Kisah ibu dari brunei menjaga anaknya,masalah jantung. Adakah Shaklee membantu? Semuanya dengan izin ALLAH

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease




Ini ada lagi kisah seorang ibu yang tabah.. seorang ibu dari brunei, customer Pn Laila.. Hjh MOna ni,ibu kepada 5 org anak,semuanya breastfeed, dan saya yakin beliau salah satu dari ribuan ibu2 diluar sana yang diuji Allah.. dan bagi saya anda semua wanita hebat . kerana saya rasa kalau saya berada di tpt beliau, saya tak yakin saya mampu mengharunginya.. Sbb tu masing2 dari kita diuji dgn ujian yg berbeza... Mari kita baca ..saya petik cerita ni dari link Laila disini
____________________
Ini keratan email beliau.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Miracle Baby - Aisya Nur Aiman

29/12/2011, the time has come, apabila lahir anak kelima, seorang puteri yg di nanti2 & di harap2kan kerana Puteri sulung sudah berumur 15 tahun dan 3 putera masing2 berumur 13, 9 & 3 tahun. I was so happy that time & so as my hubby and the kids.

Day 2baby Aisya was diagnosed with Tranposition of Great Arteries (TGA). Starting that day, I could only express my milk coz baby was admitted at special care unit with tubes inserted thru her nose and mouth, kesian! I rasa macam bom meletup when the doctors told us about my baby and that she has to be sent to Glenegle Intan Medical Center KL for her operation.Ya Allah, besarnya dugaan mu pada kami! From that day onwards, airmata jadi teman setiaku. So, soon after a week, we went to KL accompanied by a doctor and nurse. At that time,milk dropped & I could only express about 5-10 ml, sedih sangat2 coz breast bengkak tapi milk tak banyak. Doctor advised me to just express as often as I could, eventho sikit je yg kluar.

Day 13, Alhamdulillah syukur, Baby Aisya selamat undergone operation selama 5 jam. Sedihnya hati saat melihat baby keluar dari operation theatre with all the wires and tubes inserted thru her body, mouth & nose! Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim...

Day 14, baby Aisya dibolehkan minum my milk guna cup, syukur! Baby kuat nyusu tapi my milk production sikit.

Day 15, doctors found the presence of chylous dlm darah baby and stopped baby from feeding my milk. They gave her basic F formula milk instead and had to carry on for 3-4 wks. I was so sad! Di saat pening fikirkan susu yg merundum kerna tak dpt dihisap ole baby, tetiba di halang pulak baby dari minum my milk hingga habis 3 kotak basic F tu. Ya Allah. Syukur hubby slalu di sisi n adviced me to sentiasa bersabar, he said nanti if Aisya dah direct feed balik, for sure milk jadi banyak semula. Alhamdulillah setelah sebulan berada d KL, Aisya dibenarkan balik ke Brunei dan 2 weeks after that, I was able to direct fed her soon after she finished the basic F.

Allah menduga lagi kesabaran saya dengan susu yg masih merundum sehingga kami terpaksa memberikan susu formula pada baby kerna baby sentiasa lapar. Just imagine, hampir sebulan baby tak boleh direct feed kat I. I cuba searched the internet on ways to increase milk suply until I found out about Shaklee. Its like Allah gave me the answer to my milk problem. I cuba beranikan diri to contact Laila whom I bought shaklee from. I pasang niat hoping that my milk production will increase and I can stop the formula milk one day. When Baby Aisya was 4 mths old, I started consuming shaklee supplement. Baru 2 hari consume, quality of the milk dah nampak. Susu semakin pekat but quantity hanya meninggkat sikit je. Hoping that one day, production makin meningkat & that I could stop the formula milk. So far stok susu masih banyak dlm freezer.4 :)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Shaklee Breastfeeding Set B + ESP
Ini pula testimoni beliau. Alhamdulillah, berkat kesabaran, doa, dan 3 syarat utama untuk penyusan berjaya dengan supplement!
_____________________
Alhamdulillah..dgn izinNya jua shaklee membantu dalam usaha meningkatkan pengeluaran susu ibu. Bukan vitamin yang banyakkan susu tetapi USAHA si ibu itu memerah dan menyusukan anak sekerap mungkin. Bukan vitamin yang banyakkan susu tetapiUSAHA si ibu itu menjaga pemakanan dan berusaha meningkatkan nutrisi dalam susuibu. Bukan vitamin yang banyakkan susu tetapi USAHA si ibu itu mendekatkan diri kepada Maha Pemberi iaitu Allah..Dan oh ya..ada lagi ..pengambilan vitamin yang konsisten sepanjang penyusuan dapat menjadikan si ibu lebih sihat cergas gembira ceria muda jelita berseri2..


Jika anda ingin mencuba makanan tambahan semulajadi daripda Shaklee sepanjang penyusuan susu ibu...


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

No comments: