Posts

Showing posts from July, 2012

Fakta menarik tentang Kebaikan Vitamin C

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease*
 Adakah anda perlukan vitamin C? Sebenarnya soalan ini tidak perlu ditanya lagi, sebaliknya “Vitamin C yang manakah yang paling efektif?” Vitamin C adalah sejenis vitamin larut air, yang biasnya didapati dalam buah-buahan sitrus, beri dan sayuran. Apakh fungsi vitamin C ni? Fungsi Vitamin CANTIOKSIDAN – diperlukan untuk memerangi radikal bebas dalam tubuh, mencegah kanserMENINGKATKAN FUNGSI METABOLIK TUBUH – terlibat dalam membina dan memperbaiki tisu, meningkatkan fungsi kelenjar adrenal dan membina gusi yang sihat.MENGELAKKAN ATHEROSCLEROSIS – arteri mengeras apabila timbunan kolesterol jahat (LDL. vitamin C merendahkan paras LDL dan menaikkan paras HDL.PEMBENTUKAN & PEMELIHARAAN KOLAGEN – kolagen tubuh memerlukan vitamin CIMUNITI – meningkatkan imunitiSERAP ZAT BESISINGKIR TOKSIN – Vitamin C bergabung dengan toksin da…

CHECKLIST PENYUSUAN YANG BERJAYA

Image
Syukur. Semakin ramai yang membuat pesanan vitamin-vitamin Shaklee daripada saya, khususnya daripada kalangan ibu-ibu menyusu. Penting bagi seseorang ibu yang menyusukan bayi itu mengambil vitamin demi mengekalkan kesihatan diri yang optimum sekaligus menambahkan nutrisi ke dalam susu ibu. InshaALLAH.

Antarafeedbackyang saya terima :- warna susu dan urin berubah kekuningan/ kehijauansusu jadi lebih pekatbaby tidur lebih lena dan lebih lamakurang letih, lebih bertenagaNamun, ada juga yang mengakui tidak mendapat kesan yang diinginkan seperti susu tetap macam biasa atau mungkin badan bertambah letih. Ini adalah normal dan positif, dan kita panggil ia sebagai healing crisis (proses pemulihan), yang mana saya akan kupas lebih lanjut dalam entry yang lain.

Khusus untuk anda yang mengikuti perkembangan blog ini, saya sediakan senarai semak untuk anda.

SENARAI SEMAK PENYUSUAN SUSU IBU YANG BERJAYAkekerapan mengosongkan breast melalui direct feeding atau pumping - ini saya usahakan utk share jadu…

Perbezaan ESP dengan soya lain dipasaran..

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Sejak akhir2 ni..ramai sgt yg bertanya dan meragui khasiat ESP dan menyamakan dengan sumber soya biasa..kat sini saya buat sedikit summary dan pemahaman supaya setiap kite yg ambil ESP mengambilnya dengan ilmu dan dengan ilmu itu baru kite yakin dan bila yakin baru laa khasiatnye akan betul2 terserap dan diserap sepenuhnya oleh badan dan memberikan hasil yang kite inginkan...makan tanpa ilmu tak bermakna apa2 malah akan memberi impak yg tak bgs sebab kite akan mudah goyah dan ketidakyakinan itu sendiri akan memungkinkan kite tak mendapat khasiat yg sepenuhnya dari ape yg kite makan dan ambil...

ESP ialah protin..kenapa protin penting?
Sbb Protein adalah makanan terpenting untuk badan kita. Tubuh badan kita terdiri daripada protein seperti tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin…

MAHUKANNYA

Image
(^_^)
alhamdulillah kandungan masuk 24 minggu..  perancangan untuk dapatkan ini insyaAllah untuk  MISI PENYUSUAN KEDUA  mahu gunakan hikmat 
credit picca : http://www.mybreastpumpshop.com/




Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 854112].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :
Email : honeywawa85@gmail.com SMS/ WhatsApp :012 711 1260



Ramadhan and Breastfeeding

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

info sharing daripada SusuIbu.com

 ** thx to kak cery juga (^_^)
What and how to supplement your diet during Ramadhan?
You should be getting enough protein, vitamins and minerals and more is in fact recommended for you since it is known that certain vitamins such as vitamins C and B are known to be destroyed during stress, pollution or due to consumption of medication and birth control pills. The surest way to ensure your required daily nutrients are adequate is by choosing high quality supplements that meet or exceed the RDA requirements. Whenever you choose any supplements, be sure to check out its labels for the US RDA. It must be at least 100% of the US RDA or more for vitamins and the combination of calcium, magnesium and phosphorus should be around 60/50/45% ratio because if more, it will not dissolve and be absorbed into yo…

mudah menggunakannya | Get Clean Water Pitcher Shaklee

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Salam ramadhan hari ke 6.. (^_^)
alhamdulillah saya masih dapat berpuasa ramadhan ke 5.. insyaALLAH jika dapat berpuasa ari nie smpai ke ptg, cukupla 6 hari.. hehe
ari nie nak share keterujaan saya menggunakan Get Clean Water Pitcher Shaklee.. mmg best.. mmg berbaloi saya beli.. dulu asal g shaklee jek ziqri akan tuju kat satu meja nie.. kat meja nie diorng ade sediakan Get Clean Water Pitcher Shaklee.. bleh minum.. naik segan plak asal dtg jek ziqri akan sebut "nak air, nak air".. 
walaupun kat umah mmg sudah ade satu penapis air jenama xxxxxxx, tapi xsalah saya nak mencuba Get Clean Water Pitcher Shaklee.. nampak comel dan mudah disenggara.. mudah digunakan.. xperlu la nak susah payah pasang kat paip sinki.. bleh letak kat maner yang anda suka.. kat meja mkn ke , kat kabinet dapur ke..
cter tentang filter plak, anda xpe…

PERFORMANCE DRINK | pilihan ramai

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

selamat pagi.. berita baik di awal pagi ramadhan ke 5 (^_^)
stock Performance Drink (PD) sudah berada di Malaysia.. fuhhh hampir sebulan gak lah pd kehabisan stock.. habis stock di seluruh Malaysia tau.. mmg sangat² menjadi pilihan ramai untuk wat persediaan bulan puasa.. bulan ramadhan belum masuk pun, tapi stock PD da kekeringan.. 
Kenapa PD menjadi pilihan ramai di bulan puasa ini?

* Minuman Hidrasi Semulajadi  * Sesuai diminum sebelum, semasa dan selepas melakukan aktiviti fizikal * Memuaskan rasa dahaga * Terbukti secara klinikal menghidratlebih baik daripada air. * mempunyai lebih banyak elektrolit * menyediakan lebih banyak tenaga berbanding dengan minuman penghidratan popular * Mengandugi Proprietari OPTI-LTYE ™ elektrolit yang unik dengan campuran karbohidrat bagi membekalkan tenaga segera dan berterusan * Menyokong penghidratan…

Tips Turunkan Berat Badan | cara yang betul

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Bulan ramadhan/puasa, rata² ramai yg amik peluang untuk menurunkan berat badan.. mahu kelihatan cantik slim di hari raya kan.. tapi xkan hanya mahu kurus di hari raya sahaja.. mcmaner nak kekal slim utk bulan² berikutnya.. saya sharekan tips turunkan berat badan dengan cara yg betul dr Mommy Lyna
Nak kurus, turunkan berat badan… simple saja sebenarnya. Bukan roket sains. Konsepnya –> bakar kalori setimpal dengan yang diambil. Tapi.. bagaimana caranya?
Look.. biasa tak kita dengar, atau alami sendiri situasi semacam ni:
Eton cuba menurunkan berat badan dengan mengamalkan ‘diet’. Dia mengawal semua jumlah kalori yang diambil, melakukan senaman untuk mengurangkan berat badan. Akan tetapi, musim kenduri amat menakutkan Eton, kerana dia boleh naik berat badan dengan begitu drastik selepas makan kenduri.
Penat kan macam tu. Makan bany…