Kenapa ESP ( energy soy protein) best seller


"Beza ke kalau saya amik ESP dan minum air soya yang saya masak sendiri setiap hari? Saya rasa sama sahaja malah air yg saya masak lebih sedap lagi,lebih asli."

Hmmmm... pada saya memang berbeza, sangat berbeza…..Tahukah anda Protein terbentuk melalui gabungan 9 molekul asid amino. Ianya sangat sensitif dan mudah terurai jika suhu tinggi. ..apabila kita memasak air soya, kita akan masak sehingga mendidih. Suhu atau takat didih asasnya melebihi 100 darjah celcius. Kebarangkalian untuk 9 amino asid terurai sangat tinggi...maka protien mungkin terdiri daripada amino asid yang tidak lengkap"

Fakta2 tentang Protein dibawah ni dipetik dr buku bertajuk Five Basics by Dr. Bruce B. Miller…Thanks N sebab kenalkan buku by Dr bruce Millers ni..mmg bestt

High quality protien contains the nine essential amino acids in balanced amounts. Low quality protien does not contain these nine essential amino acids in proper amounts. If one essentials acid is missing, the protien is incomplete and it cannot be utilized effectively (by itself) in the body.
A complete low fat protien supplement can provide you with all the nine amino acids in proper balance.At the same time as you reduce the cholesterol and saturated fat in your diet, you can ensure an optimal intake of high quality protien.

Selain itu tertulis dalam buku tersebut, ahli sains mendapati kekurangan protein yang berpanjangan boleh menjurus kepada beberapa penyakit seperti anemia, kidney disease, liver disease, high cholesterol, low blood preassure, low blood sugar, nerve instability, peptic ulcers, poor wound healing, lack of resistance to infection, poor circulation, poor vision, irritability,fatigue, weakness and water retention. A child who consumes too little protien over a prolonged period of time can even suffer mental retardation.Sebab itu saya dengan yakin mengesyorkan ibu-ibu yang mengandung mahupun menyusukan anak mengambil ESP jika mempunyai kemampuan sebagai makanan tambahan harian kita ..benefit lain ialah.. badan kita pun tak lah naik atau dipam2 ..betullll..

SEKILAS FAKTA

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

Protein Shaklee adalah non GMO soy : soya Shaklee adalah soya yang dicuci dengan air, bukan dicuci dengan alkohol dan punya banyak khasiatnya.Shaklee menghasilkan ESP melalui proses pengewapan dengan suhu yang dikawal demi menjaga kualiti protien itu sendiri
Last but not least, using a protein supplement can help us insure we get adequate quality protein each day and still avoid the dangers of too much saturated fat, calories and cholesterol...Anda berminat..hanya rm121 utk setin yg agak besar tu yer..kalo stakat sorang minum.tahanla dlm 2 bulan.. banyak cerita ttg ESP..

dan oh ya.. lagi satu... bukan kaum wanita je yang sesuai minum ESP ni tau....ianya bagus utk kaum suami gak yer.. kalau sayangkan suami anda.. hidangkan lah mereka ESP ni.... jom baca cite azrin ni..dicopy dari sini.... cerita hubby dia "curi minum ESP"....haha

"Nak tau apa en hubby dah buat??? Dia pergi minum ESP saya...hehe..Saya tak marah pon..Suke lagi ada...Actually banyak kali saya offer nak buatkan..Tapi dia takmo.. "Takpelah...Abg tak reti minum benda2 ceni..sayang minum sorg jer lah" So saya tak paksalah dia minum walaupun saya tau ESP elok untuk kesihatan en Hubby jugak..Yelah org tak sudi..jgn paksa2...hehehe..But...2 hari yang lepas en Hubby bgtau saya.." Tadi abg buat air sunquick..abg letak 3 sudu ESP...eee..tak terminum.." La...cik abg...letak sesudu pun jadi lah... "Dahtu dia tulis situ 3 sudu..Tapi lepas tu abg buat lagi skali tapi letak sesudu..OK jugakla rasa dia.." So end kat situ...Saya just ckp "Elok kalau abg minum"..

Tapi tengah hari tadi, masa saya baru je balik kerja en Hubby terus ckp"Yang tadi abg buat jus apple+oren..pastu abg campo ngn ape soya2 tuh...eh sedap tau..." ESP la abg sayang oi...hehhe...And mlm ni sebelum en Hubby tido saya dgr kat dapo bunyi my shaker...Eh dia buat sendiri ESP and minum habis...hehehe..Nampak gayanya bukan saya seorang je ketagih..."


credit * kak cery

nak baca lagi cter best pasal ESP nie.. meh klik SINI


Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms ke 012 711 1260 untuk info lanjut dan pesanan.

No comments: