bila baby underweight..Ini ialah mesej yang ibu terima dari auntie Yusniza semalam ...
"Before ini Yus bawa baby for check up and doctor kata baby Yus underweight. Then doctor tu kata nutrisi dalam susu badan Yus yang kurang...tapi sejak Yus makan vitamin Shaklee ni nampak pertambahan berat baby Yus. Sebelum2 ini selalunya dia naik 100mg atau 200mg sahaja. Baru2 ni g check up baby Yus naik 500mg"

Sebenarnya ibu mengenali auntie Yus semasa bulan puasa baru ini..beliau mendapat no telefon ibu dari sebuah forum. Setelah sebulan mencuba produk Shaklee, beliau mendapati anaknya masih bermasalah berat badan yang tidak ideal. Beliau meminta consultation ibu mengenai hal ini dan ibu mencadangkan agar beliau mengambil 2 multivitamin sehari iaitu pagi dan malam. Dan alhamdulillah kini beliau sangat berpuashati dengan apa yang beliau amalkan dengan pemakanan yang sihat menghasilkan susu yang penuh nutrisi.

Benarlah term yang digunakan oleh doktor tersebut...seandainya bayi itu mengalami berat yang tidak ideal atau erti kata lain underweight dan ianya berlarutan maka dapat disimpulkan bahawa susu ibu itu BUKAN tidak berkualiti TETAPI HANYA KURANG NUTRISI. Maka untuk memastikan susuibu penuh nutrisi pastikan kta mengamalkan pemakanan yang seimbang dan sihat selain pengambilan vitamin yang bersesuaian. Jika anda mempunyai masalah untuk membeli vitamin maka boleh dapatkan daripada horpital kerajaan kerana kerajaan juga prihatin dan tidak mahu rakyatnya hidup dengan kekurangan zat. Namun jika anda berkemampuan, tidak salah kita memperuntukkan sedikit kewangan untuk memberikan tubuh kita serta anak dengan sesuatu yang baik.

credit : kak n


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca