Posts

Showing posts from May, 2012

Ringkasan Kegunaan GLA Complex

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

GLA complex ~ saya giler kan kamuuuuuu (^_^) GLA Complex antara vitamin kegemaran dan vitamin yang saya paling suka gler.. saya da rasa.. saya da amalkan secara konsisten.. saya sendiri dapat rasa kesannya.. sbb tue saya gilerkan GLA ini.. bulan mei ni mmg bulan promosi GLA tapi sayangnya saya sedang berpantang GLA selama sembilan bulan.. huaaaaa GLA tidak sesuai di amik oleh org peknen :(
kenapa saya terlalu gilerkan GLA ini.. anda lihat sendiri rajah dibawah.. pengambilan yang konsisten, istiqomah insyaAllah bleh wat muka anda kelihatan glowing² gitu.. bleh wat anda rasa yakin dengan kulit wajah anda.. itu yg saya rasa..
credit rajah comel di atas : mommy hadha saya @ owner yoursupermom.blogspot

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :
Email : honeywawa85@gmail.com SMS/ WhatsA…

Handling Frozen Expressed Breast Milk (EBM)

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Cara termudah untuk memahami cara2 untuk mengendalikan frozen EBM 
Cute jek picca nie kan..  (^_^)





credit to Puan Nihadriz  **thanks Puan Lin Talib sebab bagitau siapa pelukis kreatif ni**  Mudahkan?? Nak seribu daya.. tak nak seribu dalih  Peace!


credit to Umi Ilham


Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :
Email : honeywawa85@gmail.com SMS/ WhatsApp :012 711 1260 Facebook Fanpage  :Nur Salwa E-Shoppe


Normal atau pembedahan : Bukan hanya kerana saiz bayi

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

" Saya taknak makan vitamin masa mengandung takut baby gemuk la" kata Sue pada kawan sepejabatnya Asmi.
" Bukan bagus ke kalau baby membesar dan sihat?" tanya Asmi. " Memang bagus tapi Sue tak nak kena operate" balas Sue.
Masa yang ditunggu makin hampir...namun tanpa di duga, Sue terpaksa melahirkan anaknya secara pembedahan kerana komplikasi yang dihadapinya. Paling menyayat hati suami dan ibu bapa Sue ialah anak yang dilahirkan cukup bulan itu hanyalah 1.7kg dan terlalu kecil. Doktor kata bayi Sue tak mendapat cukup khasiat sepanjang dalam kandungan. Waktu itu Sue rasa menyesal kerana tak menjaga pemakanan dan mengamalkan vitamin yang disarankan Doktor.
Doktor meminta bayi Sue dimasukkan dalam incubator dan dipantau selama beberapa hari.
************************************************************…

Tips minum air masak dengan banyak

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

" 2liter !! susahnya nak minum air sebanyak tue.." " nak minum air masak? air manis xboleh ke? " " malas la nak minum air, nnt asyik ke tandas jek"
antara alasan kiter mengapa kiter payah sangat nak minum air walaupun tahu banyak khasiat air dalam badan kiter.. bagi yang tak pernah tahu yg air memang sangat diperlukan oleh badan bleh baca di entry saya lepas kepentingan air.. Tubuh kita terdiri dari 70% air. Jadi pengambilan air yang banyak perlu untuk sistem badan kita.

Kita disarankan supaya mengambil sekurang-kurangnya 2 liter atau 8 gelas air sehari. Dengan pengambilan makanan tambahan, lebih air diperlukan untuk melarutkan supplemen tersebut ke dalam badan. Tahukah anda, dengan pengambilan air yang betul, anda dapat memastikan penggunaan air yang optimum di dalam badan? InsyaAllah, hari ini saya kon…

Badan anda sangat perlukan air

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

ANTARA saranan asas yang sering diberikan pakar perubatan dan pemakanan ialah minum banyak air iaitu sekurang-kurangnya lapan hingga 10 gelas atau dua liter sehari untuk mengekal dan meningkatkan kesihatan. Bagaimanapun, untuk minum air sebanyak itu bukan mudah kerana ia bermakna kita kerap berulang ke tandas dan bagi sesetengah orang, terutama yang berumur, ia sungguh menyusahkan dan dianggap masalah atau gangguan. Malah, ada orang bimbang mereka mengalami masalah kesihatan tertentu jika kerap buang air kecil. Pada kebiasaannya, pundi kencing dikosongkan setiap empat jam. Jadi buang air kecil enam hingga tujuh kali sehari adalah perkara normal bagi individu sihat yang minum air secukupnya. Pundi kencing bertindak sebagai tempat menyimpan air kencing dan boleh mengembang untuk menampung sehingga 350 hingga 550 militer air kencing.…

berbaloi untuk anda miliki set cantik ini

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. as salam semua..  seperti yang kerap saya war2kan di fb, bulan nie adalah bulanpromo cantik.. memandangkan byk tarikh istimewa wanita yg jatuh pada bulan Mei sesuai sangat lah ngan promo kami..   Euphoria Skin Care Set  mengandungi vitamin seperti di bawan
* b complex * vitamin c * vitamin e * gla complex * energizing soy protein
pengambilan set diatas secara konsisten insyaAllah membantu anda mendapatkan kulit yang cantik berseri, tegang anjal dan glowing2 gitu.. (^_^).. tetapi bagi mereka yang mempunyai kekangan utk mendapatkan set lengkap di atas.. memadai untuk anda mencuba dulu dua vitamin set skin care badget yang kami sediakan iaitu

GLA COMPLEX: Kajian mendapati pengambilan Gamma linolenic acid (GLA) daripada minyak Evening Primrose secara berterusan membantu masalah jerawat, ekzema atopik, sindrom pra-haid (PMS), psoriasis …

Vivix : Minuman Botanika Campuran | supplement terbaik

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.




Masih tercari-cari penawar untuk melambatkan penuaan? Tapi takut dengan produk-produk yang dipasaran . Saya nak share tentang satu produk semulajadi untuk menyelesaikan masalah anda. Boleh juga digunakan sebagai makanan tambahan untuk pesakit diabetis. Bagi menurunkan gula dalam darah.
Produk ini tidak sesuai untuk wanita yang menyusu dan mengandung.

Pada yang masih tercari-cari hadiah apa yang sesuai untuk hari lahir ataupun ulangtahun perkahwinan ibu dan ayah. Ya. Inilah yang paling sesuai. Tiada hadiah yang paling bernilai melainkan kesihatan. Insyaallah.


Vivix™ Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri…