Set Penyusuan yang popular dari Euphoria

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

alhamdulillah.. set penyusuan adalah set paling banyak permintaan.. Set Penyusuan Shaklee semakin dikenali di kalangan ibu-ibu.. Bukan itu sahaja, ibu-ibu juga sudah pandai dan tahu bahawa untuk menyusukan anak, si ibu memerlukan badan yang sihat.. Bukan mencari vitamin tambah susu, tapi mencari vitamin untuk ibu menyusu.. itu yang terbaik.. 

Empat Set Penyusuan Yang Popular ialah

1. Set B
  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa
  • Sesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan
  • Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu
  • Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat
  • Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan
  • Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini dapat membantu
  • Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa.
     
2. Set Eu Four Pack
  • Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Kalsium
  • Sesuai untuk ibu-ibu yang mengalami kemeruduman susu ketika haid (PMS)
  • Sangat membantu menghasilkan susu dengan cepat.
  • Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose.
  • Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk saraf, pembentukan tulang dan gigi.

3. Set E
  • Mengandungi  Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, Kalsium dan Alfalfa
  • Set ini memberi kesan yang lebih yang tidak kurang bagusnya kerana kandungan Alfalfa yang mempunyai khasiat protien di dalamnya.


4. Set 3M
  • Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP.
  • Sangat dicadangkan untuk ibuyang mengalami masalah penyusuan.
  • Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak
  • Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat
  • Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha. 
Perjalanan penyusuan dua tahun ini menuntut ibu menyusu secara kerap atau pam secara konsisten dan melengkapkan tubuhnya dengan zat dan nutrisi yang boleh diperolehi melalui pemakanan yang sihat. Namun berapa ramai ibu-ibu hari ni yang betul-betul menjaga pemakanan yang berkhasiat? Apa yang ibu makan, itulah yang disalurkan kepada anak melalui susu ibu. Supplement sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.

Buat renungan bersama....
"Syarikat susu formula saling berlumba untuk menghasilkan susu yang kaya dengan pelbagai formula namun sedarkah kita ianya tidak mampu untuk menandingi susuibu, anugerah terbaik buat si manja? Tidakkah kita juga mahu berikan yang terbaik buat si manja kita?" 

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260

Omega Boleh Bantu Anda Slim

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


selamat tengahari.. 

anda semua da lunch.. saya sudah.. dan kebiasaannya lepas mkn mmg saya akan telan 3bj lecithin.. nak slim .. hehe lecithin antara supplemen yang sesuai untuk bf mom yang nak slim.. bkn la kata mkn lecithin bdn serta merta slim.. kena amik kira gak makanan yg di amik.. sekurang-kurangnya bl amik lecithin, bleh mkn dengan senang hati.. heheh bleh gitu? bg saya lecithin dapat memantainkan berat badan saya.. nak kata slim sgt tue tidak la.. sbb bab mkn mmg kira melantak jek ikut selera tekak.. sebab tue saya mmg memerlukan lecithin.. pengambilan set B + lecithin, insyaAllah membantu.. selain pengambilan air 3l sehari.. Air penting gak untuk sesiapa yg nak slim..

Omega Guard.. biasa diperkatakan supplemen yg sangat sesuai untuk kanak-kanak.. selain tue, omega di amik oleh mereka yang ade sakit berkaitan sendi, gout, kolestrol, tekanan darah dll.. tapi skang nie omega guard membantu untuk anda slim.. wahhh teruja kan.. selama nie bagi anak mkn omega.. lps nie berebut la ngan si anak.. si ibu pun nak telan omega gak.. 

jom kiter baca cter kak n  yg kurus dengan OMEGA GUARD


Ramai yang call tidak kurang yang email/ pm bertanya pasal Omega. Mungkin sebelum ini jarang saya menulis tentang Omega, tapi personally saya pastikan Omega memang sentiasa di rumah kerana ia adalah kegemaran anak-anak saya. Saya bekalkan suami saya Omega supaya ia membantu meningkatkan HDL dalam tubuh.
Seorang customer saya ini tidak menyusukan anak. So pada beliau Lecithin tak membantu seperti yang diharapkan. Saya suggestkan Omega ini kerana Omega juga bagus untuk rendahkan kolestrol dan bakar lemak.
Sebelum ini, masa berat dan bentuk badan saya berubah, saya memang fokus nak kurus dengan Lecithin selain Alfalfa sebab satu sebagai pembakar lemak dan satu yang perlu angkut keluar lemak iaitu serat.
Tapi selepas customer saya sorang ni fokus dengan Omega, saya sendiri baru mencuba dengan pengambilan seperti yang disarankan. Kata customer saya, bila makan Omega, memang tak rasa lapar. Hmm saya jadi teruja. Sebelum ini saya memang makan Omega tapi sebiji aje, sebab saya tak fokus untuk bakar lemak melalui Omega.
Saya cuba amalkan Omega 3 bj sehari as customer saya buat. Dia tak bf so Lecithin slow pada dia. Dia makan Omega 3 biji sehari pagi atau tengahari. Omega tak digalakan amik malam, kalau kurang air boleh buat kita demam.
Pengambilan perlukan alfalfa atau buah 2-3 potong sehari. Alfalfa hanya 1-2 biji sahaja. Banyak alfalfa akan perlu banyak air atau kita akan sembelit.
Herb Lax amik hujung minggu sahaja, iaitu sabtu malam ahad. Amik 4-5 biji. Kalau badan besar 5 bj. Bagus amik sebelum tidur sebab Herb Lax bertindak selama 6 jam dan kalau kurang air, perut memulas mcm nak terbalik. Saya pernah makan jam 9mlm, jam 3 pagi saya bangun ke toilet. So kalau nak makan waktu siang, pastikan 6 jam selepas itu kita di rumah.

Apa yang boleh saya kongsikan bila saya mula fokus dengan Omega....
Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm  memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet.
Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, Meal Shake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air.
Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang.
Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan.
Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated....kembung perut atau senak.
Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari.
Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin. Bagi yang serius nak slim, sila dapatkan allfalfa dan herb lax untuk proses detox yang best!
Namun apa pun perlu ingat, nak kurus, slim TAK BOLEH hanya bergantung pada supplement semata-mata , kita perlu amalkan cara hidup yang sihat, makanan yang sihat, serat yang banyak serta air yang mencukupi barulah semuanya seimbang. 
InsyaALLAH dalam entry akan datang, saya sharekan senaman ringan 10 minit yang boleh kita amalkan untuk dapatkan bentuk badan yang menarik.

haaa nampakkan.. kak n kata, air itu penting.. so mcmaner.. nak try.. hehehe



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260

Kenapa saya beri ziqri Omega

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Genap setahun umur ziqri, saya mula memberi Omega Guard sebiji seminggu
Kenapa saya beri anak saya omega?



alhamdulillah.. kalau nampak ziqri selsema, lepas memberi sebiji omega, selsema akan nampak kering.. Ia juga  bagus untuk kecerdasan otak selain untuk imuniti badan. ziqri mmg suka sangat mkn omega nie.. tunjuk botol jek, dia da mengejar, da tau da kiter nak bg dia mkn omega.. lepas bagi mmg kena sorokkan botol kalau x, mmg dia nak lg.. untuk kanak-kanak setahun hingga 3 tahun, memadai sebiji seminggu..

sedikit info saya kongsikan mengenai omega.. 

Siapa yang sesuai amalkan Omega? *

1. Semua golongan lelaki dan wanita
2. Mereka yang ada masalah kolestrol HDL yang rendah,
3. Mereka yang sedang membesar dan belajar
4. Mereka yang ada masalah angin ahmar
5. Mereka yang ada risiko menjadi pelupa
6. Ibu yang mengandung dan menyusukan anak


Apa kata Dr Bruce Miller?




OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal. 
Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*


Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260



Teringin Baby Girl

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


alhamdulillah saya dan suami sudah ada seorang buah hati kami..


bujang nsem nie setahun sebelas bulan hari ahad nie.. Alhamdulillah masih berkepit ngan ibu bila kehausan.. hehehe membesar dengan air susu ibu.. 

 kami merancang, tetapi hanya Allah yang menentukan segalanya.. 


credit picca : google


Tips untuk mendapatkan bayi perempuan :

1. Berdoa sebelum bersama dgn niat usaha utk mendapatkan bayi perempuan.

2.Bersama suami pada waktu subur isteri (antara hari kesebelas hingga hari kesembilan belas dr kiraan hari pertama datangnya haid) Kenapa dlm waktu subur isteri sahaja? Sbb suami ni aktif 24 jam, so sperma dia sentiasa banyak dan subur walhal isteri kebiasaannya bergantung pada mood. Hanya dalam waktu subur ni saja, hormon isteri lain macam sikit. That’s why susah nak dapat baby perempuan ni.. tapi majoriti pasangan baru berkahwin, potensi dapat anak perempuan tinggi.

3. Suami melepaskan/merembeskan hanya 50% air maninya di dalam rahim isteri dan bakinya dipangkal rahim (Tujuan : mengizinkan hanya sedikit sahaja sperm ke dalam rahim isteri supaya gen XY dpt diseimbangkan;
Suami membawa XY, isteri membawa gen X – so penentu jantina bayi adalah dr sperma suami)

4. Selepas bersama, amalkan tidur beralih ke kiri (sekiranya membelakangkan suami, minta izin terlebih dahulu)

5. Berdoa.

Amalan Pemakanan 1-4 bulan kandungan (dlm proses pembentukan janin):

1. Banyakkan makan sayur, sup dan asam serta beralkali

2. Banyakkan makan buah-buahan

3. Amalan minuman berkarbonat/gas (jgnlah selalu)

Amalan Perbuatan 1-9 bulan kandungan :

1. Mengamalkan bacaan surah Yusuf dan Maryam (surah Yusuf utk kuatkan badan dan bayi, lebihkan mengamalkan surah maryam utk pembentukan minda bayi * lebihkan/kekerapan kepada surah Maryam

2. Mengurut kandungan/perut dan bercakap dgn bayi dalam kandungan dgn memanggilnya dgn nama “Maryam” atau “Siti Aisyah”

3. Berdoa selepas solat (biasalah kan….)

Fizikal ibu yg mengandungkan bayi perempuan – perutnya meleper atau membulat rata ke kiri dan kanan.




Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260

Jamu Atau Vitamin ~ Pilihan Anda?

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Semakin dekat hari nak bersalin, semakin byk benda nak di fikirkan.. bab berpantang, mmg penting untuk ibu-ibu.. banyak sangat produk di pasaran untuk ibu berpantang.. pening kepala nak pilih.. antara jamu dan vitamin, sering menjadi pertanyaan ibu-ibu? sedikit info mengenai jamu dan vitamin saya kongsikan pagi ini..

** klik gambar untuk lebih jelas



Set Berpantang Shaklee 

- Vitalea/Multivitamin

Memandangkan ibu² kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu² perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.


- B Complex

Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan  B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.


- Vitamin C

Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.


- Zinc

Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi

Kelebihan Set Berpantang Shaklee

- Boleh diambil seawal hari pertama selepas bersalin
- Boleh terus diambil walaupun anak ade juandis (kuning)
- Sesuai untuk ibu yang bersalin secara normal ataupun pembedahan
- Dapat membantu ibu mengurangkan stress
- Dapat membantu ibu memberikan tenaga sepanjang tempoh bersalin

Lebih info mengenai set berpantang klik --> Set Berpantang dan Set C



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260




Vitamin Untuk Ibu Mengandung

Selamat Petang

alhamdulillah.. tahniah kepada sifu saya aka mommy hadha kerana telah selamat melahirkan seorang baby girl. tengok baby comel, terasa nak ada  jugak sorang baby girl. Bulan Mac nanti nie pun ziqri dah masuk dua tahun.  boleh la tambah sorang lagi. 

lagipun papa ziqri sudah keluarkan dialog " ziqri nak adik..? Ziqri nak adik x..? " masa kat Jusco Taman Universiti kelmarin.. Motif?.. dialog itu ditujukan kepada ibu ziqri gak la tue.. kan papa kannn hehehehe

InsyaAllah jika saya mengandung nanti, dibawah ini  lah antara vitamin Shaklee yang akan saya amalkan. Vitamin ini juga yang saya ambil sekarang. Mudahkan Shaklee nie. Semua boleh ambil, cuma perlu ditukar mengikut keperluan seseorang.. 

Mari kita tengok vitamin apa yang sesuai untuk ibu yang mengandung;

[a] protein
[b] multivitamin yang lengkap dengan zat besi
[c] b complex yang lengkap dengan folik asid
[d] vitamin c
[e] Kalsium
[f] Omega


Fungsi Vitamin 

Secara ringkasnya kepentingan vitamin tersebut adalah :

[a] Protein : untuk membina sel. Sel terbina dari protein. tanpa protein, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut.

[b] Multivitamin dengan zat besi : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin. Pengambilan vitalea@multivitamin shaklee secara konsisten membantu menstabilkan bacaan HB darah ibu yang hamil.

[c] B complex : penting untuk pembinaan sel darah, saraf dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala

[d] Vitamin C : Pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi

[e] Kalsium : Pembinaan sel darah merah serta tulang bayi

[f] Omega : Membantu pembentukan sel otak. Pengambilan hanya dibenarkan selepas bulan ke 4 kehamilan 




Vitamin yang diLARANG

Antara senarai vitamin Shaklee yang TIDAK BOLEH diambil ketika mengandung ialah antaranya :

[a] Vitamin E
[b] Alfalfa
[c] GLA
[d] Vivix
[e] CInch 

saya kena stopkan dulu GLA n Vitamin E yang saya amalkan selama ini.. huhuhu

Kecuali atas saranan doktor sendiri.. Vitamin² yang tinggi antioksidan tidak digalakkan diambil di awal kandungan dikhuatiri si ibu akan mengalami risiko keguguran. Biasanya diawal kehamilan, imunisasi ibu memang rendag kerana hendak memberi laluan bayi membesar dalam rahim si ibu. Pengambilan vitamin yang meningkatkan antioksida boleh memberi memberi risiko keguguran pada janin tadi. Maka, vitamin yang tidak boleh diambil seharusnya dihentikan sebaik sahaja mengetahui si ibu telah mengandung.

Pastikan anda mendapat konsultasi agar vitamin yang anda ambil dapat berfungsi secara optimum.

Jadi, ibu-ibu di luar sana yang sedang hamil, pastikan anda mengambil vitamin yang sesuai.. mungkin anda biasa mengambil vitamin e, untuk tempoh kehamilan, hentikan lah dulu yea.. Anda tetap nampak cantik walaupun sedang hamil.. hehe 






Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hari ini dalam SEJARAH ~ terkunci dalam kereta

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  



Tarikh : 02 Februari 2012
Masa : 8.00 pagi 
Tempat : Taman Seri Orkid ( rumah kediaman)
Mangsa : Seperti gambar di bawah

Anak ibu yang bijak


Kisahnya

kebiasaannya, setiap pagi saya dan ziqri akan kuar umah dulu.. en.suami kemudian.. kami naik kereta yang berasingan.. dan kebiasaannya juga, papa ziqri akan siapkan semua termasuklah simpan beg² dan buh ziqri dalam kete.. ibu tau, ibu siap make up, peluk cium  papa trus masuk kete jalan.. hehe papa da siap startkan enjin kete tue yg trus jalan.. keje² selanjutnya seperti mengunci pagar adalah keje papa la semestinya kan.. 

nak jadi sejarah, papa kuar umah dulu ari nie.. ibu take over keje papa.. masukkan beg dalam kete.. kena kunci umah.. masukkan ziqri dalam kete dengan tidak mengikat dia di kusi dia .. then kunci buh siap² kat mangga pagar. OPSSSSSSSSSSSSSS ibu masukkan ziqri dalam kete bersama kunci kete. berlari dr pagar ke kete skali tgk da ARGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ziqri main remote kete n ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHH terlock.. huhuhuhuhuhuhuhu

ibu da seram sejuk badan.. nak call papa, phone dalam handbag.. handbag dalam kete dah.. nak amik kunci spare.. kunci spare DALAM handbag gak.. dua kunci dalam beg.. apa kes???? 

nasik baik baik ke? ziqri x gelabah walaupun dia nampak ibu dia tengah gelabah.. dia duk kat sit pemandu main remote tue tekan² button lock.. ohhhh napelah dia xtekan button unlock.. puas cakap ngan dia suh tekan UNLOCK tapi dia sengih² tekan LOCK jek.. LOCK belah ibujari kanan dia.. UNLOCK ibujari kiri.. dua jari tue mmg kat tempat yg btul.. cuma dia xtertekan jari kiri tue.. ibu suh buka lock kat pintu, dia g kat pintu tapi dia xkuat nak tarik.. huhuhuhu ibu makin gelabah.. nak nangis da.. 

ade satu part tue, ibu nak gelak dalam nangis sempat lagi senyum tgk aksi ziqri.. puas pujuk dia suh tekan UNLOCK.. ziqri pelik tgk ibu.. suh tekan dah tekan suh tekan lagi.. mmg la kamu tekan nak, tapi tekan button yg salah.. huhuhu dia tgk ibu sambil garu kepala.. haha lucu aksi itu la wahai anak ibu.. dia garu kepala jap then hulur remote tue kat ibu.. owhhh anak ibu.. mcmaner ibu nak amik remote tue.. kamu di dalam ibu di luar.. arghhhhhh

hampir 15 minit ibu dalam debaran.. puas suh ziqri tekan, puas ibu pujuk n jerit suh ziqri tekan button di ibu jari belah kiri tue dan akhirnya anak ibu yang bijak tekan juga button UNLOCK.... ibu buka pintu dan terus peluk ziqri ketat².. huhuhuh selalu ibu dengar n tengok jek tragedi mcm nie kat family org.. alih² ari nie ibu sendiri terkena gak sbb ibu cuai sikit jek.. owhhh walaupun ckit tapi kesan besar tue.. huhuhu

alhamdulillah anak ibu bijak.. anak ibu dengar kata ibu.. Ya Allah lindungi la kami sekeluarga dari sebarang perkara yang tidak diingini.. 

*** perkataan yg dibold dan besar adalah punca kejadian. selalunya masuk kete terus ikat budak bijak tue di kerusi dia..


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      




Supplemen untuk kanak-kanak

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.  


selamat pagi semua..

Apa yea supplemen yang sesuai untuk anak kita yang berumur setahun ke atas? ada ke yang sesuai? Dengan Shaklee, vitamin yang lengkap untuk seisi keluarga.. pastinya ada supplemen yang sesuai untuk anak anda..

Antara supplemen yang sesuai untuk anda yang berumur setahun keatas ialah :


OMEGA GUARD

Merupakan minyak ikan terbaik di dunia. Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.


MEAL SHAKE
 

  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur


Alhamdulillah, saya mula beri ziqri dua supplemen nie sejak dia berumur setahun.. Ziqri sangat suka bila saya berikan dia sebiji omega.. Sebiji xcukup menangis² nak lebih.. tapi xboleh.. Untuk kanak-kanak berumur setahun hingga tiga tahun, hanya sebiji seminggu. Meal shake saya beri dia minum sehari sekali.. alhamdulillah dapat menambah selera mkn dia.. 



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260