Persediaan Menyambut bulan Ramadhan

alhamdulillah

insyaAllah kurang dari seminggu lagi sema umat islam akan menyambut bulan ramadhan.. bulan yang sangat dinanti-nanti oleh kita semua..

biasa sangat kita dengar, semua berkobar-kobar dan teruja menyiapkan persiapan raya.. tetapi sebelum tibanya bulan syawal @ raya itu, bersediakah anda menyambut bulan ramadhan..? bagaimana persiapan ramadhan anda..? bukankah bulan ramadhan ini lebih mulia dan istimewa untuk kita semua.. seharusnya kita lebih teruja menyambut ramadhan.. lebih bersemangat menyiapkan persiapan untuk menyambut ramadhan..  


insyaAllah, ramadhan kali ini adalah kali ketiga saya berpuasa sebagai seorang ibu yang sedang hamil.. pastinya saya perlu lebih bersedia mental dan fizikal.. persediaan saya menyambut ramadhan

puasa ganti
menu-menu sepanjang bulan ramadhan
kekal bertenaga sepanjang bulan ramadhan


1) Puasa Ganti.. alhamdulillah.. saya telah selamat menggantikan/mengQada'kan puasa-puasa yang tidak dapat saya laksanakan pada ramadhan yang lepas.. bagaimana dengan anda? selesai megganti puasa?

2) ehmmmm menu ramadhan.. hihi seperti ramadhan-ramadhan yang lepas, pasti akan berazam untuk mengurangkan atau tidak sama sekali untuk ke 'param' @ pasar ramadhan.. sama juga dengan ramadhan kali ini, azam yang sama diteruskan.. sebanyak mana menu yang akan dapat saya sediakan di rumah.. hihi beberapa hari ini pun, banyak dapat 'list menu ramadhan'.. siap 30 jenis menu untuk 30 hari berpuasa.. follow jek cadangan menu yang ada tue.. cuba dan berusaha.. chaiyokkk salwa.. 

3) selain mendapatkan rehat yang cukup, saya memilih untuk mengamalkan 3 gabungan serbuk vitamin ini untuk membantu saya kekal bertenaga.. apakah dia........

persediaan bulan ramadhan


untuk bulan puasa ni, memandangkan sarapan diganti sahur, maka set Tripple Gem ni sangat bagus untuk di'consume' seisi keluarga.  Kebaikan set ini :-
  • Bertenaga sepanjang hari
  • Membantu dan meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan
  • Memelihara kesihatan secara menyeluruh 
  • Membantu dalam masalah gastrik yang selalu dihadapi ketika berpuasa

bukan ini sahaja, vitamin lain seperti b complex, vitamin c, vitalea, ostematrix, omega guard iaitu vitamin utk ibu hamil, saya tetap amik secara konsisten juga.. vitamin ini juga membantu saya kekal bertenaga..

Mudah-mudahan, kita semua telah bersedia untuk menyambut bulan ramadhan yea.. kenapa anda harus menjadi ahli shaklee?
jawapannya -->  EksklusifSaya adalah pengedar sah Shaklee .. Saya membuat penghantaran produk ke seluruh Malaysia. Anda boleh menghubungi saya untuk konsultasi apabila membuat belian dari saya. 

Nur Salwa Ishak


♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 854112 ]
♥ Contact No | WhatsApp :012 711 1260♥ Emel : honeywawa85@gmail.com♥ Laman web: nursalwa.blogspot.com


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Comments

Popular posts from this blog

Tips Atau Cara Untuk Dapat Anak Perempuan

Susu Ibu Berlainan Waktu Perahan Boleh Campur

Betul ke makan vitamin jadi gemuk? ~ sila baca