Posts

Showing posts from February, 2012

Set Penyusuan yang popular dari Euphoria

Image
*  These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. alhamdulillah.. set penyusuan adalah set paling banyak permintaan.. Set Penyusuan Shaklee semakin dikenali di kalangan ibu-ibu.. Bukan itu sahaja, ibu-ibu juga sudah pandai dan tahu bahawa untuk menyusukan anak, si ibu memerlukan badan yang sihat.. Bukan mencari vitamin tambah susu, tapi mencari vitamin untuk ibu menyusu.. itu yang terbaik..  Empat Set Penyusuan Yang Popular ialah 1. Set B Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa Sesuai untuk ibu yang  TIDAK   mempunyai masalah penyusuan Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu Kurang sesuai unt

Omega Boleh Bantu Anda Slim

*  These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. selamat tengahari..  anda semua da lunch.. saya sudah.. dan kebiasaannya lepas mkn mmg saya akan telan 3bj lecithin .. nak slim .. hehe lecithin antara supplemen yang sesuai untuk bf mom yang nak slim.. bkn la kata mkn lecithin bdn serta merta slim.. kena amik kira gak makanan yg di amik.. sekurang-kurangnya bl amik lecithin, bleh mkn dengan senang hati.. heheh bleh gitu? bg saya lecithin dapat memantainkan berat badan saya.. nak kata slim sgt tue tidak la.. sbb bab mkn mmg kira melantak jek ikut selera tekak.. sebab tue saya mmg memerlukan lecithin.. pengambilan set B + lecithin, insyaAllah membantu.. selain pengambilan air 3l sehari.. Air penting gak untuk sesiapa yg nak slim.. Omega Guard.. biasa diperkatakan supplemen yg sangat sesuai untuk kanak-kanak.. selain tue, omega di amik oleh mereka yang ade sakit berkaitan

Kenapa saya beri ziqri Omega

Image
*  These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Genap setahun umur ziqri, saya mula memberi Omega Guard sebiji seminggu Kenapa saya beri anak saya omega? alhamdulillah.. kalau nampak ziqri selsema, lepas memberi sebiji omega, selsema akan nampak kering.. Ia juga  bagus untuk kecerdasan otak selain untuk imuniti badan. ziqri mmg suka sangat mkn omega nie.. tunjuk botol jek, dia da mengejar, da tau da kiter nak bg dia mkn omega.. lepas bagi mmg kena sorokkan botol kalau x, mmg dia nak lg.. untuk kanak-kanak setahun hingga 3 tahun, memadai sebiji seminggu.. sedikit info saya kongsikan mengenai omega..  credit info dari   http://www.anakkuwiraku.com/2012/02/pentingnya-minyak-ikan-untuk-si-kecil.html Siapa yang sesuai amalkan Omega? * 1. Semua golongan lelaki dan wanita 2. Mereka yang ada masalah kolestrol HDL yang rendah, 3. Mereka yang sedang membesar dan belajar 4. M

Teringin Baby Girl

Image
*  These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. alhamdulillah saya dan suami sudah ada seorang buah hati kami.. bujang nsem nie setahun sebelas bulan hari ahad nie.. Alhamdulillah masih berkepit ngan ibu bila kehausan.. hehehe membesar dengan air susu ibu..   kami merancang, tetapi hanya Allah yang menentukan segalanya..  credit picca : google Tips untuk mendapatkan bayi perempuan : 1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk mendapatkan bayi perempuan. 2.Bersama suami pada waktu subur isteri (antara hari kesebelas hingga hari kesembilan belas dr kiraan hari pertama datangnya haid) Kenapa dlm waktu subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, so sperma dia sentiasa banyak dan subur walhal isteri kebiasaannya bergantung pada mood. Hanya dalam waktu subur ni saja, hormon isteri lain macam sikit. That’s why susah nak dapat baby perempuan ni.. tapi majoriti pas

Jamu Atau Vitamin ~ Pilihan Anda?

Image
*  These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Semakin dekat hari nak bersalin, semakin byk benda nak di fikirkan.. bab berpantang, mmg penting untuk ibu-ibu.. banyak sangat produk di pasaran untuk ibu berpantang.. pening kepala nak pilih.. antara jamu dan vitamin, sering menjadi pertanyaan ibu-ibu? sedikit info mengenai jamu dan vitamin saya kongsikan pagi ini.. ** klik gambar untuk lebih jelas Set Berpantang Shaklee  - Vitalea/Multivitamin Memandangkan ibu² kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu² perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan p

Vitamin Untuk Ibu Mengandung

Image
Selamat Petang alhamdulillah.. tahniah kepada sifu saya aka mommy hadha kerana telah selamat melahirkan seorang baby girl. tengok baby comel, terasa nak ada  jugak sorang baby girl. Bulan Mac nanti nie pun ziqri dah masuk dua tahun.  boleh la tambah sorang lagi.  lagipun papa ziqri sudah keluarkan dialog " ziqri nak adik..? Ziqri nak adik x..? " masa kat Jusco Taman Universiti kelmarin.. Motif?.. dialog itu ditujukan kepada ibu ziqri gak la tue.. kan papa kannn hehehehe InsyaAllah jika saya mengandung nanti, dibawah ini  lah antara vitamin Shaklee yang akan saya amalkan. Vitamin ini juga yang saya ambil sekarang. Mudahkan Shaklee nie. Semua boleh ambil, cuma perlu ditukar mengikut keperluan seseorang..  Mari kita tengok vitamin apa yang sesuai untuk ibu yang mengandung; [a] protein [b] multivitamin yang lengkap dengan zat besi [c] b complex yang lengkap dengan folik asid [d] vitamin c [e] Kalsium [f] Omega Fungsi Vitamin  Secar

Hari ini dalam SEJARAH ~ terkunci dalam kereta

Image
*   These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.     Tarikh : 02 Februari 2012 Masa : 8.00 pagi  Tempat : Taman Seri Orkid ( rumah kediaman) Mangsa : Seperti gambar di bawah Anak ibu yang bijak Kisahnya kebiasaannya, setiap pagi saya dan ziqri akan kuar umah dulu.. en.suami kemudian.. kami naik kereta yang berasingan.. dan kebiasaannya juga, papa ziqri akan siapkan semua termasuklah simpan beg² dan buh ziqri dalam kete.. ibu tau, ibu siap make up, peluk cium  papa trus masuk kete jalan.. hehe papa da siap startkan enjin kete tue yg trus jalan.. keje² selanjutnya seperti mengunci pagar adalah keje papa la semestinya kan..  nak jadi sejarah, papa kuar umah dulu ari nie.. ibu take over keje papa.. masukkan beg dalam kete.. kena kunci umah.. masukkan ziqri dalam kete dengan tidak mengikat dia di kusi dia .. then kunci buh siap² kat mangga pagar. OPSSSSSSSSSSSSSS ibu ma

Supplemen untuk kanak-kanak

Image
*   These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.     selamat pagi semua.. Apa yea supplemen yang sesuai untuk anak kita yang berumur setahun ke atas? ada ke yang sesuai? Dengan Shaklee, vitamin yang lengkap untuk seisi keluarga.. pastinya ada supplemen yang sesuai untuk anak anda.. Antara supplemen yang sesuai untuk anda yang berumur setahun keatas ialah : OMEGA GUARD Merupakan minyak ikan terbaik di dunia.  M engandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak. MEAL SHAKE   Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting Rendak lemak dan rendah glisemik Sumber protein dan kalsium Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur Alhamdulillah, sa