GLA membantu mengatasi simptom PMS


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.   



Anda mungkin di antara wanita yang mengalami sindrom prahaid setiap kali period. Mereka yang mengalaminya saja yang tahu betapa tidak selesanya bila tiba waktu tersebut. Sindrom pra haid ini lebih sekadar sakit senggugut. Anda mungkin turut merasa sakit payu dara, mual, mood swing, dan macam-macam lagi. Simptom-simptom ini adalah disebabkan ketidakstabilan hormon. 

Kajian terkini mendapati asid lemak perlu (essential fatty acid) GLA bersama vitamin E mampu mengurangkan simpton PMS ini. 



The researches studied the effects of giving 120 women 1-2 grams of a combination of essential fatty acids for a period of 3-6 months.  The essential fatty acids given to the participants included oleic acid, gamma linolenic acid (GLA), linolic acid as well as other polyunsaturated acids.  Vitamin E was also added this combination.  The study participants noticed a significant decrease in PMS symptoms and side-effects, if experienced, were mild and insignificant.  The researchers feel that this new pill shows great promise in the treatment of PMS for women.



The study results by the researchers in Brazil helps prove that the use of essential fatty acids does provide relief from symptoms of PMS.  Until a pill is made especially for the purpose of treating PMS, women can find relief by adding more essential fatty acids to their diet or taking evening primrose oil and a vitamin E supplement. 




Mengapa Evening Primrose Oil (EPO) disarankan? Kerana kandungan EPO sebenarnya adalah GLA. Dengan Shaklee, anda tidak perlu mengambil 2 pil berasingan (EPO & Vitamin E) kerana GLA Complex sahaja sudah mencukupi. Kandungan GLA Complex terdiri daripada GLA, minyak bunga matahari danvitamin E! Ramai yang mengakui kini simptom PMS berkurang dengan pengambilan GLA Complex. Ini antara testimoninya..


Pn. R
"Pada 29.05.2012 saya rasa senggugut saya dtg tp tak lah sakit teruk..tpi selalunya kalau dtg sengugut saya selalunya lebih dari 4 hari..tpi skrg saya tak rasa lagi pada hari selasa 01.05.2012.mungkin disebabkan mkn GLA ( Saya start Shaklee 28.05.2012)"** 




Pn Yati Napi
Period memang ke laut sejak lepas bersalin…lps cba GLA, barulah on time tiap bulan datang..plus jeragat dah semakin menghilangkan diri,,,eheheh…”
Sumber: Mychibibox

Selain dapat membantu mengurangkan period pain, ada banyak lagi khasiat GLA Complex kepada wanita. Nak tahu apa dia? 



saya sukakan GLA nie.. terlalu suka.. pengambilan GLA hampir 3botol wat muka saya nampak bersih dan yakin.. (edisi up diri sendiri hehehe).. botol ke3 tue saya xdpt abiskan tup tup pembawakan pulak.. hehe GLA tidak boleh di amik oleh ibu mengandung yea.. so terpaksa la saya bersabar.. huhuhu mmg gian sgt nie nak mkn GLA.. hehe sebab nak kulit muka cantik n glowing² gitu.. rasa rugi xdpt mkn GLA.. geram jek tgk stok GLA yg ade di rumah tue.. 


Jika anda berminat untuk mencuba GLA Complex, boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi. Mereka yang telah mencuba GLA Complex ini pasti akan menyukainya sangat² hehehe

Lagi info tentang GLA Complex di sini.





Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      
Facebook Fanpage  : Nur Salwa E-Shoppe




No comments: