Istimewa Untuk Anak-anak Anda


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   

Jika anak-anak anda mempunyai masalah-masalah seperti berikut :


  • kurang selere makan
  • sering sembelit
  • asma
  • tidak fokus di dalam kelas
  • sering selsema
  • kurang berat badan


Anda perlukan Meal Shake untuk anak anda.. Jangan biarkan masalah ini berlarutan yea..




ape kata ibu-ibu yang telah mencuba memberikan anak mereka Meal Shake Shaklee


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe




ziqri n ilham ~ ape yg sama?

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   


minggu lepas berjalan² ke blog member.. singgah ke blog ummi ilham.. baca satu entry cter tentang perkembangan ilham di kala umur 8bulan.. ade picca ilham yg dikongsikan.. sekali tgk, mereka ade aksi yg sama laaa.. hehe so atas permintaan ummi ilham, saya upload la aksi mereka yg sama itu..  

ini aksi ziqri umur 7bulan


dan ini pula

aksi ilham umur 8bulan 

kak.. mohon cilok picca ilham yea..

hehehehe sama x? hehehe samalah kan.. kan.. kan.. 
nak baca lagi cter ilham n ummi dia (blogger tegar), bleh lah ke herneenazir.com
(^_^)



Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

PHD untuk saya dan anak ~ Part II


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   

Selamat tengahari.. 

alhamdulillah perut da kenyang di isi dengan jemput² ikan bilis yg digoreng oleh opismate.. kes malas nak turun g cafe.. seb baik ade opismate yg rajin menggoreng.. saya hanya rajin menjadi tukang makan.. hehehe 

hari nie nak smbung semula kisah penyusuan saya.. kalau maner yg blum baca part I bleh la klik link ini yea.. PART I.. hehe byk benda nak dicterkan tue yg wat entry berperingkat.. hehehe

yea.. mmg banyak benda yang saya nak sharekan bersama sepanjang penyusuan dua tahun nie.. terlalu banyak pengalaman dan pembelajaran yg saya dapat.. terlalu indah untuk saya kenangkan.. alhamdulillah dapat menjayakan penyusuan dua tahun suatu nikmat dan rezki yang Allah berikan kepada saya.. 

Alhamdulillah Allah mudahkan perjalanan saya.. pengalaman paling sakit saya hanyalah ketika kena nipple luka.. masa tue umur ziqri setahun tiga bulan.. terluka buka sebab digigit.. tapi sbb posisi penyusuan bujang kecik tue yg bermacam aksi.. ziqri xpernah menggigit sehingga ibunya terluka.. ziqri baik.. sekadar gigit² manja tue adalah.. seingat saya itu jek lah pengalaman 'ngeri' saya sepanjang penyusuan.. bleh baca kisah saya di sini.. LUKA.. bleh tau juga ape saya wat utk ubat luka tersebut..

pengalaman mengembara bersama EBM.. hehe mengembara la sangat.. terbang bersama EBM ketika pulang ke kampung di sabah dan ketika berkursus di kelantan.. kisah nie saya xrajin xsempat lagi nak sharekan di blog.. mmg nak sangat share cter mcmaner saya bawa pulang EBM ketika pulang berhari raya di sabah.. seminggu lebih di sana byk gak ebm yg dapat dikumpul dan di bawak pulang ke johor.. sebelum balik tue, sibuk mencari cooler box, mencari ais, sebelum terbang tue hasben sibuk mempacking ebm.. hehe pengalaman terlalu indah bl ingat semula.. kali kedua terbang bersama ebm adalah ketika 3hari berkursus di kelantan..  time nie saya hanya membawa pulang menggunakan cooler bag sahaja.. tapi cukup puas hati dapat membawa hasil untuk anak..

sesekali mmg ade terdengar wat ape bersusah payah nak nyusukan anak.. perah sana sini.. nak angkut ke sana sini.. bermodal itu ini.. terpulang anda nak bunyi ape pun.. saya tau ape yg saya beri adalah untuk kebaikan anak saya untuk jangka masa panjang.. anda nampak benda ini sesuatu yang payah atau susah.. tapi saya rasa SERONOK.. terlalu SERONOK melalui semua pengalaman ini.. 

selain di blog nie.. saya banyak sharekan gambar menarik untuk saya kenang.. bagi kekawan yg nak tgk bleh klik link nie yea.. REZKI ZIQRI.. bagi anda yg nak tgk saje lah.. kalau xnak tgk xpe.. tujuan saya wat album tue pun hanya untuk kenangan saya.. bukan tujuan menunjuk².. argghh sungguh rindu dengan rutin dan aktiviti mengumpul.. insyaAllah penghujung tahun nie saya akan mulakan semula rutin n aktiviti itu.. opssss hehehe rasa nak wat entry khas gak lah psl statement itu.. hehehehe


sekali lagi.. ingin saya ucapkan terima kasih kepada semua yang menjadi 'pensemangat' saya selama saya berusaha untuk menjayakan penyusuan dua tahun ini.. terima kasih paling utama skali mestilah pada anak saya muhammad ziqri.. tiada dia tiadalah saya dapat merasa pengalaman menyusukan ini.. terima kasih pada suami mohammad fauzie yang banyak beri sokongan dan pertolongan.. terima kasih pada emak ayah saya, MIL, FIL, teacher² di Taska Krista Taman Nusa Indah dan kepada semua² lah yea.. 

sebelum saya menutup bicara entry kali ini chewaaaah.. saya sharekan sekeping duua tiga empat gambar bujang kesayangan saya..











imam muda Muhammad Ziqri Bin Mohammad Fauzie


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

Meal Shake istimewa utk anak anda


*
 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   


alhamdulillah.. dari umur setahun saya da mula berikan ziqri meal shake dan omega.. (ibu distributor kan.. harus la maner yg bleh diberi pada anak, anak akan dapat.. xkan ibunya sorang jek yang nak sihat..) hehehe

sekarang lagi nampak selera sungguh bl mkn.. bukan la maksud kesannya sehingga setahun yea.. tapi skang nie baru saya berikan ziqri meal shake secara konsisten.. sebelum nie ziqri menyusu badan.. bekalan ke nursery EBM.. bl dirumah saya bancuh meal shake dengan plain water.. agak payah gak nak suh dia abiskan segelas meal shake tue.. 

cuma skang ziqri dah dua tahun.. saya da mula kenalkan fm.. lebih mudah utk saya berikan meal shake padanya.. hanya campurkan sesudu kecil meal shake dalam bancuhan susu.. so sbb tue bleh konsisten stiap hari dia amik meal shake.. hehehe 

inilah muhammad ziqri.. senang hati saya skang tgk dia selera mkn .. alhamdulillah


ape pula kata ibu-ibu lain yg memberikan anak mereka meal shake..





Jika anak-anak anda mempunyai masalah-masalah seperti:

1. Kurang selera makan
2. Sering sembelit
3. Asma
4. Tidak fokus di dalam kelas
5. Sering selsema
6. Kurang berat badan

Anda perlukan Mealshake sebagai makanan tambahan untuk anak-anak anda.Jangan biarkan masalah ini berlarutan ya... Dapatkan offer Mealshake sebelum terlambat...


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe



Testimoni - Set Kurus Shaklee K2

Testimoni fresh baru kuar dari oven.. hehehe teruja.

alhamdulillah.. 

bila customer puas hati dapat melihat jarum penimbang di angka yang beliau mahu, saya tumpang gembira juga.. hehe rajin adik saya sorang nie update status fb dia dengan vitamin shaklee yang dia amik..  

biar gambar sahaja berbicara.. hehehe

model : Mazura Masuri


permulaan hari dia dengan vitamin Shaklee



dulu amat susah nak minum air masak.. saya kata salah satu dara nak diet ialah minum air masak yang cukup.. bukan main dia pulun air masak nak diet punya pasal.. terbaikkk



kesan empat hari bersama Shaklee



alhamdulillah.. seminggu bersama set kurus Shaklee.. Teruja.. terBAIKKK


seronok bl suami memuji


Shaklee hanya membantu.. hasilnya adalah hasil usaha zura mendengar cadangan diet yang saya beri.. banyak gak petua diet yang saya perturunkan kat dia.. seb baik dengar kata.. seb baik displin.. hasilnya dia sendiri puas hati.. 

DISPLIN tue PENTING yea.. anda mahu.. anda kena displin.. amik sebarang produk pun harga beribu-ribu pun kalau xde daya usaha dari anda, xde displin dari anda.. xkemaner kehendak anda itu.. hehehe


status dia hari ini. makan tak habis.


anda nak tau vitamin ape yang ade dalam set zura amik.. anda nak tau tips diet ape yang saya beri pada zura.. PM saya.. hehehe


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   

ESP ~ Pilihan Ramai

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   


alhamdulillah.. ESP Shaklee mmg jadi pujaan dan pilihan ramai.. ramai benar yg gemarkannya..  kena yea ESP shaklee menjadi Vitamin Paling Popular di antara vitamin shaklee yang lain.. 





ESP terkenal dengan soya yang sangat asli di mana tidak mempunyai apa-apa rasa, tidak menggemukkan dan ia kaya dengan protein. Mereka yang mengambil soya kebanyakan mengakui bahawa payudara mereka mudah bengkak dan mudah rasa kenyang sepanjang hari . Selain untuk menambah susu ia juga bagus untuk kesihatan kulit di mana ia memperbaiki sel-sel yang mata serta mencantikan kulit dan wajah kita secara tidak langsung. Sesuai di ambil oleh semua yea bukan hanya utk bf mom..


Fungsi Energizing Soy Protein
  • membina dan perbaiki sel-sel tisu badan enzim dan hormon
  • kehamilan, penyusuan, stress, pertumbuhan dan perawatan meningkatkan keperluan protein berkualiti
  • rambut, kuku dan kulit adalah daripada protein, protein berkualiti memperbaiki kesihatan dan meningkatkan pertumbuhan yang baik
  • protein adalah kunci asas imun melawan jangkitan
  • memberi tenaga
  • mencantikkan, menegangkan, menganjalkan kulit
  • membantu memekatkan dan mempercepatkan penghasilan susu

Siapa Yang Boleh Ambil
  • Ibu menyusu
  • Ibu hamil
  • Ibu dalam pantang
  • Mereka yang menghadapi kulit kusam, kering
  • Mereka yang ingin membina otot (body builder)
  • Mereka yang baru menjalani pembedahan – perbaiki sel, enzim, horm
  • Mereka yang ada gastrik
  • Mereka yang ingin menurunkan berat badan
Cara Minum
  • boleh diminum begitu sahaja
  • boleh dicampur dengan Milo
  • boleh dicampur dengan susu contoh Anmum, Fernleaf, Omega 3
  • boleh dicampur dengan Oren Twister
  • boleh dicampur dengan kurma, susu dan diblend dengan ais
  • atau apa-apa sahaja mengikut kreativiti anda
Cara Bancuh
Ia dibancuh dengan air panas suam. Jangan bancuh dengan air panas kerana ia boleh merosakkan zat yang ada di dalam ESP ini. Ingin lebih sedap, boleh shake.


** 18sx - ESP antara vitamin yg termasuk dalam set anjal tegang.. set apakah? hehehe




Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe