Pentingnya nutriferon

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  

Memandangkan saya bukan seorang doktor maka sangat sukar untuk saya terangkan dengan lebih terperinci mengenai nutriferon. Namun setelah berbual dengan doktor CT hari ini barulah saya faham bagaimana nutriferon bertindak selain pentingnya vitamin A, C dan E. Nutriferon sangat penting kepada tubuh badan kerana ia membantu untuk boost our imune system. Ia lebih ketara berkesan ke atas mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang kronik seperti kencing manis, kanser, asthma, dan banyak lagi.


Vitamin adalah lebih ditujukan kepada mereka yang sihat dan mereka yang baru pulih dari sakit untuk mengelakkan daripada mendapat sakit. Namun nutriferon lebih spesifik untuk meningkatkan imune system mereka yang bermasalah dalam kesihatan. Seorang yang saya kenali daripada teman ini, seorang yang terlibat dengan dunia penyiaran televisyen ( NT7 kalau saya tidak silap) lebih dikenali dengan panggilan Mr. Phang. Beliau adalah salah seorang pengidap leukimia ( sejenis kanser) dan beliau mengakui selain vitamin beliau sangat bergantung dengan nutriferon. Alhamdulillah kini beliau sudah berada dalam keadaan stabil dan lebih ceria berbanding dahulu.

Namun apa yang menarik hari ini, sejak bercerita panjang dengan doktor Ct( kerana beliau lunch di rumah saya) saya akan pastikan saya mengambil nutriferon dengan lebih disiplin kerana ia sangat membantu orang seperti saya agar tidak mengalami cyst seperti dahulu. Buat cik #$@^& , saya doakan agar awak terbuka pintu hati untuk mengambil shaklee sebagai penawar berbanding ubat lain...( ini kerana cik #$^& sudah melalui pembedahan cyst sebanyak 3 kali).

Makanlah dengan ilmu maka ia membantu kita untuk menjadi manusia yang beramal dengan ilmu!

(credit info dari :  http://www.anakkuwiraku.com/2009/02/pentingnya-nutriferon.html)


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur