sepanjang kehamilan bersama vitamin Shaklee - BEST!!

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
alhamdulillah..sekarang saya ibu kepada dua hero.. dua pengalaman mengandung yg berbeza.. mengandungkan anak pertama saya tidak amik berat langsung ttg keperluan vitamin.. vitamin yg diberi oleh nurse di klinik kesihatan pun tidak sepenuhnya saya amik.. makan ikut mood.. ohh siannya anak ibu - ziqri.. keadaan saya time tue pun mmg lemah.. muntah dan loya yg teruk.. badan tidak cergas.. dr awal kandungan sehingga kandungan masuk bulan ke lima, saya sampai opis pagi, mesti trus lepak di bilik fail.. saya tdo.. kantoi.. bdn mmg xlarat.. letih.. phm jek la bl kata mabuk.. agak2 dlm kul 9pg saya bangun then baru dpt wat keje.. itu pun msh dlm keadaan tidak bermaya..  

hamil anak kedua... dah kenal shaklee.. da tau keperluan vitamin pd badan kiter.. da rasa ruginya bl satu hari xamik vitamin.. alhamdulillah.. hamil anak kedua saya diberikan kesihatan yg baik.. badan cergas.. muntah loya bleh kata tiada.. kekadang muntah pun sbb sendiri makan over lantak.. hihi da mcm org xngandung.. sesekali bdn lepak, malas wat keje tue org kata saja  nak manja2 ngan suami.. hehehe aktiviti yg rajin suami layankan adalah window shopping.. mmg kuat berjalan ngandung kali kedua nie.. sbb tue mudah jek bersalin anak kedua nie.. kan biasa dgr org kata kuat berjln senang bersalin.. alhamdulillah dipermudahkan.. 

sepanjang kehamilan.. vitamin shaklee yg saya amik adalah b complex, vitamin c, vitalea, ostematrix (paling saya suka), omega dan esp.. keperluan vitamin2 nie pada wanita hamil adalah seperti dibawah. 

b complex - lengkap dengan asid folic yg penting pembinaan tulang dan bg mengatasi kecacatan janin. mereka yg merancang utk hamil digalakkan juga utk mengambil b complex ini.. 

vitamin c - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

vitaleakaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak.vitalea adalah multivitamin dan si ibu tidak perlu lagi mengambil obimin

ostematrix - kalsium sgt penting bg pembentukan tulang bayi, pembinaan sel dan pertumbuhan gigi. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

omega guard Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

 esp -
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

la nie da hari yg ke 49 hero kedua saya.. berat semasa check up 30 hari itu alhamdulillah da 4.5kg.. naik 1.5kg dr berat lahir 3kg.. badan dia pun rasa tegap.. bl dukung tue asyik angkat kepala dan tegang jek badannya.. alhamdulillah.. 

morning sickness? anda xtahan.. b complex dan ostemarix membantu anda atasi masalah morning sickness.. 
kami cramp @ simpul biawak? biasa kena? ostematrix sgt best.. 


 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 

Fenomena mengendong anak

wahhh tajuk entry.. bukan main.. hahaha
xde lah fenomena sgt.. org lain da biasa kendong2 anak nie.. kami jek baru terjebak.. 
mmg rasa seronoknya.. bestnya..
(^_^)

layan tiga gambar kami yg fresh nie
 
 en.suami selesa menggunakan wrap semasa kami window shopping di Jusco 

kepenatan.. hehehe bl si abg mtk didukung.. tp msh larat sbb si adik tidak menjadi beban kat papa.. mmg selesa dan best guna wrap nie..

 ini plak si adik bersama ibu.. hehehe

best x anda tgk kami? nak blajar..?
saya sendiri baru belajar kendong2 baby nie.. 
utk pkai wrap nie saya blajar melalui Youtube

jika anda mahu, satu bengkel baby wearing akan diadakan.. 
butiran acara seperti dibawah
saya sudah wat pendaftaran.. 
anda?



 

 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 


mulut bau harum dengan Alfalfa Shaklee

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
  
masalah bau mulut.. pastinya agak kurang menyenangkan.. segan  dan kurang selesa.. ade sesetengah org tidak mengetahui yg dia ada masalah mulut berbau.. 

Antara punca bau mulut ialah:
 
1-Dari dalam mulut (Mewakili majority punca bau mulut).
-Kerosakan gigi.
-Plak gigi.
-Gigi berlapis.
-Pecah /ulcer mulut.
-Kuman di dinding dalam pipi dan di lidah.
-Kekeringan mulut/ air liur.

2-Dari usus.-Gangguan penghadaman.
-Gangguan pembungan najis.
-Penyakit Gastrik.
-Pemakanan.

dengan Shaklee, saya cadangkan untuk anda mencuba alfalfa bg mengatasi mslh bau mulut.. selain melancarkan penghadaman yg maner menjadi salah satu punca mulut berbau. perbagai kelebihan lain selepas anda mencuba alfalfa shaklee ini..
 



Khasiat daun alfalfa :
  1. Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
  2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
  3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
  4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
  5. Memberi kelegaan semasa haid.
  6. Merawat arthitis
  7. Bagus untuk elergi dan ekzema
  8. Merawat asma
  9. Mencuci usus bagi membuang toksik
  10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  11. Meneutralkan asid dalam badan
  12. Merawat masalah keputihan pada wanita
  13. Membesar dan menegangkan payudara
  14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
  15. Memulihkan urat selepas bersalin
  16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
  17. Meningkatkan stamina seorang suami
  18. Melegakan sembelit
AMARAN : Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE



 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 

apakah KOLEGEN?

 * THESE STATEMENTS HAVE NOT BEEN EVALUATED BY THE FOOD AND DRUG ADMINISTRATION. THESE PRODUCTS ARE NOT INTENDED TO DIAGNOSE, TREAT, CURE, OR PREVENT ANY DISEASE.

Apakah Kolagen?

Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia. Malah, ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat! Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

 

Sebab dan Kesan Kehilangan Kolagen

 
Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan. Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti :
  • Kulit berkedut, kering dan melayut
  • Kuku rapuh dan tidak kukuh
  • Rambut halus dan gugur

Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui makanan tambahan! Pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit. Faedah-faedah makanan tambahan kolagen termasuk dapat menyegarkan semula kulit sihat, mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan, menguatkan kuku dan menyuburkan rambut.

Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan suplemen kolagen. Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.



Saya adalah pengedar sah Shaklee [id 854112].. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Sebarang pertanyaan atau ingin mengetahui maklumat lanjut, sila berhubung dengan saya melalui :

SMS/ WhatsApp :             012 711 1260    

Promo Disember 2012 ~ Shaklee Kolegen Powder

Sekarang ini di pasaran ade pelbagai jenis nama kolegen. Pastinya stiap kolegen mempunyai keistimewaannya.

Istimewanya kolegen Shaklee

♥ kolegen daripada sisik ikan merah [sumber kolegen yg lasak : ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Menjadikan ia sumber kolegen yg sangat lasak]
♥ sangat lasak dan elastik
♥ kepaduan sel yang sangat tinggi
♥ tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
♥ jisim molekul yg sangat rendah lebih kurang 1000 dalton
♥ penyerapan yg unggul - boleh diserap dengan berkesan di dalam usus

Lebih daripada hanya kolegen!! ~ kolegen sahaja tidak mencukupi.

♡ asid hialuronik - mengekalkan kelembapan kulit. Mampu menahan air yg banyak. 1 gram asid hialuronik boleh menahan sebanyak 6l air.
♡ elastik - mengekalkan keanjalan kulit tegang, boleh melantun apabila dicubit.

## ujian klinikal menunjukkan yg 71% pengguna berasa tekstur kulit mereka lebih gebu selepas menggunakan selama 8 minggu berturut-turut. ##

8minggu = 4 kotak

Promo Disember 2012 kolegen shaklee

♥♥ Beli 6 kotak FREE 1 kotak + FREE membership + FREE postage + cash bonus pada bulan januari 2013 RMxxx
♥♥ Beli 4 kotak FREE membership + FREE postage + cash bonus pada bulan januari 2013
♥♥ Beli 1 kotak FREE postage

PM saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan
Sms / whatsapp : 0127111260


Shaklee Independent Distributor di Skudai JB


  ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
 [Pengumuman]
 
Saya adalah Pengedar Sah Shaklee seluruh Malaysia. COD di area Skudai, Jb dan sekitarnya, dan penghantaran seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Penghantaran menggunakan perkhidmatan Pos Laju.. 

Anda mencari vitamin untuk kesihatan diri.. Saya menyediakan vitamin untuk mereka seperti di bawah :-

wanita yang sedang hamil (set kehamilan)
wanita yang sedang berpantang bersalin (set berpantang)
wanita yang menyusukan anak (set menyusukan)
mereka yang mengalami alergik, resdung, eczema
mereka yang inginkan kecantikan
mereka yang mahukan badan yang sihat
mereka yang mahukan kehangatan suami isteri
mereka yang menghidapi diabetis, darah tinggi, gout
mereka yang mahu menurunkan berat badan, badan yg slim
dan lain-lain lagi mengikut keperluan anda
 
Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

♥ Shaklee ID No : 854112
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com

 
 
Yang benar,

Nur Salwa

Shaklee Independent Distributor (^_^)