sepanjang kehamilan bersama vitamin Shaklee - BEST!!

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
alhamdulillah..sekarang saya ibu kepada dua hero.. dua pengalaman mengandung yg berbeza.. mengandungkan anak pertama saya tidak amik berat langsung ttg keperluan vitamin.. vitamin yg diberi oleh nurse di klinik kesihatan pun tidak sepenuhnya saya amik.. makan ikut mood.. ohh siannya anak ibu - ziqri.. keadaan saya time tue pun mmg lemah.. muntah dan loya yg teruk.. badan tidak cergas.. dr awal kandungan sehingga kandungan masuk bulan ke lima, saya sampai opis pagi, mesti trus lepak di bilik fail.. saya tdo.. kantoi.. bdn mmg xlarat.. letih.. phm jek la bl kata mabuk.. agak2 dlm kul 9pg saya bangun then baru dpt wat keje.. itu pun msh dlm keadaan tidak bermaya..  

hamil anak kedua... dah kenal shaklee.. da tau keperluan vitamin pd badan kiter.. da rasa ruginya bl satu hari xamik vitamin.. alhamdulillah.. hamil anak kedua saya diberikan kesihatan yg baik.. badan cergas.. muntah loya bleh kata tiada.. kekadang muntah pun sbb sendiri makan over lantak.. hihi da mcm org xngandung.. sesekali bdn lepak, malas wat keje tue org kata saja  nak manja2 ngan suami.. hehehe aktiviti yg rajin suami layankan adalah window shopping.. mmg kuat berjalan ngandung kali kedua nie.. sbb tue mudah jek bersalin anak kedua nie.. kan biasa dgr org kata kuat berjln senang bersalin.. alhamdulillah dipermudahkan.. 

sepanjang kehamilan.. vitamin shaklee yg saya amik adalah b complex, vitamin c, vitalea, ostematrix (paling saya suka), omega dan esp.. keperluan vitamin2 nie pada wanita hamil adalah seperti dibawah. 

b complex - lengkap dengan asid folic yg penting pembinaan tulang dan bg mengatasi kecacatan janin. mereka yg merancang utk hamil digalakkan juga utk mengambil b complex ini.. 

vitamin c - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

vitaleakaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak.vitalea adalah multivitamin dan si ibu tidak perlu lagi mengambil obimin

ostematrix - kalsium sgt penting bg pembentukan tulang bayi, pembinaan sel dan pertumbuhan gigi. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

omega guard Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

 esp -
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

la nie da hari yg ke 49 hero kedua saya.. berat semasa check up 30 hari itu alhamdulillah da 4.5kg.. naik 1.5kg dr berat lahir 3kg.. badan dia pun rasa tegap.. bl dukung tue asyik angkat kepala dan tegang jek badannya.. alhamdulillah.. 

morning sickness? anda xtahan.. b complex dan ostemarix membantu anda atasi masalah morning sickness.. 
kami cramp @ simpul biawak? biasa kena? ostematrix sgt best.. 


 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 

Fenomena mengendong anak

wahhh tajuk entry.. bukan main.. hahaha
xde lah fenomena sgt.. org lain da biasa kendong2 anak nie.. kami jek baru terjebak.. 
mmg rasa seronoknya.. bestnya..
(^_^)

layan tiga gambar kami yg fresh nie
 
 en.suami selesa menggunakan wrap semasa kami window shopping di Jusco 

kepenatan.. hehehe bl si abg mtk didukung.. tp msh larat sbb si adik tidak menjadi beban kat papa.. mmg selesa dan best guna wrap nie..

 ini plak si adik bersama ibu.. hehehe

best x anda tgk kami? nak blajar..?
saya sendiri baru belajar kendong2 baby nie.. 
utk pkai wrap nie saya blajar melalui Youtube

jika anda mahu, satu bengkel baby wearing akan diadakan.. 
butiran acara seperti dibawah
saya sudah wat pendaftaran.. 
anda?



 

 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 


mulut bau harum dengan Alfalfa Shaklee

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
  
masalah bau mulut.. pastinya agak kurang menyenangkan.. segan  dan kurang selesa.. ade sesetengah org tidak mengetahui yg dia ada masalah mulut berbau.. 

Antara punca bau mulut ialah:
 
1-Dari dalam mulut (Mewakili majority punca bau mulut).
-Kerosakan gigi.
-Plak gigi.
-Gigi berlapis.
-Pecah /ulcer mulut.
-Kuman di dinding dalam pipi dan di lidah.
-Kekeringan mulut/ air liur.

2-Dari usus.-Gangguan penghadaman.
-Gangguan pembungan najis.
-Penyakit Gastrik.
-Pemakanan.

dengan Shaklee, saya cadangkan untuk anda mencuba alfalfa bg mengatasi mslh bau mulut.. selain melancarkan penghadaman yg maner menjadi salah satu punca mulut berbau. perbagai kelebihan lain selepas anda mencuba alfalfa shaklee ini..
 



Khasiat daun alfalfa :
  1. Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid.
  6. Merawat arthitis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat asma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita
  13. Membesar dan menegangkan payudara
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  15. Memulihkan urat selepas bersalin
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit
AMARAN : Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE



 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 

apakah KOLEGEN?

 * THESE STATEMENTS HAVE NOT BEEN EVALUATED BY THE FOOD AND DRUG ADMINISTRATION. THESE PRODUCTS ARE NOT INTENDED TO DIAGNOSE, TREAT, CURE, OR PREVENT ANY DISEASE.

Apakah Kolagen?

Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah, ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat! Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

 

Sebab dan Kesan Kehilangan Kolagen

 
Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan. Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti :
  • Kulit berkedut, kering dan melayut
  • Kuku rapuh dan tidak kukuh
  • Rambut halus dan gugur

Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui makanan tambahan! Pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit. Faedah-faedah makanan tambahan kolagen termasuk dapat menyegarkan semula kulit sihat, mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan, menguatkan kuku dan menyuburkan rambut.

Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan suplemen kolagen. Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.



Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 854112].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260    

Promo Disember 2012 ~ Shaklee Kolegen Powder

Sekarang ini di pasaran ade pelbagai jenis nama kolegen. Pastinya stiap kolegen mempunyai keistimewaannya.

Istimewanya kolegen Shaklee

♥ kolegen daripada sisik ikan merah [sumber kolegen yg lasak : ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Menjadikan ia sumber kolegen yg sangat lasak]
♥ sangat lasak dan elastik
♥ kepaduan sel yang sangat tinggi
♥ tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
♥ jisim molekul yg sangat rendah lebih kurang 1000 dalton
♥ penyerapan yg unggul - boleh diserap dengan berkesan di dalam usus

Lebih daripada hanya kolegen!! ~ kolegen sahaja tidak mencukupi.

♡ asid hialuronik - mengekalkan kelembapan kulit. Mampu menahan air yg banyak. 1 gram asid hialuronik boleh menahan sebanyak 6l air.
♡ elastik - mengekalkan keanjalan kulit tegang, boleh melantun apabila dicubit.

## ujian klinikal menunjukkan yg 71% pengguna berasa tekstur kulit mereka lebih gebu selepas menggunakan selama 8 minggu berturut-turut. ##

8minggu = 4 kotak

Promo Disember 2012 kolegen shaklee

♥♥ Beli 6 kotak FREE 1 kotak + FREE membership + FREE postage + cash bonus pada bulan januari 2013 RMxxx
♥♥ Beli 4 kotak FREE membership + FREE postage + cash bonus pada bulan januari 2013
♥♥ Beli 1 kotak FREE postage

PM saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan
Sms / whatsapp : 0127111260


Shaklee Independent Distributor di Skudai JB


  ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
 [Pengumuman]
 
Saya adalah Pengedar Sah Shaklee seluruh Malaysia. COD di area Skudai, Jb dan sekitarnya, dan penghantaran seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Penghantaran menggunakan perkhidmatan Pos Laju.. 

Anda mencari vitamin untuk kesihatan diri.. Saya menyediakan vitamin untuk mereka seperti di bawah :-

wanita yang sedang hamil (set kehamilan)
wanita yang sedang berpantang bersalin (set berpantang)
wanita yang menyusukan anak (set menyusukan)
mereka yang mengalami alergik, resdung, eczema
mereka yang inginkan kecantikan
mereka yang mahukan badan yang sihat
mereka yang mahukan kehangatan suami isteri
mereka yang menghidapi diabetis, darah tinggi, gout
mereka yang mahu menurunkan berat badan, badan yg slim
dan lain-lain lagi mengikut keperluan anda
 
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

♥ Shaklee ID No : 854112
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com

 
 
Yang benar,

Nur Salwa

Shaklee Independent Distributor (^_^)

hilangkan stretch mark lepas bersalin

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
stretch mark selepas bersalin..? mmg agak kurang menyenangkan.. xsanggup nak tgk kan.. tapi macamner cara nak hilangkannya..? meh kiter baca testimoni di bawah nie
 

credit picca : hasliza rafee



yea... ESP membantu menghilangkan stretch mark.. selain memberikan kesan2 lain pada badan.. memang patut pun ESP nie menjadi salah satu produk paling HOT shaklee..
 
TAHUKAH ANDA?
-----------------------
1- Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita.
2- Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel.
3- Keseluruhan sel-sel (anggaran jumlahnya 60 trillion) yang membentuk tubuh badan, semua bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti:-

-Membina sel-sel baru
-Menggantikan tisu-tisu badan yang lama@tua dengan tisu-tisu yang baru
-Menggantikan tisu-tisu yang rosak @ cedera dengan tisu-tisu yang baru

KENAPA ESP SHAKLEE?
-------------------------------
~Sumber “Protein Lengkap” dengan 9 amino asid penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan dan sukar diperolehi dari diet seharian.
~Berasakan tumbuhan (non-GMO soya) yang semulajadi rendah lemak dan bebas kolesterol.
~Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya untuk kehidupan yg aktif.
~Membantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan dan fungsi enzim dan hormone yang sempurna.
~Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.
~Kandungan lemak sangat minum iaitu (1gm)
~Tanpa laktosa~ Kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah.
~Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet.
~Mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga.
~‘Versatile’ kerana boleh dicampur dengan sebarang minuman kecuali kopi dan teh.

KELEBIHAN SHAKLEE ESP UNTUK ANDA
---------------------------------------------
1) Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
3) Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
5) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang dari sebulan hanya dengan ESP.
6) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
7) Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
8) Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
9) Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.
 
 
 

 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 
 

Set Turun Berat Badan ~ OFFER



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

makan lebih..? berat naik..? perut agak buncit..? 
 baru lepas melahirkan anak..? perut masih kelihatan buncit..?

anda bleh mencuba set slimming badget ini.. 
set yg tidak memerlukan anda menahan makan.. tidak perlu menyeksa diri utk menahan lapar..
 

 Herblax, Lecithin & Alfalfa
=========================
Set paling byk permintaan bulan ini. 
  Lecithin : membantu membakar lemak, bagus utk daya ingatan, merendahkan kolestrol dlm bdn

Alfalfa : bertindak sebagai fiber. Kaya dengan protin, kalsium dan garam galian. [Utk bf mom, bertindak sebagai milk booster provided ibu kerap mengepam dan rajin direct feeding]

Herblax : membantu proses pelawasan yg lebih lancar dan baik utk usus, menghapuskan lemak2 degil dlm badan. 
 
dan bagi yang mahukan rasa kenyang yg panjang bleh add on 
ESP atau Cinch Shake Mix 
 

 
turun 2kg dlm seminggu?
baca sini
 http://nursalwa.blogspot.com/2012/10/turun-2kg-dlm-masa-seminggu-wowwwwww.html



 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 

Kelahiran HERO kedua

Alhamdulillah ari nie da 30 ari berpantang.. opss da 30 ari baru nak kenalkan hero kedua nie di blog.. hihihi si ibu xberkesempatan nak update blog. Nie pun da bape kali masuk kat draft. Cter ckit2.. (^_^)

Hero pertama muhammad ziqri bin mohammad fauzie.
Hero kedua muhammad muqri bin mohammad fauzie.

Sama seperti ziqri dulu, bersalin awl 10 ari dr due date. Si adik plak awl 11 ari. Tarikh dijangka bersalin cantik 10/11/12 tapi adik kuar awl 30/10/12. Nak sama angka ngan tarikh abg dia la tue 12/03/12. Hihihihi

Angka tarikh lahir sama. Crita kelahiran pun lbh kurang sama gak. Ziqri dulu awl pg azan subuh ade tanda kuar. Kuar tanda darah (kembar darah org tua kata). Muqri plak awl pg azan subuh kuar tanda air (kembar air). So awl pg tue bersiap2, sempat anta ziqri ke nursery dulu baru bedezupp ke spital.

Org tua kata kembar darah sakit. Yea.. ms ziqri dulu sakit perutnya.. masuk spital pg khamis awl pg jumaat kul 3pg baru ziqrinya kuar. Beza ngan muqri.. smpai spital bukaan da 4cm tp saya msh xrasa sakit.. sarapan di bilik saringan dlm kul 9pg trus kena anta g laboor room.

Bersalin kali nie en.suami dpt teman saya di laboor room :-).. en.suami dpt masuk dlm kul 10pg.. lbh kurang kul 10 lbh doc masuk n dengar dia kata masuk ubat. Lps nurse masukkan ubat trus sakit pun dtg. Akhirnya kul 1105 pagi lahirlah hero kedua kami. Alhamdulillah

Muhammad muqri pandai mtk utk disusukan.. selepas muqri dibersihkan, dr laboor room nak masuk ke wad, 'bising' jek mulut dia.. xmenangis tp berbunyi manja gitu.. mmg tau dia mtk susu. Smpai jek kat wad trus dpt susukan dia. Beza dgn ziqri dulu. Kurang ilmu kan. Lmbt ziqri dpt menyusu. Huhu sian ziqri.

14 hari lg tempoh berpantang. Tp rasa bdn nie mcm dah lama jek abis pantang. Kali nie dr mula peknen smpai berpantang sepenuhnya dengan vitamin shaklee. Berpantang denga  set berpantang shaklee. Muqri baby shaklee saya. Hihihi





Testimoni Kolegen Shaklee : kulit warna sekata, lembut, cerah

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 









Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat memban
tu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.




 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 


Sembelit selepas Bersalin / ketika berpantang

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
Sembelit kerap terjadi mungkin kerana takut luka episiotomi terbuka semasa membuang air besar atau sebab sakit kerana buasir yang bengkak. Untuk mengelakan dari najis menjadi keras, amalkan memakan sayuran dan makanan berfiber tinggi semasa pantang, dan minum sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Jangan dengar tentang mitos orang tua pasal minum air segelas sehari dan tentang sayur sejuk sayur panas dan sebagainya. Dehidrasi dari kekurangan air sebab terlalu berpantang menyebabkan luka anda lambat baik dan air susu menjadi kurang.

saya juga sedang berpantang sekarang ini.. pengambilan 4biji ostematrix stiap hari sebelum tidur membantu mengatasi masalah sembelit.. yea.. mmg agak trauma bl mahu ke tandas bl memikirkan jahitan tue.. tp insyaAllah pengambilan Ostematrix shaklee membantu anda mengatasi masalah sembelit..
 
 
 
 
Kelebihan OsteMatrix SHAKLEE :
- 1000 mg (100%  DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi (highly concentrated) dan mudah diserap
- 400 mg (100%  DV) magnesium bergabung dengan kalsium untuk kekuatan tulang
- 400 IU (100%  DV) vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium. 
 
bulan nie promo Alfalfa.. membantu gak mengatasi masalah sembelit
 
 
 
 
 

 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 
 

Promo November 2012 ~ ALFALFA COMPLEX

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
 

Alfalfa, yang bermaksud “bapa kepada segala makanan” dalam bahasa Arab, mempunyai kedudukan yang penting dalam tradisi herba purba di India, China dan Sepanyol. Para penyembuh purba telah mempelajari melalui pemerhatian selama beberapa abad yang lalu dan kami(Shaklee) pula mengesahkan melalui sains hari ini bahawa alfalfa merupakan satu gudang zat 

Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan dan raja segala herba. Ia mempunyai sitem akar yang panjang, iaitu sedalam 20 - 30 kaki ke dalam tanah. Selain kaya dengan klorofil, ia juga merupakan makanan paling lengkap kerana mempunyai 15 mineral, 10 vitamin, 8 enzim dan juga fiber. Ia juga kaya dengan mikronutrien yang membantu sistem badan berjalan lancar.
 
Pengamal perubatan herba (herbalists) selalunya akan mengesyorkan Alfalfa untuk pesakit yang kurang nutrisi (malnutrition), lemah (debility) dan sakit berpanjangan (prolonged illness).

Alfalfa Complex merupakan satu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam 1950-an. Shaklee hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
 
Khasiat daun alfalfa :
  1. Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid.
  6. Merawat arthitis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat asma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita
  13. Membesar dan menegangkan payudara
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  15. Memulihkan urat selepas bersalin
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit
AMARAN : Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE


 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com