nak borak-borak nakal dan ceria dengan hubby sebelum dia ke office. (tips penting ni supaya hubby dok teringat kat kiter je sepanjang hari hehehe).

so, untuk bulan puasa ni, memandangkan sarapan diganti sahur, maka set Tripple Gem ni sangat bagus untuk di'consume' seisi keluarga.  Kebaikan set ini :-
  • Bertenaga sepanjang hari
  • Membantu dan meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
  • Memelihara kesihatan secara menyeluruh

Tak perlu beli semua. Mana-mana yang perlu lah untuk kawan-kawan. Maybe BF mommies macam saya cuma perlu ESP dan Performance. Preggy mommies pun boleh ambil macam saya, tapi maybe boleh tukar ESP kepada MealShake kalau tak tahan rasa soya plain. Students @ kanak-kanak @ yang tak suka telan tablet/ pil bagai boleh ambil MealShake dan Performance. Ikut keperluan badan masing-masing. Nak semua pun ok gak, boleh tukar-tukar rasa kan? (^_^)

Nak tahu lebih lanjut pasal Tripple Gem boleh hubungi saya ye?

credit* kak hadha

saya amik aper? saya juga mengambil ESP dan Performance drink.. Se B juga menjadi supplemen utama saya..

No comments: