Posts

Showing posts from December, 2012

sepanjang kehamilan bersama vitamin Shaklee - BEST!!

Image
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. alhamdulillah..sekarang saya ibu kepada dua hero.. dua pengalaman mengandung yg berbeza.. mengandungkan anak pertama saya tidak amik berat langsung ttg keperluan vitamin.. vitamin yg diberi oleh nurse di klinik kesihatan pun tidak sepenuhnya saya amik.. makan ikut mood.. ohh siannya anak ibu - ziqri.. keadaan saya time tue pun mmg lemah.. muntah dan loya yg teruk.. badan tidak cergas.. dr awal kandungan sehingga kandungan masuk bulan ke lima, saya sampai opis pagi, mesti trus lepak di bilik fail.. saya tdo.. kantoi.. bdn mmg xlarat.. letih.. phm jek la bl kata mabuk.. agak2 dlm kul 9pg saya bangun then baru dpt wat keje.. itu pun msh dlm keadaan tidak bermaya..  
hamil anak kedua... dah kenal shaklee.. da tau keperluan vitamin pd badan kiter.. da rasa ruginya bl satu hari xamik vitamin.. alhamdulillah.. hamil anak kedua say…

Fenomena mengendong anak

Image
wahhh tajuk entry.. bukan main.. hahaha xde lah fenomena sgt.. org lain da biasa kendong2 anak nie.. kami jek baru terjebak..  mmg rasa seronoknya.. bestnya.. (^_^)
layan tiga gambar kami yg fresh nie  en.suami selesa menggunakan wrap semasa kami window shopping di Jusco 
kepenatan.. hehehe bl si abg mtk didukung.. tp msh larat sbb si adik tidak menjadi beban kat papa.. mmg selesa dan best guna wrap nie..
 ini plak si adik bersama ibu.. hehehe
best x anda tgk kami? nak blajar..? saya sendiri baru belajar kendong2 baby nie..  utk pkai wrap nie saya blajar melalui Youtube
jika anda mahu, satu bengkel baby wearing akan diadakan..  butiran acara seperti dibawah saya sudah wat pendaftaran..  anda?




Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Nur Salwa Ishak ♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 ♥ Emel : honeywawa85@gmail.com ♥ Lama…

mulut bau harum dengan Alfalfa Shaklee

Image
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. masalah bau mulut.. pastinya agak kurang menyenangkan.. segan  dan kurang selesa.. ade sesetengah org tidak mengetahui yg dia ada masalah mulut berbau.. 
Antara punca bau mulut ialah:
1-Dari dalam mulut (Mewakili majority punca bau mulut).
-Kerosakan gigi.
-Plak gigi.
-Gigi berlapis.
-Pecah /ulcer mulut.
-Kuman di dinding dalam pipi dan di lidah.
-Kekeringan mulut/ air liur.

2-Dari usus.-Gangguan penghadaman.
-Gangguan pembungan najis.
-Penyakit Gastrik.
-Pemakanan.
dengan Shaklee, saya cadangkan untuk anda mencuba alfalfa bg mengatasi mslh bau mulut.. selain melancarkan penghadaman yg maner menjadi salah satu punca mulut berbau. perbagai kelebihan lain selepas anda mencuba alfalfa shaklee ini..


Khasiat daun alfalfa : Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.Melegakan sakit sendi dan belakang.Menghilan…

apakah KOLEGEN?

Image
*THESE STATEMENTS HAVE NOT BEEN EVALUATED BY THE FOOD AND DRUG ADMINISTRATION. THESE PRODUCTS ARE NOT INTENDED TO DIAGNOSE, TREAT, CURE, OR PREVENT ANY DISEASE.Apakah Kolagen? Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah, ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat! Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.
Sebab dan Kesan Kehilangan Kolagen Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan. Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti :
Kulit berkedut, kering dan melayutKuku rapuh dan tidak kukuhRambut halus dan gugur
Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui makanan tambahan! Pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit. Faedah-faedah makanan tambahan kolagen termasuk dapat menyegarkan semula kulit sihat, mengurangkan kemun…

Promo Disember 2012 ~ Shaklee Kolegen Powder

Image
Sekarang ini di pasaran ade pelbagai jenis nama kolegen. Pastinya stiap kolegen mempunyai keistimewaannya. Istimewanya kolegen Shaklee♥ kolegen daripada sisik ikan merah [sumber kolegen yg lasak : ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Menjadikan ia sumber kolegen yg sangat lasak]
♥ sangat lasak dan elastik
♥ kepaduan sel yang sangat tinggi
♥ tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
♥ jisim molekul yg sangat rendah lebih kurang 1000 dalton
♥ penyerapan yg unggul - boleh diserap dengan berkesan di dalam ususLebih daripada hanya kolegen!! ~ kolegen sahaja tidak mencukupi. ♡ asid hialuronik - mengekalkan kelembapan kulit. Mampu menahan air yg banyak. 1 gram asid hialuronik boleh menahan sebanyak 6l air.
♡ elastik - mengekalkan keanjalan kulit tegang, boleh melantun apabila dicubit. ## ujian klinikal menunjukkan yg 71% pengguna berasa tekstur kulit mereka lebih gebu selepas menggunakan selama 8 minggu berturut-turut.…

Pengedar Shaklee Sah Kawasan Skudai, Johor Bahru, Johor

Image
[Pengumuman]
Saya adalah Pengedar Sah Shaklee seluruh Malaysia. COD di area Skudai, Jb dan sekitarnya, dan penghantaran seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak.Penghantaran menggunakan perkhidmatan Pos Laju.. 
Anda mencari vitamin untuk kesihatan diri.. Saya menyediakan vitamin untuk mereka seperti di bawah :-
wanita yang sedang hamil (set kehamilan) wanita yang sedang berpantang bersalin (set berpantang) wanita yang menyusukan anak (set menyusukan) mereka yang mengalami alergik, resdung, eczema mereka yang inginkan kecantikan mereka yang mahukan badan yang sihat mereka yang mahukan kehangatan suami isteri mereka yang menghidapi diabetis, darah tinggi, gout mereka yang mahu menurunkan berat badan, badan yg slim dan lain-lain lagi mengikut keperluan anda Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:


♥ Shaklee ID No : 854112
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
Yang benar,

Nur Salwa
Shaklee Independent Distributor (^_^…