Berhenti Makan Vitamin ~ Mcmaner saya?

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Anda konsisten makan vitamin.. badan rasa selesa sangat sejak makan vitamin.. dapat rasa bezanya masa makan vitamin dengan tidak amik vitamin dulu.. tapi sampai bila kiter nak makan vitamin yea..? kalau kiter rasa nak stop makan vitamin, ape yang akan kiter rasa.. ? 

Saya sharekan bicara Kak N mengenai hal ini.. Jom baca.. (^_^)



Menerima soalan dari seorang customer baru saya....

"Alhamdulillah selepas mengambil ESP dan set skin care, saya dapati kulit saya ada perubahan. Itupun bila minum banyak air. Namun saya suka sebab kini lebih energetic dan no more moody macam dulu2 cepat sangat stress. Soalan saya, jika saya stop vitamin ini apa akan jadi? Adakah kulit saya bermasalah semula?"

Untuk memberi jawapan yang lebih mudah, saya menyediakan satu anologi.

Apabila seseorang itu hanya mendapat zat vitamin dari makanan hariannya, ia ibarat sebuah rumah dengan perabot biasa. Namun apabila individu itu mendapatkan makanan tambahan seperti vitamin dan supplement, ia ibarat sebuah rumah dengan perabot yang mewah sedikit.

Namun apabila kita sudah biasa dan selesa duduk dan berehat di atas sofa ini....





Dan satu hari kita tukarkan kepada kerusi ini ....




Pasti kita boleh menilai keselesaan duduk di atas sofa empuk dengan kerusi rotan kan?
 Mungkin ada orang tak kisah pun duduk di atas kerusi rotan namun, saya yakin ramai yang bekerja cari duit untuk keselesaan hidup. Bak kata orang, apa guna ada duit tetapi sakit? Hakikatnya nikmat kesihatan itu tidak dapat dibeli dengan duit. Maka beringatlah kita semasa sihat sebelum sakit.


Oleh kerana faktor inilah ramai yang dah biasa amalkan makan vitamin, tak kisahlah apa brand sekalipun, mereka akan rasa beza bila tak makan vitamin. Oleh kerana sebab inilah setiap hari orang akan masuk farmasi beli vitamin, atau paling-paling kurang pun minta di klinik panel atau klinik kerajaan.

Vitamin membantu menutupi mana-mana ruang kosong dalam badan yang tidak dapat dipenuhi melalui pengambilan makanan harian kita terutama vitamin E, beta carotene,vitamin B dan vitamin C, protien lengkap dan banyak lagi.

Maka tiada la istilah bergantung dengan vitamin ....sebab balik pada diri individu tersebut. Jika mahu keselesaan, dapatkan tambahan dengan supplement dan vitamin. Malah lebih baik dari amalkan ubat yang mengandungi bahan yang boleh merosakkan buah pinggang dan hati dalam jangka panjang.

Maka jadilah pengguna yang bijak, dapatkan vitamin yang tiada perasa tambahan, pewarna tambahan, pengawet , asli....dan paling bagus untuk kenali vitamin asli, tiada silika gel di dalam botol vitamin tersebut. Supaya anda dapat rasa berbaloi belanja yang dikeluarkan dengan hasil kesihatan yang anda perolehi. 





Alhamdulillah hampir dua tahun saya konsisten dengan vitamin shaklee.. mmg saya rasa badan selesa sangat.. selain dapat membantu saya dalam penyusuan, kesihatan saya jug juga bertambah baik.. Kalau demam, selsema, batuk, saya mmg xpergi ke klinik.. hanya tingkatkan pengambilan vitamin dan air.. Nutriferin Shaklee juga adalah penyelamat saya.. Bukan hanya saya, malah suami dan anak juga ambil Shaklee sesuai dengan keperluan mereka.. 

Saya suka Shaklee dan rasa rugi jika tinggalkan Shaklee.. (^_^)


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260
Facebook : Nur Salwa Ishak

No comments: