Wakil Shaklee Berdekatan Anda


Sekiranya anda mempunyai sebarang kemusykilan, boleh hubungi saya melalui :



SMS : 012 711 1260 begin_of_the_skype_highlighting            012 711 1260      end_of_the_skype_highlighting (Salwa)
Area : Skudai, Nusajaya, Jb


Atau, anda juga boleh menghubungi mana-mana wakil Shaklee berdekatan yang berikut.



Zainora Yahaya
sms : 017 239 4505 begin_of_the_skype_highlighting            017 239 4505      end_of_the_skype_highlighting
Area : Ampang Park



Norazhizul @ Umi Kalsom
Sms : 012 740 9004 begin_of_the_skype_highlighting            012 740 9004      end_of_the_skype_highlighting012 740 9003 begin_of_the_skype_highlighting            012 740 9003      end_of_the_skype_highlighting
Email : nurazhizul@johor.gov.my 
Area : Tampoi, Gelang Patah, Jb

Anda tidak perlu risau dimana mahu mencari Euphoria Trial Pack.. Kami akan menghantar pesanan anda menggunakan perkhidmatan Pos Laju tidak kira dimana anda berada.. Sekiranya anda inginkan Cash On Delivery (COD).. anda boleh pick up sendiri daripada saya atau wakil saya yang berdekatan anda..
Bagi pembelian Full Pack, anda boleh dapatkan di mana² branch Shaklee berdekatan (KLIK SINI) dengan menggunakan ID saya (854112) untuk membeli dengan harga ahli.. Anda juga boleh mendapatkan Full Pack dari kami bergantung kepada vitamin yang menjadi permintaan ramai..

*** TBU : To Be Updated. 


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

Testimoni : Gembira dengan hasil 3M

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  




salam semua.. pagi nie saya agak kurang selesa sikit.. hati gundah gulana.. tidak keruan.. huhuhu phone blackberry saya tidak berfungsi plak dari mlm semlm.. huaaaa bak kata cc (ketua unit) saya, "budak² skang, phone tue nyawa diorang".. huhuhu so ari nie saya rasa mcm saya hilang nyawa separuh.. hehehehe so pada mereka yg ingin bersms/berbbm atau berwhatsApp ngan saya tidak boleh wat masa ini.. sila kol atau berPM ngan saya di fb jek yea.. sehingga bila? ehmm sehingga akan diberitahu kelak.. 

ok².. xmo layan sgt la perasaan sedih ini walaupun dlm hati agak geram dan sedih.. nak gembira² dan senyum² baca testimoni ibu ini.. rasa da lama gak saya x berkongsi testimoni dari ibu menyusu.. so moh le kiter baca kisah ibu ini.. 

credit : MummyZha

Setelah seminggu mencuba Tripple M, saya tak sabar-sabar lagi hendak menulis testimoni. Bila fikir-fikir balik, saya tangguhkan dulu. Nanti orang tak percaya pulak, takkan seminggu dah ada kesan. Sekarang , setelah lebih sebulan, berbaloi rupanya bersabar. Lebih banyak yang saya boleh kongsi rupanya, memang MELANGKAUI JANGKAAN.. 
Terus-terang saya katakan, tujuan utama saya mencuba TRIPPLE M memang untuk meningkatkan kuantiti susu ibu. Setelah bayi berusia 7 bulan, saya mula didatangi haid semula dan kemudian saya terpaksa berjauhan dengannya selama hampir 2 minggu kerana tugas. Akibat kesukaran mengepam secara konsisten semasa di lapangan, kuantiti susu perahan semakin berkurangan. Saya semakin tertekan bila mendapati stok susu perahan sebanyak hampir 600 oz telah hampir habis semasa ketiadaan saya. Saya cuba membaiki keadaan dengn melakukan 'power pumping' dan bercuti untuk bersama bayi bagi merangsang penghasilan susu. Tetapi keadaan tidak banyak berubah, saya cuma mampu memperolehi maksimum 6 oz susu sehari untuk 3 kali sesi perahan di waktu siang. Saya menjadi panik bila bulan puasa menghampiri dan stok susu perahan pula hampir habis. Akhirnya saya mengambil keputusan mencuba set Tripple M setelah membuat sedikit 'research' di internet.
Saya amat terkejut dengan hasilnya yang boleh dikatakan cepat. Bayangkan, sesi perahan pertama selepas saya mula mengambil set ini (kira-kira 6 jam sebelum memerah); susu perahan yang diperolehi adalah sebanyak 6 oz berbanding 3 oz pada sesi sebelumnya. Lebih mengujakan bila susu perahan tersebut begitu berlainan dari biasa - lebih pekat,berwarna kuning kehijauan dan lebih hampir kepada warna kolostrum. Hari-hari seterusnya semakin menenangkan dan menggembirakan, pengeluaran susu bertambah sehingga maksimum 12 oz bagi satu sesi perahan. Sesekali saya mengalami bengkak susu bila terlewat memerah, setelah berbulan-bulan tidak melaluinya. 
Selepas bersalin, saya mengalami masalah kebas-kebas dan lenguh-lenguh badan serta kerap kejang kaki di waktu malam. Rambut saya juga banyak gugur sejak melahirkan anak pertama dan semakin banyak selepas anak kedua ini. Stamina badan berkurangan, saya keletihan setiap kali balik kerja dan terus tidur selepas memasak makan malam serta menidurkan anak.  
Walaubagaimanapun, perubahan ketara saya rasakan selepas 2 minggu mengambil set Tripple M. Masalah kebas dan kejang tiada lagi, rambut semakin kurang gugur dan saya tidak lagi mengalami keletihan yang melampau. Lebih menggembirakan bila suami menegur, saya semakin ceria, kurang stress dan 'energetic' dalam menguruskan rutin seharian termasuk 'melayan suami'...  
Bonusnya pula, berat badan saya menurun 2 kg walaupun menu sarapan, makan tengahari dan makan malam saya adalah nasi. Saya tak berniat langsung menurunkan berat badan, tapi mungkin masalah sembelit yang dihadapi sejak remaja sudah tiada lagi sejak sebulan ini. Oh, sebelum terlupa... Saya juga tidak lagi gatal hidung dan bersin di waktu pagi sejak kebelakangan ini.. Tripple M bagi saya Meyakinkan, Mengujakan dan Melangkaui jangkaan! 

Apa set Tripple M @ 3M


Mom's Marvellouse Milk. 
Making More Milk. 
Making Mummilicous Milk.



anda akan dapat semua seperti di atas iaitu :
  • Set B
  • Energizing Soy Protein
  • Ostematrix
  • Free Gift
  • Free flyers
  • TIPS EKSKLUSIF GBS


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

Cuba Ostematrix : Tiada lagi sembelit, Tiada lagi kejang ~ hidup lebih sihat

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  


credit 

Bagi anda yang mempunyai masalah sembelit, berikan diri anda peluang menikmati kesihatan yang lebih baik dengan Ostematrix Shaklee. Ia sangat membantu kita rasa lawas dan selesa. Selama 3 tahun ostematrix telah diperkenalkan, ia adalah antara vitamin yang paling saya dan seluruh keluarga suka. 


Ostematrix buat saya bertenaga dan mudah bangun dari tidur. Suami saya akan pastikan ostematrix antara vitamin yang perlu dibawa apabila beliau bekerja dan travel atas urusan meeting. Masakan tidak, walaupun tidur jalm 12 malam, kita mudah bangun pada waktu yang kita tetapkan untuk bangun . Bagi suami isteri yang bekerja, sangat digalakkan amalkan pengambilan Ostematrix setiap hari..





Saya mula jatuh cinta dengan ostematrix shaklee 3 tahun dahulu. Masa saya mengadu dengan kawan bahawa saya kesian dengan suami saya yang banyak travel oversea yang menyebabkan suami saya keletihan (jet lag). Maka kawan saya suggest saya berikan suami saya ostematrix Shaklee kerana katanya ia membantu untuk kurangkan masalah keletihan akibat travel. Siapa sangka, sejak dari itu kami sekeluarga sentiasa pastikan ada 2-3 botol ostematrix di rumah agar ia dapat dikongsi bersama seluruh ahli keluarga.


Apa Ostematrix ?
Ia adalah formula baru Shaklee yang mana dulu vitamin ini hanya dikenali sebagai Kalsium Magnesium. Tetapi kini, dengan formula baru ditambah dengan kelebihan "mudah telan" ia memberi kesan kepada taraf kesihatan si pengamal.

Cikgu kat sekolah dulu selalu tekankan, jangan lupa minum susu agar gigi dan tulang kita kuat. tapi hakikatnya kalsium bukan hanya untuk itu..


Dengan pengambilan kalsium yang cukup, tekanan darah berada tahap yang normal. Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, kejang, retensi air, mudah meradang dan murung.



Ostematrix membantu ibu menyusu ?

Percaya tak, ostematrix antara vitamin yang bantu banyakkan susu buat ibu yang menyusu? Bagi yang menyusu, ianya membantu membanyakkan susu secara tidak langsung.


Bila badan kita segar, tiada kemurungan, ia membantu oksitosin dirembeskan dengan baik sekali.. sebab itu ia antara vitamin yang dimasukkan dalam set tripple M (3M).. dalam alfalfa turut ada mengandungi kalsium tetapi dalam nisbah yang sedikit. kekangan alfalfa bila ambil dengan banyak tetapi kurang air akan buat sembelit ditambah susu akan berkurang dengan sendirinya. oleh kerana itu kita tidak boleh terlalu bergantung dengan alfalfa semata-mata untuk sumber kalsium.. 

Dalam ESP Shaklee juga mengandungi kalsium. Sebab itu set B + ESP hasilnya juga sama dengan Set B + Ostematrix.

Bagi yang belum mencuba Ostematrix Shaklee, cuba dapatkannya supaya anda rasakan perbezaanya. Saya jamin, anda akan sangat berpuashati dengan ostematrix. berikan diri anda peluang untuk nikmati kesihatan yang lebih hebat.

Kelebihan Ostematrix Shaklee
Ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping  magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.


Bagi yang dah amalkan, tahniah kerana anda memberi tubuh badan anda antara supplement formula terbaik dari Shaklee! Bagi yang belum cuba dan mengambil kalsium dari jenama lain, apa kata cuba Ostematrix Shaklee dan saya yakin anda akan jatuh cinta dengan kebaikan yang anda perolehi!!!!


Ringkasan : Ostematrix memenuhi keperluan semua 


[1] Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan ostematrix


[2] Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat.



[3] Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.



[4] Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.



[5] Jika anda seorang wanita, ostematirx membantu mengurangkan risiko kereputan tulang (osteoporosis)

[6] Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda.

Paling best tentang Ostematrix Shaklee sudah tentu TIADA SILIKA GEL !

Jom dapatkannya hari ini!


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

TIGA SUPPLEMENT ASAS JIKA ANDA MAHU KURUS


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  




Basically utk diet.. Anda perlu:

Detoks (Fiber/herblax) + Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) + Lecithin

  1. Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  2. Kenapa kene detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)
  3. Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..

Untuk detoks, anda boleh pilih samada nak Fiber atau Herblax.. Ikut bajet naa.. Antara fiber dan herblax, fiber lebih optimum resultnya.. fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya.. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.. Disamping itu kalau anda makan fiber ini, kerja² 'melabur' akan jadi mudah.. usus dicuci sepenuhnya yang akan mengelakkan perut buncit.. selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman.. 

credit 



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

makanan untuk mata yang sihat dan cantik


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  




mata adalah cermin jiwa. kata orang, dari mata turun ke hati (eh? ke perut pun boleh kan? hihihi). betapa pentingnya mata, sampai si kassim selamat sanggup buta sekali lagi kerana tak mahu terseksa dek matanya melihat segala hakikat kehidupan. betul tak kawan?

siang tadi, my mil tanya " apa vitamin yang sesuai untuk mata?". so, atas pertanyaan itu, saya berusaha mencari jawapan. nah! ini dia yang saya jumpa untuk dikongsi dengan semua - makanan unuk mata yang sihat.


Avokado

Avokado merupakan salah satu dari makanan yang padat nutrisi. Kerana itu, tidak hairanlah kalau makanan ini baik untuk mata. Avokado mengandungi lebih banyak lutein dibandingkan dengan buah-buahan lain. Zat ini sangat penting untuk mencegah degenerasi macular dan katarak. Selain itu, buah ini juga merupakan sumber yang kaya akan nutrisi yang penting untuk mata seperti vitamin A, vitamin C, vitamin B6, dan vitamin E.
Karot (Lobak Merah)
Karot atau lobak merah sudah lama dikenalpasti sebagai makanan yang baik untuk mata. Ini kerana karot adalah makanan yang kaya dengan beta karotin. Beta karotin akan diubah oleh tubuh menjadi vitamin A. Tentunya Anda sudah tahu kalau vitamin satu ini, berperanan penting dalam proses bioelektrik di mata. Selain itu, juga boleh membantu tubuh melepaskan bahan radikal bebas.
Brokoli
Brokoli kaya dengan vitamin C, kalsium, lutein, zeaxanthin, dan sulforaphane.
Telur
Telur kaya akan nutrisi mata seperti vitamin A, zinc, lutein, lecithin, B12, vitamin D, dan cysteine
Bayam
Bayam merupakan sumber lain yang kaya vitamin A. Bayam juga mengandung nutrisi yang baik untuk mata seperti lutein dan zeaxathin.
Kobis
Sama seperti bayam, kobis juga kaya akan vitamin A, lutein, dan zeaxathin.
Tomato
Tomato kaya dengan vitamin C dan lycopene, dua nutrisi yang sangat penting untuk mata
Biji bunga matahari
Biji bunga matahari mengandungi selenium, nutrisi yang boleh mencegah katarak dan juga menjaga kesihatan mata secara umum.
Bawang putih
Bawang putih mengandung selenium dan nutrisi yang baik untuk mata seperti vitamin C dan quercetin.
Salmon
Salmon kaya akan omega-3 yang sangat penting untuk menjaga kesihatan mata secara umum. Salmon juga mengandungi asid folik, vitamin D, vitamin B6, vitamin B12, dan vitamin A.
asasnya, Set A yang kami sediakan sudah mengandungi vitamin2 utama yang diperlukan untuk mata, iaitu vitamin A, C dan E. namun demikian, tambahan vitamin seperti vitamin E, ostematrix dan zinc adalah bagus untuk kesan jangkamasa panjang. 



Euphoria Set A ( OPTIMUM HEALTH SET )


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe



Vitamin Untuk Para Jemaah Haji & Umrah


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  




credit to anakkuwiraku.blogspot.com~*
Biasanya kalau customer ibu nak menunaikan umrah dan mereka nak bawa yang simple dan mudah...ibu hanya akan menyarankan vitamin dalam set A memandangkan biasanya umrah biasa adalah 14 hari.
Namun bagi jemaah haji , ibu akan menyarankan vitamin - vitamin berikut iaitu:
1. Performance Drink- untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah.
2. B Complex- Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh .Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna , adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex banyak membantu tubuh agar tetap bertenaga walau kita kekurangan waktu tidur yang sepatutnya.
3. Vitamin C- sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.
.4. Kalsium @ Ostematrix- Sesungguhnya ibadah umrah dan haji memerlukan kudrat yang banyak maka keperluan kalsium juga tidak boleh dipandang remeh. Ianya sangat penting agar kaki kita tidak mudah merasa kebas atau bahasa lain terasa seperti sesemut atau lebih teruk boleh terjadi ialah kekejangan kaki akibat terlalu lama berdiri atau banyak berjalan
5. Fiber unflavoured - sangat digalakkan diambil oleh mereka yang mengidap penyakit kencing manis dan darah tinggi. Ianya baik untuk memastikan tubuh kita tidak mengandungi lebihan gula atau kolesterol yang boleh memudaratkan tubuh sepanjang mengerjakan ibadah haji dan umrah. Ianya berfungsi untuk menyerap dan membuang segala lebihan gula dan kolesterol dalam darah.

* ingin dapatkannya dengan tawaran harga yang menarik? emailkan kepada saya di honeywawa85@gmail.com atau sms/whatsApp 0127111260..

** Adalah lebih baik membeli fullpack bagi tujuan haji kerana masa yang lebih panjang berbanding menunaikan umrah.

*** Andai kalian mempunyai ibu bapa yang menjadi tetamu Allah pada Hari Raya Qurban kali ini, jika mempunyai kelapangan rezeki bolehlah mendapatkan vitamin di atas bagi kemudahan dan kesihatan mereka di sana.


 Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe