Posts

Showing posts from May, 2011

Kenapa ESP dan asid folik penting bagi ibu hamil

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Apakah asid folik? Asid folik adalah salah satu vitamin kumpulan B. Ia wujud secara semulajadi sebagai folat dalam kekacang, sayuran hijau, beberapa buah, dan juga yis and ekstrak daging lembu.
Kenapakah saya perlukan asid folik? Asid folik menolong mencegah kecacatan tiub saraf seperti spina bifida.Spina bifida terjadi apabila pelindung yang menutupi korda spina bayi tidak menutup dengan sempurna. Ini boleh menyebabkan kerosakan saraf kekal.Pada 12 minggu yang pertama dalam kehamilan anda, otak dan sistem saraf bayi anda sedang membentuk dan berkembang pesat. Oleh sebab itu, adalah sangat penting untuk mengambil folik asid setiap hari pada masa itu.Dalam trimester kedua, iaitu dari minggu ke-13 kehamilan anda, anda boleh menghentikan asid folik. Namun begitu, jika anda mengambil asid folik sepanjang kehamilan anda, ia tidak akan …

testimoni - mereka sukakan set breastfeeding SHAKLEE

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pengambilan supplement dikatakan dapat membantu ibu2 sihat, gembira , ceria serta mampu mengawal tekanan. Ditambah hebat bagi ibu yang kerap mengosongkan payudaranya maka lebih banyak susu yang dihasilkan. Bahagia bila baca testimoni mereka!








Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :
Email : honeywawa85@gmail.com SMS/ WhatsApp : 012 711 1260 Facebook Fanpage  :Nur Salwa E-Shoppe

Testimoni ~ Parut Melecur Berkurang Dengan Vitamin E Shaklee!

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Vitamin E memang diketahui umum penting dan berkesan untuk membantu mendapatkan kulit yang cantik dan sihat. Amalkan secara konsisten dan ambil dos mengikut saranan. 400iu sehari Vitamin E memberi pelbagai kesan positif terhadap anda.
Ini pula testimoni daripada KRIS (credit to Mommy Lyna). 

Semasa Kris bertanya tentang rawatan untuk parut melecur yang teruk, saya agak ragu-ragu juga. Kalau parut sikit-sikit, mungkin boleh hilang, tapi bila parut besar, melcur pula tu saya jadi cuak. Maklumla saya tak ada pengalaman (tak pernah tengok) yang seumpamanya. Tapi saya sarankan juga anak sahabat Kris mengambil vitamin E untuk parutnya. Dalam 2 bulan selepas itu saya menerima email ini dari Kris 


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :
Email : honeywawa85@gmail.com SMS/ WhatsAp…

Testimoni Set Tripple M

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Masih ingat lagi dengan TIPS EKSLUSIF khusus untuk ibu-ibu menyusu dan juga RAHSIA kehebatan SET TRIPPLE M? Jom baca testimoni daripada Brunei.
credit to Ida
Testimonial Triple M dari Brunei

Assalamualaikum Ida. Hari ni, masuk hari ke 6 ambil supplement Triple M. Syukur Alhamdulillah...BM semakin meningkat, normally average, saya dapat total 15oz sehari, dalam 6 hari ni, saya dpt between 19oz-23oz. Hari ni dpt 20oz, Alhamdulillah, happy sangat2.. Soon I nak order Vit calcium lg ..harap2 dpt sediakan stok utk bulan puasa nanti.

Alhamdulillah, saya hari ni hari ke 12 makan supplement Triple M.. dari express BM 3 kali sehari ke 5 kali sehari..Milk supply meningkat, alhamdulillah.. usually dpt total 15 oz sehari.. sekarang naik at least 20 oz..=) Apakah SET TRIPPLE M?
Set TRIPPLE M terdiri daripada SET B ( Vitalea, B Complex d…

Testimoni Set Penyusuan Shaklee

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Jom layan ~ apa kata pengguna2 Shaklee yang mengambil Set Penyusuan Shaklee. credit to Shaklee GBS Group & yoursupermom.com Ummu Aiman Bint Salleh Anak pukulan Shaklee. Lahir 2.9 kg, sekarang 6 kg at 8 weeks. Ibu mengamal kan shaklee dari mengandung hingga sekarang :) Thanks kak N!! about an hour ago ·UnlikeLike · ·UnsubscribeSubscribe Farehah Husni skang ni pagi: susu kuning. petang: susu ijau hehe! kwn2 opis pelik je tgok susu pekat smcm =) 1 lg yg sy prasan, adam muqris makin bulat sejak consume set b ni hehe! i loike!! on Friday ·UnlikeLike · ·UnsubscribeSubscribe Mazni Puteri Dah seminggu amalkan Tips Eksklusif yang diberi Azrin Mohd. Alhamdulillah, hari ni baru nampak hasil. Selalunya pam kali ke-2 di ofis akan dapat lebih sikit dari pam yg pertama. Tapi, hari ni dapat lebih. Excited sangat ni! Moga2 dimurahkan rez…

Testimoni Set B - tubuh semakin segar dan anak membesar dengan sihat

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


SHAKLEE bukan hanya set tambah susu semata-mata.. lagi testimoni menarik dari seorang pengguna Shaklee.. jom baca aper kata lyna..
***********************
yana nak share pengalaman setelah 2 bulan lebih makan supplement Shaklee ni...
badan memang makin segar..tak r letih2 sgt...yelah kan..memang perlu supplement untuk ibu beranak 3 cam yana ni... bangun pagi badan tak sakit..sbb makan ostematrix sbb yana kan tak minum susu perkembangan aidil sgt2 pesat..sekarang Aidil dah nak merangkak...dah merangkak pun setapak (ibu de xcited lebey..hahaha)..sgt suka mengangkat badan tinggi2..sgt suka golek2 keliling rumah... cam biasa..kulit memang makin sihat..alhamdulillah...thanks to vit C n Vit E Aidil pun makin gebu..berat naik dengan jayanya..berat $ bulan adalah 6.5kg...5 bulan ni berat Aidil dah 7.9kg...banyak kan naik... Aidil kalau men…

Shaklee hanya usaha!

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Shaklee hanya sebahagian dari usaha untuk ibu sihat, dapat mengawal tekanan, gembira dan terus berjuang menyusukan bayi. Apa pun Shaklee tidak membanyakkan susu ya. Ibu perlu kerap mengosongkan payudara untuk menghasilkan susu dengan lebih banyak!



credit * kak n


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :
Email : honeywawa85@gmail.com SMS/ WhatsApp : 012 711 1260 Facebook Fanpage  :Nur Salwa E-Shoppe

Pengguna SHAKLEE, Jom Sertai Laman Sosial Kami di Facebook!!

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Ramai yang dah tahu dan mengakui kehebatan suplemen Shaklee! Justeru, bagi menghargai anda, pengguna-pengguna Shaklee yang setia, kami di Group Euphoria Shaklee telah maju satu anak tangga lagi dalam meningkatkan kualiti perkhidmatan dan persahabatan kami bersama anda!!
Kami telah menyediakan laman sosial di Facebook untuk kami berinteraksi dengan anda. Sebarang kemusykilan boleh ditanyakan di laman sosial ini namun sebarang konsultasi lebih kepada customer dan pengedar sahaja. Walaubagaimanapun kami juga turut berkongsi segala petua dan cara hidup sihat selain topik penyusuan.
Sekiranya anda adalah customer saya dan saya belum menjemput anda ke laman sosial ini, sila tinggalkan nickname anda di FB supaya mudah bagi saya memasukkan nama anda dalam laman sosial ini. Ianya adalah tertutup dan saya perlu menjemput anda …

Kelebihan Mendaftar Keahlian SHAKLEE

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Alhamdulillah.. saya bertuah dapat 'berkenalan' dengan SHAKLEE.. lebih bertuah lagi saya mengenali SHAKLEE bersama Group Euphoria SHAKLEE.. banyak faedah yang saya dapat.. Saya sudah.. Anda bila lagi?
credit kak hadha

Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli @ pengedar Shaklee
Anda boleh mendaftar dengan membuat pembayaran untuk registration fee sebanyak RM65 ataupun membuat pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650) untuk mendapat keahlian percuma. Anda cuma perlu menghubungi saya (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya  sebagai sponsor/upline.
Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ialah RM65 (sekiranya anda pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) dan tambahan RM10 untuk pos member kit sekiranya anda mahu kit tersebut dipos kepada and…

Atasi Susu Ibu Kurang Di Awal Kelahiran

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.






Sayasering berjumpa ibu-ibu baru yang menyatakan bahawa.. “Dah buat macam2, dah makan macam2, dah berurut.. tapi susu masih kurang” Bila saya bertanya kembali “Berapa kerap kamu menyusukan bayi? Bagaimana kamu tahu susu ibu yang kamu hasilkan tak cukup?” Jawapannya “Macamana nak susukan kalau susu tak ada? Dari hari pertama tak keluar apa-apa. Hari ketiga baru ada sedikit. Mana cukup”
Ini adalah kesilapan terbesar seorang ibu yang berhasrat untuk menyusukan anaknya – tidak menimba ilmu penyusuan susu ibu sebelum mula menyusukan anak. Apabila tidak mendapat ilmu yang sebenarnya, kita lebih senang membuat anggapan. Anggap penyusuan adalah proses semulajadi yang amatmudah. Anggap ibu ‘yang bertuah’ saja boleh menyusukan anaknya, iaitu yang anaknya lahir saja terus susu memancut-mancut macam air paip. Anggap diri tiada susu kerana tiada …

susu ibu menyusu tanpa pengambilan vitamin

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.






Perlukah makan vitamin/supplement semasa menyusukan anak? Bukankah susu ibu memang dah cukup berkhasiat hinggakan ibu yang sakit/berpenyakit pun boleh menghasilkan susu yang mencukupi khasiatnya untuk bayinya?
Malah ibu yang kekurangan zat di negara2 kebuluran yang kurus kering pun, dapat menghasilkan susu yang berkhasiat, malah bayi yang sihat berbanding bayi yang diberi formula yang dicairkan.
Jadi, kenapa kena makan vitamin? Ikuti cerita di bawah, sungguh berinspirasi. …actually td ummi sempat bersembang dengan sahabat ummi yang turut breastfeeding anak (tapi wktu keje ada top up sikit dengan formula milk)…ummi sempat ceritakan bahawa ummi mengambil beberapa supplement bagi MEMASTIKAN susu ummi kaya dengan segala zat dan nutrisi yang di perlukan…dengan erti kata lain ummi cuba memastikan susu ummi benar2 berkualiti buat anak kes…

inginkan anak dalam kandungan genius? makanan real vs vitamin shaklee.. maner pilihan anda..

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.






credit to http://arissazoela.blogspot.com & http://myziemah.blogspot.com.

Saya pasti setiap ibu yang mengandung pasti akan menjaga makan..rajin mengambil supplemen dan menjaga diet seharian…kan.. kalo biasa ngelat mkn vitamin..tp kalo prgnnt..terus jadi baik..hihi... Jom kita baca apa yg kaum ibu/mak buyung perlu makan
Produk tenusu + ikan sardin dalam tin = kuatkan tulangAyam + yogurt + kekacang = Pertumbuhan dan pembaikan sel tubuhIkan + minyak zaitun + avokado = Merangsang otak bayiKekacang lentil + makanan berbijirin penuh = Bantu cegah kecacatan saraf otak sewaktu kelahiranStrawberi + lada benggala = Langkah pencegahan pra-matangTelur + kekacang + daging tanpa lemak = Untuk pertumbuhan otot dan organ dalamanSemua makanan diatas boleh didapati dalam pemakanan seharian kita.. TAPI adakah kita mampu untuk makan semua itu se…