Posts

Showing posts from May, 2014

ubat sakit lutut dan sendi

Image
selamat pagi..

hari nak kongsikan sedikit tentang vitamin untuk sakit sendi.. 

sakit lutut.. sakit di pergelangan kaki.. sakit di kawasan buku lali.. sukar untuk bersolat lagi-lagi ketika bersujud, pergerakan antara duduk dan mahu bangun..  masalah ini sering berlaku kepada mereka yang berusia... masalah yang sering mak abah kita bagitau.. termasuklah mak abah saya.. 

cukup sekadar mendengar rintihan dan cerita mereka..? apa tindakan korang.. saya berikan mak abah vitamin shaklee.. opcos lah kan kata anak tauke shaklee. hihi

vitamin yang sesuai untuk masalah sendi ini adalah  



#advancedjointhealth : memperbaiki keselesaan sendi, meningkatkan kesan kusyen, memelihara kesihatan tisu penyambung

harga : RM124
kuantiti : 120bj sebotol 

#omegaguard : memelihara fungsi-fungsi sendi, mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan, mencegah arthritis, gout

harga : RM136
kuantiti : 90bj sebotol 

#ostematrix : menguatkan tulang, menghalang osteoporosis. Kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vi…

Gula-gula Sihat Untuk Anak Anda

Image
selamat pagi..

gula-gula memang menjadi kegemaran anak-anak.. tidak terkecuali 2 orang anak saya juga.. sedia maklum gula-gula ini tidak memberikan khasiat yg baik pun pada anak kita.. sekarang saya pilih untuk memberikan chewable vitamin c 100mg kepada anak saya sebagai pengganti gula-gula





#chewablevitc kegemaran ramai.. sesuai di amik oleh seisi keluarga.. anak saya paling pantang nampak.. xcukup sebiji utk dia sorg jek.. kami sebotol di rumah, sebotol di kereta suami dan sebotol di kereta saya.. haha

Anak-anak suka mengunyah gula-gula kan.. gantikan chewable vit c.. pasti mereka suka malah lebih sihat. Menguatkan fungsi imunisasi

Sebut sahaja vitamin c pasti terbayangkan buah oren kan.. yea.. chewable vit c ini rasanya masam-masam tapi masih menjadi kegemaran anak-anak.. ibu hamil yg biasa loya2 pun bagus kunyah chew c ini.. Pendek kata chewable vit c ini sesuai utk semua, kanak-kanak atau org dewasa yg mengalami kesukaran menelan tablet.. 

1bj = 100mg
1 botol = 90bj
1 botol…

Hujung minggu yang indah bersama family Shaklee saya..

Image
alhamdulillah.. 

hari minggu yang penuh dengan aktiviti bersama family Shaklee saya.. jumaat pagi kami dah bergerak dari Jb ke KL.. wahhh jb kl sekarang macam sebelah-sebelah jek rasanya.. hahaha program bermula jumaat sebab di johor cuti mingguan adalah pada hari jumaat dan sabtu.. 

dari jb terus menuju ke shah alam.. aktiviti pertama adalah 'meeting' di opis mami shaklee saya iaitu Master Hadhatina bersama sideline (supermom's sister).. 'meeting' mula jam 3 hingga jam 6.. terpaksa stop sebab memasing nak solat.. 




lepas solat asar, terus tunggu solat maghrib plak sebelum memasing dah rasa sesuatu yang lai di perut.. haha memasing lapar dengan anak-anak yg kepenatan.. penat sebab bermain dalam opis.. memasing tak puas dah.. selesai solat semua, berkonvoi plak ke tempat makan, Restoran Nasi Arab Dami.. 

kecoh.. hahah itulah kami bila sesekali (kerap gak dah sekarang) berkumpul..  






esoknya pula iaitu sabtu.. hari saya bersama dengan cucu cicit shaklee dari anak pertama sa…