Testimoni : bereksperimen dengan set B

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



wahhhhh memang teruja sangat bl baca entry kak hadha nie.. best jek baca.. saya pun da lama xmenjenguk group KIM tue.. kalau saya ade time tue nak gak saya mencelah.. hehehe
jom kiter baca entry yg kak hadha wat.. entry tentang set B.. hehehe saya suka..!

*************************************

Petang semalam, salah seorang customer merangkap member saya, Liza Suriani call. Dengan nada riang.
“ Hadha! Awak dah tengok KIM tak?”
“ Takdelah.. dah lama tak buka. Tak sempat”
“ Malam tadi saya cerita pasal pengalaman saya sebagai EP dan eksperimen saya dengan SHAKLEE … bla .. bla.. bla .. “
Habis berborak, terus saya buka KIM. Ehh? Seronok pulak baca. Saya ketinggalan rupanya. Al maklumlah dah jadi ‘busywoman’ (bak kata Kak Cery MamaFaiz.Com)
Wah! Panjang tu nak cerita, apapun sebagai inspirasi kepada anda semua, jom baca pengakuan Liza sebagai seorang EP dan juga pengamal suplemen SHAKLEE.


  • Liza Suriani Abdul Jamal
    just nak share saya punya experiment selama sebulan ni berkenaan menambahkan susu badan. Ini apa yg saya buat dan hasilnya :
    1) makan set shaklee, alfalfa 6 bijik sehari. Akibatnya saya kena pam paling lewat 3 jam sekali, sbb susu teramatla byk dan teramatlah lemak dan kuning. So, kena rajin pam.kalau malas kena blok duct. saya bz, tkde byk masa nak pam time keje.
    2) makan set shaklee tp tak ambik alfalfa, susu maintain tp kurang lemak. pam setiap 4 jam jugak. menghadapi sikit keputihan
    3) tak makan set shaklee langsung, pam setiap 4 jam..hasil sama byk tp bdn amatla penat dan stress
    4) makan set shaklee semua termasuk alfalfa dan pertambahan ambik kalsium dan vit e.. badan segar, tak penat, susu bertambah2 byk, pekat dan kena pam 3-4 jam jugak.
    5) tak makan shaklee, dan jarakkan waktu mnegepam 6 jam sekali. sekali pam dpt 15 oz. dan akibatnya, bila pam back to normal 4 jam sekali susu dah kurang.
    BERDASARKAN EXPERIMENT SAYA DI ATAS, sy dah buat keputusan unt masa depan saya dan anak, saya menjalankan aktiviti no.4 dan saya dah dapat memuntahkan semula peti ais saya. saya percaya pada LEBIH BYK PAM, LEBIH BYK SUSU. Supliment adalah unt jaga kesihatan badan.. maaf kalau ada yg kurang selesa..muah muah muah..



      • Noorharizah Azfar pengalaman zah pula : EP setahun 3 bulan masa anak 1st,konsep demand n supply shj sudah mencukupi,n fitrah susu berkurang mengikut usia bayi sbb proses wean off bermula perlahan2 alhamdulillah berjaya kekalkan susu dgn syarta pengosongan payudara 24 jam tu betul2 dibuat,tidak tunggu b bengkak baru pump,hy makan milk boster after 11 month n tpaksa bhenti masa 15 bulan dew to pregnancy.- yg penting positif je n jgn tllu bgantung pd suplement n milk boster-kalau EP kena rajin insyallah pasti berjaya :)
        10 hours ago ·  ·  1 person

      • Nuratikah Seman SGT LIKE ;-)
        20 minutes ago · 



Ini pula jadual yang Liza buat untuk shift duty bagi susu kat baby Smile


  • Liza Suriani Abdul Jamal
    kisah ibu ep dimlm hari : sebelum tidu biasanya kul 11 mlm,saya akan pam susu dan seperti biasa hasilnya paling kurang 10 oz. Syukur. Saya akan kuit2 mulut bb bg minum 3 oz dan bb mmg minum dan tidur lena. Yg balance, sy masukkan dlm 2 botol stanby unt bb minum lagi 2 kali. So, lepas stanbykan susu tu dan letak dlm bilik yg beraircon ni akan tahan 4-6 jam. So bb akan bgn dlm kul 11-3 pg dan susu tu akan habis. Tp, waktu tu saya tak bgn, daddy yg bgn dan bg susu. Saya akan bgn bila bb minum botol yg ke2 sebab saya nak sediakan next round punya susu lepas kul 3 tu.masa saya pam, daddy bg bb susu. Itulah rutin saya dah 4 bln, syukur full bf lagi.. Just sharing..



Menarik kan? Walau apapun keadaannya, ingatlah, di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Dan saya, inshaALLAH akan memberikan susu saya sendiri untuk semua anak-anak saya.

No comments: