Posts

Showing posts from October, 2011

Set Eu-Four Pack : One For All, All For One

*   These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.     salam semua.. entry lepas saya perkenalkan set terbaru dari Euphoria iaitu Set Eu-Four Pack . ape bezanya set Eu-Four pack dengan set B dan set E. Mungkin ade yg masih tidak perasan berbezaan set tersebut. (^_^) Dalam set B anda akan dapat b complex multivitamin with iron : Vitalea vitamin c alfalfa set E pula :  b complex multivitamin with iron : Vitalea vitamin c alfalfa Ostematrix { tambahan ostematrix} dan dalam set Eu-Four Pack b complex multivitamin with iron : Vitalea vitamin c Ostematrix { tiada alfalfa } nampakkan perbezaan setiap set tue..  Apa yang menariknya set Eu-Four Pack ini.. Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga. Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang megandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung

Terkini Daripada Euphoria ~ Set Eu-Four Pack

*   These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.     Dimaklumkan, bermula 24 Oktober 2011, gagasan Euphoria akan melancarkan set terkini kami yang diberi nama  SET EU-FOUR PACK ! Yeay! Kandungan Set Eu-Four Pack : Multivitamin with Iron | VitaLea B Complex Vitamin C Ostematrix Set ini diberi nama Eu-Four Pack kerana ia mengandungi 4 vitamin asas yang penting untuk tubuh. Keistimewaan Set Eu-Four Pack Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur. Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya

Apa kata PAKAR Tentang Ibu Menyusu Yang Makan Suplemen?

*   These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.     Ini SMS dari  Momma Mia  (Alin) ke salah seorang Malaysian Breastfeeding Peer Counsellor Group, Puan Nurul PERTANYAAN: ''nurul ....alin ni.nk mintak tolong lagi bleh.ada ibu ni masih berpantang bsalin 20 hari..1st wk aft bsalin bb dia masuk NICU sb dehydrate.dtor kata susu dia sket n suh campur fm.dia dah berurut 3 hari n bidan kata susu dia byk.tapi bila dia pump dpt 1oz je plg byk 2oz. JAWAPAN ..(dan ini jawapan Puan Nurul)... jom kita baca Terimakasih kepada MommaMia yang sudi panjangkan soklan ni kepada acikk..maka acikk dengan rendah diri cuba tuk share kepada semua yang sudi ketahuinya.. Menurut Suhaili(si ibu tadi),ketika mengandung dia dan suaminya telah mengikuti kelas persediaan penyusuan ibu dan sebagainya so memang dia dan suami sudah berniat dan mahu menyusukan baby diorang dengan susu ib

Kenapa Susu Saya Makin Sikit Selepas Makan Vitamin?

*   These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.     Tidak dinafikan tindakbalas badan terhadap pengambilan vitamin adalah berbeza bergantung kepada tahap kesihatan seseorang individu. Jadi janganlah anda terlalu runsing bila perubahan yang anda alami tidak sama seperti yang kawan anda alami yer. Ada setengah orang dapat lihat perubahan positif seawal sehari selepas pengambilan vitamin. Tak kurang juga ada yang mengambil masa berminggu-minggu, berbulan-bulan...yang penting kita perlu banyak bersabar, teruskan pengambilan vitamin seperti yang disarankan mengikut jadual. InsyaAllah, mungkin esok lusa nampaklah hasilnya. Makan vitamin bukan macam makan ubat. Makan je ubat terus baik sakit. Makan vitamin kena banyak sabar. Makan vitamin ni ibarat menanam pokok. Hari ni kita tanam, mustahil lah esok dah tumbuh tinggi pokok tersebut kan. Namun, jika kita sentiasa siram

Testimoni ~ Jari Hampir Putus Semakin Pulih Dengan Suplemen Shaklee

Image
*   These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.     anda ingin PERCAYA atau TIDAK? sila lah percaya.. hehehe credit testimoni dari Adda Takmo taip panjang-panjang .. jom kita baca ceritanya!  Ya Allah..mula2 Adaa dapat gambar jari Sarah, naik bulu roma ni, meremang! Sarah ni junior Adaa masa di Sekolah Tun Fatimah (nama penuh tau hehe) dulu..bulan lepas dia ada msg Adaa tanye tentang supplement yang sesuai untuk ibu jari tngan kiri dia yang hampir putus dek kes memotong ayam..(rajin masak nih). Ini gambar selepas 3 jam accident..ngerriiii after 3 hrs Disebabkan teruk kecederaan tu, so Dr buang lah kuku tu n sambung balik jari yang hampir putus tuh..dan disbbkan terbalut kuat sangat, maka jadilah mcm ni.. selepas balutan dibuka Mengikut kata Sarah, doctor pun tak sure jari tuh boleh hidup ke tak dan kene consider untuk buat implant lah kalo gagal berfun

Bestnya Lecithin! Suplemen 'Pemecah' Lemak!

Image
*   These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.     Seronok pula saya berkongsi kebaikan suplemen Lecithin ini. Lecithin ni bukan setakat suplemen untuk me'reduce' inches di tubuh, malah sesuai bagi mereka yang bergelar student (digabungkan dengan vitamin B Complex). Now, jom kita baca fakta-fakta mengenai khasiat Lecithin ini. Lecithin bertindak sebagai  pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia  membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke,heart disease, arteri yg mengeras . Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini. Kenapa org yang nak kurus suke Lecithin? Sebab ia bertindak  mengemulsikan lemak  (ayat simplenye .. ianya memecahkan lemak). Tahukah anda?  Lecithin  mampu membakar lemak lebih cepat jika dis

Vitamin E Tingkatkan Risiko Kanser Prostat?

Image
*   These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.     Thanks to  Kak N  atas penerangan tentang Vitamin E ni. So, lepas ni, anda tak perlu risau2 lagi tentang Vitamin E Shaklee ya!  " Saya memang amalkan makan vitamin E sejak dulu lagi, sebab saya tahu kebaikannya. Vitamin E Shaklee mahal la dan pada saya semua vitamin E sama sahaja" ...ini adalah antara jawapan ringkas salah seorang customer saya baru-baru ini apabila saya mencadangkan mencuba pengambilan Vitamin E Shaklee. Bila baca tajuk atas entry tersebut pasti pengamal Vitamin E terutama para suami akan jadi gundah gulana memikirkan risiko yang bakal dihadapi. Memang ada kebenaran pada kata-kata itu dan saya tidak menafikannya. Ini kerana ada bermacam jenis vitamin E dalam pasaran. Melalui bahan bacaan saya dari penulisan Dr Bruce Miller, kita perlu tahu apakah ciri-ciri vitamin E yang selama