Jambangan Bunga Ros di Hari Lahir


salam semua

alhamdulillah.. semalam 24 Jun bertambah setahun lagi umur saya.. ulang tahun saya yang ke 29 tahun.. syukur diberi peluang oleh Allah SWT untuk hidup selama ini.. diberikan kesihatan yang baik.. diberikan pelbagai nikmat yang tidak termampu utk saya senaraikan segalanya.. semua yang diberikan cukup indah...

terima kasih kepada semua kawan-kawan yang memberikan ucapan dan doa.. paling ramai adalah dari rakan-rakan di FB.. tidak terbalas sekadar mengLIKE sahaja tanda saya ucap terima kasih (^__^)


surprise!!!! bestkan

Surprise!!!!! serius memang terkejut sangat.. 

cer komen, perempuan mana yang tidak tersenyum lebar bila dapat bunga kan.. yea memang ada jek yang tidak suka bunga tapi peratus tue rendah.. 

siapa yang beri??? pastinya dari PEMILIK TULANG RUSUKKU

semalam petang, lepas zohor saya gerak ke branch Shaklee untuk dengan ceramah kesihatan.. owhhhh masa nie lah si dia wat surprise nie yea.. hihi saya sampai di rumah awal dalam jam 530 petang gitu.. suami dan anak biasa akan sampai dalam kul 6 petang.. buka jek pagar, saya da rasa lain.. sebab sebelum keluar rumah tadi, saya tinggalkan rumah dalam keadaan lain.. ada benda yang saya nak buat sebenarnya.. tapi semua dah elok jek.. tertanya-tanya gak dalam hati nie.. pelik.. 

masuk jek umah, ada bau sesuatu.. pastu terus perasan yang lampu di soho saya terbuka.. rumah gelap pastinya cahaya itu menarik perhatian dulu.. saya gerak ke soho pastu TARAAAAAAAA hahaha menangis.. terkejut nampak sejambak bunga.. baru perasan...




Pakej sekali dengan kek birthday.. anak-anak teruja nampak lilin n kek.. lupa pula nak amik gambar dengan 'si pemberi bunga'.. hihihi


ucapan untuk si dia,

terima kasih abang untuk semua ini.. walaupun tahun-tahun yang lain dapat hadiah yg lebih berharga, tapi jambangan bunga ini lagi best hihihi tapi ada yang lebih berharga iaitu kasih sayang abang pada sayang dan anak-anak.. ini lebih lebih lebih lagi berharga yang tiada nilainya... syg sayang abg.. 





Masalah Kolestrol.. Phytocol atau Omega?

salam semua

masalah kolestrol tinggi.. sebelum ini, ramai mengamalkan 3biji omega guard shaklee sehari untuk mengawal masalah kolestrol.. memandangkan Shaklee telah mengeluarkan satu lagi produk baru iaitu Phytocol-st yang sememangnya lagi POWER dalam mengatasi masalah kolestrol, jadi yang mana satu yang perlu di ambil..? 

mana satu pilihan anda?

membantu mengatasi masalah kolestrol

omega anda boleh teruskan.. phytocol-st juga anda boleh ambil bersama dengan omega..

"tiada masalah ke jika di'consume' kedua-duanya?"

tiada sebab kenapa anda tidak bleh mengambil kedua-dua produk ini demi menjaga kesihatan anda. Anda juga boleh mengambil CoqHealth Plus Shaklee yang boleh mengoptimumkan manfaat Phytocol-st shaklee ini..



kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif


Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260♥ Emel : honeywawa85@gmail.com♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 

Persediaan Menyambut bulan Ramadhan

alhamdulillah

insyaAllah kurang dari seminggu lagi sema umat islam akan menyambut bulan ramadhan.. bulan yang sangat dinanti-nanti oleh kita semua..

biasa sangat kita dengar, semua berkobar-kobar dan teruja menyiapkan persiapan raya.. tetapi sebelum tibanya bulan syawal @ raya itu, bersediakah anda menyambut bulan ramadhan..? bagaimana persiapan ramadhan anda..? bukankah bulan ramadhan ini lebih mulia dan istimewa untuk kita semua.. seharusnya kita lebih teruja menyambut ramadhan.. lebih bersemangat menyiapkan persiapan untuk menyambut ramadhan..  


insyaAllah, ramadhan kali ini adalah kali ketiga saya berpuasa sebagai seorang ibu yang sedang hamil.. pastinya saya perlu lebih bersedia mental dan fizikal.. persediaan saya menyambut ramadhan

puasa ganti
menu-menu sepanjang bulan ramadhan
kekal bertenaga sepanjang bulan ramadhan


1) Puasa Ganti.. alhamdulillah.. saya telah selamat menggantikan/mengQada'kan puasa-puasa yang tidak dapat saya laksanakan pada ramadhan yang lepas.. bagaimana dengan anda? selesai megganti puasa?

2) ehmmmm menu ramadhan.. hihi seperti ramadhan-ramadhan yang lepas, pasti akan berazam untuk mengurangkan atau tidak sama sekali untuk ke 'param' @ pasar ramadhan.. sama juga dengan ramadhan kali ini, azam yang sama diteruskan.. sebanyak mana menu yang akan dapat saya sediakan di rumah.. hihi beberapa hari ini pun, banyak dapat 'list menu ramadhan'.. siap 30 jenis menu untuk 30 hari berpuasa.. follow jek cadangan menu yang ada tue.. cuba dan berusaha.. chaiyokkk salwa.. 

3) selain mendapatkan rehat yang cukup, saya memilih untuk mengamalkan 3 gabungan serbuk vitamin ini untuk membantu saya kekal bertenaga.. apakah dia........

persediaan bulan ramadhan
 

untuk bulan puasa ni, memandangkan sarapan diganti sahur, maka set Tripple Gem ni sangat bagus untuk di'consume' seisi keluarga.  Kebaikan set ini :-
  • Bertenaga sepanjang hari
  • Membantu dan meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
  • Memelihara kesihatan secara menyeluruh 
  • Membantu dalam masalah gastrik yang selalu dihadapi ketika berpuasa

bukan ini sahaja, vitamin lain seperti b complex, vitamin c, vitalea, ostematrix, omega guard iaitu vitamin utk ibu hamil, saya tetap amik secara konsisten juga.. vitamin ini juga membantu saya kekal bertenaga..

Mudah-mudahan, kita semua telah bersedia untuk menyambut bulan ramadhan yea.. 



kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif


Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260♥ Emel : honeywawa85@gmail.com♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Phytocol - ST Shaklee untuk masalah kolestrol tinggi

selamat pagi.. 

Pada NC 2013, Shaklee melancarkan COQHealth Plus vitamin utk kesihatan jantung.. Kali ini, pada NC 2014 yang baru sahaja berlangsung pada 7-8 Jun lepas, shaklee melancarkan satu lagi produk terbarunya iaitu PHYTOCOL-ST 



Dianggarkan bahawa satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Paras kolesterol yang tinggi ialah salah satu faktor risiko utama penyakit jantung, dan antara cara terbaik untuk merendahkan risiko anda adalah dengan mengurangkan kolesterol keseluruhan serta kolesterol LDL (“tidak baik”). 

Kajian telah membuktikan bahawa bahan-bahan semula jadi yang dipanggil sterol dan stanol tumbuhan dalam pemakanan yang seimbang dapat membantu mengurangkan paras kolesterol LDL dengan ketara. Sterol dan stanol wujud secara semula jadi dalam tumbuhan-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan produk bijirin. Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, sterol dan stanol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapan dalam usus. Oleh itu, ia dapat mengurangkan paras kolesterol dalam tubuh dengan berkesan.


Bertindak Secara Semula Jadi untuk Merendahkan Paras Kolesterol
Phytocol-ST™ ialah rumusan proprietari yang dapat menghalang penyerapan kolesterol oleh tubuh.
  • Mengandungi bahan-bahan yang terbukti secara klinikal, dan disokong oleh lebih 80 kajian, berkesan untuk merendahkan paras kolesterol LDL secara semula jadi.
  • Dirumus daripada campuran sterol & stanol yang kaya dengan manfaat kesihatan.
  • Membekalkan 2,000 mg sterol & stanol tumbuhan setiap hari, mengikut saranan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).

kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif





Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]  
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260 
♥ Emel : honeywawa85@gmail.com 
♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com
 
 
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Shaklee Sponsor TRIP 5 STAR ke US

hi..

hihihi tak sudah lagi saya sambung cerita NC, terus skip cerita lain dulu.. ini lebih teruja.. walaupun programnya bulan 8 nanti, tapi pantas betul staff shaklee nie.. Penat NC pun rasanya belum hilang lagi.. diorg baru call tadi utk confirmkan samada join atau tidak.. 

insyaAllah CONFIRM!!

tahun lepas, kami layak 2 tiket untuk local trip ke Sabah.. FREE yea fully sponsor dari shaklee.. dan tahun ini alhamdulillah sekali lagi kami layak 2 tiket FREE ke US pula.. kali nie hasben akan pergi bersama anak kami yang sulong.. saya tinggal jaga anak yang no. dua dan tiga (yg nie msh dlm perut) kami.. 

shaklee free trip
mereka berdua nie yang akan pergi

shaklee free trip


kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif



Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak


♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260♥ Emel : honeywawa85@gmail.com♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

produk Shaklee selain dari vitamin

hi semua

umum mengetahui, Shaklee antara jenama vitamin popular sekarang ini.. sebut sahaja shaklee semua pasti tahu, kenal dan ingat beberapa jenis vitamin yang shaklee ada.. tetapi, tahukah anda bahawa shaklee bukan sahaja menjual vitamin malah ada produk lain selain dari vitamin



Soft Fabric Concentrate
Fresh Laundry Concentrate (Serbuk)
Dish Wash Concentrate
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate


Perbezaan Shaklee
 
Selamat
  • Tidak bertoksik
  • Tanpa gas beracun
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tanpa bahan pewangi
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
  • Kepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen air
  • Dua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang sama
Mesra Alam
  • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
  • Biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh kitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan




kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif




Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260♥ Emel : honeywawa85@gmail.com♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

kenali vitamin A shaklee - Carotomax

shaklee ada vitamin A?

pastinya ada.. dan nama vitamin A shaklee adalah carotomax yang dulu dikenali sebagai beta carotine


Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik

CAROTOMAX
® merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.  Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

CAROTOMAX® menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:

•    Memelihara kesihatan yang baik. *

•    Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan
      pertumbuhan tisu. *
•    Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput
      lendir. *
vitamin A

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif



Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260♥ Emel : honeywawa85@gmail.com♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

makanan tinggi antioksidan untuk pesakit kanser


'we are what we eat'

  

 




antara vitamin shaklee yang berantioksidan tinggi adalah
 
- vivix

kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif


Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak


♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260♥ Emel : honeywawa85@gmail.com♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


National Conference Shaklee 2013/2014 - Day 1

hi!!!

alhamdulillah.. perhimpunan hari pertama untuk semua pengedar Shaklee berakhir sudah.. seharian berada di Sunway Convention Centre sesuatu yang sangat indah.. nak kata letih tue pastinya ada, tetapi terpadam dengan perasaan teruja ya amat.. 
 

national conference shaklee 2013/2014
kerana mereka, permata hati kami yg paling berharga

national conference shaklee 2013/2014
tulang rusukku

kami sampai awal di sunway mall.. saja sampai awal untuk mudah mendapatkan parking.. alhamdulillah memang senang.. sampai sana dalam kul 0915 pagi.. rasa macam over gitu sampai awal sangat.. memandangkan belum sarapan kami bersarapan dulu di KFC.. selesai makan terus menuju ke aras CP3.. ingatkan kami masuk 1015 pagi tue dapatlah register awal.. bajet antara yang awal sekali tengok dah ramai yang berbaris.. hahaha

national conference shaklee 2013/2014
sempat lagi berselfie bersama Ainul Malik
 
national conference shaklee 2013/2014



national conference shaklee 2013/2014

national conference shaklee 2013/2014
selepas selesai mendaftar.. kami duk lepak sekitar kawasan depan dewan.. pintu dewan dibuka pada jam 0130 petang.. sambil-sambil duduk lepak tue kami diskas macam-macam perkara termasuk lah tentang award-award nie.. pintu dewan buka jek terus kami masuk dan pilih untuk duduk di barisan depan.. baru puas nak tengok abg Roger Barnett, CEO Shaklee hihihi
 
national conference shaklee 2013/2014
abah saya di hujung sana tue.. terima kasih abah sudi sama-sama meraikan anor..

national conference shaklee 2013/2014

national conference shaklee 2013/2014

hari pertama, satu award sahaja dulu untuk kami.. selebihnya iaitu tujuh lagi pada hari kedua.. insyaAllah.. so untuk hari pertama, majlis bermula sekitar jam dua lebih agak lewat sedikit dari jadual.. dimulakan dengan Master Parade.. insyaAllah giliran saya dan suami pada cycle depan untuk berMaster Parade..diteruskan dengan ucapan pembukaan yang penuh semangat dari Mr. Victor Lim, Presiden Shaklee Malaysia dan Mr. Bradford Richardson, Presiden Shaklee Antarabangsa..

Sesi penyampaian anugerah slot seterusnya.. memang sangat ramai penerima.. selepas itu giliran Dr. Bruce Daggy, Senior Vice President, Research & Development and Chief Science Officer menyampaikan sedikit info produk terbaru Phytocol - ST.. ada juga gimik pelancaran produk terbaru dari shaklee ini sebelum Dr. Bruce memulakan sessi beliau.. 

kemuncak hari pertama adalah sessi perkongsian dari Mr. Roger Barnett, CEO Shaklee.. memang teruja sangat dapat bertemu dengan dia walau dari jauh.. macam tidak percaya.. hihi hasben berkesempatan bersalam dengan beliau..

penutup untuk hari pertama sekali lagi penyampaian anugerah.. giliran kami untuk naik ke pentas.. hihi



national conference shaklee 2013/2014


national conference shaklee 2013/2014

national conference shaklee 2013/2014

national conference shaklee 2013/2014

tahniah juga kepada beberapa leader dari team GNT saya.. hari kedua, ramai lagi yang akan hadir untuk menerima award masing-masing. tahniah juga untuk semua pengedar Shaklee Malaysia..


saya, Master Disember 2014
insyaAllah




kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif



Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260♥ Emel : honeywawa85@gmail.com♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.