Kenali B-Complex


Tenaga, Kesihatan Jantung, Sintesis DNA dan banyak lagi

Vitamin B Penting untuk Kesihatan

Adakah anda mendapat Vitamin B yang mencukupi? Tekanan hidup, alkohol dan ubat-ubat preskripsi berunsurkan dadah berupaya meningkatkan risiko pengurangan Vitamin B di dalam tubuh. Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisme. Kajian terbaru membuktikan bahawa Vitamin B berupaya meningkatkan penglihatan mata dan sistem pernafasan. Kekurangan Vitamin B boleh menyebabkan prestasi badan merosot dan tidak berfungsi dengan baik.

Pilihan Vitamin B yang Tepat dan Seimbang

Shaklee B-Complex mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung, paru-paru dan organ-organ penting yang lain.

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

B kompleks mengandungi sistem penyaluran nutrisi yang sedia dimakan pada bila-bila masa. Asid folik merupakan Vitaman B yang penting bagi membantu menghasilkan dan mengekalkan sel-sel baru. Oleh kerana asid folik tambahan tidak mudah diserap oleh tubuh, Shaklee telah berjaya menghasilkan Sistem Penyerapan Bioaktif yang unik yang membolehkan Vitaman B lebih mudah diserap oleh sistem tubuh.


Perbezaan Shaklee


Vitamin B yang Hebat
  • Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif                  Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap.  Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee.
  • Mudah di telan
  • Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


****************************************************

ringkasannya :
  • "B" for beauty - true beauty radiates from within.
  • perlu bagi urat saraf - essential to initiate nerve transmission 
  • membantu meninggikan sistem pertahanan badan 
  • membantu mengurangkan stress dan bertindak sebagai penenang..
  • bonus untuk ibu menyusu : ibu menyusu kan perlu sentiasa tenang.. kalau penat dan stress nnt susu xkeluar..  so untuk elak stress dan buat badan sentiasa bertenaga, pengambilan b complex sgt membantu..


Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms ke 012 711 1260 untuk info lanjut dan pesanan. 

Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca