ISTIMEWA untuk anak anda



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   

Jika anak-anak anda mempunyai masalah-masalah seperti berikut :


  • kurang selere makan
  • sering sembelit
  • asma
  • tidak fokus di dalam kelas
  • sering selsema
  • kurang berat badan


Anda perlukan Meal Shake untuk anak anda.. Jangan biarkan masalah ini berlarutan yea..




ape kata ibu-ibu yang telah mencuba memberikan anak mereka Meal Shake Shaklee


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe




ziqri n ilham ~ ape yg sama?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   


minggu lepas berjalan² ke blog member.. singgah ke blog ummi ilham.. baca satu entry cter tentang perkembangan ilham di kala umur 8bulan.. ade picca ilham yg dikongsikan.. sekali tgk, mereka ade aksi yg sama laaa.. hehe so atas permintaan ummi ilham, saya upload la aksi mereka yg sama itu..  

ini aksi ziqri umur 7bulan


dan ini pula

aksi ilham umur 8bulan 

kak.. mohon cilok picca ilham yea..

hehehehe sama x? hehehe samalah kan.. kan.. kan.. 
nak baca lagi cter ilham n ummi dia (blogger tegar), bleh lah ke herneenazir.com
(^_^)



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

PHD untuk saya dan anak ~ Part II


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   

Selamat tengahari.. 

alhamdulillah perut da kenyang di isi dengan jemput² ikan bilis yg digoreng oleh opismate.. kes malas nak turun g cafe.. seb baik ade opismate yg rajin menggoreng.. saya hanya rajin menjadi tukang makan.. hehehe 

hari nie nak smbung semula kisah penyusuan saya.. kalau maner yg blum baca part I bleh la klik link ini yea.. PART I.. hehe byk benda nak dicterkan tue yg wat entry berperingkat.. hehehe

yea.. mmg banyak benda yang saya nak sharekan bersama sepanjang penyusuan dua tahun nie.. terlalu banyak pengalaman dan pembelajaran yg saya dapat.. terlalu indah untuk saya kenangkan.. alhamdulillah dapat menjayakan penyusuan dua tahun suatu nikmat dan rezki yang Allah berikan kepada saya.. 

Alhamdulillah Allah mudahkan perjalanan saya.. pengalaman paling sakit saya hanyalah ketika kena nipple luka.. masa tue umur ziqri setahun tiga bulan.. terluka buka sebab digigit.. tapi sbb posisi penyusuan bujang kecik tue yg bermacam aksi.. ziqri xpernah menggigit sehingga ibunya terluka.. ziqri baik.. sekadar gigit² manja tue adalah.. seingat saya itu jek lah pengalaman 'ngeri' saya sepanjang penyusuan.. bleh baca kisah saya di sini.. LUKA.. bleh tau juga ape saya wat utk ubat luka tersebut..

pengalaman mengembara bersama EBM.. hehe mengembara la sangat.. terbang bersama EBM ketika pulang ke kampung di sabah dan ketika berkursus di kelantan.. kisah nie saya xrajin xsempat lagi nak sharekan di blog.. mmg nak sangat share cter mcmaner saya bawa pulang EBM ketika pulang berhari raya di sabah.. seminggu lebih di sana byk gak ebm yg dapat dikumpul dan di bawak pulang ke johor.. sebelum balik tue, sibuk mencari cooler box, mencari ais, sebelum terbang tue hasben sibuk mempacking ebm.. hehe pengalaman terlalu indah bl ingat semula.. kali kedua terbang bersama ebm adalah ketika 3hari berkursus di kelantan..  time nie saya hanya membawa pulang menggunakan cooler bag sahaja.. tapi cukup puas hati dapat membawa hasil untuk anak..

sesekali mmg ade terdengar wat ape bersusah payah nak nyusukan anak.. perah sana sini.. nak angkut ke sana sini.. bermodal itu ini.. terpulang anda nak bunyi ape pun.. saya tau ape yg saya beri adalah untuk kebaikan anak saya untuk jangka masa panjang.. anda nampak benda ini sesuatu yang payah atau susah.. tapi saya rasa SERONOK.. terlalu SERONOK melalui semua pengalaman ini.. 

selain di blog nie.. saya banyak sharekan gambar menarik untuk saya kenang.. bagi kekawan yg nak tgk bleh klik link nie yea.. REZKI ZIQRI.. bagi anda yg nak tgk saje lah.. kalau xnak tgk xpe.. tujuan saya wat album tue pun hanya untuk kenangan saya.. bukan tujuan menunjuk².. argghh sungguh rindu dengan rutin dan aktiviti mengumpul.. insyaAllah penghujung tahun nie saya akan mulakan semula rutin n aktiviti itu.. opssss hehehe rasa nak wat entry khas gak lah psl statement itu.. hehehehe


sekali lagi.. ingin saya ucapkan terima kasih kepada semua yang menjadi 'pensemangat' saya selama saya berusaha untuk menjayakan penyusuan dua tahun ini.. terima kasih paling utama skali mestilah pada anak saya muhammad ziqri.. tiada dia tiadalah saya dapat merasa pengalaman menyusukan ini.. terima kasih pada suami mohammad fauzie yang banyak beri sokongan dan pertolongan.. terima kasih pada emak ayah saya, MIL, FIL, teacher² di Taska Krista Taman Nusa Indah dan kepada semua² lah yea.. 

sebelum saya menutup bicara entry kali ini chewaaaah.. saya sharekan sekeping duua tiga empat gambar bujang kesayangan saya..











imam muda Muhammad Ziqri Bin Mohammad Fauzie


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

Meal Shake istimewa utk anak anda


*
 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   




alhamdulillah.. dari umur setahun saya da mula berikan ziqri meal shake dan omega.. (ibu distributor kan.. harus la maner yg bleh diberi pada anak, anak akan dapat.. xkan ibunya sorang jek yang nak sihat..) hehehe

sekarang lagi nampak selera sungguh bl mkn.. bukan la maksud kesannya sehingga setahun yea.. tapi skang nie baru saya berikan ziqri meal shake secara konsisten.. sebelum nie ziqri menyusu badan.. bekalan ke nursery EBM.. bl dirumah saya bancuh meal shake dengan plain water.. agak payah gak nak suh dia abiskan segelas meal shake tue.. 

cuma skang ziqri dah dua tahun.. saya da mula kenalkan fm.. lebih mudah utk saya berikan meal shake padanya.. hanya campurkan sesudu kecil meal shake dalam bancuhan susu.. so sbb tue bleh konsisten stiap hari dia amik meal shake.. hehehe 

inilah muhammad ziqri.. senang hati saya skang tgk dia selera mkn .. alhamdulillah



ape pula kata ibu-ibu lain yg memberikan anak mereka meal shake..








Jika anak-anak anda mempunyai masalah-masalah seperti:

1. Kurang selera makan
2. Sering sembelit
3. Asma
4. Tidak fokus di dalam kelas
5. Sering selsema
6. Kurang berat badan

Anda perlukan Mealshake sebagai makanan tambahan untuk anak-anak anda.Jangan biarkan masalah ini berlarutan ya... Dapatkan offer Mealshake sebelum terlambat...


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe



Testimoni - Set Kurus Shaklee K2

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   


Testimoni fresh baru kuar dari oven.. hehehe xcited.. 


alhamdulillah.. 


bila customer puas hati dapat melihat jarum penimbang di angka yang beliau mahu, saya tumpang gembira juga.. hehe rajin adik saya sorang nie update status fb dia dengan vitamin shaklee yang dia amik..  


biar gambar sahaja berbicara.. hehehe


model : Mazura Masuri



permulaan hari dia dengan vitamin Shaklee




dulu amat susah nak minum air masak.. saya kata salah satu dara nak diet ialah minum air masak yang cukup.. bukan main dia pulun air masak nak diet punya pasal.. terbaikkk



kesan empat hari bersama Shaklee



alhamdulillah.. seminggu bersama set kurus Shaklee.. Teruja.. terBAIKKK


seronok bl suami memuji

Shaklee hanya membantu.. hasilnya adalah hasil usaha zura mendengar cadangan diet yang saya beri.. banyak gak petua diet yang saya perturunkan kat dia.. seb baik dengar kata.. seb baik displin.. hasilnya dia sendiri puas hati.. 

DISPLIN tue PENTING yea.. anda mahu.. anda kena displin.. amik sebarang produk pun harga beribu-ribu pun kalau xde daya usaha dari anda, xde displin dari anda.. xkemaner kehendak anda itu.. hehehe



status dia ari nie.. mkn xabis.. hehehe


anda nak tau vitamin ape yang ade dalam set zura amik.. anda nak tau tips diet ape yang saya beri pada zura.. PM saya.. hehehe


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe


ESP ~ Pilihan Ramai

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   


alhamdulillah.. ESP Shaklee mmg jadi pujaan dan pilihan ramai.. ramai benar yg gemarkannya..  kena yea ESP shaklee menjadi Vitamin Paling Popular di antara vitamin shaklee yang lain.. 





ESP terkenal dengan soya yang sangat asli di mana tidak mempunyai apa-apa rasa, tidak menggemukkan dan ia kaya dengan protein. Mereka yang mengambil soya kebanyakan mengakui bahawa payudara mereka mudah bengkak dan mudah rasa kenyang sepanjang hari . Selain untuk menambah susu ia juga bagus untuk kesihatan kulit di mana ia memperbaiki sel-sel yang mata serta mencantikan kulit dan wajah kita secara tidak langsung. Sesuai di ambil oleh semua yea bukan hanya utk bf mom..

Fungsi Energizing Soy Protein
  • membina dan perbaiki sel-sel tisu badan enzim dan hormon
  • kehamilan, penyusuan, stress, pertumbuhan dan perawatan meningkatkan keperluan protein berkualiti
  • rambut, kuku dan kulit adalah daripada protein, protein berkualiti memperbaiki kesihatan dan meningkatkan pertumbuhan yang baik
  • protein adalah kunci asas imun melawan jangkitan
  • memberi tenaga
  • mencantikkan, menegangkan, menganjalkan kulit
  • membantu memekatkan dan mempercepatkan penghasilan susu

Siapa Yang Boleh Ambil
  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil
  • Ibu dalam pantang
  • Mereka yang menghadapi kulit kusam, kering
  • Mereka yang ingin membina otot (body builder)
  • Mereka yang baru menjalani pembedahan – perbaiki sel, enzim, horm
  • Mereka yang ada gastrik
  • Mereka yang ingin menurunkan berat badan
Cara Minum
  • boleh diminum begitu sahaja
  • boleh dicampur dengan Milo
  • boleh dicampur dengan susu contoh Anmum, Fernleaf, Omega 3
  • boleh dicampur dengan Oren Twister
  • boleh dicampur dengan kurma, susu dan diblend dengan ais
  • atau apa-apa sahaja mengikut kreativiti anda
Cara Bancuh
Ia dibancuh dengan air panas suam. Jangan bancuh dengan air panas kerana ia boleh merosakkan zat yang ada di dalam ESP ini. Ingin lebih sedap, boleh shake.


** 18sx - ESP antara vitamin yg termasuk dalam set anjal tegang.. set apakah? hehehe



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe




PHD untuk saya dan anak ~ Part I

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   


hehe siap part² tue.. 


alhamdulillah.. alhamdulillah.. alhamdulillah.. syukur kepadaMu Ya Allah..


Alhamdulillah saya telah berjaya memperoleh PHD dalam penyusuan sebulan yang lepas.. hehehe entry agak lewat.. tetapi tetap ingin mencoretkan kenangan itu di blog ini.. kenangan yang tidak mudah utk diperolehi dan tidak mudah utk dilupakan.. 


hari nie 12 April muhammad ziqri dua tahun sebulan masih lagi menyusu dengan ibunya.. tetapi kekerapan menyusu dah berkurangan.. saya tidak lagi mengepam.. dan ziqri hanya menyusu ketika hendak tdo sahaja.. kalau nak tdo tetap cari ibu dan candu dia utk bg dia lena.. bl di nursery saya da mula bekalkan FM untuknya.. alhamdulillah dia xde masalah untuk menerima FM.. 


Alhamdulillah perjalanan dua tahun penyusuan bersama ziqri tidak terlalu banyak cabaran.. Allah mudahkan urusan kami.. Allah berikan kami rezki.. Saya akui, di awal kelahiran muhammad ziqri dua tahun lepas, saya masih naif tentang penyusuan susu ibu.. saya masih kosong tentang ape itu penyusuan susu ibu.. saya kesal dengan kesilapan saya, muhammad ziqri telah di berikan sedikit FM semasa masih bayi.. aduhhh kesiannya anak ibu.. maafkan ibu yea.. kesilapan² yang dulu akibat kekurangan ilmu saya, insyaAllah tidak akan saya ulang pada anak-anak yang seterusnya.. 


Walaupun perut si kecil ziqri pernah merasa FM, tetapi kuantiti terlalu sedikit.. bleh dibilang dengan jari bape kali saya memberi dia FM.. akibat mendengar kata-kata org.. arghh senang kata akibat diri yang tidak mempersiapkan diri dengan ilmu penyusuan.. bayangkanlahh  saje bl suami hendak belikan pam susu, saya bleh terfikir ape keperluan pam tue? bukankah menyusukan anak ketika time berpantang jek.. bl naik keje, kc FM jek lah.. huhuhu ade hikmahnya juga suami membelikan pam itu.. sangat berterima kasih pada suami yang xputus2 memberikan sokongan yang tanpa sengaja pada mulanya.. hahaha bleh gitu.. yea lah dia gak masa tue kosong pasal penyusuan.. mungkin gerak hati dia satu hari nnt mesti saya perlukan pam tue, tue yg dibelikan kot.. hahaha


bl ingat ketika minggu² awal berpantang.. hahaha suka bebenor bl mengepam dapat 0.5oz susu.. then naik 1oz.. separuh botol.. masa tue mengepam menggunakan botol avent 4oz.. dengan susu yang masih kaler kuning (kolestrom)... gelak² laki bini suka bl hasil mengepam dapat separuh botol.. tapi seksanya masa tue nak dapatkan separuh botol.. menangis².. sakit.. sbb benda baru yg kiter wat.. maner pernah rasa breast di pam².. hehehe masa tue pun mengepam sbb mak yang suruh.. mak 'paksa'.. dulu smpai merajuk sbb mak paksa pam.. tapi ade hikmahnya suruhan mak tue.. sejak dari berpantang hinggalah saya berjaya penyusuan dua tahun, saya tidak pernah kena bengkak susu.. xpernah merasa mcm kawan2 selalu cter smpai demam.. kalau ade pun bengkak, bengkak gitu2 jek sbb lmbt pam.. hehehe kenangan ketika berpantang.. kenangan suami isteri ketika memulakan perjalanan penyusuan saya.. suka saya katakan.. dan senang saya katakan.. perjalanan penyusuan saya tanpa dirancang.. semuanya adalah sebab rezki Allah.. Allah mudahkan perjalanan saya untuk menyusukan ziqri.. Allah berikan saya rezki untuk menyusukan anak sehingga berjaya lengkapkan penyusuan dua tahun .. Alhamdulillah..


Bila abis cuti berpantang.. naik keje.. dapat ngadap pc di opis.. sedikit-sedikit saya korek ilmu penyusuan.. semuanya di hujung jari.. hehehe berjupe group SGM.. berjupe kenalan baru yang sama-sama dalam dunia penyusuan.. yup.. dengan penyusuan, kenalan juga bertambah.. saling bertukar-tukar cter.. saling berkongsi masalah.. mmg seronok.. byk benda yang saya belajar.. banyak juga benda yang suami belajar.. kemaner saje aktiviti penyusuan yg saya g, pasti suami juga ade.. penyokong kuat saya.. 


panjang da.. saya sambung part II nnt la.. 



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe