Yakin dan Konsisten.. InsyaAllah anda boleh

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 




Email saya jika anda ingin mengetahui promosi terbaru dari saya (^_^)

selamat tengahari semua..

akhir² nie agak kurang mengupdate blog.. huhuhu da hujung tahun nie kan.. keje agak lebih ckit dr biasa.. nak mengarang entry pun amik masa.. huhu.. tapi jika anda ingin membuat pesanan vitamin, semestinya ade masa saya untuk melayan pesanan anda.. selepas anda memilih vitamin apa yang anda mahu, anda wat bayaran dan insyaAllah saya akan poskan.. jap lagi nie pun saya nak kuar untuk poskan vitamin pada customer yang da wat bayaran semlm..

entry ringkas tengahari nie suka saya nak share cter tentang Pn.Ezzati.. pangkat adik² la.. sebaya adik saya ezzati nie tapi beliau dah punya anak bujang seorang.. hehe saya pun pernah share cter beliau sebelum nie di entry ini .. Ezzati salah seorang customer saya yang akan membuat ulang order vitamin mengikut masa yang betul.. ezzati amik fullpack set B.. untuk makluman, pembelian fullpack dapat digunakan sehingga 4-6 bulan.. 

ezzati dan anaknya yang nsem
Kami kerap gak bersms.. ibarat adik dan kakak, walaupun vitamin ezzati tahan sehingga 4-6 bulan, tapi masih tetap berhubung selalu.. selain bertanya khabar, ezzati gak akan orderkan vitamin untuk ibu serta kakaknya.. hehehe tq zati..

Sewaktu ezzati wat pesanan kali ketiga fullpack set B, mmg dalam rekod customer saya vitamin zati dah nak abis.. itu yang saya kata zati order kena pada masanya.. saya memberitahunya yang beliau sentiasa membuat ulang order kena jek ngan kira² saya.. hehehe so zati kata dia mmg amalkan vitamin secara konsisten.. sejak dari awal dia kenal vitamin Shaklee, mmg dia konsisten makan vitamin.. alhamdulillah..


Ingat lagi sewaktu zati menghubungi saya melalui mesej di facebook.. ezzati kongsikan cerita yang mengalami masalah susu kurang.. ezzati mencari sesuatu yang dapat membantu beliau dalam meneruskan perjuangan untuk menyusukan anaknya.. saya cadangkan kepada beliau set B dan ketika itu beliau membuat pesanan untuk set trial.. alhamdulillah mendapat kesan yang positif.. selang bape minggu ezzati membeli nutriferon pulak selepas mengadu yang anaknya kerap demam.. alhamdulillah... dan seterusnya membuat pesanan fullpack set sehingga lah sekarang ezzati masih konsisten makan vitamin set B..

tersenyum seketika bl kami berbual di telefon minggu lepas.. kami mengenang semula awal perkenalan (hehehe mcm orang bercinta pulakk).. ezzati mengadu susu utk diberi kepada anaknya xcukup.. tetapi dengan niat yang baik, yakin dan doa kepada Allah serta pengambilan vitamin yang konsisten, baru² nie ezzati bercerita yang beliau menyirap pokok bunga dengan stock ebmnya... gemuk² pokoknya bl disiram dengan susu ibu.. hehe anak ezzati dah berumur setahun sebulan dan tidak bape gemar minum ebm.. lagi suka menyusu direct dr ibunya.. sudahnya ebm yang expired dapatlah kat pokok².. hehehe

Set Menyusu dari vitamin Shaklee BUKAN untuk tambah susu yea.. tetapi membantu ibu² menghasilkan susu ibu dengan baik dan lancar.. vitamin shaklee membantu ibu² mendapatkan kesihatan yang baik secara xlangsung membantu ibu² dalam menghasilkan susu.. Walaupun sekarang ezzati bersama anak bujangnya 247, tetapi beliau masih tetap mengepam memandangkan beliau akan sambung belajar pada bila² masa.. Banyak ilmu penyusuan yang kami kongsi.. kekadang kami sama² g SGM.. hehehe 


Bagi yang mengambil Set Penyusuan Shaklee, ada TIGA PERKARA PENTING harus anda lakukan.

1.Minum 3 liter air masak sehari : air merupakan indicator yang sangat penting bagi mereka yang mengambil natural supplement kerana air membantu untuk mengatasi masalah healing crisis, sebagai contoh ibu mengalami pening kepala jika kurang air dalam badan.



2. Pam 3 jam sekali/ min 6 kali sehari : lagi kerap anda kosongkan breast lagi banyak susu boleh dihasilkan (supply on demand). Power pumping juga sangat membantu buat jika perlu.

Notes : Bagi yang mahu relaktasi, anda harus pam setiap 2 jam dengan kekerapan 8-12 kali sehari sebelum mendapat rhythem yang anda mahukan.



3. Niat IKHLAS, DOA dan TAWAKAL : mintaklah dengan Allah S.W.T kerana rezeki susu ibu itu datangnya dari Dia, Ikhlaskan hati untuk menyusukan anak bukan sebab ikut-ikutan atau ingin bersaing dengan kawan-kawan, dan seterusnya Tawakal..banyakkan berzikir sewaktu menyusukan dan mengepam. Sabar dengan usaha yang telah dilakukan jangan cepat mengalah bila hasil tidak seperti yang diharapkan.

Apakah kepentingan vitamin Shaklee dalam penyusuan?

a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan  minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

b) B ComplexSangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

c) Vitamin CSangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

d) AlfalfaMerupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink.    

Bagi yang berkemampuan, boleh menambah:Energizing Soy Protein (ESP)Ianya adalah protien dan protein sangat penting untuk pembentukan sel.ESP sangat membantu dalam melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu dan anak, dan membantu kawal paras kolesterol. ESp turut mengandungi kalsium yang turut menyumbangkan kepada pembentukan sel darah. Secara tidak langsung, di samping memberikan tenaga kepada ibu ia juga dapat memberikan rasa kenyang.....kesan baik kepada baby berat badan mudah naik terutama pada 6 bulan pertama kelahiran. Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi setanding dengan harga yang kita bayar :). Ibu dah amalkan hampir 10 tahun ESP ni memang sangat berpuashati.

Bagi yang mengalami kemerunduman susu, boleh cuba ESP agar penghasilan susu lebih efektif dan mula nampak peningkatan. Ibu akan minum ESP 3-5 kali sehari apabila susu merosot. Memang cepat rasa susu penuh. Itu yang ibu sentiasa pastikan ESP sentiasa ada di rumah. 

Ingin tahu set penyusuan maner yang sesuai dengan anda.. bleh klik SINI.. 


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

No comments: