Ziqri ~ setahun lima bulan dan stock EBMnya

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  




alhamdulillah
hari nie, muhammad ziqri sudah setahun lima bulan
alhamdulillah masih sepenuhnya minum susu ibu dia yang cute nie.


perkembangan terkini
da bleh berjalan dan berlari.. sejak umur setahun tiga da kuat berjalan..(^_^)
ragam pun makin banyak ragamnya.. kuat merajuk.. kalau papa dia xmo layan dia bermain mula la merajuk.. kalau merajuk senyap jek xpe lg.. tapi merajuk dengar mengeluarkan suara yg 'merdu' sgt.. nak xnak, walau penat, kena la papa dia layankan gak..ngan ibu xnak main bersama ke? bukan xnak, tapi ngan ibu lagi la dia asyik nak berkepit a.k.a mengempeng jek.. kalau mood dia nak ngan ibu jek, xmo main ngan papa, kena lah ibu masak sambil kendong dia kat pinggang.. anak ohh anak.. 

gigi.. masih lagi empat batang.. dua atas.. dua bawah.. da lama gak empat batang nie ntah bila gigi yg lain nak muncul.. makan pun da bleh makan nasi n lauk sama mcm ibu n papa dia mkn.. hehehe tapi tue la..selera dia tue mcm angin.. ade masa mkn byk.. selera sungguh.. ade masa mkn ckit jerk.. kat nursery pun sama.. pengasuh kat nursery kata, nak bg dia mkn siap ade skill.. hanya seorang pengasuh jek yg dapat layan dia makan.. haii la muhammad ziqri.. terima kasih la kat teacher ila yg sabar melayan kerenak ziqri..

cakap.. adalah kuar bunyi gak dr mulut dia.. mmg riuh.. kat umah, dlm kete, kat maner² lah.. mmg bisng jek mulut dia.. tapi hanya dengan ibu n papa dia jek yea.. bl depan org, trus jadi 'saya anak bujang yg pemalu'.. hehehe diam kaku jek.. 

dah dapat gak phm ape yg ibu n papa kata.. kalau di suruh amik handphone ibu atau papa, dia dah tau benda itu phone.. da dapat beza gak maner phone ibu, mana phone papa.. walaupun ibu n papa pkai phone yg sama.. hehehe disuruh amik pampers, disuruh pilih baju, disuruh kemas mainan selepas main smua da bleh phm la.. tapi ikut mood dia gak.. hehehe dek kerana smua benda da byk yg phm, umah pun sentiasa ber'kemas' laaa.. rasanya baru jek sapu, baru jek mop lantai, tapi ehhh lima minit jek bersih cantik teratur..  pastu ber'kemas' semula.. huhuhu


da pandai gak sambut tangan orang bl diminta untuk bersalam.. bl mtk sayang, pandai gak cr pipi ibu n papa dia untuk kiss.. hehehe kalau ibu n papa baru siap solat, pandai gak duk kat riba untuk berdoa sama².. hehehe

stock ebm
alhamdulillah masih dapat bekalkan ziqri dengan susu ibu ke nursery.. sedang guna ebm bulan april.. nak update ckit la picca ebm.. hehe kalau di fb mmg stiap bulan terupdate.. kat sini kurang kesempatan..

terkini
stock bulan julai
57 ketul - 239oz

stock jun 
45ketul - 180oz


stock mei 
45 ketul - 180oz

stock april
40 ketul - 159oz
sedang digunakan

alhamdulillah..xbanyak tapi masih ade rezki Allah beri..mudah-mudahan cukup utk muhammad ziqri smpai umur 2 tahun.. ade lagi 7 bulan untuk ibu berusaha keras memberi yg terbaik untuk muhammad ziqri.. InsyaAllah..

1 comment:

lydzar said...

insya allah boleh tu. banyak sgt stok EBM salwa..dh tak lama dah nk capai 2 tahun kan..best nya!