sepanjang kehamilan bersama vitamin Shaklee - BEST!!

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
alhamdulillah..sekarang saya ibu kepada dua hero.. dua pengalaman mengandung yg berbeza.. mengandungkan anak pertama saya tidak amik berat langsung ttg keperluan vitamin.. vitamin yg diberi oleh nurse di klinik kesihatan pun tidak sepenuhnya saya amik.. makan ikut mood.. ohh siannya anak ibu - ziqri.. keadaan saya time tue pun mmg lemah.. muntah dan loya yg teruk.. badan tidak cergas.. dr awal kandungan sehingga kandungan masuk bulan ke lima, saya sampai opis pagi, mesti trus lepak di bilik fail.. saya tdo.. kantoi.. bdn mmg xlarat.. letih.. phm jek la bl kata mabuk.. agak2 dlm kul 9pg saya bangun then baru dpt wat keje.. itu pun msh dlm keadaan tidak bermaya..  

hamil anak kedua... dah kenal shaklee.. da tau keperluan vitamin pd badan kiter.. da rasa ruginya bl satu hari xamik vitamin.. alhamdulillah.. hamil anak kedua saya diberikan kesihatan yg baik.. badan cergas.. muntah loya bleh kata tiada.. kekadang muntah pun sbb sendiri makan over lantak.. hihi da mcm org xngandung.. sesekali bdn lepak, malas wat keje tue org kata saja  nak manja2 ngan suami.. hehehe aktiviti yg rajin suami layankan adalah window shopping.. mmg kuat berjalan ngandung kali kedua nie.. sbb tue mudah jek bersalin anak kedua nie.. kan biasa dgr org kata kuat berjln senang bersalin.. alhamdulillah dipermudahkan.. 

sepanjang kehamilan.. vitamin shaklee yg saya amik adalah b complex, vitamin c, vitalea, ostematrix (paling saya suka), omega dan esp.. keperluan vitamin2 nie pada wanita hamil adalah seperti dibawah. 

b complex - lengkap dengan asid folic yg penting pembinaan tulang dan bg mengatasi kecacatan janin. mereka yg merancang utk hamil digalakkan juga utk mengambil b complex ini.. 

vitamin c - membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

vitaleakaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak.vitalea adalah multivitamin dan si ibu tidak perlu lagi mengambil obimin

ostematrix - kalsium sgt penting bg pembentukan tulang bayi, pembinaan sel dan pertumbuhan gigi. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

omega guard Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

 esp -
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

la nie da hari yg ke 49 hero kedua saya.. berat semasa check up 30 hari itu alhamdulillah da 4.5kg.. naik 1.5kg dr berat lahir 3kg.. badan dia pun rasa tegap.. bl dukung tue asyik angkat kepala dan tegang jek badannya.. alhamdulillah.. 

morning sickness? anda xtahan.. b complex dan ostemarix membantu anda atasi masalah morning sickness.. 
kami cramp @ simpul biawak? biasa kena? ostematrix sgt best.. 


 
Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 

No comments: