Posts

Showing posts from June, 2014

Jambangan Bunga Ros di Hari Lahir

Image
salam semua

alhamdulillah.. semalam 24 Jun bertambah setahun lagi umur saya.. ulang tahun saya yang ke 29 tahun.. syukur diberi peluang oleh Allah SWT untuk hidup selama ini.. diberikan kesihatan yang baik.. diberikan pelbagai nikmat yang tidak termampu utk saya senaraikan segalanya.. semua yang diberikan cukup indah...

terima kasih kepada semua kawan-kawan yang memberikan ucapan dan doa.. paling ramai adalah dari rakan-rakan di FB.. tidak terbalas sekadar mengLIKE sahaja tanda saya ucap terima kasih (^__^)



Surprise!!!!! serius memang terkejut sangat.. 
cer komen, perempuan mana yang tidak tersenyum lebar bila dapat bunga kan.. yea memang ada jek yang tidak suka bunga tapi peratus tue rendah.. 
siapa yang beri??? pastinya dari PEMILIK TULANG RUSUKKU
semalam petang, lepas zohor saya gerak ke branch Shaklee untuk dengan ceramah kesihatan.. owhhhh masa nie lah si dia wat surprise nie yea.. hihi saya sampai di rumah awal dalam jam 530 petang gitu.. suami dan anak biasa akan sampai dalam kul 6 p…

Masalah Kolestrol.. Phytocol atau Omega?

Image
salam semua

masalah kolestrol tinggi.. sebelum ini, ramai mengamalkan 3biji omega guard shaklee sehari untuk mengawal masalah kolestrol.. memandangkan Shaklee telah mengeluarkan satu lagi produk baru iaitu Phytocol-st yang sememangnya lagi POWER dalam mengatasi masalah kolestrol, jadi yang mana satu yang perlu di ambil..? 

mana satu pilihan anda?

omega anda boleh teruskan.. phytocol-st juga anda boleh ambil bersama dengan omega..

"tiada masalah ke jika di'consume' kedua-duanya?"

tiada sebab kenapa anda tidak bleh mengambil kedua-dua produk ini demi menjaga kesihatan anda. Anda juga boleh mengambil CoqHealth Plus Shaklee yang boleh mengoptimumkan manfaat Phytocol-st shaklee ini..



kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif

Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Nur Salwa Ishak
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 85411…

Persediaan Menyambut bulan Ramadhan

Image
alhamdulillah

insyaAllah kurang dari seminggu lagi sema umat islam akan menyambut bulan ramadhan.. bulan yang sangat dinanti-nanti oleh kita semua..

biasa sangat kita dengar, semua berkobar-kobar dan teruja menyiapkan persiapan raya.. tetapi sebelum tibanya bulan syawal @ raya itu, bersediakah anda menyambut bulan ramadhan..? bagaimana persiapan ramadhan anda..? bukankah bulan ramadhan ini lebih mulia dan istimewa untuk kita semua.. seharusnya kita lebih teruja menyambut ramadhan.. lebih bersemangat menyiapkan persiapan untuk menyambut ramadhan..  


insyaAllah, ramadhan kali ini adalah kali ketiga saya berpuasa sebagai seorang ibu yang sedang hamil.. pastinya saya perlu lebih bersedia mental dan fizikal.. persediaan saya menyambut ramadhan

puasa ganti
menu-menu sepanjang bulan ramadhan
kekal bertenaga sepanjang bulan ramadhan


1) Puasa Ganti.. alhamdulillah.. saya telah selamat menggantikan/mengQada'kan puasa-puasa yang tidak dapat saya laksanakan pada ramadhan yang lepas.. bagaimana deng…

Phytocol - ST Shaklee untuk masalah kolestrol tinggi

Image
selamat pagi.. 

Pada NC 2013, Shaklee melancarkan COQHealth Plus vitamin utk kesihatan jantung.. Kali ini, pada NC 2014 yang baru sahaja berlangsung pada 7-8 Jun lepas, shaklee melancarkan satu lagi produk terbarunya iaitu PHYTOCOL-ST 



Dianggarkan bahawa satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi. Paras kolesterol yang tinggi ialah salah satu faktor risiko utama penyakit jantung, dan antara cara terbaik untuk merendahkan risiko anda adalah dengan mengurangkan kolesterol keseluruhan serta kolesterol LDL (“tidak baik”).
Kajian telah membuktikan bahawa bahan-bahan semula jadi yang dipanggil sterol dan stanol tumbuhan dalam pemakanan yang seimbang dapat membantu mengurangkan paras kolesterol LDL dengan ketara. Sterol dan stanol wujud secara semula jadi dalam tumbuhan-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan produk bijirin. Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, sterol dan stanol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapa…

Shaklee Sponsor TRIP 5 STAR ke US

Image
hi..

hihihi tak sudah lagi saya sambung cerita NC, terus skip cerita lain dulu.. ini lebih teruja.. walaupun programnya bulan 8 nanti, tapi pantas betul staff shaklee nie.. Penat NC pun rasanya belum hilang lagi.. diorg baru call tadi utk confirmkan samada join atau tidak.. 

insyaAllah CONFIRM!!

tahun lepas, kami layak 2 tiket untuk local trip ke Sabah.. FREE yea fully sponsor dari shaklee.. dan tahun ini alhamdulillah sekali lagi kami layak 2 tiket FREE ke US pula.. kali nie hasben akan pergi bersama anak kami yang sulong.. saya tinggal jaga anak yang no. dua dan tiga (yg nie msh dlm perut) kami.. 




kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif


Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ] ♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260♥ Emel : honeywawa85@gmail.com♥ Laman web: nursalwa.blogs…

produk Shaklee selain dari vitamin

Image
hi semua

umum mengetahui, Shaklee antara jenama vitamin popular sekarang ini.. sebut sahaja shaklee semua pasti tahu, kenal dan ingat beberapa jenis vitamin yang shaklee ada.. tetapi, tahukah anda bahawa shaklee bukan sahaja menjual vitamin malah ada produk lain selain dari vitamin




Soft Fabric Concentrate Fresh Laundry Concentrate (Serbuk) Dish Wash Concentrate
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate

Perbezaan Shaklee
Selamat Tidak bertoksikTanpa gas beracunTanpa bahan kimia berbahayaTanpa bahan pewangiLembut pada tanganpH seimbangTanpa klorinBerkesan
Berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyakKepekatan berganda – 16 auns boleh dicairkan dengan 48 gelen airDua kali ganda lebih pekat daripada rumusan asal Basic H di mana hanya separuh diperlukan untuk muatan yang samaMesra Alam
Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapaBiorosotTanpa fosfatBungkusan yang boleh kitar semulaTanpa bahan pewarnaSelamat untuk sistem septik dan pembentungan



kenapa anda harus menjadi ahli shaklee…

Kenali Vitamin A Shaklee - Carotomax

Image
shaklee ada vitamin A?
pastinya ada.. dan nama vitamin A shaklee adalah carotomax yang dulu dikenali sebagai beta carotine

Terdiri daripada Enam Karotenoid Terbaik

CAROTOMAX® merupakan campuran luarbiasa yang menggabungkan alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena dan zeaxanthin yang memberikan faedah karotenoid yang lengkap.  Bahkan, anda tidak akan dapat ketulenan dan keberkesanan karotenoid daripada makanan itu sahaja.

CAROTOMAX® menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:

•    Memelihara kesihatan yang baik. *
•    Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan
      pertumbuhan tisu. *
•    Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput
      lendir. *
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 
kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif

Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. A…

Makanan Tinggi Antioksidan Untuk Pesakit Kanser

Image
'we are what we eat'





antara vitamin shaklee yang berantioksidan tinggi adalah
- vivix - vitamin e - caratomax
kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  Eksklusif

Saya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya.
Nur Salwa Ishak

♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]

National Conference Shaklee 2013/2014 - Day 1

Image
hi!!!
alhamdulillah.. perhimpunan hari pertama untuk semua pengedar Shaklee berakhir sudah.. seharian berada di Sunway Convention Centre sesuatu yang sangat indah.. nak kata letih tue pastinya ada, tetapi terpadam dengan perasaan teruja ya amat.. 



kami sampai awal di sunway mall.. saja sampai awal untuk mudah mendapatkan parking.. alhamdulillah memang senang.. sampai sana dalam kul 0915 pagi.. rasa macam over gitu sampai awal sangat.. memandangkan belum sarapan kami bersarapan dulu di KFC.. selesai makan terus menuju ke aras CP3.. ingatkan kami masuk 1015 pagi tue dapatlah register awal.. bajet antara yang awal sekali tengok dah ramai yang berbaris.. hahaha





selepas selesai mendaftar.. kami duk lepak sekitar kawasan depan dewan.. pintu dewan dibuka pada jam 0130 petang.. sambil-sambil duduk lepak tue kami diskas macam-macam perkara termasuk lah tentang award-award nie.. pintu dewan buka jek terus kami masuk dan pilih untuk duduk di barisan depan.. baru puas nak tengok abg Roger Barnett, C…