Kelahiran HERO kedua

Alhamdulillah ari nie da 30 ari berpantang.. opss da 30 ari baru nak kenalkan hero kedua nie di blog.. hihihi si ibu xberkesempatan nak update blog. Nie pun da bape kali masuk kat draft. Cter ckit2.. (^_^)

Hero pertama muhammad ziqri bin mohammad fauzie.
Hero kedua muhammad muqri bin mohammad fauzie.

Sama seperti ziqri dulu, bersalin awl 10 ari dr due date. Si adik plak awl 11 ari. Tarikh dijangka bersalin cantik 10/11/12 tapi adik kuar awl 30/10/12. Nak sama angka ngan tarikh abg dia la tue 12/03/12. Hihihihi

Angka tarikh lahir sama. Crita kelahiran pun lbh kurang sama gak. Ziqri dulu awl pg azan subuh ade tanda kuar. Kuar tanda darah (kembar darah org tua kata). Muqri plak awl pg azan subuh kuar tanda air (kembar air). So awl pg tue bersiap2, sempat anta ziqri ke nursery dulu baru bedezupp ke spital.

Org tua kata kembar darah sakit. Yea.. ms ziqri dulu sakit perutnya.. masuk spital pg khamis awl pg jumaat kul 3pg baru ziqrinya kuar. Beza ngan muqri.. smpai spital bukaan da 4cm tp saya msh xrasa sakit.. sarapan di bilik saringan dlm kul 9pg trus kena anta g laboor room.

Bersalin kali nie en.suami dpt teman saya di laboor room :-).. en.suami dpt masuk dlm kul 10pg.. lbh kurang kul 10 lbh doc masuk n dengar dia kata masuk ubat. Lps nurse masukkan ubat trus sakit pun dtg. Akhirnya kul 1105 pagi lahirlah hero kedua kami. Alhamdulillah

Muhammad muqri pandai mtk utk disusukan.. selepas muqri dibersihkan, dr laboor room nak masuk ke wad, 'bising' jek mulut dia.. xmenangis tp berbunyi manja gitu.. mmg tau dia mtk susu. Smpai jek kat wad trus dpt susukan dia. Beza dgn ziqri dulu. Kurang ilmu kan. Lmbt ziqri dpt menyusu. Huhu sian ziqri.

14 hari lg tempoh berpantang. Tp rasa bdn nie mcm dah lama jek abis pantang. Kali nie dr mula peknen smpai berpantang sepenuhnya dengan vitamin shaklee. Berpantang denga  set berpantang shaklee. Muqri baby shaklee saya. Hihihi





1 comment: