Posts

Showing posts from 2014

Ibu-ibu Meroyan Alat Kendong Anak di Pasir Gudang

Image
alhamdulillah..

Perjumpaan atau dalam istilah kami sessi meroyan akhir tahun Selat Tebrau Babywearers berjaya diadakan dengan jayanya di Pasir Gudang.. maktang yang baru menamatkan gelarannya itu turut join sama.. 

layan gambar sahaja lagi best

haruslah laga-laga hihi
royan makan.. semua sedap
salah seorang anak dara nie artis BAMS.. korang kenal?
gambar ramai-ramai. itu pun anda yang tak masuk. tak sempat
ku bermeitai
nampak!!! mak-mak meroyan hihi ramai kan?
makanan hihi
baby qisya tidur lena abang muqri 'isi minyak'
saya berRingsling Nebula..  bakal berpindah milik..  ada yang berminat? PM yea..  hahah sempat lagi..
yeahhh  rindu nak berBackCarry sedap betul
nak tengok lagi gambar-gambar aktiviti kami, boleh request untuk masuk ke group fb Selat Tebrau Babywearers.. tapi saya bagitahu awal-awal nie.. Group ni khas untuk warga Johor sahaja. Jangan Marah yea...
Dalam pukul 1120 kami terus bergegas balik.. mahu bersiap untuk program petang di Hotel Paragon.. Apa plak alat kendon…

Suami Larang Isteri Beli Set Menyusu Shaklee? Kenapa Shaklee?

Image
perkara biasa bagi ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, mesti mencari milk booster.. risau bila susu merudum, cemas bila tengok stok ebm di dalam freezer tinggal beberapa ketul sahaja.. bukan itu sahaja, kebiasaan ibu-ibu yang menyusukan anak ini mudah letih dan moody..
google.. 
pasti akan keluar atau jumpa milk booster pilihan ibu-ibu sekarang iaitu set menyusu Shaklee.. fenomena..
tetapi..
kenapa suami ini melarang isterinya membeli set menyusu shaklee? ada kesan sampingan? apa impak kepada mereka sekeluarga?
tonton video ini sehingga habis, anda akan temui jawapannya.. 

Dia Peer Counselor Laktasi, Tapi Masih Buat INI from iReach HD on Vimeo.

anda sudah menonton video di atas sehingga habis? berbaloi atau tidak suami melarang tindakan si isteri itu? keputusan yang merubah hidup suami, isteri dan juga anak-anaknya..
Anda isteri yang mahu meneruskan niat untuk membeli set menyusu Shaklee? tahniah saya ucapkan.. 

Susu Meriah Dengan Set Menyusu Shaklee
Anda ibu yang mahu berikan sesuatu yang terba…

Susu Ibu Meriah Dengan Set Menyusu Shaklee

Image
Bila mengepam dapat sehingga 7oz-8oz.. Beratus-ratus ketulan stok ebm di dalam freezer.. Meriah.. 
Dua perkara di atas boleh buat ibu-ibu menyusu senang hati.. Betul ke?
Jika ibu tersebut tidak dapat dua perkara tersebut, adakah ibu itu tidak berjaya dalam proses menyusukan anaknya..?
Bukan.. Salah tue..
Hasil mengepam seseorang ibu bergantung kepada keperluan si anak. jangan risau jika susu yang anda pam hasilnya tidak selumayan seperti ibu lain. 
perlu paham konsep " supply vs demand "
banyak atau kerap anda mengepam dan menyusukan anak, lagi banyak susu ibu yang akan terhasil..

Untuk melancarkan proses penyusuan tersebut, seseorang ibu perlu sihat, mood sentiasa gembira dan senang hati, gembira.. untuk mendapatkan badan yang sihat, nutrisi dalam badan perlu sempurna.. bagaimana untuk mendapatkan nutrisi tambahan ini..? Set Menyusu Shaklee dapat membantu.. 

baik untuk si ibu, manfaat di kongsi bersama si anak.. 
Set Menyusu Shaklee (PREMIUM)
Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat…

Vitamin Untuk Orang Malas

Image
Ada ke vitamin untuk orang MALAS?malas yang saya maksudkan ialah malas makan vitamin.. Dia nak sihat, tapi dia malas nak makan vitamin.. Malas nak konsisten makan macam-macam vitamin.. 
Jika anda adalah orang yang saya cerita itu, saya cadangkan anda ambil vitamin ini sahaja.. 

Vita-Lea With Iron Formula
anda ambil vita-lea ini 2 biji sehari selepas sarapan sudah memadai.. 
" orang sakit perlukan ubat
orang sihat perlukan vitamin "
Kenapa Perlu Ambil Vita-Lea Shaklee?
Nutrien yang mencukupi ketika menurunkan berat badan - Kebanyakkan mereka yang mahu menurunkan berat badan akan mengelak makanan yang berkalori tinggi. Tubuh badan kita sememangnya memerlukan nutrien yang mencukupi untuk terus berfungsi. Kadar metabolisme pastinya akan terjejas apabila kekurangan nutrien tertenru, sekaligus ia menjadi rendah dan akhirnya proses untuk menurunkan berat badan akan menjadi semakin perlahan 
Faktor Sibuk - Corak pemakanan yang tidak seimbang lebih-lebih lagi jika anda sering bekerja di luar…

Wordless Wednesday : ESP Shaklee dan Manfaat kepada Ibu Hamil

Image
Manfaat ESP Shaklee kepada Wanita Hamil


membina dan memperbaiki sel-sel tisu badan, enzim dan hormon membantu menghilangkan stretch mark memberikan tenaga ketika morning sicknessprotein ini juga membantu mengekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayimemberikan kulit yang cantik untuk si ibu dan janinmembantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap maksimum


ESP Shaklee - Apa Indeks Glisemik Rendah?

Image
Apa itu Indeks Glisemik Rendah?Salah satu kelebihan ESP Shaklee adalah ia mempunyai indeks glisemik rendah. Indeks glisemik adalah indeks pengukuran mengenai kesan makanan yang mengandungi karbohidrat ke atas paras glukosa darah. 
Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik yang tertinggi manakala karbohidrat dengan indeks glisemik rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukosa ke dalam sistem badan kita. 
Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangka masa panjang. 



Siapa Yang Memerlukan Indek Glisemik Yang Rendah? pesakit diabetismereka yang ingin berdietmereka yang mempunyai tahap kolestrol tinggiManfaat Indeks Glisemik Rendah
1. Mencegah dan Mengawal Diabetis. Sebuah kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition (Julai 2002) menyimpulkan bahawa makanan ber-indeks glisemik tinggi meningkatkan risiko terkena diabetis type 2.
2. Mencegah Kanser. Artikel…

Cara Bancuh dan Resipi ESP Shaklee

Image
Salam Semua.. ESP antara produk shaklee paling hot.. BEST SELLER!! Ramai yang gemarkannya.. pelbagai cara bancuh mengikut citarasa masing-masing.. 
Dibawah ini saya kongsikan beberapa lagi resipi ESP yang anda boleh cuba.. TRY N ERROR maner satu yang menjadi kegemaran anda.. 



Selera Saya  memula dulu saya layan buat ESP + Fresh Milk Blend sekali dengan kurma. Sedap sangat.. Rasa kenyang yang lamaKemudian ESP + Fresh Milk sahajaSesekali saya bancuh ESP + MEAL SHAKE + PERFORMANCE DRINK SEKARANG - ESP + Plain Water sejuk jekk.. Rasa original ESP.. memang sedap.. 
Cara Bancuh Ambil 1 sudu ESP, campurkan dengan minuman kegemaran anda (pilih salah satu resipi diatas)Gunakan botol shaker untuk memudahkan anda shake ESP tersebut.. TARAAAAA siap untuk diminum.. 
Masa Pengambilan ESP Ikut keselesaan andaPengganti sarapanDiantara waktu selepas sarapan dan sebelum lunch. pengambilan ketika ini membantu anda memberikan rasa kenyang.. jadi jika anda mahu mengambil makan tengahari anda akan ambil dalam kua…

Bila Hamil Banyak Benda Yang Berubah

Image
Apa Yang Berubah?Bila mengandung atau hamil nie, mesti banyak benda yang berubah.. berubah dari segi fizikal itu sudah pasti.. Dah nama pun hamil, perubahan paling ketara pastinyalah tang perut.. 
Dari bulan ke bulan akan nampak perubahan itu.. kandungan saya kali ketiga nie, perut membesar bila memasuki trimester ketiga. Awal-awal hamil sampai dah masuk bulan ke enam hamil, saya masih boleh menyarung baju kurung ke pejabat. Ada yang tidak perasan pun saya sedang hamil. hihi


Perubahan dari segi kulit.. saya alhamdulillah ok.. sesetengah orang kulit kelihatan gelap.. bila mengandung jek kulit dia akan jadi gelap. lagi-lagi di bahagian lipatan seperti leher, ketiak dan lain-lain tempat.. kulit di bahagian perut pun kerap kering dan gatal. bila digaru akan menjadi luka. Kulit gelap dan kering tue tidak kena kat saya, tapi kulit saya sensitif sangat ketika hamil bila kena gigitan nyamuk. bila kena gigit nyamuk jek mulalah tinggalkan kesan parut.. haaaaa itu jek masalah saya. 
Rambut dan kuku…

B Complex Shaklee - Lengkap Dengan Semua Vitamin B

Image
anti- stressbaik untuk kesihatan kulit - B for Beautymengandungi asid folik yang baik untuk ibu mengandunglengkap dengan 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh badan menukar makanan kepada tenaga
Perbezaan B Complex ShakleeTekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah ubat preskripsi boleh mengurangkan bekalan vitamin B anda. Oleh yang demikian, vitamin B perlu dititik beratkan sebagai komponen asas dalam sesebuah diet yang seimbang.
Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar ke boleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana, asid folik yang semula jadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.
B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B-kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. 
Keleb…

Persediaan Berpantang Saya - Jamu atau Vitamin?

Image
Set Berpantang Shaklee.. Perlukan yang lain ke?alhamdulillah.. kandungan saya sekarang sudah 35minggu.. persediaan kelengkapan baby boleh kata sudah 90% siap.. bantal, tilam dan tambahan sarung tangan dan kaki baby jek belum lagi. 
Kelengkapan diri saya pula, tiada apa yang nak disiapkan sangat.. hihi ringkas-ringkas jek memandangkan ini pengalaman kali ketiga saya bergelar "maktang".. jadinya ada benda yang boleh diguna semula, saya akan guna semula. Antaranya bengkung yang digunakan semasa dalam tempoh berpantang nanti, memang saya pakai yang lama punya tue jek. Saya antara pengguna bengkung cara lama ala-ala tradisional .. Bengkung kain 4 meter tue.. Korang dapat bayangkan tak..? Ada yang kata leceh tapi saya suka.. Badan lebih selesa.. Saya pernah gak beli bengkung yang lebih mudah dan ringkas tapi hasil pada badan kurang memuaskan. 
Pilis, param dan lain-lain seangkatannya tue, biasanya mak yang sediakan.. Mak yang orderkan dari tukang urut. Tukang urut pun mak dan siap-s…