PHD untuk saya dan anak ~ Part II


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   

Selamat tengahari.. 

alhamdulillah perut da kenyang di isi dengan jemput² ikan bilis yg digoreng oleh opismate.. kes malas nak turun g cafe.. seb baik ade opismate yg rajin menggoreng.. saya hanya rajin menjadi tukang makan.. hehehe 

hari nie nak smbung semula kisah penyusuan saya.. kalau maner yg blum baca part I bleh la klik link ini yea.. PART I.. hehe byk benda nak dicterkan tue yg wat entry berperingkat.. hehehe

yea.. mmg banyak benda yang saya nak sharekan bersama sepanjang penyusuan dua tahun nie.. terlalu banyak pengalaman dan pembelajaran yg saya dapat.. terlalu indah untuk saya kenangkan.. alhamdulillah dapat menjayakan penyusuan dua tahun suatu nikmat dan rezki yang Allah berikan kepada saya.. 

Alhamdulillah Allah mudahkan perjalanan saya.. pengalaman paling sakit saya hanyalah ketika kena nipple luka.. masa tue umur ziqri setahun tiga bulan.. terluka buka sebab digigit.. tapi sbb posisi penyusuan bujang kecik tue yg bermacam aksi.. ziqri xpernah menggigit sehingga ibunya terluka.. ziqri baik.. sekadar gigit² manja tue adalah.. seingat saya itu jek lah pengalaman 'ngeri' saya sepanjang penyusuan.. bleh baca kisah saya di sini.. LUKA.. bleh tau juga ape saya wat utk ubat luka tersebut..

pengalaman mengembara bersama EBM.. hehe mengembara la sangat.. terbang bersama EBM ketika pulang ke kampung di sabah dan ketika berkursus di kelantan.. kisah nie saya xrajin xsempat lagi nak sharekan di blog.. mmg nak sangat share cter mcmaner saya bawa pulang EBM ketika pulang berhari raya di sabah.. seminggu lebih di sana byk gak ebm yg dapat dikumpul dan di bawak pulang ke johor.. sebelum balik tue, sibuk mencari cooler box, mencari ais, sebelum terbang tue hasben sibuk mempacking ebm.. hehe pengalaman terlalu indah bl ingat semula.. kali kedua terbang bersama ebm adalah ketika 3hari berkursus di kelantan..  time nie saya hanya membawa pulang menggunakan cooler bag sahaja.. tapi cukup puas hati dapat membawa hasil untuk anak..

sesekali mmg ade terdengar wat ape bersusah payah nak nyusukan anak.. perah sana sini.. nak angkut ke sana sini.. bermodal itu ini.. terpulang anda nak bunyi ape pun.. saya tau ape yg saya beri adalah untuk kebaikan anak saya untuk jangka masa panjang.. anda nampak benda ini sesuatu yang payah atau susah.. tapi saya rasa SERONOK.. terlalu SERONOK melalui semua pengalaman ini.. 

selain di blog nie.. saya banyak sharekan gambar menarik untuk saya kenang.. bagi kekawan yg nak tgk bleh klik link nie yea.. REZKI ZIQRI.. bagi anda yg nak tgk saje lah.. kalau xnak tgk xpe.. tujuan saya wat album tue pun hanya untuk kenangan saya.. bukan tujuan menunjuk².. argghh sungguh rindu dengan rutin dan aktiviti mengumpul.. insyaAllah penghujung tahun nie saya akan mulakan semula rutin n aktiviti itu.. opssss hehehe rasa nak wat entry khas gak lah psl statement itu.. hehehehe


sekali lagi.. ingin saya ucapkan terima kasih kepada semua yang menjadi 'pensemangat' saya selama saya berusaha untuk menjayakan penyusuan dua tahun ini.. terima kasih paling utama skali mestilah pada anak saya muhammad ziqri.. tiada dia tiadalah saya dapat merasa pengalaman menyusukan ini.. terima kasih pada suami mohammad fauzie yang banyak beri sokongan dan pertolongan.. terima kasih pada emak ayah saya, MIL, FIL, teacher² di Taska Krista Taman Nusa Indah dan kepada semua² lah yea.. 

sebelum saya menutup bicara entry kali ini chewaaaah.. saya sharekan sekeping duua tiga empat gambar bujang kesayangan saya..











imam muda Muhammad Ziqri Bin Mohammad Fauzie


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp : 012 711 1260
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe

1 comment:

Ietams said...

Seronok & puas bila dah phd bf kan..