Posts

Showing posts from September, 2011

Wakil Shaklee Berdekatan Anda

Image
Sekiranya anda mempunyai sebarang kemusykilan, boleh hubungi saya melalui :


SMS :012 711 1260 begin_of_the_skype_highlighting012 711 1260end_of_the_skype_highlighting (Salwa) Email : honeywawa85@gmail.com FB : Nur Salwa Ishak Area : Skudai, Nusajaya, Jb

Atau, anda juga boleh menghubungi mana-mana wakil Shaklee berdekatan yang berikut.


Zainora Yahaya sms : 017 239 4505 begin_of_the_skype_highlighting017 239 4505end_of_the_skype_highlighting Blog : http://aboutnora.blogspot.com/ Email :zainora84@yahoo.com.my FB : Amoi Cantek Area : Ampang Park


Norazhizul @ Umi Kalsom Sms : 012 740 9004 begin_of_the_skype_highlighting

Testimoni : Gembira dengan hasil 3M

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




salam semua.. pagi nie saya agak kurang selesa sikit.. hati gundah gulana.. tidak keruan.. huhuhu phone blackberry saya tidak berfungsi plak dari mlm semlm.. huaaaa bak kata cc (ketua unit) saya, "budak² skang, phone tue nyawa diorang".. huhuhu so ari nie saya rasa mcm saya hilang nyawa separuh.. hehehehe so pada mereka yg ingin bersms/berbbm atau berwhatsApp ngan saya tidak boleh wat masa ini.. sila kol atau berPM ngan saya di fb jek yea.. sehingga bila? ehmm sehingga akan diberitahu kelak.. 
ok².. xmo layan sgt la perasaan sedih ini walaupun dlm hati agak geram dan sedih.. nak gembira² dan senyum² baca testimoni ibu ini.. rasa da lama gak saya x berkongsi testimoni dari ibu menyusu.. so moh le kiter baca kisah ibu ini.. 
credit : MummyZha
Setelah seminggu mencuba Tripple M, saya tak sabar-sabar lagi hendak menulis test…

Cuba Ostematrix : Tiada lagi sembelit, Tiada lagi kejang ~ hidup lebih sihat

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


credit 
Bagi anda yang mempunyai masalah sembelit, berikan diri anda peluang menikmati kesihatan yang lebih baik dengan Ostematrix Shaklee. Ia sangat membantu kita rasa lawas dan selesa. Selama 3 tahun ostematrix telah diperkenalkan, ia adalah antara vitamin yang paling saya dan seluruh keluarga suka. 

Ostematrix buat saya bertenaga dan mudah bangun dari tidur. Suami saya akan pastikan ostematrix antara vitamin yang perlu dibawa apabila beliau bekerja dan travel atas urusan meeting. Masakan tidak, walaupun tidur jalm 12 malam, kita mudah bangun pada waktu yang kita tetapkan untuk bangun . Bagi suami isteri yang bekerja, sangat digalakkan amalkan pengambilan Ostematrix setiap hari..




Saya mula jatuh cinta dengan ostematrix shaklee 3 tahun dahulu. Masa saya mengadu dengan kawan bahawa saya kesian dengan suami saya yang banyak travel …

TIGA SUPPLEMENT ASAS JIKA ANDA MAHU KURUS

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Basically utk diet.. Anda perlu:
Detoks (Fiber/herblax) + Protin (Cinch Shake or Energizing Soy Protin (ESP) + Lecithin
Kenapa protin?Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.Kenapa kene detoks?Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..)Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak.…

makanan untuk mata yang sihat dan cantik

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




mata adalah cermin jiwa. kata orang, dari mata turun ke hati (eh? ke perut pun boleh kan? hihihi). betapa pentingnya mata, sampai si kassim selamat sanggup buta sekali lagi kerana tak mahu terseksa dek matanya melihat segala hakikat kehidupan. betul tak kawan?
siang tadi, my mil tanya " apa vitamin yang sesuai untuk mata?". so, atas pertanyaan itu, saya berusaha mencari jawapan. nah! ini dia yang saya jumpa untuk dikongsi dengan semua - makanan unuk mata yang sihat.

Avokado

Avokado merupakan salah satu dari makanan yang padat nutrisi. Kerana itu, tidak hairanlah kalau makanan ini baik untuk mata. Avokado mengandungi lebih banyak lutein dibandingkan dengan buah-buahan lain. Zat ini sangat penting untuk mencegah degenerasi macular dan katarak. Selain itu, buah ini juga merupakan sumber yang kaya akan nutrisi yang penting u…

Vitamin Untuk Para Jemaah Haji & Umrah

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




credit to anakkuwiraku.blogspot.com~* Biasanya kalau customer ibu nak menunaikan umrah dan mereka nak bawa yang simple dan mudah...ibu hanya akan menyarankan vitamin dalam set A memandangkan biasanya umrah biasa adalah 14 hari. Namun bagi jemaah haji , ibu akan menyarankan vitamin - vitamin berikut iaitu: 1. Performance Drink- untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik. Ianya juga baik demi memastikan jemaah umrah haji ini sentiasa bertenaga sepanjang menunaikan ibadah. 2. B Complex- Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh .Memandangkan ibadah umrah haji ini memerlukan kita banyak berjaga demi menunaikan ibadah dengan lebih sempurna , adakala ia menuntut seseorang itu lebih banyak berjaga dari tidur maka B complex ba…