lelaki ke perempuan ? (^_^)

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


BOY OR GIRL???
===========
 

Sewaktu pertama kali anda membuat keputusan untuk hamil, sudah tertu terbayang-bayang di fikiran anda antara satu, 'cute boy' or 'cute girl'. Atau mungkin anda berangan-rangan untuk mempunyai kedua-duanya...Sungguh mendamaikan perasaan itu...

Sejak dari itu, ada di antara kita yang sering bermimpi seorang 'cute boy' yang sering berlari-lari ke sana sini bermain bola, memanjat pokok, membina pondok kecil dan menangkap ikan...Dan dalam masa yang sama juga, anda mungkin terfikirkan seorang 'cute girl' yang tak lepas dari bermain masak-masak, memakai 'dress' yang sungguh anggun, berhias cantik bagaikan puteri kecil dan membantu mereka menghias istana seorang puteri....

Ianya agak melucukan, tapi itulah realitinya...dan yang paling seronok ketika membeli barang-barang bayi...Ada yang sanggup berhabis-habisan semata-mata untuk si comel yang belum tentu jantinanya...Baju pink pun nak beli, baju biru pun nak beli...:-)

Sekiranya anda sering tertanya-tanya, apakah tips untuk mendapatkan anak lelaki? Ataupun bagaimana caranya saya boleh mendapatkan anak perempuan..Di sini, saya ingin kongsikan sedikit tips dari Dr. Hamid Arshad.

Menurut Dr. Hamid, ister-isteri boleh membuat kiraan berdasarkan : 

KALENDAR KESUBURAN BULANAN.
----------------------------------------
1- Buat kiraan bermula dari hari pertama anda datang haid (tak kira la kalau haid datang 10 hari pun)
2- Hari subur untuk "CUTE BOY" bermula dari hari ke 11,12,13,14,15,16,17 (7hari)
3- Hari subur untuk "CUTE GIRL" bermula dari hari ke 18,19,19,20,21,22,23 (7hari)
4- Hari tidak subur bermula pada hari ke 24,25,26,27,28,29,30 (7 hari)

Contoh : Sekiranya anda datang haid pada 1hb, kira sehingga hari ke-11, maka bermulalah hari subur anda untuk "cute boy" selama 7hari sehingga hari ke-17. Bermula hari ke-18, adalah hari subur untuk "cute girl'...


**Anda boleh sesuaikan dengan tarikh terakhir haid anda bagi mendapatkan tarikh yang sesuai untuk bersama suami bagi mendapatkan anak perempuan. Sekiranya haid anda jatuh pada 23hb, maka sesuaikan dengan calendar tersebut. Tulislah tarikh tersebut dengan tulisan kecil di bahagian atas calendar tersebut, supaya anda mendapat tarikh yang sebenar untuk bekerja keras (bersama suami). Walaupun masa haid anda hanya selama 6 atau 7 hari, tetapi telur akan mula berfungsi selepas hari ke 10. Jadi pada hari ke 11 hingga 17 (anda di dalam keadaan subur yang amat sangat dan kemungkinan untuk mendapat 'CUTE BOY" adalah cerah. Mulai tarikh 18 hingga 23, adalah hari-hari untuk mendapatkan "CUTE GIRL". Untuk itu, saya sarankan agar anda menggunakan waktu ini sebaik mungkin untuk mendapatkan anak perempuan.

Bila tiba pada hari tidak subur di atas 24 hingga 25 (lagi seminggu nak period) anda akan rasa sakit2 badan, sakit kepala dan moody. Itu salah satu tanda puan akan didatangai haid dalam masa seminggu dan masa haid semula akan jatuh pada 30hb (selalunya akan tercepat atau selewat sehari)dari tarikh period terakhir.

**Selamat mencuba semua....:-)**
 
Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260

Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca