dua supplemen wajib bagi wanita

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

credit *kak cery
anda setuju dgn apa kata si mommy icha ni?
  • oh thanx to SHAKLEE Ostematrix and B Complex ~ every moms should have this two supplements ;)
    18 hours ago · ·

      • Sal Kryolan N Naturactor SHAKLEE Ostematrix tu utk ape??
        18 hours ago ·

      • Hadhatina Mkb Sal, ostematrix ni kalsium-magnesium yang bagus utk tulang dan gigi ; tumit kaki yang cantik ; menghilangkan keletihan badan dan lenguh2 badan ; dan bg yang bf, dapat membantu maintain level susu masa period inshaALLAH :)
        11 hours ago ·

      • Dila Nurdalilah kak hadha,klu pregnant bleh x mkn ostematrix tu?....hehe
        9 hours ago ·



      • Hadhatina Mkb boleh sgt. mmg termasuk dlm preggy momma set :)
        9 hours ago ·

*Di Shaklee ,Kalsium Magnesium dikenali sebagai OsteMatrix, iaitu gabungan Kalsium-Magnesium, dan dilengkapi dengan Vitamin D. Sebiji OsteMatrix membekalkan 250mg Kalsium dan 100IU Vitamin D. Maka, untuk mendapatkan 100% nilai harian Vitamin D dan Kalsium, anda perlu ambil sebanyak 4 biji OsteMatrix setiap hari..

ni pula kata si azrin ni kenapa dia suka dgn Ostematrix Shaklee:

Sebab-sebab saya ambil Ostematrix:
1. Period-Sesetengah wanita mengalami temporary drop in milk supply in the days just prior to a period and for a few days into one .. …ini disebabkan level kalsium dalam darah turut berkurangan tatkala si ibu sedang period. Oleh itu, ibu yang sedang menyusu digalakkan untuk mengambil makanan tambahan kalsium (calcium/magnesium supplements).
2. Kalau saya period PMS saya mmg teruk..Sampai kena mkn pain killer...Setakat guling2 kt katil tu biasalah..Sakit sgt...Huhuh....But sekarang tidak lagi..Biasala sengal2 tu ade lah..Tapi takde lah sampai berguling2..hehehe..
3. Sebelum consume Ostematrix ni saya selalu lenguh kaki,sendi...kalau duduk lame tu nak bgn punya lah susah...Siap kena pegang tgn suami lah..meja lah utk bgn.. pastu pinggang sure sakit..kt lutut tu kriok2 je bunyi... Mula2 mcm pelik tau...Eh dah tua sgt ke aku ni?Anak baru seorang...hehehe..Then buat research baru tau..oh its all about CALCIUM...LACK OF CALCIUM..yelah...BF anak kan..Mane lagi pegi nye Kalsium tu kalau tak ke si toncet saya ni...Hehehe...

ni pula cerita si Fiza kenapa dia suka dgn B Complex Shaklee:

Vitamin B memberi impak yang cukup besar dalam hidup saya. Selain sebagai seorang yang bekerja, saya juga merupakan seorang isteri dan ibu. Kehidupan saya setelah berkahwin agak tidak teratur, meletihkan dan penuh dengan emosi.
Sudah lama saya menyedari bahawa langkah saya selalunya perlahan, berwajah kusam, sering mengantuk di tempat kerja, mudah tersinggung, cepat panik, mudah melenting dan macam macam lagi.
Saya amat tertekan apabila tidak dapat menguruskan keadaan rumah dengan baik memandangkan terlalu letih dengan kerenah pejabat, mengharungi kesesakan Kuala Lumpur, melayan kerenah si kecil yang sudah tentu perlukan perhatian yang lebih, menyediakan persiapan untuk hari esok apatah lagi diri ini yang menyusukan, memiliki sepasang mata yang separuh tertutup..tiada senyuman mahupun hidangan enak untuk encik suami melainkan sentuhan tukang masak kedai..:).Pada awal pengambilan, tidak berlaku sebarang perubahan, sehinggalah saya mengambil 2 tablet B Complex dan mendapati saya berupaya berjaga sehingga lewat malam. Seronok sangat dapat pastikan rumah sentiasa dikemas, kain baju tidak lagi bertimbun sehingga hujung minggu dan dapat memasak dan makan bersama suami. Saya juga dapat kawal emosi dengan lebih baik. Tidak cepat marah dan tidak mudah tersinggung.

Jadi pendapat Hadha bahawa setiap wanita perlukan dua supplemen ni.. memang sangat tepat...



Ingin mencuba vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms 0127111260 untuk keterangan lanjut atau membuat pesanan.  (^_^)

No comments: