berhenti kerja gomen??

selamat petang.. 

hujan di luar... mood nak bercerita di blog pula petang nie.. lepas join kelas blog kat melaka ari tue, terus rasa rajin nak update blog.. rasa jeles ngan geng-geng supermom sister yang gila-gila menghapdate blog.. xbleh jadi nie.. hahaha

berhenti kerja gomen? dah berhenti ke? 

saya berada di rumah nie.. bukan di pejabat.. dah masuk bulan ke empat saya bekerja dari umah.. haaa bukan bawak keje pejabat ke rumah tapi saya ambil cuti tanpa gaji dari buat kerja-kerja hakiki saya sebagai pembantu tadbir kewangan.. saya kata saya bekerja sebab yea.. saya bekerja ngan Shaklee sekarang.. boleh gitu?

sebelum nie, saya buat bis shaklee nie part time sahaja.. tapi untuk tempoh 3 bulan masuk 4 bulan nie, saya fulltime buat shaklee.. alhamdulillah.. memang sesuatu yang saya tidak jangkakan.. saya bebas bergerak.. tidak terikat dengan waktu keje pejabat.. bagi anda yang keje gomen, bayangkan jek lah sendiri suasana itu... hihih

WAHM.. gelaran yang ramai geng-geng saya (ibu-ibu berkerjaya) teringin utk mendapat gelaran itu.. Work At Home Mom.. tidak sangka sekarang saya bergelar WAHM.. walaupun untuk tempoh 6 bulan, tapi saya yakin, saya akan memegang gelaran itu untuk lebihi dari 6 bulan.. insyaAllah..

kata WAHM tapi kena gak keluar ke sana ke sini.. haa yea.. hihih saya suka.. ada masa yea memang saya akan keluar ke branch Shaklee untuk restok vitamin Shaklee.. kemudian saya pusing-pusing sekitar JB untuk COD vitamin Shaklee.. pergi pos barang dan lain-lain lagi.. penat? owhhhh tidak.. malah saya enjoy.. saya suka.. benda yang kiter suka nak wat, pastinya tiada alasan dan tiada istilah penat yang akan dirasa.. Betul tak?

alhamdulillah.. saya syukur sangat dengan apa yang saya terima hari ini..

 
siapa saya..? 
sila percaya yang saya adalah...
pengedar Shaklee berdaftar yang peroleh pasif income dari bis Shaklee.. 
tiada yang mustahil..
pilihan di tangan kita sendiri
Fokus dan Doa asas Kejayaan 

 


1 comment:

fairus emilia said...

one day nak jadi WAHM jugak.

now dah nampak sikit2 dah jalan tu. insyallah