Testimoni - Gembira dapat kongsi cerita susu ibu meriah dengan set B

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




lagi testimoni ibu menyusu
lagi dan lagi testimoni Set B
mari kiter baca! 


******************************************


  • Email ini ibu terima dari kenalan cyber ibu. Pada awal perkenalan beliau seorang yang sangat stress....alhamdulillah dengan izin ALLAH kini tiada lagi. Beliau lebih ceria kerana penghasilan susunya yang makin bertambah. Alhamdulillah :) Thanks to kak N for sharing.
From: 
WAN KHAIRUNNISA [Chat now] 
...
View Contact
To: norita n
salam akak,ape kbr kak??smg akak sht di samping anak2 dan suami tersyg..maaf atas kelewatan email sy nie kak..sy sedikit sibuk dgn urusan kursus..nie br sampai kg di trg..esok nak buat aqiqah danial..jmputla dtg kl akak ade kelapangan..biznes sy pun blm lg berjalan dgn baik..blm smpt nak buat sepenuhnya,hopefully dpt buat sepenuhnya slpas nie...doakan sy kak...

pasal pengalaman saya bersama shaklee,nie sy akan ceritakan..

sebelum saye jumpe shaklee,sy sgt stress semasa susukan danial,sbb pd ms tue danial setiap ms nak susu,nak ngempeng ngan sy je..xnak lps nenen..ms tue msh dalam pantang,mlm2 pun die nak susu je stp ms,mcm danial xkenyang mnm susu sy..kdg2 penah sy menangis sbb sgt penat dengan karenah danial dan prnh jgk sy mcm da pts asa nak bagi susu badan pada danial..Satu hari sy bukak susuibu.com,ntah mcm mn sy tersampai di blog kak N,dgn penuh excited sy bc blog akak..pd ms 2 jugak ati sy sgt teruje untuk mencuba shaklee nie...sy pun trs order set C plus alfalfa dari kak N dan saya pun start mkn dan kenal dgn produk shaklee..alhamdulillah,bl sy mkn shaklee susu sy makin banyak,anak sy pun da minum susu ikut timing,xmcm dulu setiap ms nak susu..ape yang saya perasan susu sy makin pekat,kuantiti pun makin banyak.sblm nie sy pam dapat la dlm 4oz je..tapi lepas makan shaklee skali pam dapat la dalam 8-10 oz..sy rase sangat bersyukur sbb susu saye mencukupi hingga sekarang untuk menyusukan anak sy..anak sy pun xpernah di serang demam lagi hingga hari nie walaupun selepas kn cucuk..Banyak kebaikan yang sy dapat dengan produk shaklee nie.badan sy pun tak letih macam sebelum nie,walaupun sy berjage malam tp sy msh blh maintain lagi keesokan harinya..vitamin yang sy ambik skg shaklee set B, ostematrik, ESP, vit e dan lecithin..sy sangat berpuas hati dengan produk shaklee.

2 je la yang sy dapat kongsikan dengan akak..nak karang panjang2 x reti mengarang...hehe..sori ye kak..

  • Ni email from kak Bibi seperti dalam entry SINI yang sudah menggunakan Set B1 dan ESP. Dugaan ibu-ibu menyusu nih memang macam-macam tapi Ibu itu sendiri kena kuat, tabah dan gigih untuk berjuang. 
Alin,
Alhamdullilah akak punya production dah bertambah, dlm 2 hari ni dah 2 pagi pump jer dpt dlm 5-7 oz….memang teruja lah…akak pun dah tak der lah stress sgt memikirkan pasal stock yg semakin berkurang,,, sekrg pun akak cuba maintain and try to pump at least 4 time perday….walaupun oz tak byk tapi bolehlah dpt 13-15 oz sehari….(kalau dulu 8oz jer)….Tp mcm yg dlm blog Alin cakap selalu lah, kena teratur makan supplement, rajin pump, bykkan minum air (2-3 liter sehari) dan berdoa.

Semuanya atas rezeki Allah semua.
Baby Insyirah yang bertuah beribukan Bibi Haryati... Semoga Insyirah membesar dengan sihat dan ceria.


Teras kejayan mereka bukan hanya disebabkan pengambilan supplemant tetapi  3 TERAS UTAMA PENYUSUAN ni mereka tak tinggalkan !!!

  1. Bayi disusukan sekerap mungkin atau sesi perahan yang sentiasa konsisten....jangan TIDAK PAM hanya kerana payudara tidak bengkak. Namun jika nak rasa payudara penuh dengan susu, amalkan makan alfalfa 6 biji sehari dan minum ESP bagi yang amalkan supplement. You can feel it! TETAPI KENA INGAT! Pastikan pam sehingga payudara kosong untuk mengelakkan BENGKAK SUSU atau clog duct.
  2. Minum 3 L sehari. Cuba sediakan indicator. Macam ibu sekarang walau dah tak menyusukan Addin dan Nasa namun ibu pastikan ibu mengambil 3-4 L sehari yang disukat melalui botol. Ramai customer yang mengadu susu pekat namun susu belum banyak....kalau tak minum banyak dan tak mengepam dengan konsisten...memang takkan nampak impak yang hebat.
  3. Doa yang berterusan bukan sekadar dari niat dari hati atau tadah tangan semata-mata. Perlu ada amalan yang mendekatkan diri kita denganNya. Membaca Al Waqiah setiap malam, berzikir memuji kebesaranNya. Bersedekah dan berbuat baik sesama manusia di mana di samping itu membersihkan hati dari sikap wasangka terhadap ALLAH. Bila ada wasangka itu lah kekadang membuatkan rezeki kita terbantut. Kita kena yakin dengan amalan kita dengan ALLAH. Sesungguhnya ALLAH itu MAHA PEMBERI. Mintalah nescaya DIA memperkenankan. 
"Ya ALLAH...permudahkanlah segala urusan kehidupanku, banyakkanlah susuku untuk bayiku, dan permudahkanlah perjalananku untuk menyusukan anakku agar menuruti segala yang telah Engkau syariatkan...AMIN..."

credit * alin 




Ingin mencuba vitamin Shaklee? Boleh hubungi saya di honeywawa85@gmail.com atau sms 0127111260 untuk keterangan lanjut atau membuat pesanan.  (^_^)

No comments: