Posts

Showing posts from August, 2012

Penyusuan Ketika Hamil Tidak Mudaratkan Kandungan

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Info sharing oleh Intan Mas Ayu daripada KIM. Semoga dapat menjadi panduan buat semua. InshaALLAH.

Soalan:
Saya kini mengandung lima minggu. Doktor menasihatkan saya menghentikan penyusuan susu ibu kepada anak kedua yang baru berumur lima bulan. Dia khuatir saya tidak mampu menyusukan dua orang anak dalam satu masa memandangkan saya bertubuh kecil. Persoalannya, bolehkah penyusuan susu ibu memudaratkan kandungan? Adakah kehamilan boleh merencatkan penghasilan susu dan perlukah saya mengambil supplement untuk menambah susu? Zuraini Mohamad Redhuan Sepang, Selangor
Jawapan:
American Academy of Pediatrics menyarankan bayi diberi susu eksklusif dalam enam bulan pertama tanpa diberi sebarang jenis supplement formula, air atau makanan dan terus menyusu badan sepanjang tahun pertama dan seterusnya. Untuk pengetahuan anda, sepanjang tempoh …

TESTIMONI | Set 3Gem membantu penghidap Gastrik

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
as salam 
perkongsian dari seorang pengguna Shaklee.. lama beliau menghidap gastrik.. alhamdulillah sekarang bertemu dengan penawar.. Alhamdulillah Shaklee vitamin semulajadi membantu beliau.. 







Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 854112].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.

Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
♥ Page : Nur Salwa Vitamin E-Shoppe

Khasiat Vivix Shaklee | Vivix Galore!

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Vivix merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia tahun lepas. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.
Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
Siapa yang memerlukan Vivix?  Ya, sesiapa sahaja (dewasa) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan.
Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sin…

Sijil Halal Shaklee 2012

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Menjawab pertanyaan beberapa orang potential customers mengenai status halal produk Shaklee Malaysia, di sini saya letakkan Sijil Halal Shaklee 2012 - yang dikeluarkan pada 6 Februari 2012.
Semoga membantu kalian inshaALLAH.


Kalian boleh refer di sini
Sijil halal ini dikeluarkan oleh Islamic Services of America (ISA). Islamic Services of America (ISA) adalah satu badan Islam di Amerika Syarikat yang diiktiraf oleh JAKIM.
Kalian oleh refer di laman web JAKIM untuk meyakinkan diri anda lagi. Lihat pada mukasurat 33. Senarai ini adalah yang telahdikemaskini pada 31 July 2011.
Senarai badan Islam luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM




Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 854112].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Ind…

Kepentingan Omega 3 DHA dan EPA pada kanak-kanak

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pada usia awal, kanak-kanak memerlukan pelbagai jenis sumber makanan antaranya karbohidrat, lemak, protein, fiber, mineral, dan vitamin.Terdapat beberapa jenis lemak yang perlu di ambil oleh kanak-kanak demi pembentukan minda dan fizikal yang optimum. 
Untuk mendapatkan kesihatan yang baik, si kecil memerlukan kandungan lemak seperti linoleik asid dan alpha - linolenik asid yang juga dikenali sebagai asid lemak perlu. Asid lemak perlu adalah sejenis lemak yang perlu diambil dari makanan. Hal ini kerana, badan manusia tidak mampu untuk menghasilkannya sendiri.Kedua-dua kandungan ini boleh di dapati daripada lemak sayuran serta produk tenusu seperti susu.
Alpha - linolenik asid akan ditukarkan kepada Omega - 3 yang juga amat penting dalam membantu otak kita berfungsi secara normal. Selain itu, contoh Omega – 3 yang lain ialah…

SALAM LEBARAN

Image
entry terlekat sehingga raya ke3 entry baru scroll bawah yea  (^_^)

SELAMAT HARI RAYA  AIDILFITRI MAAF ZAHIR BATIN 
kepada semua pengunjung blog nursalwa.blogspot.com
istimewa juga kepada semua pelanggan blog  nursalwa.blogspot.com  juga page Nur Salwa Vitamin E-Shoppe

sedikit pesanan dari owner blog (^_^)
- berhati-hati memandu untuk semua perjalanan anda di musim perayaan ini - pengambilan vitamin jangan dilupakan yea.. makan dan minum pelbagai, kesihatan juga harus dijaga - bagi bf mom, aktiviti mengepam perlu diteruskan yea.. cuti² gak, anak pun 247 ngan kiter tetapi untuk menten hasil tenusu tue, mengepam laaa seperti biasa.. dan jika "malas" sgt pun @ aktiviti penuh, curi² masa laaa juga untuk mengepam yea..  - bekalan vitamin abis @ tertinggal, jangan risau.. jika anda berdekatan ngan saya (batu pahat, Johor), sila² hubungi saya untuk mendapatkan vitamin anda yea.. seminggu saya berada di kampung.. 


Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 854112].. Saya membuat penghantaran produk ke sel…

Lawan Kuman Dengan Nutriferon

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
as salam dan selamat pagi.. 
sabtu lepas, en.suami demam.. badan panas, tapi rasa gigil.. baring berselimut cuti hujung minggu tue.. bl dia kata badan xsedap, awal lagi saya da mtk dia amik NUTRIFERON.. tp ehmmmmm org lelaki kan.. payah.. ahad mlm xtahan, dia ajak g klinik saya temankan.. Isnin dpt MC... mkn ubat yg klinik bg da dua ari tp masih rasa xselesa badan..
mengeluh ngan saya mmg jawapan saya ~ amiklah NUTRIFERON tue.. dan akhirnya.. sahur pagi ari rabu baru saya npk dia amik.. InsyaAllah ok tue.. pg nak g keje pun nampak cergas n sihat.. en.suami adalah penggemar panadol.. tp bl saya standby nutriferon di rumah, saya buang semua jenis panadol.. hehehe
Apa itu Nutriferon? Ia adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ia lebih ketara berkesan ke atas mereka yang mempunyai mas…

Vitamin Shaklee Buat Ibu Hamil

Image
Cadangan vitamin untuk ibu hamil.

OsteMatrix(calcium magnesium) - 4 biji sehari
Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. …

COD vitamin Shaklee di Batu Pahat

Image
as salam.. 
raya tahun nie insyaAllah giliran kampung saya di Batu Pahat, Johor.. seminggu saya akan berada di kampung.. insyaAllah sabtu pagi saya akan gerak dr jb ke batu pahat.
Berminat untuk mendapatkan vitamin Shaklee secara COD? anda bleh hubungi saya, kiter set masa dan tempat, kiter jupe.. dapat jupe saya (^_^) dan dapat terus FREE CONSULTATION.. lagi best jika sebelum saya gerak ke kampung, anda wat pesanan vitamin.. nnt bleh trus jupe.. saya insyaAllah akan bawak sekali stock vitamin yg mendapat permintaan ramai.. 
di Batu Pahat saya akan berada di Taman Soga, Parit Sulong, Parit Hj Noor Jalan Kluang.. tapi jika bergerak mengikut family beraya dr luar 3 kawasan tersebut, kiter kena set masa la yea untuk berjupe.. hehehe



Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 854112].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | Wh…

Info Produk : Advanced Joint Health Tablet

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan
Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi sendi. 
Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.
** menyokong keselesaan sendi ** membantu mengekalkan tulang rawan ** memelihara tis…

Wanita hamil dengan simpul biawak?

Image
*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

selamat tengahari semua.. salam 25 ramadhan (^_^)
wanita hamil dengan simpul biawak..? ape kaitan.. ? hehehe saya biasa sebut simpul biawak dengan maksud yg lain adalah kaki kejang.. hehe 
alhamdulillah kandungan saya da masuk minggu ke 27.. yup... sebelum nie mmg saya kerap sangat kena simpul biawak nie.. dr masa mengandungkan ziqri pun kena gak.. bl tanya kat doc, dia kata sbb saya kurang minum susu.. hehehe yea.. mmg sangat kurang.. xminum langsung pun susu utk ibu mengandung.. saya minum susu segar jek.. hehehe xsama doc cakap.. kalau xmo minum susu, bleh amik vitamin kalsium.. haaa yg nie mmg saya amik.. saya amik ostematrix.. 
sebelum peknen lagi, saya mmg ade amik ostematrix nie.. tapi amik dua biji sehari sebelum tdo.. bl da peknen pun amik dua bj gak sbb pk da ade minum susu tiap mlm.. hehehe tp tue la.. asyik kena simpul…