sedang hamil.. khas utk anda


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  


Bagi ibu-ibu yang sedang mengandung dan mempunyai matlamat serta niat untuk menyusukan bayi, pastikan anda telah mempunyai persediaan mental dan fizikal yang sempurna. Pengambilan vitamin ketika mengandung turut membantu.. 

Anda juga harus tahu bahawa ~ 
Semua ibu digalakkan menyusui anaknya dengan susu ibu sahaja dari lahir hingga berumur enam bulan dan meneruskannya sehingga mencapai umur dua tahun
Set manakah yang sesuai jika anda sedang berpantang?

cadangan saya adalah Euphoria Confinement Set iaitu mengandungi multivitamin, b complex, vitamin c dan zinc. 

a] Zinc ~ seperti kita sedia maklum bahawa ia sangat penting dalam membantu mempercepatkan proses baik luka disebabkan kelahiran

b] Vita-Lea Iron Formula/multivitamin ~ dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita disyorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak.. Contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah dilengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lagi. ada sesetangah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun, multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi dalam badan.

c] B Complex ~ sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein, anti stress (sebagai penenang), membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga dan membantu ibu² berfikiran positif sentiasa (mood baik). bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

d] Vitamin C ~ sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan vitamin C membantu meningkatkan meningkatkan kandungan antibodi di dalam susu ibu untuk anak yang sedang menyusu. sekiranya anda atau anak anda demam, cuma tingkatkan pengambilan vitamin C ke 2biji sehari.. dan bagi ibu yang menghadapi puting melecet/luka/berdarah, insyaAllah akan mudah sembuh. satu lagi kesannya kulit makin bersih, cerah dan cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolegen dengan lebih baik

Namun, ramai ibu lebih berminat kepada set B kerana ianya mengandungi alfalfa dan ini tidak mempunyai masalah kerana setiap orang mempunyai daya ketahanan yang berbeza. Mungkin keperluan zinc itu tidak menjadi keperluan kepadanya.

Alfalfa ~ merupakan supplement penting yang MEMBANTU dalam penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. ada yang hanya mengambil 2bj sehari telah mempercepatkan proses penhasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6bj sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat. turut membantu perkumuhan (lebih lawas) dan membuang angin dalam badan. secara automatik kesan baik pada baby, susah nak kembung. Bagi yang tidak menyusukan bayi, alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh-tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink.

(PERINGATAN : ALFALFA TIDAK BOLEH DI AMBIL OLEH PESAKIT SLE)


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe


Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca