Adakah Collagen Powder Shaklee selamat untuk IBU MENGANDUNG dan MENYUSU?


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Memang hot stuff Collagen Powder daripada Shaklee ni. Ujian klinikal membuktikan kesan positif ke atas kulit selepas 8 minggu penggunaan dari segi peningkatan kadar kelembapan kulit, kedut dan garis halus yang berkurang, rambut yang semakin cantik dan lain-lain. Boleh refer entry sebelum ni.


Namun, memandangkan kebanyakkan pengunjung blog dan Facebook saya terdiri daripada ibu menyusu dan hamil, mereka juga mahu kelihatan cantik. Jadi, bolehkah mereka (ibu menyusu dan hamil) mengambil Collagen Powder ini? Jom baca jawapan terbaik.
Adakah Collagen Powder Shaklee selamat untuk IBU MENGANDUNG dan MENYUSU?
Secara asasnya, kolagen selamat malah diperlukan untuk menjaga kulit agar tidak mengalami rekahan (stretch mark) bagi wanita hamil. Namun, ibu-ibu harus berwaspada pada bahan-bahan yang digunakan, kerana ada bahan yang tidak sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu. Malah, harus tahu juga bahawa produk² kolagen ni tidak diuji terhadap wanita hamil dan menyusu. Oleh itu, ibu-ibu kena periksa dulu apa bahan yang digunakan. Contohnya dalam Collagen Powder Shaklee ni mengandungi sejenis herba bernama Pfaffia yang tidak sesuai untuk wanita hamil kerana ia memberi kesan kepada hormon mengandung. Tapi jangan risau, ibu mengandung boleh menggunakan Collagen sebagai masker.Bagaimana dengan ibu menyusu? Ibu menyusu boleh hubungi saya untuk mendengar satu cerita (^_^)

Mahu mengetahui resepi masker collagen Shaklee ni. Jangan malu-malu hubungi saya.


Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 854112].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260      

Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca