Benarkah vitamin Shaklee boleh dikategorikan sebagai produk menggalakkan atau menambah susu ibu


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.set breastfeeding shaklee yang glamour di kalangan ibu2 menyusu

Jika anda tanya saya soalan di atas...hmmm. .Boleh atau tidak...hmm.. ... semua datang dari yang Maha Kuasa... supplemen ni hanya sebahagian usaha dan ikhtiar kita...Mari kita baca testimoni dan komen dari Mommy Lyna tentang tajuk entry kali ini..

Satu malam saya menerima panggilan daripada Lisa, seorang ibu yang mengalami masalah kekurangan susu. Beliau sudah mengambil beberapa milk booster, namun tiada kesan. Malah Lisa terpaksa memberikan anaknya susu formula. Walau bagaimanapun smart baby milik Lisa hanya mahu susu ibu sahaja, dan memuntahkan kembali susu formula yang diberi.
Oleh itu Lisa mahu mencuba set Breastfeeding Shaklee, kerana ia bukan sahaja mengandungi milk booster (alfalfa) malah juga vitamin dan mineral lain yang diperlukan oleh seorang ibu menyusu. Malah saya berpesan kepada beliau supaya kerap diadakan stimulasi dengan mengepam secara kerap.Selepas sehari, saya menghantar SMS kepada Lisa, untuk bertanya khabarnya.
testimonial shaklee

Gembira rasanya mendengar jawapan dari Lisa. Semoga Lisa dapat kembali menyusukan anaknya sepenuhnya tanpa memikirkan masalah tidak cukup susu lagi.
Walau bagaimanapun, set breastfeeding Shaklee bukan makjun ajaib yang boleh mengembalikan susu sesiapa sahaja. Ia merupakah supplement atau pelengkap bagi membantu usaha mengembalikan susu yang dibuat oleh ibu itu sendiri, iaitu:
  1. Mengepam dengan kerap, sekurang-kurangnya 3 jam sekali.
  2. Menyusui bayi dengan kerap, mengikut kehendak,menawarkan susu badan kpd bayi.
  3. Minum air yang banyak (apabila mengambil set ini kerana ia adalah vitamin dan mineral yang concentrated, memerlukan air yang banyak untuk melancarkan proses penyerapan dan sebagainya) iaitu sekurang-kurangnya 3L sehari.
  4. Banyak berdoa dan berhajat kepada Allah SWT..(for muslim).
Seorang ibu yang mahu mencuba set breastfeeding Shaklee haruslah melengkapkan pengetahuan tentang penyusuan dan teknik pengambilan supplement semulajadi terlebih dahulu, bagi mengelakkan rasa kecewa apabila tidak ada kesan, atau keadaan makin buruk.Dapatkan konsultansi percuma daripada pengedar Shaklee sekiranya anda mengalami masalah selepas mengambil set ini.

Apa2 pun bagi saya .usaha..doa..tawakal..InsyaAllah...jgn kecewa sekiranya tiada rezeki. anda dah usaha yang terbaik .. Saya sentiasa mendoakan yang terbaik buat semua ibu2 di luar sana..

"...Ya Allah..dengan rahmatmu Yang Maha pemurah.lagi luas kasih sayangMu..aku mohon kepadamu ampunkanlah dosa2 ibu yang menyusukan anaknya..lapangkanlah rezeki mereka sebagaimana Engkau melapangkan rezeki aku sewaktu menyusukan anaku dulu.Lancarkan rezeki susu anak mereka sebagaimana engkau melancarkan rezeki susu buat anakku dahulu..Sesungguhnya Engkau Maha Penyayang..perkenankanlah doaku ini..Amiin.."..

..anda boleh refer di sini testimoni atau kisah ibu2 yang dah teruja dengan set ini..

Ingin mencuba vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms 0127111260 untuk keterangan lanjut atau membuat pesanan.  (^_^)

Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca